Koji proizvođač radi najbolje laptope?To me zanima jer uskoro namjeravam kupit neki a ponuda je raznolika.
Printable View
Koji proizvođač radi najbolje laptope?To me zanima jer uskoro namjeravam kupit neki a ponuda je raznolika.
eh, da... i još jedna tema za polomit koplja a nikad do zaključka... po čemu dobre laptope i za koliko kuna dobre laptope....
osobno nekako imam povjerenja u 'imena', ali to sam samo ja. naime, i končar radi laptope odnedavno... jednako kao i mnogo firmica 'nikad čuo', ali tko zna... možda ima koji dobar no nisam nikoga vidio s nečim takvim za godinu-dvije kako to izgleda tada. to je najbitnije (nisam niti mogao kad je u zadnjih godinu dana boom tih proizvođača a u početku im, naravno, nitko ne vjeruje...). tako da ćeš na svoje pitanje teško dobit odgovor.
opet.. imena jedino možda jer možeš očekivat kvalitetnije kućište i tipkovnicu, unutra je vjerojatno sve slično... tko zna gdje se to sklapa... ma šta ja znam, meni je bitno da je reza 1400x1050 jer mi je to najbolje što sam vidio na lapu (1600x1200 mi je presitna), jedino su rijetki lapovi s tom rezom... ako zna tko nek viče (bez stolnih procova unutra molim - dell i gericom)
Iskreno meni nije važna reza.Na mom monitoru od 17" sasvim je dovoljna 1024*768...
okej, al opet nisi rekao za koju lovu i kaj smatraš dobrim laptopom. i za kaj ćeš ga koristiti - kao prijenosnik ili kao zamjenu za stolni komp (ono, jel trebaš mobilni proc ili ćeš radit na struju ba ćeš bit sretniji sa stolnim jer je brži ali se više grije i troši struje).
Pa ne preskup (kao oni IBM-ovi za 20000kn).Kao prijenosnik bi mi više trebo.Dobrim laptopom smatram ove s dobrim imenom :) Recimo Compaq,HP,Toshiba.To mi je vodeća trojka
kazu ljudi da je Tosiba THE BEST...
Moja preporuka
Fuiitsu Siemens Amilio D
P4 2,4GHz
256 rama
Radeon 9000 sa 64 Mb
HDD 40 Gb
CD-RW/DVD.........cijena 13.300 kuna u Sensu
to je stolni proc, ne čini ti se :)
čovjek je rekao da mu treba kao prijenosnik, pa je bolji izbor mobile proc.
Točno.A saznao sam da Fujitsu Siemens ne radi bogzna kakve laptope pa radije nebih riskirao.Bilo bi najbolje P4M (bilo koji,važno 1ghz+),pošto su oni skupi i Athlon XP mi je OK,kaj vi mislite?
nije stolni nego jedan laptop kojeg sam vidio i za tolko kuna razvaljuje.Imas u Vidiju 88/89 njegov test,pogledaj test i reci sta mislis o njemu= Citat =:
Poslao: zappan
to je stolni proc, ne čini ti se :)
čovjek je rekao da mu treba kao prijenosnik, pa je bolji izbor mobile proc.
jednu od verzija gericom-a x5
Malo sam rezerviran prema Vidi-u jer uvijek im se podaci u njihovim tekstovima malo ne slažu sa stvarnošću...
Moja preporuka je da odeš u najbliži kompshop i malo protegliš ono što ti se sviđa jer na duge staze (ako ga misliš nosit') uvijek ti se isplati uzet' najlakšeg (a da nije 3x skuplji od konkurencije)...
nimda, taj FS amilo ima stolni proc u sebi....
http://www.fujitsu-siemens.com/rl/pr...lo/amiloD.html
al je dobar da imam pare je bih njega kupio
Ipak bi u njemu bio bolji P4 M.Manje troši struje i manje ze zagrijava
Kakav je Acer?I kaj je pak Intel Centrino tehnologija?
