Eto, da i ja postavim moj uradak ovdje . Namjenjene su isključivo za korisnike siemens mobilnih telefona (bar za sada). NAdam se da Vam mogu pomoći na bilo koji način
Printable View
Eto, da i ja postavim moj uradak ovdje . Namjenjene su isključivo za korisnike siemens mobilnih telefona (bar za sada). NAdam se da Vam mogu pomoći na bilo koji način
nije lose, mogo bi malo poradit na dizajnu
sadrzajno jako dobre stranice
mislio sam malo urediti stranicu sad kad prođu ispiti, ali ljeto je pred vratima :)
Ali hoću, hoću, čim bude malo više vremena.
ne moras se ti zuriti...prvenstveno je vazan sadrzaj a tek onda dizajn IMO
ma da znam, tome i služi na kraju svega, a ne za gledanje (konkretno mislim na stranice sa ovakvim i sličnim sadržajem)
Moj prijedlog , izbaci početnu stranicu. Čemu uopće služi, ako sam već došal onda ću i ući na stranicu. Sadržajno dobra , ali trebalo bi to malo sortirati, jer će postati nepregledna.
OK! thanks svima na konstruktivnim savjetima
ma nista, zato i sluzi forum da se savjetujem ;)
pa mislim... naravno :) :)
Pohvale naravno!
Onaj grafički menu sa onom kantom za smeće ti je od V O Y A G E R A ! Živa istina...tako da možeš maknuti nepoznatog autora :)
@viki
ok
zna li tko kako mogu napraviti da se može downloadati direktno sa moje web stranice na mob.
Trebas napravit mozda WAP verziju stranice...
Odi na www.tagtag.com napravi WAP stranicu i povuci linkove. Tako je napravil Viki i ja sam počel, ali nikako da završim :D
imam stranicu na tagtag, tek sam je stavia, pa još nisam ništa probao, malo ću se probati poigrati s tim, pa ako ne uspijem, onda ću ponovo pitati...
OK hajdemo se zajedno s tim poigrat pa da obojica naučimo više.
može, ali sad imam stvarno malo vremena...
moram nešto zaraditi preko ljeta, pa sam si našao neki sezonski posao :( ali definitivno, sve novo što skužim u vezi s tim, javim!!
stranice premještene na http://tau6.web1000.com
moj savjet ti je da das pare i imas normalnu adresu, jer to stranica zasluzuje
da, bilo bi lijepo, ali trenutno ne radim nigdje, i svaka kn mi dobro dođe. Ali razmišljao sam o tome; možda i budem nešto napravia...
Mozda ce ti jedini trosak biti domena...
Pitaj www.fdhost.net da ti daju besplatan prostor. Reci da ces ti samo kupiti domenu i da ces im u zamjenu za prostor dati reklamu na stranici.
Probaj doci do osobe - Ivan Čačija iz www.fdhost.net. Reci da sam te ja poslao kod njih (spomenes moj site samo).
OK, probati cu nesto iskemijati
Fala puno ;)
Nemoj slati mail. Sad sam saznao da je dosao sa skijanja.
BROJ JE: 84449358
broj cega? ICQ pretpostavljam, ali da budem siguran...
Da, ICQ.
ok, kako god ispalo; tebi puno hvala ;)
NP
Nemoj ga nista pitati. Ja sam razgovarao s njim i rekao je da mora razmisliti.
ok
Moze...
Imat ces 50 MB prostora, 3 GB bandwith limit.
Moras samo kupiti domenu. Reci koji domenu zelis?
Moja preporuka je da domena ne bude tipa: tau6.com ili 3aTmr.com je ce ti takvo ime nece niti malo koristiti za trazilice... Bolje da bude nesto tipa: sve-za-siemens.com ili nesto u tom smislu... To ce ti pomoci kod googla i dobivat ces jako puno posjeta od njega.
odlicno!!!
pa recimo, mozda bi all4siemens.com bila dobra, odlucim li se jednom da ubacim i engleski prijevod.
Ako imas koji bolji prijedlog slobodno reci.
Reci mi kako cu se dogovoriti s njim glede kupnje domene i ostalih sitnica?
Ostalo vi rijesite sami:
ICQ broj: 84449358 .
On ce ti dati broj racuna za uplatu 100 kuna i to je to.
jel mozda bolje da ne stavis "4" i da siemens ide na prvo mjesto
@sezam
još jednom,puno ti hvala, zaradia si bar :beer:
@coma
ma dobro, to je samo prvi prijedlog, problem je u tome sto su vec sve bolje domene zauzete...
Nema na cemu :beer:
ajde sad ljudi prijedloge dajte za ime stranice
mislim mozda siemensfreaks.com
recite slobodno; samo neka ima siemens u nazivu i da nije predugačka...
naprimjer siemens-all.com ili all-siemens.com
evo ljudi registrina je nova domena. Na zalost sve bolje, meni interesantnije su naravno zauzete, tako da sam na kraju regitrirao siemensfreaks.com
Pa za par dana prebacujem sve tamo.
Još cu vas obavijestiti kad to sve sredim...
Hvala svima na konstruktivnim prijedlozima, a posebno sezamu ;)
@gog
pokusavam ti vratiti PM, ali mailbox ti je pun...
kako mogu staviti ikonu na stranicu. Tj, kad recimo stavim stranicu u favorites grupu da ima neku određenu ikonu, a ne onu defaultnu od explorera?
Odi na webmajstori.net FAQ... Imas sve objasnjeno.
Domena je aktivna. Javi im FTP podatke s Web1000 servera da ti prebace stvari s starog na novi server i to je to.
cekaj, mozda je glupo pitanje, ali ne kuzim. Oni ce mi prebaciti na novi server ovo sto je sada na web1000, ali kako cu ja kasnije dizati novosti, obzirom da mi jos nisu poslali nikakve podatke? Mislim, nije mi jaca strana web dizajn, pa...
Jos ti nisu nista slali? Ok, sredit cemo to poslije :)
da, nisu mi jos nista poslali, a ima vec 5-6 dana da sam uplatia. Nije da mi je neka velika frka, ali bi htio to postaviti na siemensfreaks.com
Ivan Čačija je rekao da cu dobiti jos u sub, pa u pon, ali nema jos nista :(
Imali su neke probleme s Amerima, a inace taj proces traje 24 sata.
da, rekao mi je da su imali neke probleme sa domenama...
ma dobro, samo da to stigne pa cu onda ja to lagano prebaciti
Cuj, da ne cekas da budu online na ICQ, nazovi ih.
01-2883-021
sve sam dogovoria sa I.Č. i stigli su mi podaci. Kroz dan, dva siemensfreaks.com će stati na noge...
Evo napokon. Sve je poradilo na www.siemensfreaks.com
Svaka čast, odlična ti je stranica!
Ja bi malo prigovaral, ako može?
Valjda, može.
Ovako u dijelu tuning, kod opisa kako A55-C55. Linkovi vode na podstranicu umjesto da odmah otvaraju download. Za jedan program još nije bitno, ali kad moraš skidat više njih to iritira.
ok, srediti cu.
Molim svih koji posjecuju ove stranice da daju svoje komentare koji ce mi pomoci da stranice budu bolje.
Mozda bi jedino mogao malo grafički poboljšat stranicu, neku drugu boju ili nešto, ova bijela je nekako... dosadna...
eh tu si me uhvatia, to mi se bas i neda, za to stvarno nemam vremena, pa evo ovim putem pozivam svih koji se vole zezati s dizajnom da mi pomognu oko toga...
Ova je stranica krenula u početku samo kao stranica gdje će ljudi moći naći programe i kratka opbjašnjenja kako ih koristiti na hrvatskom, pa evo malo se proširila...
Dodao sam download Freia build 9 sa podrškom za A60 i C60 ;)
Dobro da si rekao da je to izaslo :-)
Neda mi se slati još jedan mail. Gledam malo Tips'n'tricks i vidim da ti fali onaj o promjeni jezika na Siemensima. Imaš ga na mojoj stranici.
@Sljaka
thanks, ubaciti cu i mt50 popravak i za jezike...
Pogledaj http://www.unlock-a-phone.co.uk/Index.aspx .
Tko koga kopira?
haha... vjerujem da nitko nikog...
ovaj dizajn mojih i tih stranica nije nista drugo nego prerađeni template iz dreamweaver-a...
tako da nismo ni on ni ja originalni ;)
;)
a sto ces, jednostavno nemam vremena, tu je faks, tu je posao, tu je trening... stvarno ne stignem vise od toga :(
mozda negdje u buducnosti ako stranica pozivi jos toliko...
Svaka cast dizajn mi se svida meni ne bode oci sadrzaj za sada nisam pregledavo samo sam bacio oko za pocetak.
zna li tko kako najjednostavnije napraviti da se download zastiti korisnickim imenom i lozinkom. Dakle, recimo da hocu da se svi moraju besplatno registrirati da bi mogli nesto skiniti sa mojih stranica. I naravno da ja imam uvid u to koji su korisnici registrirani.
