ja sam ga kupio prije 10 dana i jedini nedostatak je autofokus i sto automatski nesprema poslane poruke zanima me vase misljenje
Printable View
ja sam ga kupio prije 10 dana i jedini nedostatak je autofokus i sto automatski nesprema poslane poruke zanima me vase misljenje
Meni :
1. MP3 Player - Nemogu prčkati po mobu, slati sms i takve stvari a da mp3 radi. Nego samo mp3 player i ništa drugo.
2. MP3 Vibracija - Što nemože da vibrira i zvoni u isto vrijeme.
to je to za sada što mi smeta ;D
To dvoje + klimanje. Drugo je savrseno.
Doc, misliš kada je zatvoren? meni radi perfektno bez klimanja kada je zatvoren :D
Hebiga meni se klima i kad je otvoren i zatvoren.
kada je otvoren normlano je da se klima,
dok zatvoren ne. meni ne :D
kod mene se ne klima
ja sam isprobao nekoliko po trgovinama i cini mi se da je klizni mehanizam dosta klimav!?
meni isto...= Citat =:
Izvorno postao The Doctor
klimanje i mehanizam su najlosija strana d500 i d600 barem meni bila
Slazem se. Ovo drugo sve manje smeta.
Ja presao sa Nokie 6600 na D600 i bojao sam se prelaska sa symbiana na obicni mob, ali sve u svemu sam prilicno zadovoljan s ovim (kad D730 nikako da izadje).
jedno pitanjce - ima li mogucnosti da se za zvuk poruke stavi nesto drugo osim onih 10 ugradjenih? Nije da smeta, ali...
Nemozes stavljat svoje zvukove.
možda postoji kaki program da se ispravi taj nedostatak
nepostoji.
baterija je kod mene zbrčkana, ali vodim ga danas na servis, pa će valjda to sredit, meni se također ne klima, jedino mi malo kalendar ide na živce- sav je neki nenormalan, ali inaće mi je okej
ja sam ga tek kupio i čini mi se ok, mada smeta malo šta nemogu da mijenjam zvukove za poruke (ili??), još kad bi saznao kako se stavljaju neki programi na njega...(svaka pomoć dobrodošla)...hvala
mrki.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=18219
Tu potražio D600 Igre temu,
tamo možeš zatražiti i neki program
Sad sam se ukljucio u ovu temu i ja imam par zamjerki na ovaj model.
Al to su stvari koje nistu toliko bitne al covjeka to iritira.
1) - zvono za poruke - sto se nemoze promijeniti to je najveca zamjerka za mobitel koji kosta 3,500kn!! (moze se preziviti)
2) - 'klimanje' - po svim pricama svima se mobitel klima al ovaj moj se uopce ne klima :)! (to se nemoze preziviti)
3) - baterija - moja baterija traje oko tri i pol dana ako ga koristim malo vise isto jedna od mana (moze se preziviti)
4) - copy paste - (glupost) u mobitelu to nemozes raditi, svi (motorolini V serija ima) al skoro svi mobiteli noviji imaju opciju da mozes kopirati i prebacivati ili ubacivati u poruke ili promjene raditi tako da nesto kopiras i onda to prebacis(kuzite me zar ne) - D600 tu mogucnost nema - apsurdno!!!
Eto po meni su to mane ovog mobitela! Neko ce se samnom sloziti a bit ce i onih koji se nece sloziti.
