Izvorno postao mach1
Evo da se i ja uključim u priču oko ove dvojbe kao već skoro polugodišnjem vlasniku Compacta.
Ako ste pogledali temu MDA Compact onda mogu samo ponoviti: na virtualnoj se tipkovnici može pisati, i ja rabim SAMO nju. Možda je malo neobično na početku klikati po LCDu, ali se navikne.
Držim kako je nezahvalno raditi usporedbu između običnog telefona i Windows mobile telefona. Zašto? Iz jednostavnog razloga što su to drugačije kategorije uređaja. I oba su u svojoj kategoriji pri vrhu. OBA. Ali u svojoj kategoriji. To je kao da uspoređujemo Mercedes S klase i Ferrarija F50. Jedan je iz kategorije luksuznih limuzina, a drugi iz športskih bolida. I svaki je u svojoj kategoriji vrhunski! Bit će zagovornika Mercedesa S klase i onih koji će zagovarati F50. No ne može se reći da je Ferrari luksuzna limuzina ili S klasa vrhunski športski bolid. E sad, možemo mi raspravljati i reći da je F50 bolji po maksimalnoj brzini, ubrzanju, po ovome ili onome (što mislimo da je nama važno), i zaključiti da je to nama (po tim kriterijima) bolji auto.
Hoću reći, treba pogledati one karakteristike Compacta i K750 koje su nama važne. Ako je jedan od njih u tome bolji onda će to za mene biti i bolji mobitel. I trebamo njega uzeti. Što ne isključuje činjenicu da su oba mobitela vrhunska (u svojim kategorijama!).
Primjerice, meni su mogućnosti OSa, broj i kvaliteta aplikacija bili presudni kriteriji i zato mi je Compact bolji mobitel. No, ako je nekome jako važan radio ili 99g ili 2MP kamera uzet će K750. Jednostavno.
Pogledajte recimo temu Symbian ili Windows mobile OS na PDA#Smartphones podforumu gdje sam slično rezonirao.
No hard feelings :)