evo baš je počeo igrat, zgleda izvrsno. Ko Morrowind na Doom3 enginu :)
treba gigu rama da bi išlo glatko na maksimum detaljima, al na 512 je igrivo.
Igra je izrazito zarazna zato BEHOLD! or your social life will come to ZERO!;D ;D
Printable View
evo baš je počeo igrat, zgleda izvrsno. Ko Morrowind na Doom3 enginu :)
treba gigu rama da bi išlo glatko na maksimum detaljima, al na 512 je igrivo.
Igra je izrazito zarazna zato BEHOLD! or your social life will come to ZERO!;D ;D
jeli to ona igra s odličnom grafikom ili......
http://img231.imageshack.us/img231/3...ecustom0ht.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/4...9custom1le.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/2...0custom4me.jpg
ako nekome treba cijela verzija nek me kontaktira..
kakav je to žanr?
RPG u prvom licu. Enormni svijet, razgranata priča, brdo likova i oružja, magije itd....Za one koji su igrali Morrowind, ovo je pravo osvježenje!
Ja sam več sve zaslinil. Imam spužvicu kraj tipkovnice;D
eh po slikama se i meni sviđa,budem morao to odvrtiti na svojoj pili
Da i meni se sviđa, nadam se da će moja 'pila' moći to progutati... :)
NIsam još dobio oblivion u ruke, tek ga sutra dobivam. Ali sam igro Morrowind i stavio sam sve expanzije, igra je nadhebena, nema igre koja je tako detaljna, tako dobro promišljita, tako ogromna itd. Nadam se da će mi moja Geforce4 TI4200 moć pokrenut oblivion.
ljudi žalosna vijest u vezi ove igrice..
nitko od vas smrtnika neće moći pokrenut ovu igricu, jer grafička koja se traži za ovu igricu se tek izrađuje, a ove slabije od 256bit i 256Mb će je vrtiti na low detaljima..
ako mislite igrati ovu igricu, uložite u grafičku oko 3000-4000kn..
dajem vam potporu, a i linkove:
edit by flOorKilla
Minimum System Requirements:
Windows XP
512MB System RAM
2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
128MB Direct3D compatible video card
and DirectX 9.0 compatible driver;
8x DVD-ROM drive
4.6 GB free hard disk space
DirectX 9.0c (included)
DirectX 8.1 compatible sound card
Keyboard, Mouse
Supported Video Card Chipsets:
ATI X1800 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
ATI x800 series
ATI x700 series
ATI x600 series
ATI Radeon 9800 series
ATI Radeon 9700 series
ATI Radeon 9600 series
ATI Radeon 9500 series
ATI Radeon 9000 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA GeForce 6800 series
NVIDIA GeForce FX series
Hahahahahahhaha Bronth, šta pričaš gluposti?
Pa ja složio kompjuter za 4500 kuna i igra oblivion na MAX detaljima!
ljudi pišu da Athlon64 3800+, 2GB rama, X800XT i igrica im trza i radi na 10-20fps, pa sam zaključio..
= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
a sad baš da igraš na max detaljima baš i ne vjerujem;)
buahahaha....= Citat =:
Izvorno postao Bronth
netočno
MAX detalji na AMD 3000+ 1GB rama 6800LE @6800TD i igra radi na 35 FPS ( nema štekanja)
procesor nemora biti amd 64bit, može čak i neki sempron. to je nebitno, grafička sa SM3,0 ili najmanje X800GTO... ( 800+1000 kn) i onda 1GB rama 700 kn i ostatak periferije običan... eto ti igrivo na max detaljima...
a dobro nisam probao pa neznam kako izgleda samo sam čitao komentare tipa ovog
a onda kad je probam ulazit ću u dublje rasprave;)= Citat =:
imam athlon 3000+ @2333mhz, 1gb ram, gf 6600... i igra radi katastrofalno na medium u 1024x768 i u 800x600.. jedino mi preostaje da sa ovom grafickom idem u 640x480 -low
ili da kupim neki jaci 6800 u sta ne vjerujem !
sempron 2200+, 512ddr, 6600GT. Ide ok (texture -medium, bumpmape upaljene, svjetlosni efekti smanjeni jer mi iskoči sklopka kad upalim :P)
Frend igra na 6600 običnoj, ista konfa, isto ide ok (treba malo pehati po opcijama, uglavnom, osvjetljenje i shaderi žderu najviše)
LoL, u igri nemreš prodati niš kaj si ukral, ak nisi učlanjen u thieves guild :-/
Son of a gun , ja imam isto GeForce Ti4200, neću ju moć igrat :wall:
jel zna tko gdje ima za skinuti ona pjesma iz menia Morrowinda brijem da je ta pjesma i u Oblivionu
dajte vi koji igrate tu igru mi recite koja konfiguracija je optimalna za Oblivion??? Fakat sam cuo da moras tu konfiguraciju Athlon64 3800+, 2GB rama, X800XT ili jace
ne prostači;)= Citat =:
Izvorno postao Nomofylax
a minimum kofiguracije ti je već napisn pa čitaj malo bolje postove!
Evo dodjem doma, stavim dvd u drive i počnem instalirat, nakon instalacije sav nabrijan upalim igru, odem na new game, pa se pojavi cinematic, i onako dodje u igru i sve nekako shebano, sve mi je nekako bijelo, a kada pokušavam nariktati nešto u postavkama igra se sruši, pa hebemu jel ima ikakav patch za to već ? kako ostalima radi na "low end" grafuljama ?
Pa ako podržava taj šitni ATI radeon 9000, moći će i TI4200 100%, samo možda ja imam neku šugavu verziju ili tako nešto
vidim minimalnu konfiguraciju,al koja je preporucena??? da mozes na high vrtjeti....
Ja čekam mrtvog poštara da dođe i donese mi oblivion. DE SI POŠTAR Je.o te led, dočekat ču ga sa ganom , "di si tak dugo BANG BANG " :sheriff:
kakva grafika,detalji pa to je strašno ma prestrašno
jednostavno sam oduševljen!!!!!
meni sve sve vrti na high detaljima i rezi 1280 x 1024
a to u biti znači da gotovo ni jedan detalj ne ispuštam
ma dosta sam pisao odoh igrat;)
preporuka nabavite igru obavezno
lucky you, jedva čekam da ja počnem igrat
Radi na Low end grafuljama !!!!!
hehe postoji program koji se zove oldblivion evo linka
http://rapidshare.de/files/16959380/oldblivion.zip.html
Ja još nisam dobio Oblivion, poštar nije došo :mad: morat ću čekat do ponedjeljka.
Kamo se stavi taj program? jel si probao jel radi?
Ma naravno da radi, samo ga staviš u ssvoj posebno folder i pokreneš, i to je to.= Citat =:
Izvorno postao Hell_Blazer
cool jedva cekam da isprobam sutra
kako me živciraju ovi zombi:mad:
pa to moraš udarat i udarat do sutra dok ne krepaju.......
još nisam našao efektivnij način da ih brže ubijem
To i ja gledam nešto.. Pa ti4200 je bolja od ovog radeona, a nema je na listi..= Citat =:
Izvorno postao Frog
pa s čim ih tučeš, sa žlicom?= Citat =:
Izvorno postao damgol
Drži naprijed i attack. Onda se zaletiš na njega i opališ ga mačem da požali kaj se rodio...i umro...i postal undead;D
= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
da žlicom...... našao sam samo metlu i njom ih klofam;D
ma dobro još se ja ufuravam u igru iako sam shvatio da je ipak bolje
udarat ih sa distance i to sa što dužim oružjem.....
Radi mi igra s onim Oldblivion patchem samo šta sam sad izašao napočetku van iz one kanalizacije i okolina je skroz ružna trebao bih novu grafičku
evo danas sam zaigrao oblivion i nije mi igra nesto posebno.igram je na high postavkama ali igra je stvarno malo dosadna
bug gamemaster= Citat =:
mod koji uklanja grudnjake na ženskim likovima i otkriva golotinju. Autor kaže da je Bethesda napravila sav posao budući da su svi modeli likova goli i na njih je naknadno stavljena odjeća koju modifikacija uklanja. Link na Oblivion Topless Mod nalazi se OVDJE.
ne želim znati kak zgleda Argonka ili Orkača bez "rublja";D
Točno naježim se na pomisao gole Orkače :crazy:= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Igra izgleda iznenađujuće lijepo na mom stroju.
Još mi je noć, jedva čekam da svane.
No sad mi se javio problem - kad sam pokušao ući u onu staru tvrđavu, igra se zrušila.... :confused:
EDIT: nakon ponovnog pokretanja sve radi normalno i mogu ući u tvrđu...
Ja bi ju volio pokrenuti makar na low detaljima.
Imam 512rama što bi trebalo biti dovoljno, 5900xt također, samo kaj 1.6Ghz. :/
Al jel mogu igrati na lowu a da mi frame rate preko 20? :rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao Teyec
Navodno postoje problemi sa nvidijnom FX serijom, ali ipak se može igrati.
Ovo za proc nisam ziher, jer ako ti je proc slab nemožeš iskoristiti cjele mogućnosti svoje grafičke, ali probaj instalirat ja mislim da bi moralo nekako raditi.
Jel tko ubio kakvog imperial stražara? Teško ih je ubiti užasno... a obične ljude ak napadneš isto ih je puno teže ubit nego 'zle' (orke i slične...). i odmah uskrsnu!?!? wtf? i odmah se straža stvori...
btw ukrao sam oklop od stražara... ;D
gdje se nalazi lopovski guild? tamo bi se ja učlanio... :)
Kako si ga ubio?????
Ja sam imperial stražara probao natabačiti al nemre se, nit čarolijom nit mačem ;D;D;D
Nisam ga ubio, nego ukrao dok su spavali u tornju u gradu... :)= Citat =:
Izvorno postao blazzer
hm... pa ja ubijem stražara sa ljevom rukom, tek sam level 3 a i nemam neki jaki equipment, ovaj thievs guild možeš naći tako da nekog siromaha u imperial city-u pitaš za grey foxa, ali moraš mu dati malo para kako bi mu povisio volju.
btw. evo nove verzije oldbliviona http://rapidshare.de/files/17738059/....11t0.zip.html
bah, ja sam se povampirio. Ak vas grizne vampir dok spavate, odmah trk u crkvu, ili po "cure poison" napitak. Jer nakon 2-3 dana postanete pravi vampir i teško je izliječiti. Ja več par dana tražim sastojke.....al zato trčim ko lud i mogu nositi 480...oblivionskih mjernih jedinica za masu;D
bug game master= Citat =:
Pomama za Oblivionom
Trenutni hit kojeg svatko želi isprobati je The Elder Scrolls IV: Oblivion, RPG majstora iz Bethesda Softworksa. Prema posljednjem izvješću pristiglom od izdavača 2K Gamesa, ovaj se naslov u svega par tjedana od izlaska prodao u nevjerojatnih 1,7 milijuna primjeraka, a ta cifra svakim danom postaje sve veća.
Gledajući uspjeh prethodnog Morrowinda nismo ni sumnjali da će se gomile RPG fanova pomamiti za Oblivionom, a prema statitstikama, Oblivion je zasjeo na prva mjesta najprodavanijih igara za PC i Xbox 360 u gotovo svim zemljama u kojima je dostupan.
Jel zna netko di je taj faking neki garden na waterfrontu di se mogu naći s onim kraljem lopova u ponoć? Našao sam taj waterfront, ali nema tog vrta...
kad prođeš most na waterfrontu, odi do obale i skreni desno, kod prve drvene kuče
(ps. označeno ti je na kompasu :P)
a oće li ova igra i na kakvim detaljima radit na:
P4 2.40 GHz overclocked na 3.1 GHz
1Gb Rama (možda 1.5) 333ferq
nVidia GF 4200 Ti 128/128 mb/bit
ja igram na 2.2ghz i sa istom grafilkom, i radi mi savršeno na 800 600 low- malo vuče na medium, naravno moram koristiti oldblivion jer inaće bio imo onako shebano bjele texture.