Ali u svemu ovaj je mob jako dobar i mislim da je Samsung malo pozurio s njim van na trziste a nije ga dovrsio! Mogo je biti puno puno bolji u zavrsnoj fazi izrade da se malo potrudilo.
mislim da ovaj mob opravdava 80% svoje cijene
da i ja mislim... sto jest, jest... ljudi su se potrudili da ga naprave da odgovara svima... bilo doktorima, bilo sportisitma...
kako ne možeš mijenjat zvono?= Citat =:
1) - zvono za poruke - sto se nemoze promijeniti to je najveca zamjerka za mobitel koji kosta 3,500kn!! (moze se preziviti)
Misli na porukama. Imaš 10 različitih zvukova za poruke, i to nemožeš mijenjati. Za sve drugo možeš.= Citat =:
Izvorno postao Hope
aaa tako znači.. ja sam skontala da ima samo jedno zvono i ne može promijenit..
još mi ne valja jedna stvar na ovom mobu, a to je da ne mogu stavit sliku na pozdravnu poruku i da ne mogu imat screensaver.. a kalendar me ubija i onaj alarm blesavi..i ekran se stalno prlja..
na kojem se mobu ekran neprlja???znas na kojem se neprlja na onomu na kojem nema ekrana
you have a problem? na SE-u se recimo ni približno tako ne prlja..
Istina je ovo. A i ekran se lako unisti, mislim dode crtica lakse nego na nekom drugom. No evo nakon kojih 2-3 mjeseca moram reci da mi mobitel je u izvrsnom stanju. smao 1 ogrebotina, koju niti ne vidis ako ne trazis pozorno
izvrsno :D
Ma mob je super...jedina mana...al sam lijen otić u servis je da mi je prašina ušla u display nakon mjesec dana...to me začudilo jer neznam na koju foru tako brzo baš, ai ekran bi trebao biti zaštićen unutra jer je maska fiksna trebalo bi biti "vakumirano" onim gumama zaštićen display..jedino me to smeta
...
odi kod njih, oni ti to pročiste onom pupmo,...nešto vakuum itd.. :D
E kod mene nema ogrebotina zato sto sam ostavio namjerno onu zastitu (ono kad kupujes novi mob) na ekranu :). Preko nje se sve vidi i uopce mi nesmeta, malo sam je podrezo da se neodljepi. A kao sto je i X-Plosiv odgovorio nemoze se mjenjati 10 definiranih tonova za poruke :(.
ta naljepnica nije dobra za ekran nepise đabe da se ta zaštita skine prije paljenja moba
a razlog je?= Citat =:
Izvorno postao sonyck
da bolje vidiš :) :) :) ;)
nešto sam čito da se te zrake odbijaju od foliju i uništavaju ekran tak nešto
Zanimljivo..možda netko zna više o ovom? prvi put čujem :five:= Citat =:
Izvorno postao sonyck
I ja isto prvi put to cujem!!
Al svijedno mob radi super ekran uvjek cist i nikakvih za sada problema nemam :)!!!
Ako se sto dogodi ja vam javim mob je star vec 2 mjeseca i nista neprimjecujem na ekranu!
folija koja ide s a fonom ima efekt ogledala a neka japanska firma je napravila foliju koja nema taj efekt inemože doć do nekih posljedica a odlićno čuva mob od ogrebotina.imate to na mobilnom svetu pod opčenito
Ekran Vašeg telefona je prilikom isporuke pokriven folijom.
Skinite ovu foliju prije stavljanja u rad.
Uslijed statičkog naboja može u rijetkim slučajevima doći do obojenja rubnih područja ekrana, ali koja najkasnije nakon 10 minuta nestanu sama od sebe." to pise u u upustvu mog moba
E nisam znao, hvala :D you got good reps
no problem
I ja prvi put to cujem i ako je istina onda bi moj mob D600 star 2 mjeseca trebo vec dobrano imati taj efekat!!
Ja drzim tu foliju odkada sam ga kupio i ekran je u redu i nikakvih (zasada) promjena na njemu nema. Ako se pocne sto pojavljivati ja je micem tek onda.
