Evo naša Motonacijo. Danas mi se mailom javio kolega koji niti nakon tjedan dana nije nasao Java aplikaciju "Timer","countdown" ili nesto slicno za svoju E550.
Pa ako netko ima neka posta link... A sad onaj glavni dio problema, zašto sam sve ovo napisao. Kao što ćete vidjeti u donjem tekstu, kolega i ja, vjerojatno opravdano,smo se upitali: "Kakvog li to uopće zastupnika imamo?".
Ovo dolje je samo običan "razgovor" putem maila, ali meni jos uvijek nije jasno, kako do dana danasnjeg barem one svoje WEB stranice ne doverdu u red? Pa tam ima bar 20% slijepih linkova (#).
Evo linka: http://www.ram3.hr pa si odmah onako usput pogledajte link za:
- povijest Motorole
- Talkie-Walkie uređaje
- Motogar
- Korisni linkovi
- Download
- Komentari / Upit
> opet se javljam sa svojim timerom...
>
> U priručniku koji sam dobio uz E550, na strani 101
> lijepo piše kako se učitavaju Java programi s RAČUNALA. Naravno,
> toga UOP?E nema na mobitelu koji sam uredno kupio u HT-u ???
-- E pa problem nije u Motoroli (odnosno jest-ovisi kako se uzme) nego u T-Mobileu. Zašto? T-mobile je naručio takav softver u kojem je ta funkcija izbačena. A razlog je jednostavan, Ukoliko nema mogućnosti instalacije preko kabela, jedini način za nabavu igara je taj da skidaš sa Interneta, gdje T-mobile, vidi vraga, uljudo uskače sa turbo ponudom po vrlo prihvatljivim cijenama, pa onda ljudi navalite i kupujte jer nema drugog načina da se to napravi. Eto u tome je glavni problem, a u priručniku (koji je u biti univezalan za više modela) uredno piše kako se Java programi i igre učitavaju, ali oni koji su štampali upute nisu znali da će T-mobile naručiti softver u kojem će ta funkcija biti izubačena iz izbornika. Eto još jedan primjer kako "im je svaki naš osmijeh jednako važan" ;-)) Koje li ironije. Inače funkcija (učitavanje Java programa) se može omogućiti programom PST ili uređivanjem SEEM datoteka. Skokni na moju stranicu i kod programa Midway klikni na "Moj mobitel nema učitavanje programa". Tamo je opisan postupak za takvu radnju.
>Mislim da bi postojanje te aplikacije riješilo moj problemčić.
-- Točno je da je takva aplikacija mogla doći sa mobitelom, ali moje osobno mišljenje je da proizvođač ne može znati kome će takva aplikacija trebati ili ne. Meni osobno nikad nije trebala, ali to nije razlog da je nisu stavili na mobitel, pa onda kome treba neka je osatvi, a kome ne treba neka je izbriše. No takav stav Motorole u Americi je normalan, jer tamo dobiti takvu aplikaciju nije problem i to za kakvih 10 kuna otprilike ili čak manje. Ali kod nas.... NE... Naš zastupnik se nije potrudio baš oko ničega.
Kada sam nazvao u RAM3, vrlo bahato su mi odgovorili da kud bi oni (da
> li HT ili RAM3?) dospjeli da prodaju takvu vrst softvera, pa da ja
> to BESPLATNO mogu skidati... bla bla.
--- Ma da, a da su ti onda barem rekli GDJE da skineš takav "besplatni" komad softvera. NEEEEE i to bi bilo previše. Ja volim Motorolu kao proizvođača mobitela i radio-amaterskih uređaja, jer su objektivno među najkvalitetnijima na svijetu, ali nikako ne mogu shvatiti tako jadnog zastupnika. Pa ne bi čovjek vjerovao..Motorola MPx 220 VEĆ je stigla u Hrvatsku (službenim kanalima). Pa ljudi Božji taj model je predstavljen davnih dana. Pa jel su ti u RAM3 normalni? Ne nisu. To tvrdim odgovorno. Jesi imao priliku nazvati Mobis Electronic (Zastupnik za Nokiu), pa ljudi su tamo ljubazni i uslužni jer znaju da ti isti ljudi kupuju te iste mobitele, a ne netko treći. Hoćemo li u (daljoj) budućnosti vidjeti neku akciju sličnu onoj koju sad imaju T-mobile i Nokia- staro za novo? Iskreno sumnjam.... A vjerujem da ima dovoljno ljudi koji bi po povoljnijim cijenama...