Ja znam kako zastiti folder pomocu cpanela, ali onda za svaku registraciju ja moram osobno dodijeliti lozinku i poslati je korisniku. A ja bi htio napraviti neki formular - gdje se unesu potrebni podaci, zeljeno korisnisko ime, lozinka, i e-mail i da se odma automatski to registrira i posalje korisniku na e-mail. Nesto tipa klasicnih registracija za forume i sl.
Najbolje ti je da nekome platis da ti isprogramira...
Ako trebas javi... Proslijedit cu te ja pravim ljudima.
@sezam
javim ti se na icq ovih dana da se dogovorimo ;)
dakle, desilo mi se isto sto i sezamu... Siemens mi vise ne dopusta ime domene siemensfreaks.com zbog zasticenog trademarka, pa ako tko ima zgodnu ideju za novo ime, slobodno dajte, ali rok mi je jako kratki... sutra bi vec to treba srediti...
imam ja - www.siteformerlyknownassiemensfreaks.com :)
mislim koji im je vrag i na osnovu čega imaju pravo tražit ukidanje domene? ti na tom ne zarađuješ, nalijepi disklejmr da ne zarađuješ već nudiš besplatne informacije i besplatan soft i tako to.. vidi malo po netu te disklejmere i potraži za njihovu valjanost s pravne strane može li te to zaštititi od siemensa. meni je bezveze da ti oni mogu doći i, zato što se u imenu domene spominje siemens kao dio riječi, oduzet pravo na domenu. raspitaj se negdje oko toga, malo mi je to prenategnuto. drugo bi bilo da ti zarađuješ na tome, tada oni mogu štitit svoj trademark, dok ti djeluješ neprofitabilno - da te i tuže za tvoj rad, ti nisi time zaradio ništa pa ne mogu polagat pravo na novac na sudu. zaštita trademarka bi bila zaštita od toga da ti zarađuješ na njihov račun.
ne znam kaj su ti napisali, ali ja bi ih lagano natezao dok mi prezentiraju po kojem članku kojeg zakona ti smiju oduzet tu domenu. jedino treba skužit jel taj zakon mora vrijedit u državi gdje živi vlasnik stranice ili gdje je smještena organizacija za upravljanje domenama...
Tko ti je to poslao, siemens hrvatska ili iz vana netko?
I jos vaznije, tko ce ti platiti novu domenu? Ako se tebi ne da zafrkavati s tim prebaci domenu meni, ja bih se malo (cenzura) "nadmudrivao" s njima ;D
a zappanov prijedlog je prestrasan, bit ces novi prince ;D ionako imas "tau" sto podize citavu pricu na jedan zanimljiiji nivo ;D
Po toj logici trebalo bi onda ugasiti hrpu domena koje imaju siemens u nazivu, a ima ih cijela hrpa. Pogotovo onih koji završavaju sa .ru ili .cz. Sve mi to liči na demonstraciju sile bez pravnog pokrića.
S njima se necete sigurno uspjeti nadmudrivati i natezati. Progooglajte malo, ima par slucajeva s kompletnim sudskim zapisnicima.
Od Siemensa svi gube!
http://www.club-siemens.net/ je tu vec dosta dugo...
Ajde neki link postalji molim te, nisam nista nasao...
ma da i gube, zabavno bi bilo na sud s njima... ono, izmajmuniraš da se sam braniš da ti ne uvale nekog advokata kojem se neće dat zajebavat, nego sam lagano živce piješ tamo siemensovom odvjetniku. a nemaju te za kaj kaznit ako ne zarađuješ na tome i na tom baziraš obranu i ako ostaneš bez domene. onak, ić na shemu zašto gase domenu, pa ako je zbog pretpostavke zarade na račun siemensa onda cijela stvar na shemu da se na tom ne zarađuje pa da vidimo... barem bi bilo zabavno na procesu, kako god završio... pa ak ti uzmu domenu tražiš nadoknadu troškova za registraciju i promociju na novoj domeni jer se korisnici moraju upoznat da ti imaš novu domenu :)= Citat =:
Izvorno postao sezam-picika
e, da, i kaj je sa recimo češkim sajtovima, kontaktiraj one siemens-nešto.cz pa vidi kako su oni riješili stvar sa siemensom. fakat mislim da nemaju osnove ubijat domene.
I jos onda malo nadoplatis za sudske troskove (bez obzira na to da li od domene zaradjujes ili ne!). Ako Siemens dobije spor platit ces ih sigurno!