moji prijatelji imaju super konfiguracije,al stalno imaju bug-ove,brdo ih ima,zale mi se da ih iz igre baci nakon 2h igranja,
pa očito onda nije stvar hardvera koji imaju nego same igre;)
da, bugova ima...
meni hardver yebe samo kad netko postane 'nevidljiv' onak da se prozirno obris lika vidi, e tad mi počne štekati jer mi to grafulja očito nemre progutati... :(
Evo grafulja mi je dolazila do rekordnih clockova jer hoću malo efekata
Antialising mi nije dobar jer kad prođem pokraj nekih običnih građevina pođe štopati, a ista stvar i kada postanem nevidljiv
Inače kako ide u igri????
Do sad sam ubio 4 čuvara i postao sam dark brotherhooder ;D;D;D
cekaj, vec sam dosta dugo vampir i neznam kako da se toga rijesim kad me nitko u crkvi ne jebe ni pola posto....:-/
ovako svi kazu da je prethodni dio morrowind puno bolji dio od obliviona..
Sad mene zanima dali u Oblivionu mozete igrat iz Treceg lica(naci svom liku iza leđa)i dali u igrici mozete birati koja ce te odjela nositi..??npr..mozes mjenjat hlace kad ih kupis,stit,mac,kacigu,oklop....??
Kad nekog ubiješ dali se puni EXP???
može u 3. licu..
Pa normalno da možeš mjenjat izgled, koji rpg to nema....nebu valjda u trapkama i majci trčal po Oblivionu..:p
Isto vrijedi za exp. (sad neznam ak ubijaš NPC-e...al nema veze):rolleyes:
Sad idem kupit igru...bilo mi je bitno to trece lice..jer gledam snimke tog Obliviona i svugdje u prvom licu..a meni je bitno igrat u trecem licu...kompa hvala.i igras li ti OBlivion..Je iznenadujuce dobra''??
prošo, dobra, imaš kaj igrat jedno vrijeme (dobar omjer koližine zabave op gigabajtu:p)
glavni dio možeš brzo proć ali ako ne prođeš side questove teško ćeš glavni jer ti imaš levele a sa malim levelom nemožeš prjeći
JOj u ponedjelja mora igra doc...uhuhu di si poštaru,zasto ne radite i nedjeljom :(:angel:
dobio ja oblivion..instalirao sve radi sav sretan..stvarno grafika rastura ...
Sad posto sam ja početnik mozete li mi rec kako gledam mapu??..nisam mjenjao kontrole..
Jer na onom dole kompasu ja ne kuzim nista..
Di su ti guildovi ili kako se vec sve to pise...e da doso sam u arenu i fuckerski sam se zajebo ja sam se htio borit kad ono kladio sam se...
Jao nis ne kuzim daj nek neko pomogne barem uvezi mape..
Koji si ti teski Gamer :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
PA covjece trebo si s igrom dobit i Manual > RTFM!
Osim toga igra nie tak jednostavna da omda mozes u guild, prati questove kaj i kad moras obaviti.
Gaymer..hehehe ;D
polaaako, nemreš odmah tu klati lvl.17 zmajeve s kalošima. Prva misija ti bude "odi mi u podrum zakolji štakore" i takve sitnice...:p
hehe, ja igru imam već mjesec dana instaliranu na kompu i nisam je ni upalio. skinuo sam je s neta dok sam ima flat i zaboravio na nju. idem baš sad probat. ja imam athlona 2000, 768rama, radeon 9600. javim kako izgleda!
edit: na 1024x768 radi ali malo zastajkuje, ali na 800x600 radi savršeno! i tako ja igram već sat vremena i već lagano postajem ovisan kad odjednom igra zašteka i neće pa neće. morao sam je srušit task managerom! sranje. al igrat ću ponovo! ne odustajem. igra je mrak!
glavna tipka ti je TAB ona ti je ključ svega u njoj mjenjaš questove oružja magije gleedaš napredak......
da dođeš do mape upri tab i klikni na kompas i otvorit će ti se menu misija i tamo klikći i već ćeš naletit na mapu
tipp postoji ti FAST TRAVEL da te odma prebaci na neku lokaciju (ali moraš je otkriti) ugl samo mišem klikneš i pita "te fast travel to gibriligigi yes, no)
uglavnom sve ćeš otkrit u tab meniju
Jebi ga kad sam dosadan..puno fala e jos nesto..
Sad sam stigo gore do vrata obliviona di ubijam ona sranja koja bacaju neku vatru...e da tamo su kao neki moji saveznici a unutra je,unutar zidina je neki sad da me ubijes ime nesto sa m Martin..tako nesto...on ne zeli ic samnom a onaj saveznik kod vrata oblivijona stalno nesto jedno te isto spika...
Hmm sad ovaj saveznik vani kolje te sa vatrom,a martin mi ne vjeruje.Sta ja moram tu napravit??
Mozes i sa F1 - F4 otvarat te izbornike.. Znaci F1 je statsi, F2 inventoriji, F3 magija, F4 mapa :thumbup:
Moraš počistit taj grad/selo od tih napasti. Vrati se van i udruži sa kapetanom, pa budete išli čistit.
a stvarno puno hvala nema sta..e da nebrinite uvjek cete ovdje imat stogod za objasnjavat(naravno ako vam se bude dalo),jer sam ja brat od rvs gamera..i ovo mi je prva igra koju igram ovakvog žanra:P
pa zadavit će te kad vidi da si mu dirao account :p= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
šala
samo pucaj probleme ;)
Ovako ido ja napravit svoja akaunt Vassili..pa cu se izbrukat na svom kako treba:D
Evo me..dakle neznam kud bi kako bi(engleski mi sucka):
Uso sam u oblivion vrata..unutra sam naso saveznika te sad moram doc do svojih promrlih saveznika u tom "paklu"..dakle kako da napravim da se ta vrata na mostu otvore jer i sa jedne i druge strane su vrata..mislim da vam je to poznato.
Hvala ;)
kroz igru buš išao xxx puta kroz vrata, svaki put ti je neka caka (neka ručka ili dugme za vrata, most itd). A to za engleski, s ovom igrom ili budeš naučil eng ili buš odustal od igranja. (večinu questova treba dobroo pročitati):spin:
Istina, ak neznas engleski neisplati se igrat jel gubis ono najbitnije, a to je prica igre.. Neznas sta se desava, neznas sta trebas radit i jednostavno nije zanimljivo..
Ja nisam jos dosao do vrata uopce, nisam ni izasao iz imperial citya, zelim preci sve moguce redom..
Najjace do sad mi je bio onaj lik sto pljachka grobnice u imperial cityu i sto dobavlja tu ukradenu robu onom trgovcu sto nije htjeo u "society"
Koliko sam skontao ako imas lopatu mozes i ti kopat grobove i krast stvari sa mrtvaca lol ;D shema...
MA znam ja nesto engleski i kad mi ekipa prica pohvatam glavni kontekst rijeci jer to nije problem....nego nije da se znam koristi i magijama i svime....a dobro ako su trugi prosli bum i ja...ajde decki fala puo i ak dodjem do stvarno nekog problema cu vam rec....
Ako je neko iz Pule nek se jeavi primam goste koji znaju igrat oblivion..da za uslugu gost dobiva maneštru:D
U izradi je multiplayer mod za oblivion, mozda ce mo uskoro moci igrat oblivion u multiplayeru... :mega:
http://csusap.csu.edu.au/~mloxto01/
Evo link..
Hmm da evo opet mene dosadnjakovica..
Skuzio sam te neke seme u igri i da se pohvalim kao svoj napredak postao sam šampijon u areni..
Eh tu i nastaje problem recimo kad idem nesto kupit ili kad nekomu uzmem neku odoru jednostavno kad se zelim opet pokrenut sve stane ja se moguu okretat u krug i liupat ali nemogu krenut naprijed ili nazad...
Dali se vama desava takvo sto.jer sad zbog toga nemogu prec dijelove igre.
Preopterecen si, kuzis imas odrecenu tezinu koliko najvise mozes nosit sa sobom, to ti ovisi o strenghtu, sto ti je veci strenght to mozes vise nosit..
