Ovako... kupih danas pretplatu, i idem ugasit iritantni pin control, kad meni ono S35 javlja "This sim card does not allow you to disable pin control"
Koji k? Se da to kako riješit?
Printable View
Ovako... kupih danas pretplatu, i idem ugasit iritantni pin control, kad meni ono S35 javlja "This sim card does not allow you to disable pin control"
Koji k? Se da to kako riješit?
---------Ne-------------
Evo i ja si danas kupio Tele2 (na starom T10) i cijeli mob sam prekopao i ne mogu naci gdje se gasi. Ocito su maknuli tu opciju
Nemožeš ugasit PIN na Tele2. End of story.
Zašto je to tako? Mislim, ja ne gasim taj PIN, ali nije mi jasno zašto miču tu opciju...
Ima neka caka s roamingom jer sve ide preko Švedske.
Kakav roaming? Kakva Švedska? I kave to veze ima sa PIN-om?
u roamingu prije pina moras ukucati nekakvu sifru,iskljuciti aparat i ponovo ga ukljuciti da bi ga mogao koristiti u roamingu.zato se pin ne moze iskljuciti.:-/
...čovjek misli na naš, nacionalni roaming... malo mi je to glupo, iako imam uključen PIN na obje kartice...= Citat =:
Izvorno postao zmija
nema veze PIN sa roamingom i bilo kakvim pricama, vec jednostavno Tele2 je nabavio SIM kartice koje neomogucavaju iskljucivanje PINa vec samo promjenu.
iz kojeg razloga, to vjerojatno samo oni znaju? buduci da im je moto cheap & simple na X00000 SIM kartica aki je jedna jeftinija X KN imaju razloga.
ovo je stvarno smiješno!
to je moj jedini komentar na ovo s pin-om na tele2 sim-u
Ajde, našli su sim kartice na buvljaku, a lola prodavač im je rekao tejk it or liv it. ;D;D;D
Ta "šifra" je broj 1. Ali to očigledno nema veze sa svim ovim. Meni to ne smeta, jer ga tak i tak imam uključenog.= Citat =:
Izvorno postao zmija
...prijatelju, ne može se ni promjenit... eto, ja danas kupio karticu, htio stavit drugi pin i kad sve obavim (upišem novi) javi "Card Error" te ostane stari...= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
E, pa prijatelju, može se. Ja sam upravo jučer promijenio PIN na Tele2 broju.
Pin se može promjenit jer sam i ja svoga odmah promjenio nakon što sam karticu uneso u mobitel iako još raču nije bio aktivan, ali mi na Ericssonu r320 nema opcije za isključivanje. Nisam to ni primjetio do ovdije nisam pročitao.
probaj : **04*stari PIN*novi PIN*novi PIN#= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ako neide SIM je ostecen pa ce ti ga mozda nekada zamjeniti.
Neka netko zvrcne službu za korisnike! Mislim da sve to oni tribali znat! Ja bi ih zvrcnija, ali neman teleta.
To da bi u Službi trebali znati stoji, ali da li znaju... e to je neka druga priča.
...i na kraju skužio u čem je problem - naime, ja htio stavit 8-znamenkasti PIN kao što imam na Vipu i T-mobileu, ali Tele2 ne podržava toliki pin, nego samo 4 znamenke...eto, to je sva mudrost :) ...= Citat =:
A sto ce ti 8 znamenaka da mi je znati??!! :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
8-znamenkasti na T-mobile? To prvi puta čujem...
...hebiga, volim velike brojeve :) ...= Citat =:
Izvorno postao andro2001
= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Ako te volja utipkavati neka te onda... :thumbup: :thumbup:
uh zanimljivo to s pinom.
sve mi smrdi da se PIN nemože isključiti iz razloga jer su možda dva IMSI a u pitanju na Teletovoj kartici. jedan se aktivira običnim PINom a drugi unosom jedinice ispred pina odnosno PIN je samo drugačiji.
To mi jedina pada napamet jer mreža ne očitava PIN pa sam pPIN sa roamingom nebi trebao imati veze.