>
> Nezahvalniku nisam niti spomenuo da sam kupio - legalno u Rotelu
> d.o.o.- MPT program, koji je totalno neozbiljan, 15 puta updating i
> isto toliko restartanja kompjutora da bi proradilo. Kod svakog
> uključivanja kompjuter iznova instalira USB modem, za crknut od
> smijeha...
>
--- Ovaj put se ne bih složio da je program neozbiljan. Naprotiv program je prilično bogat opcijama i ako se driveri za mobitel prethodno instaliraju pravilno, program će raditi bez problema. Evo kod mene (verzija 3.11) instalirana je odavno i dovoljno je priključiti mobitel i pokrenut program (ne obratno) i radi ko avion. Bez ikakvih restartanja instaliranja drivera sto puta i tko zna čega. Bojim se da nešto nije napravljeno kako treba prilikom instalaije drivera. I ovdje bih trebalo napomenuti da je vjerojatno bio problem napisati upute na hrvatskom koje bi stale na jedan A4 list. Neeeeeeee to nije potrebno, svi ljudi su inžinjeri elektronike i elektrotehnike pa sve znaju sami popravit ak nešto krene po zlu. A da ne kažem da ih Zakon o zaštiti potrošača obvezuje na to! Ma tko nas(korisnik) još sluša.....
> Vidim da si se uhvatio posla oko Motorole, pa sad imaš još jedan
> biser više.
--- Pa ovo je jedan od boljih biser koje sam pročitao. Prijatelju moj, završit će to na onom našem forumu pa da vidimo kakve će reakcije biti tamo.
Nakon jučerašnjeg razgovora s RAM3, potpuno mi je jasan
> razlog tržišne pozicije Motorole u odnosu na Nokiu.
--- Kao što rekoh volim Motorolu,ali kad bi Ameri čuli kakav je odnos njihovog zastupnika prema kupcima, vjerujem da bi njihovo zastupstvo potrajalo, možda još koja 2-3 mjeseca. Da svemoćni T-Mobile i VIP nemaju njihove mobitele u ponudi, vjerujem da bi udio Motorole bio još manji nego što je sada. U HR prema nekim anketama Nokia ima oko 30% tržišta, a Motorola oko 16%. Treba biti realan pa reći da Nokia živi gotovo samo od proizvodnje i prodaje mobitela dok se za Motorulu baš i ne može reći da ime je primarna djelatnost proizvdnja i prodaja mobitela.
Nismo svi internetski stručnjaci da bi pokrenuli neki ''jako pametan''
> program.
--- Kao što sam napisao malo iznad nisu svi inženjeri.
> Kod nokie se to jednostavno zove ''java aplication instaler'',
> klikneš i radi.
--- Pa i kod Motorole,recimo sa P2k Tools otvoriš JAR klikneš Install i to je to.
Natjerao sam 6310i da mi pokaže datum :-) Kolege u
> uredu su tražile da im to ODMAH pošaljem :-))
---Svaka čast :-))
> Ako slučajno imaš neko rješenje problema za Javu - javi mi. Ako ne -
> zaboravi.
Da bi dobio mogućnost učitavanja Java programa treba ti PST ili MSS, a postupak je u Attachmentu.
> Pozdrav,
> Zoran
Pozdarv,Josip !!!
-----------------------------------------------------------------------
Eto narode ovo je bilo moje/naše mišljenje o trenutnom stanju. Ako imate što dodati, napišite, a moderatore i/ili administratore molim, da ako ovaj post krši pravila, da ga izbrišu.
Pozdrav !!!:wstupid: :thumbup: