Zanima me moze li se sto dogoditi mobu zbog ucestalog "resetiranja" prilikom koristenja dual sim kartice?:-/
Planiram ju nabaviti, a receno mi je da sa SE-ovima funkcionira samo na taj nacin, da prebacuje mrezu uz resetiranje.
Printable View
Zanima me moze li se sto dogoditi mobu zbog ucestalog "resetiranja" prilikom koristenja dual sim kartice?:-/
Planiram ju nabaviti, a receno mi je da sa SE-ovima funkcionira samo na taj nacin, da prebacuje mrezu uz resetiranje.
Mislim da se ne treba resetirati, samo se u podešenjima odabere mreža= Citat =:
Izvorno postao Tilia
Da ako imas prilagodjen software na mobitelu, inace ga moras ugasiti i upaliti. AFAIK.
Mogu namjestiti da mijenja mrezu svakih par minuta, s tim da se sam ponovno ucita, kao da sam iskljucila i ukljucila. To me zanima, moze li zbog toga biti kakvih problema ili mu nece smetati?
Tnx!
Da ga ti gasis i palis, to bi mob mozda malo i osjetio, no ako on SAM to radi, mislim da to nije bed. IMHO, to mu dodje ko soft boot racunala; koliko ja znam, to ne ostavlja neke posljedice na hardveru. ;)
No ipak mi se to ne cini kao neko prakticno rjesenje... Da mi se mobitel svako malo pali i gasi, pa vise ne znam ni ja ni on na kojoj je mrezi... :-/
Ma ne rasetira mobitel uopće, samo moraš između izmjena mreže pričekat 1min dok ti se sim kartica full učita!
P.S. Prednost dualsim kartice je u tome što promjena mreže na zahtjeva reset aparata, to nema veze sa uređajem tako da i kod SE radi bez problema!
Jedino ga je malo teze ugurati u utor za sim karticu, ali radi= Citat =:
Izvorno postao Chessmaster
Izgleda da se ipak resetira,jer i tip koji prodaje te kartice sam tako kaze= Citat =:
Izvorno postao Chessmaster
http://miato.hr/shop/product_info.ph...products_id=35
:confused:
a da se probas raspitati ovdje http://www.freeport.hr/dualcard_hrv....from=&ucat=31&= Citat =:
Izvorno postao Miro
Hm, nesto ti ne stima s tim linkom. Ima ove tockice usred linka, a i javlja 404 Not Found.
Ovaj bi trebao raditi http://www.freeport.hr/dualcard_hrv.php
maloprije mi je nekka gospođa iz Freeporta rekla telefonom da dual card ne fercera za SE K750 i :(= Citat =:
Izvorno postao Tilia
meni bolja ona sa ovog linka http://miato.hr/shop/product_info.ph...products_id=35 nego iz freeporta ipak ne moras rezati nista a i radi sa k750
Ovo se slazem. Ja sa ovu za koju se mora rezati nasao i prije, ali mi se nije svidjela ta opcija. ;)
EDIT: Koliko sam vidio, ovi iz miato.hr imaju i tu drugu opciju (da izrezes dvija SIM-a) ako se nekome vise to svidja, s tim da ta njihova sluzbeno RADI u K750i. :)
http://miato.hr/shop/product_info.php?products_id=33
Pozdrav
da ne otvaram novi topic,htio bi cuti vase misljenje o sledecem
sto bi se desilo kada bi uz pomoc dual sim stavio dvije kartice od istih operatera ja imam takav slucaj zadrzao sam staru simpu(broj) a imam sada i pretplatu,da li bi mogao primati pozive na oba broj i sms poruke ili ne?
danas je to izvodivo i istovremeno naravno funkcionira jedna a možeš je izabrati iz izbornika a ne ko prije da moraš gasi-pali mob i ja sam u borbi s time za svju aparaturu:spin:= Citat =:
Izvorno postao istrafun
I na kraju priče da li je netko nabavio DUAL-SIM od Miata,i da li se mobitel stvarno sam resetira nakon svakog prebacivanja kartice (jer to navodno vrijedi samo za Sony-Ericsson uređaje http://miato.hr/shop/product_info.ph...products_id=35 ) ?:confused:
Stvarno se resetira, isprobala sam kod jednog prijatelja koji je sam pravio karticu. Ne znam tocno otkud je narucio sablonu za rezanje.
