Evo ga konačno. svim čekačima ovog moba
Doduše na ruskom, ako ste nestrpljivi da čekate eng. verziju, upotrijebite altavistu babel fish,
Code:http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91.shtml
Printable View
Evo ga konačno. svim čekačima ovog moba
Doduše na ruskom, ako ste nestrpljivi da čekate eng. verziju, upotrijebite altavistu babel fish,
Code:http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91.shtml
...kak kak ovo za prevodit, može malo objašnjenje, može i na PM :)
Prekrasno nešto. Doduše, nisam koristio alta vistu, a ruski ne razumijem baš toliko.
Mislim da će to biti moj sljedeći mob!
PS- napokon konkretne slike!
Aaaa, pokolebao si se, a? Sve one kritike u zadnjih par tjedana su pale u zaborav...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Znam kako ti je, ista situacija kod mene;D
Neeeee!!! Zasto mi Nokia to radi, svakih mjesec dana izlazi novi model a ja se vec primam za novcanik...
Taj me mob fascinira izgledom. Stainless steel kućište, klizni mehanizam (asocijacije na 8850, 7110), joystick (koji je nepravedno zanemaren još od 6600, a meni je dosta bolji od 5-smjernih tipki na sadašnjim modelima)...= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Jedino me ne veseli što će ostajati packe po mobu, Elgar fakat zna pokazati nedostatke (pogledajte slike melo bolje-namjerno je na nekima ostavio packe prstiju) i, naravno baterija koja, iako je pojačana na 970mAh, vjerojatno drži kao i dosadašnji Symbiani (a uz HDD od 4GB, lol, tko zna...)
PS, Marko, ne znam zašto ali me podsjeća na 6630 (tj. kao nasljednik 6630 modela).:thumbup:
Čekam ga od rujna prošle godine!!!
Steal znači ukrasti,krađa na engleskom.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
StEEl znači čelik.
On topic: kad ovo pojeftini,postat će nasljednik mojeg trenutnog 6630.
osobno mi se mobitel ne sviđa.
Hvala, ispravio.= Citat =:
Izvorno postao Daniel Morales
Ma, kad se pojavi dižem kredit! Tko će čekati da pojeftini! Cirka bar 6-7 mjeseci.
Baterija je i dalje BL-5C to baš i nije dobro uzmemo li u obzir da ima 4GB memorije.
;D= Citat =:
Izvorno postao sodom
Eto, od svih nas, bar je Sodom uvijek dosljedan!
Meni je isto mobitel prekrasan, ali kad izađe, bit će inferioran mnogim modelima. Super izvana, trul iznutra;)
N80 je ipak bolji izbor...
Neznam zakaj,al mislim da bih ga mogo imat i prije nego što mislim,zato što mi se čini da bi ovom mobitelu mogla past cijena veoma brzo nakon što se pojavi,zbog već navedenih razloga.
Brzi pad cijene-čisto sumnjam, skoro pa nemoguće.
BTW, jeste vi vidjeli da taj Eldar već ima SE W950......
Mislim,neće past previše, ali će pasti.Nadam se samo da ovu njoku neće zadesiti sudbina siemensa sx1.....
Evo da se ne mucite s ruskim: http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91-en.shtml
Inace mob mi je preruzan, dolje onako uzak, a gore sirok i debeo. Ne znam
po slikama mi bas nije ergonomican. Nesto kao kod N70 tipkovnica je nekako zgurana na dno moba, pa imam osjecaj da ce mi mob ispasti iz ruke prilikom tipkanja SMS-a jednomrukom.
Također, nije ni meni bog zna šta. Najveće zamjerke su na veličini i masi, odnosno osobinama koje nisu ničim suvislim opravdane.= Citat =:
Izvorno postao sodom
- Hard disk - nepotrebno, s obzirom na skoru mogućnost upotrebe 2GB SD kartica
- WLAN - upitna upotrebljivost
- Ekran - drugorazredni s obzirom na datum izlaska na tržište
- Kamera - isto kao s ekranom
Ali drago mi je zbog ovih što ga čekaju k'o ozebli sunce, iz samo njima znanih razloga :) ******, to je valjda ljubav na prvi pogled, pa razumijem
Teško podsjeća na 3250. Kao da su uzeli taj mob i malo ga nabrijali sa memoriom , šminkerskim kučištem i 3.5 mm konektorom.
- vjerojatno si u pravu, ali ipak 4gb ukljuceno u cijenu je bolje nego jos dodatno kupovati od 2 gb
-za wlan mislim da bi bilo dobro surfati prek wlana, cak sam si razmisljao staviti bittorrent klijent (ako ga izmisle, a sa njegovim izlaskom sigurno oce), pa onda lijepo na FER, povezati se i skidas:)
-Slazem se
-Slazem se
Samo ostaje pitanje koja je to cijena i opravdava li uloženo.= Citat =:
Izvorno postao Raf
Drugi dio - na ruskom, valjda sutra na enleskom
Code:http://mobile-review.com/review/nokia-n91-2.shtml
Pise da ce uskoro biti usporedba sa W950i, jedva cekam.
Ne, obrnuto je. 3250 je 'slabija' verzija N91.= Citat =:
Izvorno postao Frog
@Mile
Što se cijene tiče, s obzirom na tehnologije u N91 mislim da bi poštena cijena mobitela (u Mobisu) trebala biti do 4500kn. Ali mobitel će koštati 6000+ kuna, dakle - totalno neisplativo.
Nikako se ne slazem... Mobitel je ocito napravljena za multimediju i time je 4 gb disk odlicno rijesenje. WLAN ce se (nadam se) moci koristiti za VoIP a i bez njega mi se cini odlicno. Rezolucija ekrana mi je opcenitno kod svih s60 symbiana losa, uopce ne prate trendove (WM aparati su vec na QVGA rezoluciji). A kamera mi uopce ne treba pa su tu ne bi stel mesat :)= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ma mobitel će sigurno imati svoju publiku. Al meni stvaaaarno nije jasno zašto nisu stavili ekran rezolucije bar 320*240, jer ovih 176*208 je stvarno presmiješno...
Ne samo ekran, pa ni kamera nema blic. Dobro, nisu neki veliki nedostaci, ali potvrđuje ono što sam na forumu već n puta čuo- da ga je vrijeme pregazilo.= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Ali ipak... i tako "vremenski pregažen" stvara mi zazubice.
Nešto mi nije jasno-ona 4GB,piše za multimediju, znači ta 4GB nisu rezervirana za imenik i sl. Piše za to služi 30MB interne memorije.
To znači da je mob baš napravljen za pohranu (isključivo) muzike.:rolleyes:
Muzike, filmova, podataka svih vrsta, možeš ga koristiti kao portable HDD.
Kakvu multimediju, to je jako relativan pojam, a 4 gb nije toliko puno više od 2 gb na karticama kojih možeš imati više. da ne govorim o tome koliko je HDD osjetljiv na udarce. To riješenje može biti zanimljivo, ali odlično bi bilo da ima barem 10GB za istu cijenu. Ako misliš kupovat ovaj mob radi muzike, rađe si kupi Ipod.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Da, za VoiP, ali razmisli malo gdje ćeš to koristit. Na Hot-spotovima i po toj cijeni? Doma? Tamo imaš stolni komp i internet.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Sad moram reć da pričaš napamet. Jel ti uopće znaš kolika je rezolucija ekrana na recimo N90 ili N80? QVGA je lošija rezolucija od ovdje spomenutih, a N91 ima pretpotopnu rezoluciju ekrana s obzirom na datum izlaska= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Rewiev n91 part 2
by Eldar
Code:http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91-2-en.shtml
Meni ovaj 4 GB HDD jako dobro dode s obzirom da volim sve u jednoj spravi...
WLAN mi odlicno dode, IM, surfanje, jednog dana i P2P... Nisam stalno doma niti sam stalno za racunalom, pa bi WLAN (naravno, ako je dostupan) bio odlicno rjesenje za internet na mobitelu i stednju GPRS/EDGEa.
Sto se tice ekrana, losa mi je usporedba a i znam da N90 ima vecu rezu, no nisam znao tocno koliko. Enivej, prekasno dolaze QVGA na s60 i WM uredajima, smartphone kao takav je od pocetka trebao imati ili rezu kao UIQ ili QVGA... Nokia je trebala napraviti meduklasu izmedu s80 i s60, za one koji zele s60 no veci ekran. (zbunjujuca recenica, znam)
Ova informacija mi se jako sviđa, ali stvarno sumnjam da će N91 u Mobisu pri dolasku koštati manje od 5000kn...= Citat =:
Izvorno postao Eldar
Koliko su njegove prognoze što se cijena tiče točne za naše tržište?
....meni nije bog zna kaj.....:-/
Meni se uopce ne svidja SH*T od mobitela ne bih ga uzea da mi ga netko pokloni.....
i ja potpisujem tvoje misljenje. uzasan je= Citat =:
Izvorno postao Bare_st
Ma daj, molim te. Malo objektivnosti bi ti dobro došlo. Mobitel je dobar, problem je u tome što će mu cijena biti previsoka za ono što nudi.= Citat =:
Izvorno postao Bare_st
Dream about. Kladim se da će bit 5500-6000.= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Pa 6630, kad je itišla koštala je 5199kn, a nije imala konkurenciju tada (prosinac 2004.).
Vjerojatno oko 5 somova (ono između 4 i 5).
Nego, zašto je veliki problem taj HDD? Zar je toliko osjetljiv?
BTW, pošto jedino možemo uspoređivati, mislim s iPodovima, koji su najveći problemi istih, mislim na one što koriste HDD. Znam da su u jednom broju Mobila, kad su uspoređivali sve MP3 playere preporučivali-Uzmite neki što nema HDD. Bolje su kartice.
Zašto?
Ma koja N91,Nokia 6680 R U L L E Z Z Z Z Z Z Z ! ! ! ! ! !:closed: :closed:
@Bare, daj malo navedi činjenice, objektivno promatraj stvar. N91 sigurno ima mana, u nekim je stvarima lošija od 6680, ali u nekima je bolja.
http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91-en.shtml
engleska verzija
Evo, gledam neku emisiju na OTVu i neki frajer iz Mobisa predstavlja N91 i kaže da će biti dostupna u travnju.
Fora je sta je limen...
E, ovo su dobre vijesti! Znači oko Uskrsa da joj se nadamo?= Citat =:
Izvorno postao marko6630
To što je "limen" meni djeluje cool pošto odudara od ostale-plastične kolekcije.
Moram priznati da sam na "mukama" koji mob odabrati. Rezolucija mi i nije baš toliko presudna (mislim na n80)...
Šteta što ga Nokia daje u prodaju godinu dana nakon najave jer je Samsung već prestigao Nokiu svojim mislim i330, s 8GB tvrdim diskom...:rolleyes:
N91 - 4GB HDD
N80 - 352*416 ekran, 3MPx kamera, blic, dodatna kamera za videopozive, vjerojatno jeftinija
Razum kaže N80, srce kaže N91.... ;D
Slično je i sa mnom! N91 je posebnog dizajna, nekome privlačan, nekome odbojan,a N80 sam danas gledao pola sata gotovo sve raspoložive slike na netu-pa to je malo premodificirana n70 izvana, dok je iznutra mrga!= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Hoće mi netko objasniti što je to s HDD u mobitelima i npr. iPodovima? Zašto je to toliko osjetljivo?