http://www.vecernji-list.hr/newsroom...83762/index.do
ima li rješenja za ovo?
Printable View
http://www.vecernji-list.hr/newsroom...83762/index.do
ima li rješenja za ovo?
Mislis na e550 , v550 je vodafone .
Nema pomoci , ali bas me zanima kako ce im prodaja motorole ici u buducnosti.
A tip iz Rama 3 prica bajke o jeftinom uvozu i ostalom.
CITAT: "Riječ je o masovnoj proizvodnji uređaja upitne kvalitete, koje hrvatski operateri kupuju, a na kojima doista i pojačano znojenje može izazvati koroziju. "
;D ;D ;D ;D ;D
Baš čitam i ne vjerujem. Evo, ovdje dsad ni traga ni glasa o tome. A ipak smo najveći i najbolji forum o mobovima zapadno od Pecosa ;D
Ono, tokom ljeta se proda, zbog akcije, na tisuće kompleta v550. A vidim i v300 spominju, koji već imaju par godina, ne? I sad se ekipa znopji ko blesava. Pa na njih 2-3 od par tisuća uspije znoj proći kroz rupice od slušalice unutra. I onda su, naravno, sve Motorole u k.
Evo ja sam svoju v525 držao s ramenom na uhu, tokom ljeta, u kuhinji (dakle još veća vručina), znojio se ko tri konja odjednom, kapalo je s mene, majica skroz mokra da se žmikat može, pa mobu ništa.
Po meni je to "od muhe slona" sistem nobvina. Tipično.
Velim, zašto nismo takav slučaj zabilježili na forumu, a pogle koliko ljudi dnevno tu prođe? I zašto nije nitko od vrlih "profesionalnih" novinara napravio statistiku i na servisu Samsunga, Siemensa i Nokie? Dam se kladit da je, u postotku, vrlo sličan (ako ne i isti) broj mobova drugih proizvođača krepao "zbog znoja".
C/P Vecernji list
26.09.2005 20:00
TELEFONIJA U dva tjedna udruga Potrošač primila pedesetak pritužbi ogorčenih građana
Motorolini mobiteli kvare se zbog znoja
Autor NADA KOLEGA
Nakon što su posljednja dva tjedna imali pedesetak pritužbi građana na Motoroline mobitele, čiji je uvoznik T-mobile, te je u svim slučajevima serviser kazao da je riječ o koroziji, društvo "Potrošač" jučer je 12 mobitela prijavilo i predalo Državnom inspektoratu kao uzorak na analizu, a o povredi prava potrošača obavijestili su i Ministarstvo gospodarstva.
Pali u vodu
U redu je da su dva mobitela pala u vodu, pa su korodirala, ali za desetke njih to je već sumnjiva dijagnoza tvrdi Igor Vujović, tajnik i savjetnik društva "Potrošač". Naime, u ovlaštenom Motorolinu servisu, tvrtki RAM3, građanima je rečeno kako su im mobiteli pali u vodu ili su se smočili, a to su uvjeti koje garancija ne priznaje.
Tako im je u servisu jamstveni list naprosto iskrižan, popravak vrijedi gotovo koliko i mobitel, a građani su bijesno mogli samo vikati kako su prevareni. Pojedinici koji su se odlučili "pravdu pogurati do kraja" pristali su u društvu "Potrošač" ispuniti službene obrasce za pritužbe građana, sa svom potrebnom dokumentacijom, jer je to jedini način da se njihov slučaj u Državnom inspektoratu obradi.
Većina ih je u formularima istaknula kako im je isporučen oštećen proizvod, niska razina pružene usluge, nezadovoljni su načinom i visinom procijenjene štete kao i servisom.
Masovna pojava
Bojan Sruk, direktor tvrtke RAM3, ovlašteni predstavnik i serviser Motorole za Hrvatsku, kaže kako je riječ o mobitelima koje je uvezao T-mobile. Pritom misli na uređaje koje je T-mobile jeftino kupio, upakirao u reklamne pakete, prodao, dobro zaradio na njima.
Riječ je o masovnoj proizvodnji uređaja upitne kvalitete, koje hrvatski operateri kupuju, a na kojima doista i pojačano znojenje može izazvati koroziju. Znam da su te izjave smiješne i banalne, ali su istinite tvrdi Sruk .