Cesto sam van Hrvatske i PIN sluzi da bi se mogao prebaciti na stranu mrezu.Kada udjes u stranu drzavu, prvo moras ugasiti aparat i ponovo ga upaliti, ali s time da prije PIN-a ukucas 1.Tek tada ce te prebaciti na mrezu stranog operatera.Ukoliko to napravis u Hrvatskoj, napisati ce ti greska na kartici.= Citat =:
Pisalo je u Mobilu iz studenog sve o Tele2 mreži. Bio je spomenut i taj famozni PIN kojeg nije moguće isključiti jer se radi o ovom što nam RAUL kazaše. I ovo što Nered spominje.
Dakle zbog roaminga, isključivanje PINa kod Teleta- njet!
Ne kužim tvoj post. Ovo o čemu si napisao vjerujem svi već znamo, ali koja je izravna povezanost PINa i roaminga ???= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Kad si u roamingu, kad prijeđeš granicu, nestaje ti signal. Onda gasiš mob, uključiš ga i kad ti zatraži pin, uneseš 5- znamenkast pin, tvoj PIN, ali ispred moraš staviti znamenku 1 (jedan). Znači 1xxxx. Tek tada možeš u roaming, odn mob tek tada počne "hvatati" signal stranih mreža. Govorim o TELE2 mreži.
opet ne razumijm.
To o čemu pišeš odavno znamo svi da treba unijeti jedinicu kada si u roamingu. Ali budući da mreža nemože nadgledati PIN moje pitanje je KAKVE VEZE IMA PIN SA ROAMINGOM ???
Sad nisam siguran da ću prenijeti točno kako sam pročitao, ali TELE2 kao pružatelj usluga za Hrvatsku (kao takav) nema mogućnost roaminga. Svi brojevi se nalaze u zajedničkoj bazi u Švedskoj (headquorter). Kad si van,npr. u Italiji unošenjem peteroznamenkastog PINa prijavljuješ se u zajedničku bazu podataka i sustav te prepoznaje kao bilo kojeg korisnika TELE2 mreže u Europi.
Uzmi si Mobil iz studenog. Novinar je jako dobro opisao sve kako funkcionira.
Nadam se da sam uspio pojasniti.
Ako da, imam li pivo mukte :):):)?
definitivno se nerazumijemo oko ovoga.
mreža nemože vidjeti koji si PIN unio, a ovo ostalo mi je sve poznato.
jedino što bi moglo biti da SIM drugačije diše neki servis na kartici koji onda mreža prepoznaje. Pročitaj prvi post na ovoj strani pa ćeš vidjeti da sam upoznat s ovime što ponavljaš cijelo vrijeme.
Pa to sam i pročitao.
Ne kužim se baš u službene izraze. Vidim da si to dobro opisao, ali onda kužiš stvar... Mreža ne može vidjeti PIN, ali zna kad si izvan dometa njihovih (hrvatskih) baznih stanica. Moguće je da imaju 2 IMSI-a.
Vidim, od pive ne bu niš...
Ma pin s jedinicom dize druge podatke s kartice i to je sve. Ne znam u cemu je problem. Kad si vani strane mreze te ne vide kao korisnika tele2 Hrvatska nego kao svedskog...
To sam i ja mislio reci, ali sam malo zakomplicirao:spin:= Citat =:
Izvorno postao andro2001
ako ukucas 1 ispred pina kartica se podize u drugacijem modu rada, i to je cjela mudrost. ne vidi mreza pin niti nista ,samo se radi o modu rada kartice.= Citat =:
da to mi je jasno što sam pretpostavio u najgornjem postu, ali Raul i Mobyy me nisu baš razumjeli.
Kaj tu nitko ne čita Mobil?
Lijepo vam je pisalo u tekstu o Tele2 zašto je taj Pin nemoguće isključiti, kako se to zove, i zašto se to koristi.
@Pila- nemam ga trenutno na dohvatu, inače je jako dobro opisano. Netko je od novinara obavio lavovski posao.