Ma ja sam odustao od toga....kad tad će se skinut i ako je suđeno onda će se ogrebat... Previše čuvanja zna dovesti do tragičnih događaja (mehanička oštećenja mislim) ;)
a jeeeste bedasti, ako vam je toliko stalo da se ne pojave crtice na ekranu mobiterla, a meni bi stalo da sam dao 3000kn za d600 odite u običnu knjižaru i kupite onu foliju za omatat školske knjige! jedna rola če vam biti dovoljna za cijeli život! uzmite škare i fino izrežete veličinu ekrana i zalijepite, prvi dan je malo mutno, ko da je ostalo jos zraka ispod a onda kasnije je odlično, dapače bolje nego bez jer se ekren NEMOŽE zamutiti od prstiju (znate na šta mislim"=)
I što je najvažnije, ta se folijica lagani skida i ne ostavlja niikakve posljedice na ekreanu (npr. osušeno lijepilo), kažem vam, NIŠTA, jeftino, a dobro, ja to radim na svom t630 već duže vrijeme, ali nažalost, ni ja to nisam skužio čim sam kupio mob pa ipak imam par crtica.
Evo, nadam se da sam pomogao
Slazem se s tobom!!= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Maknit cu i ja foliju za koji mjesec al sad mi je jos zao (nov je)!!
Kad mi dojadi skidam i sto bude bude!
Možete si kupit screen protectore za pda uređaje pa ih izrezat, imate ih ovdje www.crazy-shop.com (imate link i u mojem sigu). Tako vam se ekrani nikada neće ogrebat:)
Sad nabavih D600 i ne mogu vjerovati da perjanica Samsungove ponude dok pisem poruke, i zavrsim recenicu s tockom ne stavi automatski slijedece slovo veliko. Pa to ostali mobovi imaju vec godinama.
nisam hito otvarat topic radi ovoga.
Kolika se kartica može staviti na d600 najveća? 1gb? 2gb? ili samo512?
please nek netko odgovori, guglao sam i nisam uspio naći
nazalost samo od 512 mgb
ma dajte nemojte me zajeb. da niko nezna dal se može stavit jeb. zvuk kod zatvaranja ili otvaranja x-plosiv jel znas ti sta o tome please help
Kartica moze za sad 512 jer ne postoji veca. Sad bi brzo trebala izac veca od 1 i 2 gb pa ce vjerojatno moc.= Citat =:
Izvorno postao dF@kk3r
Mozes staviti 4 definirana tona za Slide!!
A nalazi se u Settings > Sound Settings > Slide tone
A za kartice sam negdje procito da mobitel podrzava samo do 512Mb!!
Mislim da bi ove godine trebala izaci microSD 1Gb (ako vec nije izisla) ali kao sto sam vec napiso prije mobitel (D600) ne podrzava vise od 512Mb.(nisam siguran - bila je ta tema negdje na forumima).
Treba vidjet kako ce bit kad izade jer sad se nemoze nista sigurno govoriti.
nekužim zašto nebi podržavao 1GB?
zar ima neku ograničenoost da nebi procesor ili njegova radna memorija (u kojem je god obliku on ima) mogli obraditi normalnom brzinom karticu od gb???
Još nisu napravljene kartice pa nezna kako će se mobitel i kartica od 1gb slagati
Neki su čak imali i problema s određenim karticama od 512mb
Koliko mi je ostalo u glavi sto se tice 1gb kartica za d600 mislim da mobitel nemoze aresirati vise od 512Mb:(
E sad ja neznam dal je to tocno nesto jasam cito prije par mjeseci o tome al neznam di. Tako da nemogu 100% tvrditi da neradi s 1Gb karticama, nego samo kazem da sam procito negdje al neznam di da bi vas tamo uputio.
Ali kad se pogleda i 512Mb nije lose. Ako ti treba vise kupis dvije (512Mb) kao ja ;D i rijesis si sve probleme.:)
zvuk-ton otvaranja.= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Vec sam napiso kako doci do tona za otvaranje i zatvaranje!!!= Citat =:
Izvorno postao BuffetD600
Jel uopce vi citate sto pise??
a pitam dali mozes stavit svoje zvukove
Pa pise ti 4 definirana tona za Slide!!!
Sto ce reci da nemozes mijenjati.
Ljudi, iskreno, dođe mi da vas počnem kažnjavati samo zbog vaših gluposti. Ovo je već koji 4-ti put da mi nešto napišemo u ovoj temi, a samo što se vama neda kliknuti na stranicu iza i pročitati, mi ispadamo da nedajemo odgovore.
Kao što rekoh prije...treba malo reda dovest...poludim kad vidim ovakve izjave i odem sa foruma...
Ja sam negdje pročitao da se na ovaj model samsunga ne mogu stavljati vlastite melodije?? Znači, ne mogu primiti melodiju preko infracrvenog (ili već kako) od drugog moba (npr Nokije) ili preko kompa prebaciti melodiju za zvono?
I zanima me dali je user-frendly? Što se tiče upravljanja njime; tipke, usability i sl.
Hvala
Ma može sve primat....neznam od kud ti da nemoze?!??
Nemozes stavljati jedino za poruke vlastitu melodiju i za Slide(otvaranje zatvaranje mob.). A sve ostalo mozes mjenjati ton! Slusati mozes .aac i .mp3.
meni je najveci nedstatak to kaj nemres za poruku stavit melodiju koju ti zelis nego samo one koje ti on ponudi i fali mi malo vise boja izbornika
Za ljude koji imaju ovaj model samsunga:
jeli istina da D600 nema infra-crveno?
I koliko košta novi model? Gledao sam po t-mobile i vipovim ponudama, nemaju cijene za solo mobitel. Sve neke sheme sa paketima i bodovima. A lijen sam otić do prodavaonice dok još ne skupim love. :)
Hvala
Nema infru, samo bluetooth.
A cijena je oko 3600-3800 tu negdje. nisam siguran, bilo je na stranici od europatrade-a oko 3100 + PDV, znaci nekih 3700....
Dali se moze nariktati da se SMS odmah sprema na memoriju od moba, a ne na SIM
...
...
...
...
Ma ima u dućanu za 3300 kn...bar što se tiče europatradea...
Mozda, neznam stvarno, gledao sam prije nekih mjesec na europatradu tako je pisalo.
Znam da ovi u mercatoneu kupuju mob iz vana pa prodaju, tak da to bas nije od nas, i na engleskom je.
ali nebi ja nikad mob kupio u mercatoneu.
U HG-Spotu mu je cijena 3100kn.
Mozes ga kupiti i na kartice do 24 rate.
da, ali u HgSpotu ti je jos neznam koliko % gore cijena ak je na karticu, to je problem.
osim ako je American, onda je to ta cijena
To je nekada bilo, ali sada je jedna cijena za sve vrste placanja (koliko ja znam) :)= Citat =:
Izvorno postao TheRoyalFlash
Cini mi se da sam vidio da ga u Mercatoneu imaju za 2900 kn, samo je pitanje kakvu garanciju i podrsku dobijes kod njih.
Ja tamo nebi kupovao mob, frend je jednom kupio. Telefoni generalno nemaju hr menije, jer nisu namjenjeni za hr tržište, već ih Mercatone uvozi. Garancija je njihova (npr. kupis Nokiu i garancija ti ne vrijedi u Mobisu, nego samo u Mercatoneu), a na popravak moba cekas vise od mjesec dana.= Citat =:
Izvorno postao xianfu
Mozda neko ima drukcijih iskustava....
Ja bio prosli tjedan i pitao za kameru, dali je cijena ista ako kupujem Visom, veli ne na sve kartice ide neznam nekoliko % mislim gore, a na american je ista cijena= Citat =:
Izvorno postao zzzz
Ja vec nisam neko vrijeme kupovao u HG spotu, ali vidim da na netu imaju izrazenu samo jednu cijenu, pa sam predpostavio da je ista cijena za sve kartice.= Citat =:
Izvorno postao TheRoyalFlash
By the way, u Ipercoopu u King Crossu D600 dodje 3069kn. :)
jel se d600 rasklima ??
imam ga koji tjedan i cini mi se kada ga držim u ruci da se pomiče malčice(nevidljivo za oko) lijevo desno(osjetim na prstima)-kada je zatvoren
te kada ga otvorim i copim ga za vrh, malo se klima gore dolje
držao sam frendovog d500 i on se doima uber čvrstim a ima ga već godinu dana :/
evo bas probavam svoj i vidim da se ne klima....
Moj isto, ne klima nista, ni otvoren a ni zatvoren.
baš ništa? ni najmanje?
:(
evo u paintu sam nacrtao, primite ga lagano za vrh i pomaknite ga blago skroz gore dolje, ovak:
http://img110.imageshack.us/img110/6...led6vg1.th.png
jel vam se klima, onak jako malo, meni se klima tak da samo ja to vidim, kada dam nekome u ruke on to ni ne skuži. Jesam li ja picajzlast previše??? ili...?
pleas provjerite još 1 pa mi odgovorite
thnx
evo bas provjeravam i osjetim malo klimanje ali stvarno samo malo....
puno hvala, valjda je meni isto tako malo, samo sam ja picajzlast
e, kako na d600 zumirat uslikanu fotografiju?
mislim da se to ne može
Jedno pitanje...
Da li mobitel može u isto vrijeme vibrirati i zvoniti (kod dolaznih poziva i poruka)?? Ili prvo zvoni pa onda vibrira, ili obrnuto??
Kolko se poruka može spremiti na mob??
Hvala
E da, a da li se može zumirati slika koju primimo sa nekog drugog moba, ili sa kompa??
1. Slika koja je slikana mobitelom se moze zumirati i slike koje su downloadane ali velike rezolucije se mogu zoomirat i to sa tipkama sa strane (one za pojačat i stišat [+ / - ] )= Citat =:
Izvorno postao dF@kk3r
2. NEmoze istovremeno vibrirat i zvonit (osim za pojedine melodije). Prvo vibra pa onda zvoni...
3. Stane ti na mobitel 100 SMS poruka + slobodna mjesta na SIM kartici...
Sve ti piše u mobu. malo prosurfaj opcijama ;)
čemu služe favourite images, favourite videos i favourite sounds direktoriji?
šta se u njih sprema?
to ti je samo zbog rasporeda.nemozes stvaraqt svoje foldere pa ti mob da njihova dva foldera.= Citat =:
Izvorno postao dF@kk3r
Jedno pitanje za sve korisnike D600: Jeste li zadovoljni mobitelom, i bili ga preporučili za kupnju??
posto svaki mobitel ima dobre i lose strane kd d600 su prevagnile dobre strane pa bi ga preporucio svima ja sam za zadovoljan unatoc nekim manama.= Citat =:
Izvorno postao Ićo
potpisujem...= Citat =:
Izvorno postao sonyck
potpisujem= Citat =:
Izvorno postao sonyck
a ionako nije teško dodati još 100kn
te imati hrpu novih dodataka
kada ti ga flashaju :)
A šta se dobije kada ti ga fleshaju?? Da li dobije možda više tonova za poruke, ili mogućnost postavljanja vlastitih? Da li se onda mogu napraviti vlastite datoteke??
Ako imaš garanciju, dal ti ga besplatno fleshaju, il opet moraš platiti?
Evo po ovim vašim zaključcima, ja nebi kupio ovaj mob. Ne vloim kad mi dadnu nešto ograničeno na mobu, a vidim da je ovo mob od 3000kn koji ima sve nešto super i moćno, a nemreš stavit svoju melodiju poruke, a ono za vibriranje i zvonjavu istovremeno meni nešto nije neki velik problem
najveća mana mu je što je ružan i što mu je kamera ne zaštićena. također i izbornik, kao i kod svih samsunga, je nekako prezatvoren, nemaš velikih mogućnosti. mijenjat ću ga sigurno!
Dobiješ još 20 novih melodija za SMS, sve ovisi koji firmware oćeš.= Citat =:
Izvorno postao Ićo
e a gdj ga mogu flashati u najbližem moby shopu ili u tcentru= Citat =:
Izvorno postao X-Plosiv