Malo su se obrušili na njih, vjerojatno imaju povod. MIslim da im povod nisu nezadovoljni kupci već nešto drugo. Izjavu tipa "korodirao zbog vlage" se čuje u svakom servisu (Elektromagic, Samsung...)
možda je pretjerivanje, ali onima kojima je mob krepao, a ovi na servisu seru...... stavi se u njihovu poziciju....novine su jedini izlaz
Moja V525 radi normalno više od godinu dana. Jedine kvarove (software) na njoj sam prouzročio sam, ali susjedova V550 kupljena u VIPu prije par dana se više ne može punit. Sad ju više ne može ni upalit, i SIM mu je otišao kvragu. I Motorolini punjači su jadni, kontakti odlaze brzo. Treba imat sreće, izgleda više nego pameti !
Ovo mi zvuči predebilno. Pa NORMALNO da je T-mobile zaradio na njima, šta je tu čudno!? I isto tako je NORMALNO da su kupljeni MASOVNO, pa neće valjda jedan po jedan kupovati.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
A što se kvalitete tiče, ako je to originalna Motorola, što valjda jest, onda g. Sruku ovakve izjave mogu samo donijeti probleme, jer bez obzira na to gdje je proizvedena Motorola, ako je original, proizvedena je pod okom Motorolinih inspektora za kvalitetu. To su debilane ko sa 'autima za istočno tržište'. Glupost. Jednako se kvare i Mercedesi u Njemačkoj ko i u Hrvatskoj, a u svim Mercedesovim proizvodnim linijama postoji više tisuća kontrolnih točaka i ljudi koji su zaposleni samo da bi nadgledali kvalitetu. Ovo je digresija, da slučajno ne bi nekom palo na pamet da povuče paralelu ("auti za istok i motorole za istok"). A isto je s telefonima. Nema van iz tvornice dok Motorolin inspektor ne udari žig i potpiše se. Znači da je on kriv za 'Motorole sumnjive kvalitete', a ne T-mobile.
A RAM3 servis je priča za sebe....
****** ja vec otvorio temu prije 15 min. al se malo drukcije zove. Sorry ne vidjeh ovu temu ali je bit one teme nešto drugačije. nije problem s Motorolama nego postoji mogučnost da se netko zamjerio Večernjaku http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13940
A ti stvarno misliš da su svi pošteni !? Svaki čovjek ima svoju cijenu. Pa ako je meni palo na pamet da se primjerice svi modeli koji nisu 100% ispravni ipak prošvercaju iz tvornice uz određenu naknadu određenim ljudima pa dalje preprodaju, mogu se kladiti da je to palo na pamet i nekom drugom. Treba imat love i poznavat prave ljude !
nije li 50ak modela u kratko vrijeme malo previše....
Došao račun na naplatu. A možda ih je bilo i prije. Samo ljudi nisu htjeli/znali kome se obratiti. Znam dosta ljudi koji se ne bune kad im vrate mob sa servisa uz takve pričice jer ili im se ne da zaj...vati ili misle da ništa neće postići. Sto ljudi, sto ćudi.
dešava se to i sa drugim telefonima, ali se ne pojavljuje u novinama.
A novine ko novine. Kad vide da je nešto zanimljivo onda to ide. Do sada su valjda imali drugih tema. Možda im je urednik tako prošao ! ;D
I ja ti pričam ne samo za Motorole nego i za druge modele. Stvar je u ljudima.
Zato što to nije masovna pojava. Mislim korozija od znoja??= Citat =:
LOL Moj se T610 već trebo raspasti od hrđe onda... ;D
Negdje sam već dao komentar danas na ovu temu, ali sad nikako da se sjetim gdje...
Uglavnom, svaki mob u koji uđe znoj ima velike šanse za krepat. Svaki. A sad ako je u 3 Motorole ušao znoj pa su krepale, to teško da je "manjak u kvaliteti". Ili ideje "ne puni", a što se sredi jednostavnim čišćenjem kontakata na mobu i punjaču (bateriji) štapićem za uši, alkoholom, i sl.
A striček iz RAM-3 možda i ZNA o čemu priča. Znam, naime, iz prve ruke kako je u HGSpotu kupljen Siemens za kojeg se ispostavilo da je dekodiran. A isto to je isti čovjek kupio i kod Siemens-dealera kasnije (nakon što je u HG-Spotu dobio novac natrag), pa je i taj ispalo da je dekodiran.
Koliko ja znam, T_Mobile nije obavezan kupit Motorole od RAM-3. Kao što je i Mercatone uvozio i prodavao MPX modele po povoljnijoj cijeni, tako je i T-Mobile mogao uvesti kamion-dva mobova tjko zna otkud. Recimo, od T-Mobile iz Njemačke, Austrije ili tak nekak, gdje su jeftinijei (i u nabavi) ili vise na skladištu i ne prodaju se dobro?
Spojio sam teme. Hvala, hvala... :)
To onda JEST problem u kvaliteti, ako su telefoni tako loše napravljeni (sklopljeni) da može tako lako ući znoj u njih i da je to masovna pojava.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Netko je loše odradio svoj posao.
Ma ne znam baš... Ono što velim je da su v550 bili na turbo-akciji i tona ljudi ih je kupila. Sad tu vele "puno ljudi se žalilo" - a dovoljno je da se toj gospđi koja je i napisala članak to desilo, pa da napiše "puno ljudi" - pa sad ti vidi šta je.
Ne znam, ako ti znoj kaplje u kapima, i padne na tipkovnicu ili na rupice od mikrofona ili zvučnika, kladim se da će probit do elektronike u svakom mobu. I korodirat ga.
Velim, trebali bi napravit anketicu u servisima za Nokiu, Siemens i Samsung (kao vodećim proizvođačima) pa dobit od njih (realne) informacije, pa onda gledat... dam se kladit da bi isti rezultat bio
OK uvijek postoji mogućnost manipulacije.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Al to su onda već 'teorije urote'.
Ja sam sa svojim T610 znao razgovarati dok sam se tuširao (mokro lice, tuš zatvoren, da ne bi bilo zabune), pa ništa nije ušlo. Ne kažem da je T610 super kvalitetan mob, ali nije ni nekvalitetan, bar po pitanju 'sklapljanja' ili izolacije ili čega već...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ali ako ti se malo oznoje ruke i zato ti mob korodira, ja bi reko da je to nekvalitetan mob. Ako je to istina da se tako dogodilo, naravno.
Ok anketu bi trebalo napraviti, ali ne bi se kladio da će rezultat biti isti.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
BTW Samsungovi se mobovi ne kvare :), tako bar kažu kod njih u servisu. Svi kvarovi su uzrokovani nestručnim rukovanjem. Imao sam priliku razgovarat s osobom koja je kupila telefon i stavila na punjač. Kad je vidio da se telefon ne puni, nazad u dučan a ovi iz dučana pošalju telefon na servis. Telefon se vratio sa servisa uz dijagnozu da je korodirao odnosno da je vlaga bila u njemu. Malo čudno za telefon koji ima 00,00 sati razgovora.
Slično se vjerojatno ponašaju i u drugim servisima (čast iznimkama).
Motorole V3xx i 5xx su se stvarno prodale u abnormalnim količinama pa je stoga i razlog povečani broj problematičnih telefona jer nitko nemože garantirati da će 100% telefona iz proizvodnje izači potpuno ispravno. Na kraju krajeva zbog toga postoji i garantni list s garancijom od 12 ili 24 mjeseca.
Evo vam ljudi rješenje za ovakve probleme.
Imate forum otvorite temu o servisima i podjelite ih u proizvođaće odnosno ovlaštene servise pa tamo iznosite probleme. Najmanja stvar koja se može napraviti je kada se prema tim postovima izvuće nekakva statistika i ako više članova ima isti problem sa istim telefonima da se pošalje skupno pismo ovlaštenom zastupniku.
Ja samo velim da je moja v525 i dan-danas u upotrebi, a raila je i u vlažnoj kupaoni (sve puno pare) gdje su mi 2 Nokije korodirale - v525 ništa. Razgovarao sam (kako rekoh gore) usred ljeta u kuhinji nad štednjakom, dok je s mene curilo ko Golfu kroz krof (NHF), pa opet ništa.
Ne branim ja Motorolu, da se razumijemo, zato što je imam ili tako iz nekih pobuda. Jednostavno velim da je moguće da ude unutra znoja, vlage, itd i da bude sranje, isto kao što znam tipa koji je mob lovio po WC školjci (dakle CIJELI pod vodom) - osušio ga dobro i mob radi bez beda evo sad preko godinu dana.
Recimo, v3 ima alu-tipkovnicu (laser-cut itd) i ako gore dođe voda to nema šanse da se ne desi sranje, jer ako prođe unutra to je to. S druge strane, Nokia 3310 ima gumenu tipkovnicu, cijelu u jednom komadu, i ako i kapne voda ostat će na gornjoj strani tipkovnice i male su šanse da se nekaj desi.
A v550 (v300) nema gumenu tipkovnicu nego plastičnu. Svaka tipka za sebe. I naravno da je osjetljivija na vodu jer će lakše proći do unutra.
Hmmm Ram3 ... pa nista dobro o njima nebi mogao reci ! Servis im je totalna banana !!! A sad da se motorole kvere ili ne pa ugl nista vise nego drugi mobiteli ! V50 imam od kad je izisao i dan danas radi ko podmazan - bez kvara i sa orig. baterijom . Punim ga svaka 4-5 dana .
Pozdrav
@NeReD: neloša ideja, to bi baš mogli napravit...
I mom starom radi V525 bez problema, da pokucam u drvo...
@BD: Baš sam mislio da u V3 nemre voda prek tipkovnice, jer je cijela u jednom komadu, bez proreza... :confused:
Ako pogledaš, primijeti ćeš da ima neke "rupe" kroz koje prodire svjetlo. Istina, u tim je neka guma-plastika, nešto tog tipa prozirno, tako da dihta.
O tvrtki Ram 3 malo tko ima sta dobro reci , cak i ovi u T-mobileu su o njima jako kriticni , jer se zovu Servis a nisu dosad nikada nista popravili ili uvazili jamstvo - po njima za ama bas sve su krivi korisnici i gotovo . A koliko sam cuo , t- mobile ne moze uvesti mimo Rama , jer im Ram pruza ateste i ostale papire potrebne za uvoz , tako da ovo o zaradi pada u vofu - jer se zarada dijeli .
Uglavnom , drago mi je da ih se tako proziva , i sam sam se zalio udruzi Potrosac zbog moga pokvarenog ekrana i mozda jednog dana mi to i bude rjesenoi.
ja sam otvarao par Motoroli, v600, v550, v525 i činjenica jest da im je zaštita nešto lošija, no nije lošija od Siemensa recimo...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
imao sam e550 radila je ko beba i dan danas radi kod dečka kojem sam ju prodao, mada mu je dvaput pala...
imao sa v550 s kojom sam bio manje zadovoljan, ali je isto 100% ispravna.
problem je vjerovatno što RAM3 uvozi 3.klasu robe, jasno je da je sve iz Kine, to je "neizbježno", no opet i ta roba ima svoju klasifikaciju.
ova fora s znojem mi jednostavno ne stoji...Motorolina matična ima zalivene sve vitalne čipove, za razliku od mnogih drugih marki.
A ovo što se RAM3 tiče i poništavanja garancije je sasvim sigurno točno, garancija je tako pravno sročena da faktički uvijek mogu odbit reklamaciju.
meni su to nekako izolirani slučajevi, kojima je data prevelika važnost. Ja sam kupio SE f500 prošle godine, nakon 2 dana je riknuo, a radio je svega 5h. I nisam digao paniku, šta događa se u toj silnoj masovnoj proizvodnji.
Danas je teško kupiti išta, a da je 100% provjereno što tehnički, softverski, završna obrada i sl.
A defnitivno pada prodaje Motorole neće biti, osim ako operateri ne odustanu od ponude njihovih uređaja.
@BD imam Golfa, pa ni on ne curi kroz lajsne:-)
A i to isto stoji - puno ljudi se žali na RAM3. Ja osobno nisam imao iskustava (nikakvih, hvala na pitanju) tako da šutim.
SAmo sam ranio činjenicu da se zbog nekih sumnjivih informacija, komentara, prezentacija itd ocrnjuje cijeli brand kao nepouzdan, šrot, itd. Mislim da to nije tako.
A sad, po svemu sudeći očito je krivica na RAM-3 i njihovom odnosu prema klijentima...
RAM3 ima monopol, otuid takvo bahato ponašanje...Odnos prema krajnjem kupcu je užasan, to nam je poznato i iz ostalhi grana uslužnih djelatnosti.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
prošle godine je prodan rekordan broj Motorole u HR, pare su im sjele i sad ih boli qrac, svaka reklamacija njima smeta. Iako oni kao ovlašteni dobivaju sve iz švabije iz glavne filijale. ali to je duga priča, bitno je samo zaključit da je ovo priča "pojeo vuk magare"
Kako bi uvaženi lik sa news grupa reko "pišeš pizdarije"= Citat =:
Izvorno postao Router
Nitko nikome ne brani da uveze telefon u Hrvatsku.
Evo bacih pogled na kutije u ormaru i gle čuda na naljepnici od Motorole V550 piše
"Proizvođač: Motorola GmbH
bla,bla bla Njemačka
Zemlja podrijetla: Njemačka
Uvoznik: VIPnet d.o.o.
Iblerov trg 10, Zagreb
itakodalje"
Zanimljivo da je i na kutiji od SE T610 Uvoznik VIPnet d.o.o.
nije mi se dalo vadit više kutija, a imam ih puno, ali telefon možemo uvesti BD i ja ako imamo dovoljno para.
Što se atesta tiće ne pruža im ga RAM jedino ako u međuvremenu nisu promjenili djelatnost, več ustanova koja se bavi time odnosno koja je za to ovlaštena (Končar, Zavod za mjeriteljstvo itd...).
Na svakoj deklaraciji na kraju piše: " Proizvod je sukladan zahtjevima Pravilnika o obvezatnom atestiranju.
Ako je RAM3 dobio potrebne dozvole za uvoz i ateste nema razloga da ne dobijem i ja ako kupim vani 234 komada i odlučim ih ovdje prodavati.
svi uređaji su proizvedeni u Kini, a zapakirani u VIP/Vodafone i T-mobile kutije u Njemačkoj...samim time jer su v525 i v550 posebno izrađeni za Vodafone, dok je e550 i v547 izrađen za t-mobile.
ovo SVI uzmi sa restrikcijom, atestirani su samo nasumični primjerci, dok bi SVI trebali biti testirani u tvornici.
Da. Glavna fora je, ako se ne varam, rabat (NeReDe, ispravi me ako griješim). To što će RAM-3 dobit takve cijene da će ih netko drugi (NeReD i ja, recimo ;D) teško (najvjerojatnije nikako) dobit.
točno, stvar je vrlo jednostavna, najveći kupac ima najveći popust i samim time može ponudit najmanje cijene...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
u ovom slučaju dio ide i operateru jer je većina motorola u HR prošla još kroz operatera, malo je unbranded modela, jer su nerealno skuplji.
Ma ova motorola V525 je zakon.
Pala mi preko 30 puta na pod ziher.
S otvorenim displyayem,zatvorenim.Na sve moguće načine.
Bila je ispod vode 10 minuta.
I mobitel radi jednako ko i kad sam kupio.!!!
Za razliku od v550 pao mi mozda 2x i sav se raspada..= Citat =:
Izvorno postao Ranger
Ni meni nije nista zao RAM3-a fakat nebi priznali ni jednu garanciju uvijek su kupci sve krivi di je onda tu smisao kupovanja moba u ducanu??
Hajde konačno se i tisak upustio u hajku na RAM 3 ,jer njihovim bezobrazlucima
je zaista trebalo stati na kraj, pa možda se i sama Motorola zapita kome daje
eksluzivitet za servis dotičnih aparata a ono sa znojenjem im je zaista fora a
servis im je na razini upucavanja softvera što znaju i djeca sa ovog foruma i
nije čudo da se ljudi žale kad im telefoni stoje više u servisu nego u upotrebi
Pa sad kupujte Motorole;D
meni nisu priznali garanciju zbog navodne korozije,za koju nema garancije,a nikad nije bio u doticaju s vodom(e398).vise necu kupiti motorolu samo zbog RAM-a.
namora biti u doticaju s vodom. Moj je pao u gemišt i pivu pa to isto ne priznaju. Vlaga je u pitanju, a to nemožeš reći da nikada nije bio u doticaju s vlagom. To je servisima jeben trik da ti ne poprave telefon kad god žele.
ma meni je ram super, decki su za 5 , ja njih sve volim, nemojte mi pljuvat po ramu ljepo molim:notooth: :notooth:
p.s zub sam izgubio kad su me izbacili van
Evo, ono što sam (nespretno) pokušavao istaknuti još na početku: nije do branda (dakle nij do Motorole) nego do lajbeka u RAM-3 koji seru kvake (pardon my french) sa garancijama.