Club-Siemens je ziv, i jos mnogo siteova, ali sve ce ih kad tada stici ... (barem su tako meni rekli)
Mene u biti nije kontaktirao siemens, vec firma kod koje su mi smjestene stranice, koji su me samo obavijestili da je njih kontaktirao siemens i zaprijetio tuzbom njima ukoliko ne ukinu tu domenu... Tako da ja ne mogu nista, ne odaberem li i naravno platim novu domenu, tvrtka inside ce ugasiti meni moju domenu pod tim imenom i onda bi se ja trebao natezati s njima... Meni je također sve to blesavo, ali koliko sam upucen, nista ne bi dobio da se ganjam s njima po sudu... jedino bi bilo dobro kad bi netko pokrio troskove nove domene...
zappanov prijedlog je odlican :) ali na zalost opet ima siemens u nazivu...
odluka je pala i narudzba za novu domenu je poslana...
bit ce to ZIEMENSFREAKS.com
to faco, tako treba :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
ma OK je, oni štite svoj brand name, tako da "neznalice" ne pomisle da Siemens stoji iza tog sitea! Bitno je da te ne ganjaju zbog sadržaja i da ćeš nastaviti s kvalitetnim radom i dalje, na čemu te moram pohvalit i ujedno se zahvalit u ime svih kojima je taj site pomogao!
samo tako nastavi!
meni je okej recimo da netko štiti svoj brand ako postoji sajt koji koristi u imenu domene taj brand, a okrenut je kontra tog branda. bezveze mi je to ako 'štiti' brand na sajtovima koji samo doprinose njihovim proizvodima raznim dodacima koje ljude vesele i motiviraju ih da kupe njihove proizvode... mislim, odluka vlasnika branda, ali po meni još im netko radi besplatnu promociju...= Citat =:
Izvorno postao Inovator
a sve to dalje postaje jedna druga rasprava velikih razmjera koju ako nastavimo ćemo najbolje izdvojit u posebnu temu :)
Siemens nikako ne uveseljava promocija siteova koja sadrzi informacije o dekodiranju i modificiranju njihovih telefona...
kako dodati opciju search na php stranice ili htm (svejedno)?
Hm, nije baš tak jednostavno... Ako čuvaš sve u bazi onda je stvar puno jednostavnije, a ukoliko želiš pretraživati statičke stranice onda... e onda, sretno ti bilo ;D
pa najlakše ugurat google source i tako tražit= Citat =:
Izvorno postao gog
Well, ponekad treba i mozak uključiti ;D A vrtim ga na svom site-u ;D
hmm, nisam mislio na taj google pretrazivac... ma dobro, pokusati cu se malo igrati, ako sto ispadne od toga, dobro, a ako ne - a sta sad... ;)
hvala na infu...
dodano par kratkih vodica o koristenju PapuaUtilsa i Jokera - napominjem to, jer 90 % ljudi nezna koristiti te programe za otkljucavanje, a programi su vise nego dobri i u rangu sa profesionalnim alatima...
http://www.siemensfreaks.com/php/tuto.php
Evo jedan korisan prijedlog:
Kada ideš direktno na neku "rubriku" npr. tutorials, znači ne dođeš prvo na index sajta, uvjek piše niste ulogirani, a nigdje nema za loginat se nego moraš ići na index, tamo se ulogat i tek onda ić na tutorials!
Bilo bi dobro da napraviš odma na toj stranici (gdje piše da nisam ulogiran) za logirat se i da te odma prebaci na (u ovom sličaju) tutorials!
Naravno ako znaš i ako imaš vremena!
Pozdrav!;)
Šta je sa stranicom???
istekla mi je domena i imam problema sa ponovnom registracijom iste (procitaj malo starije postove u ovoj temi pa ces viditi gdje je problem)...
Jel onda radi ziemensfreaks?
3aTmr, si zainteresiran za suradnju?
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
(s)ziemensfreaks.com
ne radi...kaputt
ne radi... bit ce skoro online ali na novoj domeni...
ziemensfreaks.com je vec netko zakupio i tako da nista od toga...
ako tko ima prijedlog za novu domenu - javite ;)
Ziemensfreak.com;)
nisi procitao post prije - ne moze jer je ta domena zakupljena vec...
uoči razliku u jednom "s" ;)= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
I btw. ziemensfreak.com je u ovom trenutku slobodna.
mea culpa ;)
slobodna je i ziemensfreaks.net
Onda stavi šta tebi više paše, ali što prije jer je stranica stvarno korisna i potrebna nama SiemensFreakovima!;)