molim nekoga da mi kaze stranicu gdje mogu nesto vise saznat o psima..
zelio bi kupit dobermana,inteligentan je i ostar pas
makar ni labrador retriver nije los?!:)
sta vi kazete..
Printable View
molim nekoga da mi kaze stranicu gdje mogu nesto vise saznat o psima..
zelio bi kupit dobermana,inteligentan je i ostar pas
makar ni labrador retriver nije los?!:)
sta vi kazete..
meni su super labradori... dobroćudni su, reći će ti kad naiđe na minu, dobro će ti doć kad budeš čorav i tak ;D
Šala, labradori su meni super ;)
dobermani imaju problema sa srcem...
ma dobermani su pravi psi..stric mi ima jednog sada su mu vec 14 god. drzi se ko da je tek stene:) izuzetno je inteligentan i ostar
pravi pas..al jos nisam na cistom kojeg uzet
Frend mi ima smedjeg labradora i ful je strava. Sta je jako dobro kod labradora nije nasilan,poslusan,uci brzo i uvjek je uz tebe...
Btw. da ne pretjerujem, ja bih uzeo labradora ako ti to sta znaci.
pa slusam ja vase savjete..zato sam i postavio tu temu..treba mi pomoc oko odabira:) al neznam..treba dobro razmislit
nije to mob..haha
Kako si i sam rekao odabir i odluka oko kupnje psa nije odluka koju treba brzo i olako donijeti. Odluka o uzimanju psa je nesto poprilicno trajno. Dakle, ta odluka ce definitivno promijeniti nacin na koji zivis u daljnih 10 ak godina. Naravno ovo gore pod uvjetom da psu zelis pruziti odgovarajucu brigu i njegu.
Sto se odluke oko pasmine tice, raspitaj se malo u klubovima uzgajivaca dobermana i labradora, Doberman klub ti je u Zagrebu u Ilici 61, imaju i neki broj moba ili telefona, mozes ga dobiti na T portalu ili 988.
Moj savjet ti je da ako ti je ovo prvi pas, odluka definitvno padne na labradora. Naime, dobermani su podosta zahtjevni psi sto se drzanja i odgoja tice. U tim procesima mozes naciniti mnogo pogresaka uzrokovanih ne zlom namjerom, vec neiskustvom. To moze rezultirati nesocijaliziranim i agresivnim psom sa kojim ces onda imati velikih problema sto u suzivotu psa sa clanovima tvoje obitelji sto u okolini u kojoj ce pas egzistirati.
Ako se ipak odlucis za dobermana neka bude zenka.
Evo ti u nastavku par linkova na fprume koji bi ti mogli koristiti:
http://www.hks.hr/
http://pub60.ezboard.com/bfoursoftpaws
http://www.ljubimci-forum.com/
http://www.svijet-ljubimaca.com/forum/index.php
ne kužim se u pse jer sam mačkoljubac.....ali znam da moja mama oće dobermana pa da baš neš i pročitam o njima ako neko neš ima......
heben ti dobermana! opće mi nije lijep pas! i sav je u banani! a opet meni se svi smiju kad sam skoro nabavio malo štene bull terriera! svi mi govore da izgleda ko "pig replica" a meni je baš simpa ker! i kul je u obitelji čuo sam od ljudi...i navikne se na druge životinje od malena ako je itd itd....premda ne vjerujem jer terrier to su nekoć bili lovački psi! pa bimi sam trebalo da mi rastrga mačke! mislim da bi objesio kera da to napravi 8)
hehe, ja kad budem imo svoju kuću, kupit ću dobermana...
ako do tada ne izdaju novi zakon ( nedavno sam čuo ) da se bez nekih dozvola psi koji potencijalno imaju nagon napada neće smijeti uzdržavati...
iako ja smatram da dobermani zahtjevaju malo manje brige oko izgleda jer imaju kratku dlaku...
da jos cu razmislit..al u kupnju idem sigurno:)
bimbi hvala puno!!
ja sam isto mačkoljubac :kitty:
ali ako bi me nešto kojim slučajem šupilo i htjela bi odjednom nabaviti psa... nabavila bi velikog crnog najopasnijeg dobermana i naučila bi ga da grize ljude koje ne volim :bat:
edit: npr... hakere koji rade viruse i šalju ih mejlovima .... ccccc ;D
hmmm......a što ako ti rastrga mačke????? tog se j bojim zato nedam staroj da nabavi dobermana i gotovo!:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
naučiš ih da se vole..... :kitty: ko ti i ja faber ;)= Citat =:
Izvorno postao FaberOSK
samo ti dobicu uzmi....
Rotwailer ima taj problem.= Citat =:
Izvorno postao Inovator
a kakav je to tocno problem?