E to je, vidiš, jebanje u zdrav mozak (pardon my french). To mi nije palo na pamet. Stvarno lijepo od njih :mad:= Citat =:
Kvaka je u tom da kad vam cura ,žena ,punica ili stara kuhaju bažulj nemoj
slučajno da je motorola u blizini jer ostajete bez garancije
nedaj bože da i peglaju sa peglom na paru
"to bi trebalo pisati na uputama o servisnoj izjavi RAM 3"
*bažulj ----- grah
*pegla ------glačalo
:thumbup:
Moj skroman komentar: LOL :D
.........= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
LOL ;)
Ja bih tražio da mi pokažu koroziju na telefonu...= Citat =:
Joj, WB, krivo si shvatio ;D
Kad sam rekao da striček u RAM-3 zna kaj priča, govorio sam o tome da je moguće da HT nabavi hrpu mobova izvana iz sumnjivih izvora i da to ne mora imat direktne veze s RAM-3.
Jedna stvar je jasna: U lijepoj nasoj Hrvatskoj jamstva ne vrijede ni pisljivog boba ! To govorim iz iskustva. Mogu slobodno reci da 99% nas nikad nije ni procitalo jamstvo dok nam nije zatrebao. I onda kad nest rikne onda se idemo natezat sa serviserom dal je to tvornicka greska ili sam ja sam namjerno iso gazit/palit/poljevat kiselinom svoj mobitel/radio/televizor...Ispada da kad kupis mobitel mozes ga samo stavit u regal i gledat ga kroz staklo jer ak ga koristis to jamstvo ne pokriva( nestrucno rukovanje ). Mozes samo povremeno obrisat prasinu s njega al vrlo oprezno da ga ne sprzi staticki elektricitet ( udar groma...). Mozemo mi pricat kaj hocemo al tak je, imao sam vec takav show.. Sad se vise ne obazirem, ak radi dok ga isprobam u ducanu, to je to.
Zaboravljate jednu važnu stvar koju bi bilo zgodno spomenuti društvu za zaštitu potrošača, a to je garancija. Zbog čega Siemensovi i Nokijini telefoni (a vjerojatno i drugi) u EU daju 2 godine garancije na mobilne telefone, dok mi u hrvatskoj dobijemo jednu godinu i još uz sve to je potrebno natezati se sa servisima hoće li nam popraviti telefon ili ne...
u komentarima članka je ekipa masovno popljuvala motorolu kao "nekvalitetne" mobitele...
a moja V300 kupljena na crno radi ko vurica, bez ikakvih problema! vjerujem da su mobiteli kupljeni u Vip i T-com paketima smeće, a to i potvrđuje masovno kvarenje Sony-Ericsona T65 koji su bili u Vip-ovoj akciji prije par godina za 1kn. Sve u svemu, treba uvijek uzet sa rezervom te "akcije" jer smo mi Rvati poznati po reklamiranju vrsnog smeća kao odlične prilike. (sjetimo se "nagradimo odlikaše", pa "Hoću internet" i sl. jako povoljnih akcija)
Gle ja samo znam da sam ja to izvuko iz konteksta... ;D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Koliko sam upoznat nema veze koliko ti garanciju da prodavac nego koliku ti garanciju da proizvodjac !!!! A oni se mogu sanjkati sa svojom jednom godinom ! Ugl ako imate problema samo mirno malo jacim glasom (bez bjesa) ih priupitate dali zele da pozovete inspekciju ili novinare ..... pa da vidite kako se odma stvar popravi ili najde nova zamjenska !
Ja imam s akcije doma 3 telefona i svi rade super (samsung, motorola, SE)...= Citat =:
Izvorno postao gesaugen
Nije pravilo...
Kad smo kod akcija , ne znam ako se netko sjeca prije jedno tri godine su na Velesajmu , na nekom sajmu prodavali Simpa pakete sa nokiama i siemensima ful jeftino - jeftinije nego u to vrijeme u oglasniku - zato jer im je kontejener puno mobitela pao u luci u vodu . naravno , to nigdje nije pisalo kad si kupovao takav telefon
nokije i siemensi u istom kontejneru?....hmmmm
Pa sto da ne danas se tak i onak sve proizvodi u Kini !!!!!
Zanimljivo da se osim cook-a nitko nije previše uzbudio na garanciju od samo godinu dana...
Pa nije ovo EU da su garancije 2 ili 3 puta duze nego kod nas. Ipak smo Thrid world country
Evo ovo se meni desilo prije par godina !
Kupovao sam MB tj osnovnu plocu za PC - mislim da je bio asus u pitanju ! Ugl garancija 1. godina . Nakon 15-16 mjeseci rikne ploca - ja ljepo u prodavaonicu a oni meni nije to nas problem ... he he lol garancija 1.god a ja ne nije nego 3. god. .... ljepo pise u deklaraciji proizvoda ! Trebalo im je par dana da daju novu plocu uz par eura nadoplate jer su mi morali dati noviji model !
Sve ovisi o vama i koliko i kao mislite inzistirati na svojim pravima jer niti jedna firma ne voli losu reklamu tj kritiku - i to narocito ako su im kupci u ducanu ... he he LOL !!!!!
A pretnja novinama i inspekcijom uvjek pali ... jer nedaj boze da im inspekcija dojde i vidi kako im izgleda servis ... ajme kazne ajme sranja .... tako da im se vise isplati nesto zamjeniti nego se zezat sa kupcima .
Ali eto rjetko ko se tako postavi pa oni i dalje zezaju kad mogu a kad ne bas su mili i dragi .
drzite se teme
nemože uvozit sa sumnjivih izvora to je prva stvar jer prva prepreka im je carina! to je npr za prvi uvoz od negdje, jer prije uvoza par aparata iz pošiljke mora proći test da se vidi jel to standardna kvaliteta, ako prođu prolazi i pošiljka (carinik bira koji idu na pregled) e sad kvaka nastaje kad poduzeće stalno uvozi onda se stvori nekakv odnos "njima vjerujem" pa se testiranje mannje više izbjegava da bi se sve to ubrzalo pa da drugi nečekaju! :D
e tu ti sad nastane problem, pa 10ti put možeš uvest aparata iz bombaya u kojima umjesto tipki imaš bonkase a nitkoneće gledat jer vjeruju iz razloga što ti je već 5 puta bilo testirano da je sve ok
a što se ove matične gore tiče, ako su ti oni sklopili PC dali su ti garaniju 1godinu (one fore s naljepnicom da nemoš sam otvarat) ako si uzimo na djelove i sam sastavio moraju ti dati garanciju navedenu na deklaraciju!
i btw nema veze šta piše na ambalaži, sve je to made in china i ostale zemlje gdje je jeftina radna snaga!
a ove nokie i simensi što su pali u vodu... đizs pa di ti živiš? da je sve palo u vodu sve bi bilo krepano
Ako mi šta krepa, cook vodim te sa sobom u dućan... ;D= Citat =:
Izvorno postao cook22
A što se motorola ovih tiče, jel bilo kakvih epiloga u novinama poslije?
Ma kaj bi bilo... Trebao im članak, ovo je uletilo, objavili i nitko ništa.
ništa, to je jedna mini kolumna bila, dobivena iz naroda i to je to...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
vjerovatno će na tome ostati, jer je i bila podosta nezapažena u javnosti, ako zanemarimo naš uvaženi forum
Daj se skuliraj malo. pa koji carinik obavlja mjerenja za GSM telefone i utvđuje dali zadovoljava standarde. Kaj če on telefonirat s njim dva dana ili što ?????= Citat =:
Izvorno postao mglg
Ako dobiješ dozvolu za uvoz ti prolaziš i kraj emisije.
Z auvoz moraš dobiti dozvolu od nadležnih ustanova i na temelju nje sa carinskom deklaracijom prolaziš u državu. Postoje skupni i pojedinačni atesti za radio difuzne naprave tipa mobilni telefoni, ali to je već druga priča.
Dakle ti se pogodiš s nekim vani za kupnju 10.000 komada i napraviš upute na HR jeziku osiguraš servis i atestiraš uređaj i na osnovu toga dobivaš dosvolu. sve to fino platš. I sad da još dopustim da mi neki carinik prčka po tim stvarima si lud odsječem mu ruku.
gle majstore ja se školujem za takav opis posla i u takvom poduzeću imam i praksu.
evo ti čisto primjer jedne stolice uvežene iz kine!
testirat će se materijal od koje je pravljena je li dovoljno čvrst, jeli (ajmo reć da je drvena) drvo dovoljno čvrsto da podnese određenu masu koja je po nekoj konvenciji standard etc.
isto ti je i za prehrambene namirnice koje moraju zadovoljit kvalitetom, da nema bolesti u njima etc.
e pa isto tako će se prije masovnog uvoza uzeti par aparata iz serije koja se planira uvest i testirat će se!
čovjek ti pokušava objasnit da nije carinik taj koji niti obavlja niti bira što će na testiranje. to radi netko drugi i izdaje atest pa dozvole za uvoz i kaj već ne. dok ti dođeš do carinika taj više nema kaj s tim, osim pogledat papire i dopustit uvoz ak je sve ok.
Ateste izdaje npr. ZIK . posaljes robu kod njih a oni tebi racun na recimo 5tisuca kuna i robu i dalje orginal zapakiranu - pa toliko o testiranju kvalitete . Mozda je sa mobitelima drugacije , ali ovo sto kazem vrijedi za elektricne alate - eventualno tu i tamo koji malo zadrze pa vrate prasnjav ako ko od njih ima slucajno kaj za raditi.
Carinici samo brinu za papire sa kojim uvozis robu u zemlju.
A ionako sve sto ne zadovaljva Quality Control za EU zavrsi uz rabat kod nas -a problem je kaj kod nas trgovci za to ne upozoravaju.
Malo se kasno uključujem al frend je na v500 već tri puta mjenjao zvučnik na slušalici. Ne znam jel zbog toga ali prvi put su mu je zamjenili u garantnom roku a kad je garancija prošla još je dva puta morao mjenjati taj zvučnik i sad mu opet počinje štekati. Popizdio je
Krajnje je vrijeme da prestanete pisati neke stvari o kojima nemate osnove znanja
a i sve skupa je mislim OT
Ekipa, kad se već ne može na Večernjaku ostat, 'ajmo se bar na Motorolama i RAM-3 zadržat... to (još nekako) je povezano s naslovom threada.
Thanx! :thumbup:
To kaj mu je istekla garancija ne bi trebalo biti problem (u nekom normalnom svijetu i dimenziji svemira) jer očito problem nije otklonjen u servisu (RAM3) prvi put. Odnosno ako su dali nove zvučnike, na njih je isto tako trebao dobiti garanciju, isto kao i na rad servisera.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ma najgore je to što mu je zvučnik prvi put riknuo dan prije isteka garancije i on ga je odneo u RAM3 i oni su ga kao popravili. 2 tjedna poslje je opet počelo crkavati i nosio je ponovo na servis i ovaj put platio. I onda očito ni drugi put nisu napravili dobar posao pa je i treći put počeo crkavati. Sad je reko ak mu opet crkne da će bacit mobitel :D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Nema šanse da bi im to kod mene prošlo.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ne liči li ova tema ovoj na adresi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=12570
ekipa brije gluposti koristim motorole već dosta godina i nikad mi se niš slično nije desilo...
A čuj svatko ima drukčija iskustva. Netko ima sreće netko nema. Nekome je jedan proizvođač super drugima nije.= Citat =:
Izvorno postao Smr201
Ako se telefon pokvario gomili ljudi , onda ne mozes reci da ekipa brije gluposti.= Citat =:
Izvorno postao Smr201
da,al mi stara isto vec 3 god. ima motorolu,a stari je imo do prošle godine,plus nekoliko boljih frendova.onda mora da mi imamo je*ene sreće...
Moja dva frenda su imali motorole. Jedan je još uvijek ima i radi mu dobro, drugom je crko skroz i sad je na siemensu c60 jel je reko da mu je već pun ***** mobitela :D A mobiteli su kupljeni isti dan u istoj trgovini= Citat =:
Izvorno postao Smr201
po meni je taj tzv. direktor Bojan Sruk, jedan od najnesposonijih direktora u lijepoj našoj, trrebalo bi se samo raspitati, koliko je ljudi otišlo iz te firme u 2008 godini, šta svojom voljom, šta uz njegovu volju..
to Vam odmah sve govori, koliko je sposoban...kao i da dobijete točnu predžbu o firmi.