Ponovno ucitavanje ne traje dugo, otprilike 15ak sekundi. Vecina ljudi mi kaze da je potpuno neskodljivo za telefon.
pa onda se ne isplati dati 60kn za karticu s kojom ne moras gasiti mob, kad se on svejedno gasi! Sad bilo to preko tipke u meniu ili preko tipke za gasenje!
Pitanje... gdje si nasao za 60kn?= Citat =:
pa onda se ne isplati dati 60kn za karticu s kojom ne moras gasiti mob...
samo jedno pitanje vezano toga ... cuo sam da za oko 100kn ljudi naprave jednu sim karticu koja moze sadrzati kombinaciju od V)(P & T-Mobile, T-Mobile & Tele2 ili Tele2 & V)(P karticu... zanima me tko to radi i koliko je to pouzdano ? znam da se to koristi tako da se trazi ulaz u mrezu ono prek moba sto trazis mrezu, a kolko sam vidio oni to tak naprave da stave cipove od jedne i druge kartice jednu porkaj druge, ne kuzim sta ne treba biti citav cip ? pola pola je napravljeno, stvarno se divim toj tehnologiji danasnjice :)
Ne, stvar je u tome da tehnicki svaka SIM kartica zapravo moze sadrzavati 4-8 razlicitih brojeva, gdje svaki broj moze biti od drugog operatera. Druga je stvar sto stave jedan broj i to je to. To je koristio recimo VIP jedno vrijeme, dodavali su na svoju SIM karticu novi broj koji je sluzio za DATA pozive. AFAIK, ima za kupiti neka ne znam tocno kako se zove, mislim da Silver kartica, nadje je se u boljim ducanima satelitske opreme (naime to je ista/slicna kartica kao ona za dekodiravanje kanala), te na nju trebas prekopirati relevantni sadrzaj svih SIM kartica koje te zanimaju. Silver kartica je inace velicine kreditne (kao i svaka kartica za mobitel), no nazalost za razliku od SIM-a za mobitel Silver nije perforiran za otkidanje na manji format, pa se mora izrezati. Za kopiranje sadrzaja inace ti treba SIM card reader/writer, koji AFAIK imaju operateri (VIP, T-Mobile...), a i kod servisera mobitela se zna naci. UPOZORENJE: to nije onaj SIM card backup device koji se moze kupiti u Chipoteci i jos ponegdje, ovo je profi uredjaj koji moze pristupati SVIM dijelovima SIM kartice.
Jel znate koga da takovo sta radi?
Mislio sam 60kn vise!= Citat =:
Izvorno postao Tilia
Jos jedna napomena. Naime, cak i da imas SIM card R/W, jedan dio kartice treba crackati (stari dobri brute force attack ;) ). Operateri vjerojatno ne moraju (oni su taj dio i kodirali), no mi ostali smrtnici moramo. Sto radi dosta dobro sa starijim SIM-ovima, no noviji navodno imaju neku zastitu protiv toga. Tako da na kraju mozda ne samo da neces dobiti SIM karticu sa svim svojim brojevima, vec mozes i unistiti originalne SIM kartice.
Naime, ja sam jednom slucajno imao SIM card R/W, no kad sam shvatio koliko je to tricky postupak, prilicno sam brzo odustao od toga.
a sto je sa situacijom kad se vec mora rezat kartica da se izvadi chip, sprcim 2 chipa u taj adapter-> a jel se onda moze koristit taj adapter sa samo jednim chipom?
