KAd bi barem mogli birati :(
Inace ja bih uzeo DSL svakako
Printable View
KAd bi barem mogli birati :(
Inace ja bih uzeo DSL svakako
Pa najbrži, naravno.. koji god da je to! ;)
wHITEBOY, A KVANDO KOSTA ? TO JE NEBITNO??
Flat Rate uz prihvatljivu cijenu je trenutno najtrazeniji :)
@Miško: Pa pitenje glasi 'što vam je bolje?' U skladu s tim je moj odgovor. Ne pita se za odnos uloženo/dobiveno i slično... ;)
Tocno...dobar odgovor ;)...DSL ja mislim pruza najvise al je jos skup i nije dostpan svugdje
Znači li to da je kod sveg ponuđenog jedina razlika u brzini?= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Tocno...dobar odgovor ;)...DSL ja mislim pruza najvise al je jos skup i nije dostpan svugdje
ne... ima dosta razlike
DSL-ne ovisi o broju korisnika online tako da je brzina uvjek ista
CABLE-ako je vise korisnika ONLINE moze doci do zagusenja
SATELITE-Ne rade programi poput KazAa(iako se i to moze srediti).
Tenks picika, onda DSL u flaterate režimu i to po mogućnosti vrlo jeftino.
Tocno!
Mislim da sada imamo nešto što bi moglo ponijeti epitet boljeg a ne samo bržeg, naravno sve ovisi o apetitima. Imam poznanika kojemu je firma plaćala satelitsku vezu (navodno je ludo brza itd. nemam pojma nisam ni probao ni čitao o tome) i sada su mu to ukinuli te ja na 56k,.....,njegovoj tuzi nema kraja.
DSL- potrebna je telefonska linija= Citat =:
Poslao: sezam-picika
ne... ima dosta razlike
DSL-ne ovisi o broju korisnika online tako da je brzina uvjek ista
CABLE-ako je vise korisnika ONLINE moze doci do zagusenja
SATELITE-Ne rade programi poput KazAa(iako se i to moze srediti).
CABLE- ja zivim u zgradi i vjerujem da dosta mojih susjeda ima cable i jos nikad nije doslo do zagusenja ili smanjenja brzine, nije potrebna telefonska linija
SATELIt - nemam pojma o tome
pa nije bitna zgrada nego je bitno opcenito od koliko ljudi ide na CABLE preko ISP-a...
Pogledaj thread u ovom forumu :
Za one koji zele zanti vise... linkovi o cableu:)
ma nedaju se meni citiat svi ti linkovi, ne kuzim te, pojasni kako dolazi do zagusenja na cabelu
zbog topologije kabelske mreze
DCM ce sigurno ici s najjeftinijom varijantom i slabom vezom prema "VAN". Pogotovo u kombinaciji s preuskim bandwidthom
Sirit ce ga ali vjerojatno tek kad svi popizde :)
ja znam da kod mene nema nikakvog zagusenja
Ja isto ne volim čitat linkove.. najbolje mi je neko zdravo-seljačko objašnjenje. ;)
pa playeru kod vas nema jer je to ipak 1000 puta razvijenija drzava i u sitnice kao npr. cabel se ulaze mnogo vise nego ovdje.
Kad se 50 ljudi sleti na KaZaA i pocne skidati cijelu noc DCM-u se sigurno ne pise dobro
Za DSL treba telefonska veza a za CABEL ne treba, koja to građevina ima cable a nema telefonsku vezu?
@Player možeš li pitati kojeg susjeda koji nije na cableu koliki su mu troškovi pa da vidimo malo i financijski dio, bez obzira što je to Canada.:wave:
troskovi na internet?= Citat =:
Poslao: miško
@Player možeš li pitati kojeg susjeda koji nije na cableu koliki su mu troškovi pa da vidimo malo i financijski dio, bez obzira što je to Canada.:wave:
Yes
Dsl je iste cijene kao i Cable; dial up je 9.99 ISDN 19.99 poslje 6mj 14.99 mjesecno ( prva dva mjeseca u pola cijene)
Znači šta god da imaš uvijek ti je flate rate?
da
Ljepo, meni je dial up, cca 30 sati mjesečno malo manje od 17 USD.
hehe, meni je ISDN, cca. 70 sati mjesecno :)
@picika, i koliko te to košta? ja sam samo naveo podatak surfanja s kućnog kompa, ono na poslu se utopi u račun firme.
Idem preko carneta pa racun i nije nesto posebno veliki, mjesecno surfanja+pretplata+razgovor cca 600 kn :)
ovdje to mjesecno 9.99 dial up= Citat =:
Ljepo, meni je dial up, cca 30 sati mjesečno malo manje od 17 USD.
@Player, ma ne žalim se ja, dogurat ćemo i mi dotle :)
ma normalno da hocete; nego gdje ce canada bit tada; btw moj friend koji tek doso iz juge vidio kak je jeftin internet i odmah platio 100 CAD za godinu dana; sad mu zao kad je vidio da ni cable i dsl nisu previse skupi :lol:
PA upravo to sto kazes...kad mi dodjemo tamo gdje ste vi sada vi cete tko zna gdje biti :(
@Sezam, šta misliš da će se oni uskoro moći teleportirati? I plus toga Kanada je velika ko "pola svijeta" i baš me zanima da li je infrastruktura u Torontu ista kao i negdje gdje još nisu ni nacionalni park osnovali.
ne znam, mozda ce nam se jednog dana player portati u sobu ;)
Pa imaju SARS... ;)
Vidiš da su napredniji...
hehe, ali otisli samo daleeeko u offtopic...
ono tko zivi tamo negdje na selu normalno da nema cabelsku televiziju i internet, isto tako i dsl. ...tko bi to sve platio?= Citat =:
@Sezam, šta misliš da će se oni uskoro moći teleportirati? I plus toga Kanada je velika ko "pola svijeta" i baš me zanima da li je infrastruktura u Torontu ista kao i negdje gdje još nisu ni nacionalni park osnovali.
btw negdje sam citao da su u americi napravili tech da dsl i cable mogu ici do 50mbps
hehe, isto sam i ja cuo to da ce ici i do 50mbps
evo jedan link:
http://www.isp-planet.com/cplanet/te...0312_vdsl.html
Zasto nam vise nitko ne glasa? Ocito nitko nije ni skuzio anketu :(
pa ima samo 8 glasova
Nitko ne posječuje ovaj dio foruma.
Morat cemo ih nekako potaknuti da dolaze i ovdje
evo, cable je dobio jos jedan glas :D