Jel ima to za SX-a????? Ono da mogu obične slušalice od discmana skopčati na mob????
Printable View
Jel ima to za SX-a????? Ono da mogu obične slušalice od discmana skopčati na mob????
ja to nisam nikada vidio
Ja to imam, ali ne samo da mozes spojiti obicne slusalice,nego na taj isti prikljucak naravno mozes spojiti pojacalo, pa muziku sa sx1 slusas na liniji...
moj je rucni rad... ako si sretan sa lemilicom, sve sto ti treba jest jedan obican handsfree za siemens-e (cc1 15kn Hamin) i jedan jack za slusaslice...
sve se moze sloziti za manej od 10 minuta i sve radi odlicno ;)
Jel može neko malo pojašnjenje kako to izraditi???? Koja slika il link prema tome handsfree-u, malo da to lociram, jer imam jedan dobar par slušalica koje bih htio koristiti, a vjerujem da SX može zamijeniti onaj mali mp3 player samo mi još ovaj neki konektor treba.= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
Bio bih zahvalan na pojašnjenju :thumbup:
Peace
EDIT: Jel se dobije stereo zvuk????
je, je, stereo je zvuk...
http://img345.imageshack.us/img345/8...io3atmr0yd.jpg
isto sam imao i na sl45i...
može to na CX70?
MOžda bi mogle i na CX70
@3aTmr
trenutno uz sebe imam samo slušalicu za m55, ako njen konektor skopčam s ovime dobijem mono zvuk jelde????
pa ako je mono andsfree, onda da... pokusaj pronaci stereo slusalice - znamd a su vecinom mono, ali moze se pronaci...
Ej....
Ja isto imam taj kabel.
Baš previše nisam zadovoljan kvalitetom zvuka,
na SL45 je bila PUUUUNO bolja!
Ako si hocete napraviti taj kabel onda je najbolje kupiti
Handsfree otvoriti konektor i sve izvaditi van osim
one "brike" (ne znam sad točno, ali mislim da su skupa spojeni
1,3 i 4 pin), Tu briku ostavite i na slobodne pinove spojite kabel na kojem
imate 3,5mm Stereo utučnicu.
Spojite prema sljedečoj tablici!
http://gsmfree.exa-tech.de/Siemens/i...Pinout/SX1.gif
istina - na sl45 je zvuk dosta bolji, pogotovo se osjeti na basu...= Citat =:
Izvorno postao V.S.
ma sto ja znam, ovaj je prikljucak simpa i ne kosta puno muka i novaca za sloziti, ali pitam s ekoliko je koristan - ja sam ga svega par puta prikljucio u ove 2 godine koliko imam sx1...
za bolji zvuk vise se isplati kupiti jedan pravi mo3 player i rijesis se muka...
Ja sam ovo uzeo jer sam malo na krivu nogu stao s onim siemens slušalicama, a isto imam i jedne bolje, pa onda kontam ovo napravit ;D
Samo da još stereo slušalice pronađem......
SAmo evo sad gledam ovu tablicu........
Na koje pinove spojit????
Ja imam tri kabela iz stereo izlaza, pa sad ovo gledam i kontam idu na 8., 9. i 10. pin??????
Ja sam uspio napraviti,i super dela.Ali ne mogu slusati radio s tim sluskama.Jel bi mi neko mogao objasniti na koju foru,i da li se moze spojiti da se moze radio slusati.Doduse ne znam kako to sve funkcionira,jel SX1 ima integriran radio u sebi ili je to sve u slusalicama.
Radio je integrirani u mobitelu ali antena nije.
Software provjerava je su li slušalice (tj. antena je u slušalicama) spojene, i ako nisu ne može pokrenuti radio.
Da, spajaš na 8, 9, 10.
8. ljevi zvučnik
9. Masa
10. Desni zvučnik.
I to je STEREO!
Ne treba biti stereo handsfree jer ti trebas samo konektor sa 6 pinova.
3 su spojeni zajedno a druga tri su +R, +L i GND
Pa daj mi onda objasni kako spojiti to sve a da i radio radi.Znam da su 8,9 i 10 pinovi za sluske,i brika se 2-5,3i4-6,ali mi svejedno radio ne stima,pise NO ANTENA.
Jel ima di to kupit u dućanu?
Osim samog spajanja određenih pinova, potrebna je i određena impedancija kako bi SX "vidio" antenu. Znači da osim orginalnih slušalica, teško da će bilo koje druge služiti kao antena.= Citat =:
Izvorno postao sfreak
Već sam i zaboravio kako izgleda ;D= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
:beer: hehe, da...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Ja još nisam stereo slušalice pronašao :(
jel se možda ima abvii posebno onaj konektor??????
Ili neki drugi dodatni uređaj da ima 8, 9 i 10 pin????
Haj pripomozite
Evo nabavio sam konektor sa svime
i iz onoga 3.5 mm utikača imam 3 žice: crvenu bijelu i žutu
Pa ja to spojih na pinove 8, 9 i 10
Mobitel nikako ne reagira, a isto tako nekad dođe do nekakvog signala i kaže da ne podržava tu moju kreacije
Pliz help
Kao prvo, da li znaš raspored žica na 3.5 mm utičnici ( ne utikaču, jer njega imaš na slušalicama ;)). Boje ti ne znače ništa jer ne postoji standard pa svatko spaja kako hoće. Moraš ustanoviti koja ti je žica zajednička. Ako nemaš Ohmmetra, baterija 4.5V žaruljica i malo žice mogu riješiti problem. Na http://pinouts.ru/data/Tele35s_pinout.shtml imaš raspored priključaka.
Osim što moraš paziti kamo spajaš 3.5 mm utičnicu , za ispravan rad potrebno je kratko spojiti i 1. , 5. i 6. pin (nisam 100% siguran da li se koristi 1. ili 2. pin, pa još provjeri). U svakom slučaju, ako postoji orginalna brika, ostavi ju.
3.5 mm utičnicu (:) ) sam uzeo od zvučnika za komp jer to dođe kao produžetak ili tako nešto (uglavnom imam tri takva pa ja uzeo jedan) prije nego što sam ga otvorio probao sam jel radi, a radio je.
E sad za žice iz njega... imam negdje u nekim manualima uz zvučnike gdje piše što je koja žica. Pošto imam frenda koji je iz elektro škole, pa kontam znat će bolje od mene, ja njemu dadoh da mi ovo napravi. Evo nije baš uspio pa ću onda ja to sad iskušavat
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Da skuzio sam,a jel znas gdje se spaja impedancija?Ja sam otvorio originalne slusalice(siemensov jack) i vidim da ima u krugu neki element,ali nisam ga ispitao(nisam imao instrument);D