Lega :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao khideg
Točno je tako!= Citat =:
Izvorno postao zmija
Ovako ja to vidim. Svi su pomalo u pravu ali stvar je isključivo u tome što Tele2 ima potpisan ugovor sa VIP-om o nacionalnom romingu. Pa na zaslonu mobitela piše vam i VIP HR i TELE2, sve dotle dok Tele2 ne bude izgradio svoju infrastrukturu već koristio posuđenu neće se moći bez PIN-a jer se jedino tako može Tele2 razdvojiti od VIP-a. Takođe dabi se logiralo na neku drugu mrežu van Hrvatske isto se mže jedino učiniti na način da se mobitel ugasi te ponovno upali sa unošenjem broja 1 ispred pina.
Dakle sačekajmo da se Tele2 razvije u pravu konkurenciju i onda neće biti ovakovih problema.
Pozdrav forumu od novog forumaša Đuke
e fala ti Djuka.
napisao si nam što svi već znamo i to se provlaći kroz sve postove.
A dok Tele2 postane solo operater unos PINa će i dalje ostati na SIM kartici.
Znaći dok se SIM kartica ne zamjeni unos PINa je obavezan.
Moozda cu ponoviti vec necije rijeci..ali vidim da je problematika jos uvijek u zraku, pa.... mreža ne vidi pin..al ako ne ukucas pin mreza ne vidi ni mob (zapravo vidi...registar vidi, na taj način se moze locirati i ugaseni mob)..znaci, ukucas pin i sim se registrira na maticnu mrezu, a posto kartica vjerojatno ima 2 broja pomocu kojih se registrira na mreži (upravo zbog te pizdarije s nacionalnim roamingom i zbog međunarodnog roaminga-vezanog uz svedsku), dakle kad bi upalio mob bez pina..sim "ne zna" s kojim se brojem da se registrira pa joj se mora "napomenuti" s tim prethodnim ukucavanjem pina...to je moje shvacanje, ako grijesim nek me neko "popljuje" :-)
pozdrav
P.S. dakle po meni...nemogucnost gasenja pina ce se promijeniti iskljucivo promjenom kartice
evo ja cu te ispljuvat u vezi ovog lociranja iskljucenog moba. Moze se vjerojatno locirati na kojoj je lokaciji bio posljednji puta kada je bio ukljucen.
fala na pljuvanju.....ali na to sam i mislio,ali,...
Moze se locirati mobitel kad je ugasen...moj je ugasen i na stolu mi je -vi's da sam ga locirao :-)))
Citao sam neki dan na jednom forumu..bila je tematika vezana uz lociranje moba..od tamo sam i uzeo ovu foru sa stolom i mobom..
Jos mi je jedan zanimljivi post zapeo za oko:
"Lociranje mobitela je moguće i kada je ugašen i kada je baterija u njemu !
Zašto to tvrdim ?
Ako najveći, najsposobniji, najobučeniji, svjetski borac protiv terorizma - Jack Bauer - to tvrdi, što mi obični smrtnici znamo o tome ? ":-)))
pozdrav
Moze, moze samo mob mora imati napajanje tj, bateriju i mozes se locirati.= Citat =:
Izvorno postao hypnotized.zg
"JEDINSTVENO RJEŠENJE
Da bi već od samog početka rada mogao ponuditi više od stotinu zemalja u kojima je moguć roaming, Tele2 je primijenio kod nas neviđeni trik.Kada telefon iziđe iz Hrvatske potrebno ga je isključiti te zatim odmah uključiti.Potom, kad telefon zatraži unos PINa, korisnik mora najprije ukucati znamenku 1 pa onda svoj PIN...O čemu je riječ?Tele2 svoje hrvatske korisnike tijekom roaminga proglašava švedskim korisnicima mreže Tele2.Broj telefona i sve ostaje isto ali se u mreži u kojoj gostujete prijavljujete kao korisnik iz mreže 227-07 švedskog Tele2!Na našem se telefonu ta mreža pojavljuje kao S Comviq!...
Roaming je riješen Dual IMSI-jem, što znači da "A-strana" Tele2 SIM kartice ima hrvatski IMSI, a "B-strana" švedski IMSI. S tehničke strane riječ je o zanimljivom štosu. Normalno je da je na GSM SIM kartici upisan samo jedan "broj telefona";zapravo broj telefona se uopće ne nalazi na kartici, već je na kartici upisana šifra korisnika - IMSI..., a centrala po njemu prepoznaje o komu je riječ i zna koji mu broj telefona pripada. Na SIM karici kao mediju može biti pohranjeno više linije: 8, 16..., ovisno o tome koliki je memorijski kapacitet kartice. Promjena IMSI identiteta koji se koristi na takvim karticama se rješava unosom drugog PIN broja..."