..sa srcem!:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
ko ja i ti?!..nisam ja kriv!http://www.clicksmilies.com/s0105/ti...smiley-075.gif= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
hehe! pa da imaš pravo!:thumbup:
ali! mačke iznad svega! http://www.clicksmilies.com/s0105/ti...smiley-070.gif
Infarkt ga ulovi oko 10 godine..jako cesta pojava i nemam mu spasa.= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
dobermani imaju problem sa glavom, koji se najčešće javlja oko desete godine života. kosti lubanje se počmu sužavati i psi postanu agresivni, (ima toga još al sam zaboravio) čak i za vlasnike. inače su veoma odani psi, nepovjerljivi prema gostima.
inače i sam planiram uzeti dobermana jednog dana......
sjećam se kada sam tražio psa da sam bio naletio na jedan odličan blog. malo googlaj, pa ćeš naći. tamo je obrađeno apsolutno sve o svim pasminama.....
To o kosti ti je samo mit od neupucenih.Savjetuj se o tome kod strucne osobe!!!= Citat =:
Izvorno postao david_ri
Evo prvo da kažem imam ženskog labradora, ito crnog. Ma super ipo pas. Ja vjerujem da oni ne mogu ugristi nikoga, jer sam joj bacao one kosti i tako to, niti jednu kost nije razvalila :D:D:D:D šala :D:D:D:D= Citat =:
Izvorno postao Compov
A u knjizi "Sve o psima" neki ljudi koji duuuuuugooooo uzgajaju dobermane su rekli da odkad uzgajaju tu vrstu imaju jean glavni zaključak: Ne mlati svog psa, niti ga bilo kako drugo maltretirati, jer samo tako on u starosti dobiva neke ideje koje ga navode na ljutite ispade :D:D:D
Inače ako imaš uvjete, uzmi psa, neš se preć
uzmi rotvajlera ili staforda,nece ti nitko u dvoriste uci ;) ;D
ovako recimo da baš nevolim pse, ali... ima izuzetak... američki staford... frend mi ga je uzeo i otad sam upoznao još par primjeraka i to mora da je jedna od najodanijih i najbistrijih pasmina. Raspitaj se i o njima!= Citat =:
Izvorno postao mala
inače, još jedan mačkoljubac vamo :rolleyes:
imam ja rotvajlera pa je super poslusan i sve,ali i opasan prema nepoznatima,u setnji ga pustim sa uzice... ;)
a staforda mi ima frend,jako zapravo miran pas,a sve opet ovisi kako ga ''odgojis'' :)
e ovo je stvarno jedna od najnevjerojatnijih stvri koje su ljudi izmislili. nema to veze.= Citat =:
Izvorno postao david_ri
a ovo sa srcem: naziv je dilatacijska kardiomiopatija. uglavnom obolijevaju velike pasmine pa i doberman. iako ja sam najčešće viđala njemačke ovčare s tim problemom...
a za dobermane...ako želiš uzeti nekog čistokrvnog sa svim papirima, jako se dobro raspitaj o roditeljima. u zadnje vrijeme se češće pojavljuju dobermani koji obole od demodikoze (kožno oboljenje), a predispozicija za tu bolest je nasljedna!
Ovo što napišem jest subjektivno, al eto
Ja nebih uzeo dobermana iz jednog razloga: kontam da nisam se sposoban brinuti za njega, eto to, labrador mi se čini puno laksi pas (moj je malo deblji, nagazdu :D) ;D
Ali dobermani su mi cool, al nebih uzeo dobermana pa patio i sebe i njega. Ako mislis da mozes drzat tog psa, samo naprijed
:thumbup::thumbup::thumbup:= Citat =:
Izvorno postao nijala
Bravo...konacno netko tko zna sto pise!
Slazem se sa gore navedenim...ako se za dobermana odlucis...obvezno kontrolirani uzgoj! Potencijalna opasnost vreba u gore navedenim bolestinama jedino bih jos dodao displaziju kukova, jest da je u dobermana nesto rijedje nego u nekih drugih vecih pasmina, ali osobno znam za par slucajeva, pa paunja i radi toga.
Ovo sa urastavanjem kosti u kraljeznici i smanjivanjem lubanje su takve gluposti da uopce ne zasluzuju osvrtanje, a one koji nemaju pojma molim da ne pisu gluposti slicne navedenima.
Problemi sa srcem se javljaju u vecih pasmina radi odredjenih predispozicija koje one imaju za zakav ishod u poodmaklijim godinama i nisu iskljucivi karakteristika dobermana.
Dobermani su odlični.Ništa od onih priča nije istina.Ako želiš kupiti dobića možeš mi se javiti.Imam leglo .Stari su 10 tjedana.Sa rodovnicom,tata ima položene sve ispite i šampionat Hrvatske i Slovenije.Mama ima odlične ocjene.Oba roditelja su krupna i što je najvažnije,dobroćudni.
e to je pas po meni.odan,poslusan i jak karakter,prijateljski raspolozen prema ljudima narocito deci hrabar i mnogo jak a izgled mu je namam reci.ako mozes uzmi ovoaj pas je nema da pogresis.:kitty: :kitty: