flashao sam mob, kad sam ga pokusao upalit, samo se tipkovnica na trenutak upalila, sad me zanima kako ga pokrenuti u flash modu, Ramldr ga ne prepoznaje..
Printable View
flashao sam mob, kad sam ga pokusao upalit, samo se tipkovnica na trenutak upalila, sad me zanima kako ga pokrenuti u flash modu, Ramldr ga ne prepoznaje..
Koji je flash bio prije 72R gore?
U bootloaderu ga pališ tako da pritisneš crvenu tipku za paljenje i brzo stisneš *# i držiš dok ti se ekran ne upali.
S kojim programom si ga flashao?
flashao sa 58R sa multiflashflex programom iz pst-a
pliz, trebam pomoc, probao sam ga sad pokrenit u flash modu i ne pali, kako to sredit??? nisam novi oko motorole, ali mi se ovo nikad nije dogodilo, kako ga sredit??
A joj! Ovo nisi smio raditi! možda se još da spasiti. Nemoj ga pokušavat flashati, nego mi prvo kaži koji mobitel imaš?
v525 vodafonov, flashao na 58R
Dobro, sad mi kaži jel je 58R gore, ili 72R?
sad sam ga fleshao sa 72R i nece upalit
radio sam sve po tutorialu (ovom gore)
Dobro, sad mi kaži samo da si napravio backup!
jesam, dva filea, jedan od 32mb, drugi 64kb
Ok, sad po gore navedenom tutorialu ubaci backup. Ali prije svega flashaj mob sa 58R pa onda ubaci backup.
Ovo je postupak za ubacivanje backupa:
U slucaju neuspjeha mozete vratiti backup:
1. Pokrenite ramldr i prikljucite mobitel
2. Pricekajte da se prebaci u flash mode
3. Kliknite na send ramldr, odaberite ldr.bin
4. Pricekajte da ispise ACK JUMP
5. Kliknite na Erase i pricekajte par minuta - ispisat ce se ACK ERASE
6. Popunite base addr - 10000000
7. Kliknite na Send binary i odaberite file 10000000
8. Pricekajte da u zadnjem redu ispise 11FE0000
9. Kliknite na restart - GOTOVO !
jedini problem je u tome sto kad spojim mob i pokrenem ramldr, pise mob not connected, ne ide mi pokretanje u flash modu
Znači ne ide u boot mode? Ne ide sa *# ?
ne ide, ali kad odmah nakon sto stisem crvenu tipku, i onda drzim #*, mob nece ni svjetlo upalit, ili ga upali na trenutak ili nikako
Ovako, mob mora biti prikopčan na kabal. I probaj upaliti MFF i onda.
Jel ti se javi ton na kompu kao da je nešto prepoznao?
bude zvuka, i pojavi se baloncic i pise usb device not recognized
Uf, onda neznam...
Prije ti je išao normalno u boot mode?
nisam prije ni pokusavao, ali mislim da sam probao jednom cisto iz znatizelje, i nije htio..
Možda ne radiš dobro!
Spojiš kabal, stisneš jednom crvenu tipku, i istog trenutka stisneš *# i držiš. Znači ne čekaš da blicne ekran! Odmah nakon crvene *#!
kad to napravim, mob se uopce ne upali
Još jedna informacija! Ako ti baterija nije dovoljno puna, mob ti se neće dići u bootloader modu! Znači baterija ti mora biti puna!!
ali kako je onda napunit?
Daj nekom da ti je napuni! Ali mislim da bi mob trebao ionako puniti.
Pa ako si drzao ovako kako si napisao nije ni cudo sto nece da upali= Citat =:
Izvorno postao Animatrix
Da i probaj prvo * pa #
probao sam svakakve kombinacije tih tipki, i nijedna nije upalila, mob se nemoze punit
Onda daj nekom bateriju da ti napuni, pa probaj opet, a ako nebude šljakalo, javi se opet!
hvala vam decki, zanima me bi li ga mogli popraviti u nekom servisu, i kolika je inace cijena flashanja moba u servisu?? problem je u tome da ja veceras idem na more pa nemam vremena zvati frenda da mi napuni bateriju, ali ako je uspijem napunit probat cu ponovo flashati...
Meni se sve vise cini da je taj mobilni odsvirao svoje ali ko zna odnesi u servis pa vidi kod mene u gradu je takav servis negde oko 15evra.
vidit cemo
Prvo probaj napuniti, ubaciti backup, pa onda ako neće ići onda tek na servis!
Naravno to i ja mislim da treba da uradis samo sam zaboravio da napisem;D
nažalost, mislim da sa 70%-tnom sigurnošću možemo reći da si spalio flash chip....znači, ode mob u vječna lovišta. ako imaš garanciju, pozovi se na nj.= Citat =:
Izvorno postao Animatrix
Malo offtopic! Koliko košta promjena flash čipa i i gdje to napraviti?
Što se tiče ovoga mislim da nije ništa strašno, jer ga nije mogao dobiti u flash modu, što znači da nije mogao ubaciti backup ili flashati sa novim flashom...