MOBIL media,broj 69, studeni 2005.,str 26.
pročitao sam danas reakcije na moj pokušaj da objasnim ono što već svi znate. oprostite mi na neznanju, ali ipak niste pročitali na kraju "pozdrav od novog forumaša" (pa piše mi uz nick "tek rođen") nisam juče mogao pročitati baš sve a u ovoj diskusiji nije sve objašnjeno kako sam ja pokušao.
još jednom oprostite za neznanje, vidim da ste puno upućeniji od mene i zato sam sve ovo napisao malim slovima.
pozdrav od đuke
Pa daj ljudi neka netko skuži kako se skida taj pin sa tele2 kartice.
Evo danas malo jedrim na tu temu pa sam naisao i na sljedecu raspravu
Chessmaster
21-11-2005, 19:40
Gle ja sam isključio pin na tele2, probao sam prvo ma panasonicu x70 i nije išlo, zatim na samsungu e730 i opet ništa, kad sam probao na N6230i isključio se od prvi put!
Ali gore sam pogriješio pa se ispričavam
>>> pinovi mogu bit uključeni <<<
isprobano na SGH e730 i radi savršeno! ali malo nepraktično jer onda prebacivanje traje duže!
ovo je sa: http://cafe.mobil.hr/archive/index.php/t-15478.html
I ja sam probao s mobom N6230i, ali mi nije uspjelo. Probao sam i s N3310 i N2600 s istim rezultatom.
Palo mi je na pamet (kao totalnom neznalici o mobitelima, sim karticama i sl.) da je možda fora u signalu. Ako ga nema, možda se može isključiti pin.
S obzirom da doma nemam Faradayev kavez, a ne da mi se do importanea, to nisam probao.
Aj bok
Kaj ti je tak teško ukucavat pin? Pa promijeni si ga recimo na 2222 ili 5555 ili na kaj god hoćeš.= Citat =:
Izvorno postao fewfish
Nije u tome stvar.
Radi se o stavljanju dvije kartice u jedan mobitel. Dok je pin uključen na tele2 kartici mob ju ne prihvaca zajedno s nekom drugom karticom.
Osim toga, ako netko pita gdje se može kupit mlijeko, a netko mu odgovori sa popij si vode, onda mu nije ni pomogao ni odgovorio na pitanje. NHF
Kako je ne prihvaca??Pa ja imam dual sim sa karticom od Tele 2 i sve radi kako treba.Ustalom pin ti treba radi internacionalnog roaminga, tj.svaki put kada izlazis iz Rh moras ugasiti mob i prije ukucavanja pina ukucati broj 1 pa onda pin.
Kad stavim vip i cronet, radi. Kad stavim vip i tele2 onda napise "insert sim card" i to je to. Nece. Mozda ovaj dual sim adapter nece radit s tele2 karticom, makar to mi se cini glupo.
Meni radi sa Tele 2.Reci mi kada tu karticu stavis u recoveri i nazad u mob ona radi bez problema??Jesi probao zmjeniti mjesto karticama u dual sim adapteru??
Kad je tele2 u sim1 onda mi odmah napise insert sim, kad je tele2 u sim2 onda procita vip na sim1 i radi na sim1/vip. Kad prebacim u mobu na sim2/tele2 onda napise insert sim.
Banana.
Ja nemam adapter sa izrezanim karticama nego onaj gdje stavis dvije cijele. I da, normalno rade svaka za sebe.
Da nisi mozda ostetio sim kada si je rezao??kada sim od Tele 2 stavis u recoveri i nazad u mob, ona radi bez problema ili i tada pise insert sim??
Nisam nis rezao. U dual sim adapter stavljam cijele kartice.
Mislim da je stos u pinu. Kad su kartice u adapteru a mob procita vip onda ne trazi pin. S obzirom da se pin ne moze iskljuciti na tele2 ocito ga ni adapter ne moze zaobici pa dobivam poruku insert sim.