Hm, ne kuzim bas sta pitas, ali tehnicki gledano, svaki cip na SIM kartici podrzava vise brojeva, i to ne nuzno od istog operatera/mreze (uz sami broj na karticu se spremaju i pripadajuci MCC i MNC). Stvar je samo da operater "zaprzi" u njega jedan broj, i to je to. Nazalost, originalne kartice od operatera su slicne kao stampani CD-ROM-ovi: u takav "zaprzeni" cip ne mogu se naknadno dodavati novi brojevi. :( Zato postoje dva rjesenja: lakse, da izrezes dvije kartice na najmanju mogucu velicinu, te ih pomocu adaptera "spojis" u jednu (o tome ti pricas, ako sam dobro skuzio), ili teze, da pomocu posebnog programatora i softvera, te "prazne" kartice napravis novu SIM karticu, i to tako da kopiras potreban sadrzaj sa originalnih kartica.
ok, hvala, ali pitao sam dali je moguce da ja ne zelim vise koristit jednu od kartica (recimo tele2) nego samo jednu (recimo VIP). dakle obe su mi kartice izrezane (ostaje samo chip), pa je onda moje pitanje bilo da li ja mogu u tom adapteru imat samo jedan chip i da to radi? logicno da da, ali da i to pitam... :bunny:
i kad smo vec kod toga, jel bolje kod onih u samoboru to napravit ili kod ovih u FREE-PORTU??? rade istu stvar, samo je u lovi razlika...
Moze i samo sa jednom karticom u adpteru.Ja sam mog uzeo u Zg i mogu ti reci da jos danas radi, a uzeo sam ga cim je izasao na trziste.Za ove iz Samobora neznam jer nisam imao iskustva sa njima.
i jos uvijek se nemoze iskljucit pin za TELE2?
tnx ekipa, pozdrav
uzeo sam u FREEPORTu taj adapter, i sluzi svrsi! zadovoljan sam...
danas isprobao dualsim U6 u W800i iz miata i radi ok,u meniju izabereš sim1 ili sim2 i mobač se ugasi i upali SAM.:licklips:
ispravak u W810i:thumbup:
di to ima?? jel radi na nokiji 6230?
http://miato.hr/shop/product_info.php?products_id=33= Citat =:
Izvorno postao tj1
ok stvar, al fak kad se moraju simovi rezat :spin: nije mi tolko sila. ostajem na više mobova. nek samo zmišljaju , napredak je i ovo u odnosu na gašenje -paljenje moba
Pa i nije bas veliki. :( Umjesto da gasis i palis rucno, gasi se i pali automatski.= Citat =:
Izvorno postao tj1
Ja jos uvijek cekam da smisle da rade dva SIM-a istovremeno. :spin:
me to!! :thumbup: fak , al to nije nikome u interesu, osim potrošaću.
jebemti- "Alexa related-:rifle: :rifle: 1 entries" , treba uzet bager i zatrpat ih pod zemlju:sheriff: :bat:
i koliko kosta sad taj dual sim adapter za K750i; mislim taj koji posjeduje neki software da sam prebaci sa jedne kartice na drugu???
sta jos nisam razumio u potpunosti... da li se tel ugasi pa upali automatski ili on neke druge procese odradi tako da se moze koristiti druga kartica???
unaprijed se izvinjavam sto ponovo ovu temu dizem iz mrtvih, ali evo odlucio sam da si kupim ovaj dual-sim adapter pa me sad ono definitivno zanima da li ima neko ko ga je kupio naravno mislim na onu variantu kod koje se nemora sjeci sim kartica, i da li mu pase... da li mu radi????
ja sam pokusao da kupim preko ebay ali jednostavno tam svaki prodavaoc je naveo da ne radi na K750i, samo je jedan naveo da radi na K750 i na K750c, ali ne na K750i, takodjer je navedeno da radi i na W800i, ali ja eto jednostavno neznam