Evo, da vas i ja malo pitam. Imao sam prvo malo problema s soul trapom, jer nisam znao kako ga koristiti. Ali dobro, saznao sam. Nakon toga sam si napravio Soul Trap Sword s kojim punim soul gemove. Sad mene zanima kolike su to duše tih daedri(misim da se tako piše, oni koji izgledaju kao "ljudski" ratnici). Koristim moj Soul Trap Sword i ubijem ga, a on mi kaže da nemam dovoljno veliki Soul Gem za tu dušu. Imam prazan Grand soul gem sa sobom i opet. I dali je moguće da ako npr. imam prazan common soul gem i soultrapam jedno petty i jedno lesser biće da mi gem bude napunjen s common? Sada mi to još nije moguće, zato pitam, možda moram povečati neki skill.
imam problem sa oblivionom.instaliral sam igru bez problema, no kad hocu pokrenuti, javi mi ovu gresku: this application has failed to start beacuse d3dx9_27.dll was not found. re-installing the application may fix this problem. evo ako netko zna mozda kaj bi to bilo nek pomogne.
hvala
stavi novi directX 9.0c
jesam, ali opet ista javlja
sa tražilicom nađi taj fajl i samo ga kopiraj u folder igre
Ej..evo ja sam u pocetku stekao u igri ali sad ide super..
Meni je malo tapija u igri sto u divljini i inaće ima malo protivnika..
Pa sad ako neko ima mod kojim se povecava broj neprijatelja neka posalje link na ovu stranicu...
Evo zahvaljujem puno ;)
Super!! :wall: Kupim ovu super igru da bi mi pri pokretanju pisalo:
Oblivion has encountred a problem and needs to close.
We are sorry for the inconvenience.
ni Oldblivion ne pomaze
Microsoft XP SP1 + AutoPatcher
AMD Duron 1GHZ
512 MB of RAM
ATI Radeon 9600 Pro
nije valjda to zbog "malo" :cry: slabijeg procesora
mozda ali probaj instalirat jos jednom ako nece kupi novi procesor
Taj problem ima moj frend. Nismo ga uspjeli riješiti :-/= Citat =:
Izvorno postao gogo047
Mozda da probas s ovim ?
http://www.oldblivion.com/
:comp:
Jesmo i to, ali nažalost ništa nije pomoglo. Ako ima još netko neku ideju neka javi, jer se frend jako sviđa oblivion.= Citat =:
Izvorno postao Shamanix
A koju on ima konfiguraciju, koji procesor, ak je jaca od moje znaci da nije u tome stvar mozda= Citat =:
Izvorno postao Skorpion
Tko bi ga znao. On izgleda ne zna šta je konfiguracija, a komp je izgleda već dosta star(barem tako mislim).E, da, video postavke moram sam postavljati, ne prepozna mu. Na najmanje mu stavim. Neće pa neće. Već je i zaboravio da postoji Oblivion ;D= Citat =:
Izvorno postao gogo047
zakaj nemrem vrtiti igricu u visokoj rezoluciji? :-/
imam:
Intel Pentium IV, 3.2
MBO Foxconn 915 Series, Intel Grantsdale i915P
1 GB (PC3200 DDR SDRAM)
WinFast PX6200 TC (256 MB), nVIDIA GeForce 6200 TurboCache
zato. slaba grafa= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Ja haklam jebate e.... Zkacio se (bedara)!!!
Igram sa mocnim Dark elf, Mage, Thief i naravno postao sam krvopija... sad moram cekat sugava 3 dana da predjem u prave krvozedne...
muhahahahahahahahaha :evil:
hehe ja igro igru sve dok mi nije windoz crkjkno sad cu opet instalirat i nisam bas skuzio onaj multiplayer el ce se to igrat online ?
Add/Remove --> Oblivion
Odusto sam nakon kaj sam dobio quest kaj tek mozes zapoceti na 28 lvlu a tek sam 10... znas kaj malo je pre pre velika... Respect ali... Poludio sam :-/
hoće netko igrat u multiplayeru;D
Kaj su izdali multi za Oblivion?
Ne kenjaj... Pa kak to zgleda? Nekaj ko WoW...