Opala, ima po novinama, indexu, kod T-Zombixa.
Što reći, liberalizacija kreće u krivom smjeru :-/
Printable View
loše jako loše...= Citat =:
Izvorno postao jay
Jutarnji ima veliki tekst o tomu, izgleda da je informacija tocna. To nikako nije dobro za nase trziste, a cini se da je i protuzakonito.
Liberalizacija je dvosjekli mač, odnosno prijelaz do ponovnih monopola.
Najprije je bio monopol, pa su nikle brojne firme, pa su se počele udruživati, veće kupuju manje i samo je pitanje vremema kad će ponovo bit mono/duo/triopol.
OFF -> Slično se događa s autoindustrijom. Do 2020. će biti 3-4 proizvođača i onda će nas jebavat u mozak da su Škoda i Audi različiti auti.
a što je tu nelogično, kao ISP iskon ne može opstati uz t-comovu naknadu za korištenje infrastrukture, od web portala se teško može živjeti, hosting koji pruža jedan takav div nije neka ponuda u odnosu na dedicated hosting firme, sve ostalo čim se bave isto tako nije jako prihvaćeno tehnološki da bi mogli super poslovat.
generalno, stvoren je jedan lijep portfolio usluga koji se lijepo da prodati. tome je i išlo sve skupa kad država daje t-comu prava na vodove. ne bi me čudilo da to bude samo početak niza takvih kupovina...
Pravo čudo je i da su dosad opstajali u takvim uvjetima poslovanja. Štoviše razvijali su se. Sad je izgleda razvoj dosegnuo kritičnu masu i ostaje jedino silazna putanja, pa Ameri bježe dok im se još isplati.
Klasika: kad mali postaje veliki, onda će ga VELIKI pojest prije nego što mali ne naraste toliko da velikome ne bude prevelik zalogaj ;)
Baš super, i mislio sam da će se tržište razvijati na sreću korisnika :chef:
Nisi valjda toliko religiozan :rolleyes: ;D ;)= Citat =:
Izvorno postao SEguy
:) :) :)= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
A tek odgovor Vijeće za kontrolu tržišnog nadmetanja (ili kako se već zove).. ponašaju se kao veterinarski inspekori (koji kontroliraju samo registrirane klaonice, a divlje ne)... grozno ...
Vise uopce nisam religiozan, sada sam ateist, a tko zna, možda ubrzo postanem i antiteist ;D
Ja mislim da neće ići preuzimanje već da je ovo samo caka da povise vrijednost dionica jer uskoro izlaze na burzu.
Mislim, i kaj s tim? To je kao neki veliki deal? To što T-Com kupuje iskon nije neki bed, već je važno da im portal ostane nezavisan... Koje li su to samo gluposti... Ne komentiram jayev post, već samo situaciju oko ponovnog monopoliziranja davanja internet usluga...
To je baš bezveze.....T-HT pokušava kupiti sve tako mi se čini.....
i samo se širi.......
Portal izvajaju, a pristup internetu dolazi pod HT čizmu. ;D
Ovo se zove vrijeđanje inteligencije korisnika. :evil:
Zaboli njih za vrijeđanje inteligencije... Nek si onda uzmu i taj portal... Tak svejedno... Ovdje tak i tak nema zakona...
I ajmo sad svi opet zapjevat onu iz Mrduše Donje.... Nešto je trulo u Državi Danskoj.........................:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Danas potvrdjeno da T-HT kupuje Iskon.Sada je mladi gospodin iz T-HT potvrdio da su u zavrsnoj fazi preuzimanja.
ja samo velim: TO JE NAMA NASA BORBA DALA
i nista vise.
I odmah su promijenili naziv, adresu ....
i neka je prodano! svaka čast điberima sa Iskona, sjetimo se da je prvo počeo kao portal, pa tek onda kao ISP..... veču zaradu nisam još vidio u Hr. Svaka im čast.
Svaka čast, no ja mislim da je regulator ovdje trebao urigirati...
ovdje nije u pitanju nikakva vrsnost iskona, ova cijena je postignuta zbog rodbinskih veza između vrha t-ht i njih, dakle iskon je precjenjen kako bi se novci izvukli iz t-ht u privatne džepove
a dobro pa to se dalo i naslutiti. tko je osim Tcoma u pocetku nudio DSL i to jos kao povoljnije od Tcom-a.
Skuzilo se prije godinu dana da su njihovi trolovi i da ce vjerojatno tako stvar zavrsiti. U pocetku kad je Iskon izrastao onda je bilo drvlja i kamenja da je to Soroseva ekipa i da oni rade protiv Hrvatske ali eto dogodilo se sto se dogodilo.
Pitanje je dali je t-com jos i dalje monopolista ili nije. Jer recimo ako meni oni ne osiguraju uvjete ja nemogu dobiti DSL od ni jednog davatelja usluge i za koji ***** bi njima placao mjesecnu naknadu ako ne koristim njihove usluge (mislim na tcom). Ja zelim recimo DSL od Iskona ili bilo koga drugog ali ne zelim placati 70 i kusur kuna Tcomu zato jer je to njihov landline.
Evo, sad se vidi koja je šteta što nismo u EU, jer da jesmo, europska komisija bi ovu stvar poništila, a uostalom i izjasnila se da ovo nije regularna prodaja i da se protivi tržišnom natjecanju, ali ****** kad je za kandidatske države samo savjetodavna, ne i izvršna za razliku od EU država.
I to je još pitanje dali je njihovo.= Citat =:
Ja zelim recimo DSL od Iskona ili bilo koga drugog ali ne zelim placati 70 i kusur kuna Tcomu zato jer je to njihov landline.
kakvo pitanje? njihovo je! mješaš sa dtk, a vjerojatno je i on uključen u ugovor, a sama ta priča oko prava nad dtk je napravljena kako bi se odugovlačile stvari s raspetljavanjem lokalne petlje... na kraju vijećanja će vjerojatno reći da je i dtk prodan DT-u.= Citat =:
Izvorno postao Denis
izvor: http://www.poslovni.hr/14641.aspx
... ma ko bi reko :rolleyes:
Iskon gubi Wimax, dobiva poseban tržišni status...
izvor: http://www.poslovni.hr/14815.aspx
Komična mi je ova zadnja rečeica iz navoda, brza im je reakcija, jeli sad kao će se oni pobrinuti da sve bude regulirano kako HT nebi kupio i... pa hej sve je već kupio, al neka, no nemojte misliti da će brzo jer "tek će se početi pripremati" :thumbdown