Pogledajte OVDJE i recite kaj mislite o tome.Meni se čini izvrsno
http://www.manor.hr/slike/hw/tm800.jpg
Naziv proizvoda: TravelMate 800LCi
Kratki opis 15.0 TFT, Centrino 1.3, 512MB, 40GB, DVD
Dugi opis Mobile Intel® Centrino™ technology, Intel® Pentium® M 1.3GHz processor, Microsoft® Windows® XP Professional , max. 2048MB DDR 266, 1400×1050, 16.7M colours, ATI® Radeon® 9000, dedicated 64MB DDR video memory S-video TV-out, 3D sound, in-built 56k modem, interni CDRW/DVD, zvučnici, microfon, 10/100 LAN, FireWire, IrDA, 802.11b wireless, 1 x CardBus PC, 4 x USB 2.0, 1 x Port Replicator, SmartCard, LiION baterija, Opc: USB FDD externi, hrvatski set znakova na tipkovnici, jamstveni rok 12 mjeseci, težina 2,69 kg
Cijena (kn) 15.560,00
Proizvođač ACER
e, ovo je zgodno. centrino ti je shema da troši puno manje struje, trebao bi imat u sebi ugrađen WLAN i/ili BT, a s ovim što ovaj lap ima napisano da sadrži je sasvim zgodna zvjerka. jedini bed je kaj dobiješ slabiji proc, ali baterija drži oko 5 sati, barem je centrino tako zamišljen. jedino je malo cijena visoka (istina da ima stvarno sve na sebi kaj može imati) za jednog manje isfuranog i popularnog proizvođača.
EDIT: na testu je bio u mobilu broj 39 (lipanj). Cijena tamo navedena je 18938 kuna, tako da provjeri je li ovo pojeftinilo ili je cijena bez poreza na stranicama manor informatike
p.s. pogledaj si i compaq evo n800v, za manje pare je, P4M, manje RAMa i nema WLAN, ali kad i to dokupiš prođeš jeftinije (ako ti ne trebaju sva ova čuda prirode koje je acer natrpao tu).
mene zanima laptop sa stolnim procesorom... zagrijao sam se za fujitsu-siemens... kaj vi mislite o njima? zasto mislite da su losi, kaj ste culi? po meni, to ili dell...
pa ako moze neka preporuka...
vidio sam u nekim novinama acera sa centrinom za nekih 13-14000,00kn.to je okej cijena.baterija dura 5 sati,celer 1,3 , 30gb hard,256 rama,64mb grafička.solidan stroj za te novce.
IBM X31...taj mi se cini vrlo vrlo dobar
sa FS amilo nešto frendica s faksa ima već mjesec dana frku sa servisom jer je prvo bila frka s baterijom, nije se dao uključit samo na bateriju... onda to nisu popravili (dali su joj novi punjač 'jer je stari zujao' (???)), pa je vratila, pa su nešt skemijali i kao sredili (ne znam kaj su mijenjali), al od tada ona ne može u bios jer se poremetio bios pass (ona je bila postavila, a nakon flashanja nije isti)... i sad je još počeo padat u nesvijest.... rekli su joj kao da ak se joše nekaj bude dešavalo da će joj matičnu mijenjat pa je popizdila jel će joj tak cijeli komp dio po dio promijenit
tak se to mjesec dana povlači, ne znam trenutno stanje, mislim da će probat tražit novi al je bed što sad kvar više nije isti... a kupila je FS jer je kao čula da je najpouzdaniji od 'marki'..
a da ne pričam i kak je moj hp u roku mejsec dana završil na servisu... eto, toliko o pouzdanosti laptopa danas...
Moj Gericom je za sada OK. Jedino me malo ISDN kartica zeza.
Koliko dura baterija i kakva je tipkovnica?
Nisam jos dosao u situaciju da mi se baterija isprazni skroz, jer je laptop gdje god odem na punjacu.
Tipkovnica mi je dobra
Pa zar neznaš da prije nego što se baterija formira,da je treba nekoliko puta napunit i do kraja ispraznit?Pa kakav si mi ti mobitelaš :)
Nisam dosao u situaciju da mi se baterija skroz isprazni dok nisam kod kuce, ali kod kuce mi se ispraznila dosta puta ali nisam mjerio koliko mi je trajala.
jel znate koji proizvodjac ima srebrne..tj sive..koliko vidim najvise je dakako crnih...lol nije to najvaznije..
al ibm nisam nasla nijedan srebrni...
onaj X31...to bi ja..mrak mi je taj laptopic.....ja cu si slijedece godine nabavit jedan....al nisam odlucila koji
Vip ima sada akciju Gericom beetle.
valjda ste vidli reklamu, uz njega se dobi i printer canon neki mali (čitaj govno) i torba za laptop. to košta 8910kn ali se mora pritom uzeti Vip online start prtplatnički ugovor na 12 mjeseci
gericom beetle, pomozite neznalici...sto bi to bilo..koji proizvodjac?
btw kod laptopa je dosta bitno trajanje garancije, isplati se dat malo vise za trogodisnju
celeron 2.4
256 ram mb
40gb hd
combo
modem
wlan
100/10 NIC
15.1 tft
sound card
smart li-ion bat
po meni smeče
Pa da nije baš neš ali je cijena dosta ok. 8900 mislim
pa napiso sam gore cjenu 8910kn.
i nema vga
Imali su prije bolju ponudu s Compaq-om
ma nebi ja nit uzo od njih, to je sumnjivo, a moram uzet i pretplatu.... ma šit
HP ili Toshiba najbolje sklepani modeli, a i podrska m je najbolja na svijeu (za HP), a TOSHIBA je stvarno fancy
ovako, ja mislim kupit laptop, i to uopče nije upitno, samo pitanje vremena (unutar mjesec dana)....
šta kažete na acer
pa ako se palis na Ferrari onda OK, a ako ne radije se zapitaj kakva je podrška u HR za njih iako se reklamiraju kao druga najveca kompanija u WEST EUROPA u HR je mozda to dosta drugacije
zašto ferrari? pa nemislim uzet onaj u obliku ferrarija ;)
pazi sad kad kažeš podrška... što če mi to? garancija? što če mi to? nadam se da če sve radit ok, kad neš ode onda ču si sam sredit......
samo je pitanje dali se može uzet laptop bez da ima instalirane windowse več gore...
Joj taj ferrari..........Joj.............Kaj je to dobra pila (mislim naravno na laptop al ni auto nije za odbacit a bogme ni formula) :D Evo vidjeh u Metro-u još jedan fini laptop (s obzirom na cijenu).
Gericom Hummer Force
Pentium 4 2.53GHz
256 MB DDR-a (+ 400kn pa imaš 512)
40GB diskić
DVD-RW(meni i osobno bio bolji običan CD-RW al kaj sad)
A sad the best part
nVidia GeForce FX 5600 sa 128 MB DDR-a!!!!!
15.1" TFT ekran
Dobiš torbu, bateriju (valjda :) ) i Win XP home (sa CD-om)
(Ovo za windowze neznam, bilo bi dobro da je 500kn jeftiniji a bez njih :) )
Cijena: ajd pogađajte... 10000kn za ovakvu makinu zbilja nije puno. Onaj Acerov ferrari nudi iste stvari za 6000kn veću cijenu (uračuno sam još +256mb rma da su jednaki)
Odi na www.raj.hr
E sad će reći netko reći da Gericom nema dobru podršku il da je loš proizvođač ali ovo se isplati probati zato kaj takve dobre stvari nisam vidio u laptopu za ovu cijenu. Sezam je ,mislim, kupio Gericoma i kolko čujem, zadovoljan a ti idi pa vidi :D
Acer ti je zakon a meni se i Dell sviđa. Toshiba pre skupa a HP ružan (prije su bili lijepi Compaqovi laptopi a sad neke rugobe HP Compaq :Puke: )
acer ferrari mi se ne sviđa zbog amdovog procesora.....
a nisam siguran baš niti za ovu nvidiu gforce.....
inače svakako bi nadoplatio 400kn za 512mb rama
400kn-> 256mb. Amd bolji od intela a Nvidia grafička the best za laptope (također je bolja u donjoj katekoriji grafičkih - FX5700 U je bolja od Ati Radeona 9600XT dok je Radeon bolji u gornjoj klasi) .A ti kak hoćeš
amd bolji od intela.....ha. evo nas opet..... NE fakat mi se neda o tome raspravljat, to je stavr navike, ne kanim imat amd i bok...
dalje... ja bi se i dalje držao ati grafike, no možda ni nvidio nije loš izbor, nisam upoznat sa nvidiom, to je problem...
nego neznam koje sve utore ima ovaj gore laptop u metrou.....
da mu nekaj ne fali pa sam najebo...
nemoj kupovat laptop bez garancije... danas se nedovoljno testiraju nakon proizvodnje zbog cega im je i cijena toliko niska koliko je (sjeti se koliko si pred par godina morao iskeširat za laptop), pa se češće kvare... i moj je već nakon 3 tjedna počeo zahebavat i nakon 6 tj. kad ga više nisam mogo trpit, odgulio je kuru na servisu i mijenjana je matična ploča... tak da se bolje ne zafrkavaj.
e sad si me stavio u nedoumicu....... da šta ako mi se tak neš dogodi......
daj mi preporuči kakvu matičnu bi trebo imat il nešto........ ovi ne kažu koja je matična unutra.... (naravno misle kak se rulja ne kuži u to pa samo nabroje sve od procesora do ulaza za mikrofon...)
yebo te mikrofon
nema tu preporuka... odluči s kojim ćeš proizvođačem riskirat i nadaj se najboljem... od ekipe s moje godine na faksu, svi koji su u zadnjih godinu dana kupili laptop za koje znam da ga imaju jer furaju na faks, su završili na servisu... osim možda lik s asusom (neprovjereno), al taj komp je ispod dva mjeseca star i to je zamjena za stolni komp, to ima prek 5 kila valjda... neka zvijer. gericomi, hp, fujitsu-siemens sve je to vidjelo servisa... matične, hdd, kućišta (gericom jedan stariji se jadan rastopio :) ), ... tko će ga sve znat
Da, killa, bez garancije je pre riskantno i ne isplati se. Meni je nakon 4 dana rikla pržilica, i da nisam imo garanciju bilo bi zayebano. Nije to komp pa da bez problema sve sam popraviš i zamijeniš, ovo je ipak malo složenije i kompliciranije, bolje propustit profićima da ne uništiš lap posve... Ovo za kvalitetu i "nekvarenje", meni se čini da je nekako asus najbolji, moj je 4 godine radio ko urica, samo je baterija otišla pred malo, al to je normalno (valjda), a hp-u odmah ošla pržilica.
Još se Sezam nije javio sa svojim Gericom iskustvom. Kak to da se laptopi tak puno kvare, zbilja mi nije jasno
Ja sa svojim Gericomom imam super iskustva. Odlicno radi...
Ako vas sto zanima pitajte
sezam kad več ne odgovaraš na icq, koji gericom imaš?
kakva mu je iznutrica? :)
Odgovorio sam ti.
ja gledam gericom masterpiece... sa intelom...
pa ja sam ti objasnio u čem je riječ.. u nedovoljno testiranja proizvoda prije neg ga šiknu u prodaju... pročitaj si malo kaj pišem
da..... pa ja tu nemogu ništa.....
sorry, killa, nije išlo tebe nego hrca...
evo laptopu koji dolaze u obzir: gericom, toshiba, acer, compaq,...
dell? mitac? NEC? apple?
A kolki je buđet?
@zappan :beer:
mene pitaš za buđet?
neograničen :D !!!!!!!!
ne, 2soma E.
ma uzmi powerbook to ti je samo 30.000 kuna ;)
aha...
sviđa mi se ono aluminijsko kučište, npr na onom gericomu... ali kad mi iznutra baš ne odgovara...
dakle sad je 100% sigurno da kupujem laptop, evo nagovorio sam starog danas..... uuu koj sam ja srečkovič!
jedini problem je što... neznam koji..... jer važno mi je i kučište i ekran i konfa i kvaliteta....a pogotovo trajanje baterije... to je teško nač
zasto kupujes laptop radi gledanja filmova, radi posla ili igranja igrica to je vrlo vazno... inache ces popusit (oprostite na izrazu .) )
radi svega!!!!! kao prvu, da ga imam u ljetne mjesece stalno uz mene kad sam na moru, a i ovako ču ga često doma koristit.... igre, divx, i razni programi mu ne ginu...
ma znam ja kakvu konfu tražim.... što ima recimo jedan model u ponudi neke firme... (grafika na 128 najmanje, 512mb rama, P4 neka mrcina...)
kakav je centrino?
Oho 128 najmanje grafika... To ćeš (iako je jaaako dobro) teško naći za malo para al pošto je tu 2 soma €... Centrino ti je tehnologija da procesor troši manje baterije i da se manje grije ( Recimo Pentium 4m 1.4 košta u laptopu odprilike kao P4 2.6 pa ti. Nisam baš siguran jeli se centrino baš TOLIKO isplati jer ne daje puno na bateriji.Jel ti 4 sat sa P4 3.0 Ghz dovoljno? To ti je dell :D ). Odi na www.dell.com . Imaju jako zgodnu opciju da si složiš laptop po želji.Zatim odi u kodeks ( www.kodeks.hr ) i naruči ga ak se za njega odlučiš. Dell je po mome jako dobar izbor
centrino radi na manjem radnom taktu ali kakve onda performasne daje...?
meni se po izgledu možda čak najviše sviđa toshiba... ali neznam gdje ih ima za kupit u zg
www.inea.hr Centrino daje dosta loše performanse a puno je skuplji pa ga ja nebi preporučio. Toshiba je odličan izbor ako ti ne smeta cijena :D
Centrino je napravljen da što manje troši bateriju, tako da mu performanse nisu baš nešto, ali ako netko želi dugo trajanje baterije, najbolji izbor je centrino.
U nekim slučajevima je Centrino taj koji podbacuje u bateriji
dobro, dakle ne kupujem centrino... nego klasični P4... ili 2.66 ili 2.8 ili jači
idem u ponedjeljak u štenjicu gradom da vidim te laptope uživo i malo više se informiram o svakom
Svakako posjeti mikronis.Oni su tamo samo za laptope pa bi te mogli dobro savjetovati
evo sutra idem u mikronis i u raj.
vidim da mikronis ima nešto veče cjene laptopa... ? ili se to meni samo čini...
Meni se čine skoro jednake, ali možda s malo veće. Čuj nemoraš tam kupit, prvo odluči koji laptop a onda traži gdje ga kupiti
pa naravno... a viš da se nemogu odluči nikako...........
here's the story.......
bio sam u mikronisu i u raj-u. vidio sam dovoljno....
sve kao što sam i mislio prije..... dakle tražio sam laptop sa malo boljom grafikom..... u mikronisu mi je lik reko da je za igranje iz njihove ponude najbolji acer ferrari (ati 9200 128mb).....
u raj-u mi je frajer ponudio Gericom Hummer Force sa grafuljom nVidia fx 5600 128mb......
taj hummer mi nije baš nešto prekrasan po izgledu, ali ima odličnu konfu, jedino bi uvalio unutra još jednu pločicu od 256 ddr.a...... imao sam prilike malo prčkat po njemu, i vidio sam da je navjevča rezolucija koju podržava 1024x768 što je premalo za laptop..... jel to nvidia kriva?
Takav je ekran. Imas onaj Blockbuster s Radeon 9600 i vecom rezom...
znam ali ova nvidia je bolja za igre?......
A ša je sa onim alienware-om? Ti su mi laptopi tak zakon da nemrem beliv it :D Na sreću imam ujaka u Njemačkoj pa kad će trebati drmnuti koji laptop... Ne dovoze u Hrvatsku :(
FX5600 128mb je bolja od Ati Radeon 9600 64mb.
alienware mi se jako sviđa, ali......kad nema za kupit to u hrvatskoj, a o servisu da ne govorimo...
znači jedino gericom hummer mi dolazi u obzir?
ja nisam jos kupio laptop samo zato jer cekam vase misljenje......... zapravo neznam ni sam koji laptop da kupim.... tezak je zivot
Ajooj ni sam neznam. Ak ti izgled tog Gerioma ne smeta --> samo naprijed
nije da mi izgled toliko smeta nego rezolucija me najvise muci..... vidio sam kako izgleda to i nisam bas prezadovoljan...
ajde mi malo pomognite pa potrazite koji jos laptop ima nvidiu fx 5600 128, kad je to izgleda najjaca vga u ponudi za laptope...
Pa koju ti rezu koristiš na kompu? Laptop bi se trebao slagati po željama al neznam gdje kod nas toga ima. Jesi pitao možda?
na kompu koristim 1024x768, ali na laptopu mi to ne izgleda dobro, jer je mali ekran..... sta ja znam...
bilo bi jaaaaaaaaako dobro kad bi se u laptop mogla ugradit neka druga vga kartica.... odma bi uzo gericom blockbuster
A hebi ga nemreš imat sve... Čuj frend koristi na svom 15" lapropu 1024X768 i izgleda mi jako dobro, neznam u čemu je problem... Uf težak izbor, priznajem... Nadam se da kad ću ja kupovat laptop izbor biti više očit ( za godinu dana) jer ovo je pakao. Jesi li pitao prodavače dali se može mijenjat konfa i dal ju možeš promijeniti prije nego izađe iz tvornice? Makar skuplje koštalo
mada........ ma imas pravo najbolje bi bilo da odem u tvornicu i popim kavu sa sefom :)
ma kaze mi frajer da je u laptopu moguce mjenjat samo hd i memoriju..... ma drek....
a kako bi mogao narucit onaj alienware....?
Odi na www.alienware.de pa probaj tamo. Ali upozoravam te da ćeš na onu cijenu još morati platiti i PDV= Citat =:
Poslao: flOorKilla
ma kaze mi frajer da je u laptopu moguce mjenjat samo hd i memoriju..... ma drek....
Odi na www.alienware.de pa probaj tamo. Ali upozoravam te da ćeš na onu cijenu još morati platiti i PDV= Citat =:
tamo se ne snalazim bas, na njemackom je sajt, halo!
ma da onda taj alienware je preskup pa pdv i dostava...... ma komplicirano... ma ko ga yebe. uzet ču blockbuster.
ma cek, jeli velika razlika izmedju ati 9600 64mb i nvidia fx 5600 128 ?
A ko će ga znat. Koju god uzmeš dobro si uzeo= Citat =:
tamo se ne snalazim bas, na njemackom je sajt, halo!
ma da onda taj alienware je preskup pa pdv i dostava...... ma komplicirano... ma ko ga yebe. uzet ču blockbuster.
ma cek, jeli velika razlika izmedju ati 9600 64mb i nvidia fx 5600 128 ?
frajer mi je jedan reko da je ati 9600 nesto kao kod nvidie 5600. e sad razlika izmedju 64 i 128 mb nije mala......
al te igrice su za poludit, ja imam na ovom kompu ati 9200 128mb, i n4s:undergroun vrtim besprijekorno sa svim detaljima, dok mi fifa 04 zapinje vec na srednjoj rezi... odn onoj malo visoj, a o najvisoj da i ne govorim...
Nemora ti biti problem u grafičkoj (iako najvjerojatnije je zato što je 9200-ica davno izašla iz mode). Moguće je da igra nije dobro optimizirana ali to je već nešto drugo. Rekao sam da razlika nije velika između 5600 128 mb vs. 9600 128 mb ali bojim se da je ipak ima između 5600 128 i 9600 64
Baci oko na http://www.tomshardware.com/mobile/20030324/
vidio sam tu vijest i na vidilab.com da izbacuju jace graficke.... ma ko ce to cekat....
jel se moze laptop spojit u autu na upaljac za cigarete?
Da, ak imaš pravi adapter. Zapravo to je jedno od važnijih mjesta za punjenje kod laptopa :) Pa nije samo vijest o nadolazećem 9700 na ovom linku nego i nešto o 9600 i 5600! Kaj nisi vidio?