Nije mi jasno zašto benzin i nafta stalno poskupljuju? mislim pa kud to sve ide? kad sam kupila auto, 2002. 250 kn mi je bilo dosta za puni rezervar, a sad mi treba 340 kn da ga napunim. stvarno sam ljuta. gadovi. :retard:
Printable View
Nije mi jasno zašto benzin i nafta stalno poskupljuju? mislim pa kud to sve ide? kad sam kupila auto, 2002. 250 kn mi je bilo dosta za puni rezervar, a sad mi treba 340 kn da ga napunim. stvarno sam ljuta. gadovi. :retard:
Sjećam se i ja kad sam s 80kn mogao vozit do faksa i natrag cijeli tjedan. I to stojku koja je gutal svojih 10-12 po gradu bez beda. Pa od Sopota do Svetog Duha i natrag svaki dan. I u subotu do Jaruna, pa nekam van, pa doma. Velim, sve skup 80kn. Danas s 80kn dobiješ niš, pas kosti :-/
ma uvijek kažem sama sebi bit će bolje, bolja vremena, a kad ono sve gore i gore....kfs..
Ma neće bit bolje... Evo ja već neko vrijeme kemijam tih nekih 10k kuna da si plina stavim...
povećavaju se zato jer svjetska cijena takodjer raste pa ako oni povećaju cijenu moraju i naši! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ovo zadnje povečanje je zbog otplate kredita za izgradnju autoceste. Tako da sad ne samo da država vraća kredit nego i mi svakim točenjem benzina
...plus cestarina + crkvena desetina + porezi + dadžbine + nameti + razno...
tad si imao auto koji nije popio 80 kuna na paljenje i vožnju do prvog semafora! ;D :bunny:= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Za sve su krivi Ameri. http://i6.photobucket.com/albums/y22...i/violence.gif
:nono: Nene, Zapp ;D nije tako! Sad je toplo vrijeme, sad jedva da 17 trošim. Po gradu.
BTW, upravo sam proguglao i saznao da je ugradnja plina 5-6k kuna. Pale cijene :)
Kako će mi uletit plinjara unutra, to nebu normalno ;D
A šta vi očekujete? Cijena barela nafte je jedna od najviših ikad i INA se dijelom privatizirala. Možda se za koju godinu u potpunosti privatizira,pa ćemo bit sretni da budu ovakve cijene.
Nek se ne zajebavaju. Tek sam kupio auto! http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/comp.gif
Kolko troši kia?
vidjet ću andrea što se za tebe može učiniti....popust nekakav ziher;)
covjece duroditel 7.14... tolko nije bio otkam pamtim za sebe.-
cijene nafte oduvijek imaju stalnu tendenciju rasta, tako će biti i dalje. Si ratovi nakon 50.g. prošlog stoljeća su po mnogim stručnjacima bili upravo zbog nafte. Navodno i onaj u Bosni, jer je kod Zenice nađen jedan od najvećih podzemnih bazena nafte u Europi. Čitao sam neke stvari o toj manipulaciji naftnih magnata, navodno da je ovaj hibridni pogon godinama bio prešućivan jer su coltali da se o njemu šuti.
A što se INE tiče, ona če bit prodana, samo je pitanje vremena. Ali recimo SLovenija je nakon dizanja cijena nafte na svijetkom tržištu poduzela mjere i kod njih je i dalje gorivo znatno jeftinije. Naime, država se odrekla nekih marži na gorivu i sve fino šljaka. Dok kod nas samo uzimaju što više mogu
Kod mene gorivo i nije tako skupo... Litra benzina je 4.30 Kuna ... 50 litara rezervar za 215 kuna i bude cijeli tjedan...
A cijena lož ulja jel i ona viša?
he ak imaš dizela onda loža ,ha a kaj buš drugo a ak imaš benzina onda moraš nabavljati po nabavnoj cijeni malo lošije kvalitete......a daj pa meni je 80kuna za 300-400km
= harač! .............= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Pa, točno ti ne znam reći, ali sa prvim rezervoarom u koji stane 35 l, prešao sam nekih 450 km, s obzirom da mi je ostalo još nekoliko litara te da sam pola rezervoara "spalio" sa kreni, stani, ugasi, upali vožnjom.= Citat =:
Izvorno postao niten
...kod mene je rezervoar stalno pun, cca. 70 l kapaciteta, tako da kad položim, neću se toliko morat brinut dal imam goriva... inače, imam Audi 80, 1600 ccm, benzinac...
Ja imam Corsu 1.3 CDTI...inače sam plaćao pun rezervar kojih 200-230kn...danas sam bio na benzinskoj i potrošio sam 270kn, a rezervar mi nije niti bio skroz prazan...
jel ti shvacas da ti cijelo vrijeme sa sobom nosis bombu, nedo bog da ti se auto zapali, kad 70l goriva plane.....= Citat =:
Izvorno postao Eminem
+sto ti auto vise trosi jer imas tezine koda stalno whiteboya furas sa sobom...
...ma to me ne brine, ak plane - plane...
...a za "wb-a" - pa ne izgleda mi toliki na slikama :D ...
Imam idealan BMI ;) ali nemojte sad off ići, o mojim kilama možete otvoriti drugu temu, ak vas to veseli...
BTW svako gorivo ima svoju specifičnu težinu po litri, mislim da ne vrijedi ono 1L=1kg...
...da, zbog same gustoće tekućine...ali sad, trebalo bi malo računati, ali meni se baš i ne da :D ...= Citat =:
BTW svako gorivo ima svoju specifičnu težinu po litri, mislim da ne vrijedi ono 1L=1kg...
LOOOLLL ja ču se ubit od smjeha ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao andrea
@eminem, biti ce lijepo kada plane auto sa 70l benzina a ti si u njemu
inace mislim da nije prevelika razlika izmedju gustoce vode i benzina (za neka gruba racunanja)
...hebote, pa što si zapeo za to da će auto planut...jel si ti možda imao takvog iskustva ili što, jer ja ne gledam na to tako...= Citat =:
@eminem, biti ce lijepo kada plane auto sa 70l benzina a ti si u njemu
...i naravno da mi neće biti svejedno ako plane, ali zar nije bolje kad imaš pun rezervoar i ne moraš se bojati da će ti nestati benzina...
nisam ja nista zapeo, samo govorim o pitanju sigurnositi. to ti je koda kazes da vozis ficeka govoris da se neces zabubati.....
inace nije bolje, treba ga drzati na nekom normalnom nivou, drzanje stalno punog rezervara je glupost (vec sam objasnio zasto)
Ma daj coma ne trkeljaj, ja sam samo u filmovima čuo da auto ekspolodira nakon sudara... a tamo da bi i eksplodirao ga nakon sudara moraju detonirati jer se ne mogu pouzdati u 'pun rezervoar'... ;)
kod novih auta rijedje, ali je prije toga bilo puno. on ima audi 80 koji nije bas prenovi auto
puni tank je 55 litara, diesel :thumbup:
http://www.linea.hr/vijesti/data/upimages/Potrosnja.jpg
Prvo sam mislio da se zaje.avaš al kad vidim ti ostaješ pri toj teoriji. Ne znam nikog tko puni rezervar na pola. Ja ga uvijek do kraja napunim. Čemu onda veliki rezervar ako ga ne ne punimo do kraja. A šta je onda sa onim američkim autima koji imaju rezervare 100+ litara?= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
za ljude koji puno putuju na valike relacije ok, ali drzati tank pun u gradu je cista glupost kada je benzinska na svakom uglu
A od kud ti to? Pa ja prvi put čujem za tak nešto. To je za paranoične :)= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
...inače, ja sam sa sela, a najbliža Inina postaja je udaljena oko 12 km ;)...= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
pa time nečeš ušparati novac.
vidim da si maturirao. valjda si naučio da benzin ne gori već gore njegove pare, tako da bi prema tvojim paranoičnim razmišljanjima bilo bolje imati tank do vrha pun a ne recimo do pola.
onda vi vozite svog wb-oja cijelo vrijeme sa sobom
@nered, benzin afaik pocne hlapiti kada se prospe
evo malo i slike potrošnje clia 1,5 dci
http://web.vip.hr/damirgolac.vip/slik.jpg
ova slika je od frendovog clia
a ja ću vam od svoje sliku poslat na badnjak jel
će tek tada proći godina dana od kad sam zadnji put
resetirao putno računalo za prosječnu godišnju potrošnju;)
trenutno sam na 5,7 lit ali past će još to;D
btw coma i ja svoj tank uvijek punim do vrha i to baš svaki
put u zadnje 3 godine od kad sam kupio auto
pa kuiš? samo me ljute...dobit će svoje kad-tad ;D= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
@damgol aha samo ti pričaj kako će pasti ljeto vručina,šiber,prozor,klima brzina..........gorivo................
usput mislim da je nafta puno gušća oid benzina a tko se još vozi na benzin i naftu??pa u hrvatskoj je popularna loža i gaza (gazelin)
= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
oni imaju takve rezervare jer je kod njih benzin 4x jeftiniji no ovdje, a k tome to su sve auti velikog obujma jer su rađeni da prevaljuju pun K kilometara! recimo, prosječan američki radnik putuje 120+ km na posao! predrgrađe NY je udaljeno 90KN od centra... tako da su rezervari takvi zbog toga.
:thumbup: ja sam isto mislio da se coma zajebava ... daj KAKVE SU TO GLUPOSTII?!?onda bi svi punili 2 litre i svakoh 20 kilometara isli an benzinsku , ili jos boilje , nosili kanistre , neprobojne , sa bengom .. coma al ga trkeljas :-/= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
dizlovi nakon 90 i druge recimo su osjetljivi na lozu tak da se u svaki iole moderniji auto vise nemres tocit jer ode motor . loza se toci u mercedes w123 , stare golfove i keđe .= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
ma kifla kod mene i ova okolna sela ima puno autoprijevoznika onda likovi kradu i prodaju sve vrste goriva (iz cisterni i kamiona) i prodaju do 60%jeftinije
LOL ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
a di si ti to čuo. Šta bi na motoru otišlo čovječe. Ajd malo proući naziv extra lako loživo ulje i diesel a i plavi diesel. To su samo nazivi. ista je stvar samo je razlika u farbi i cijeni odosno nametima. Lož ulje je namjenjeno za loženje i zato je oslobođeno nameta za ceste, plavi diesel je namjenjen za poljoprivredu (ribarstvo). Eventualno se u Diesel stavi malo aditiva protiv smrzavanja. Zar je tamno plavi BMW bolji od istog modela crvene boje?
a bumo vidli;)= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
@nered pa razlika je između lože i nafte a ovo kaj kažeš za plavu naftu to je true
koja je razlika između lože i diesela? Eto moj frend vozi pasata več 4-5 godina na ložu i sve je uredu
:funny: u cjeni....= Citat =:
you must have been jako jako jako tesko djete , uvjek mislis da si u pravu.= Citat =:
ima razlike u tom sto loza ima 20x vise sumpora a moderni CDTI motori su "alergicni" na sumpor . svacas, nakon par soma kilometara motor crkne.
neki ne kuze da nemres vozit novu mecku na loz ak si mogo golfa I. TO JE DIESEL ISTO ALI SASVIM DRUGACIJI MOTORI
ne znam dali imate iskustva s time. Mislim da je sve za sada na pričama.
Novu mečku i novog Audija možeš vozi na ložu. evo naveo sam gore da mi frend vozi pasata već dosta dugo na ložu i auto (motor) je OK. Ima blizu 160.000 prijeđenih i to mu se isplatilo. Što se tiće 20X veče koncentracije sumpora u to se ne kladim jer znam što prodaju i kakve su inače analize goriva a kakve su službene.
ne znam točno koja je sada šema sa Euro Dieselom ali se dobro sječam da sam prisustvovao punjenju rezervoara benzinske pumpe i iz iste cisterne se točio Diesel i Loža, samo su u rezervoar od lože sipnuli kantu crvene tekučine (ne znam koje). te je bilo u vrijeme ka si ti Gruntovčan se igral s autičima u pješčaniku.
Meni je OK kad se neko javi iz te struke i kaže da sam naporan ali čitati iz autokluba i raznih novina i ovdje to iznositi kao dokaze nije fora.
= Citat =:
ovo je stvarno bilo nisko
Zašto? Brijem da je to samo bila istina...
opet je on najpametniji . evo i mclaren ti kaze da nemres tocit lozu u nove tdijeve .
ja neznam kakav dokaz t itrebas da ti enki inzinjer kaze da to niej dobro za motor?
novi motori su jos osjetljiviji jer ispunajvaj usad vec euroIv i eurov normu i SMETA im sumpor.
to kaj sam se ja igral u pjescaniku kad si ti camio na benzinskoj je jako bitno u tome ko je u pravu , da . daj ajde ak si stariji nisi zato svu pamet svjeta pokupio.
...ma daj, ne može nikako biti isto kad se troši loža, plavi diesel i eurodiesel...
meni su često savjetovali da točim ložu u svoj hdi,ali to mi je nekak neznam....
:nono: Imaš da šutiš.Valjda nered zna .= Citat =:
Izvorno postao Eminem
@andrea lol probaj ...
ko nije probo nije se ni usro :)
Ma ne bi jato radio. Da imam dieselaša.
GLedam zadnje vrijeme da li bih si stavljao plin, ili bih si promijenio motor. Ima par diesel-motora američanske proizvodnje koji jesu jaki i veliki, ali ne troše previše, tak da nisam pametan (govorimo o 6000ccm/300ks ili 8500ccm/450ks). Troše oko 15-16, ali diesela, tako da je podnošljivo. No nekak bi me bilo strah vzit na ložulje, nikad ne bih mirno spavao (u vidu toga što se loše događa motoru).
Kada toliko troši mislim da je i zaslužio da mu se ružne stvari dešavaju ;D
Hmmmm.... i to što veliš ;D
i kolko bi došla rega za to?!
Pa iskreno, ne više nego sad kaj plaćam. Sad sam na 1200kn cestarina i p*darija, još 200tinjak za sam tehnički, i 2600kn obvezno osiguranje s 50%. Ovo bi tek nešto više bilo...
razlika ti je i kao kod bicikla!kad muško vozi (loža) onda malo više dimi a kad ženska vozi ništa,a plava nafta i nafta ti je razlika kao kod dva parfema različite boje-a obadvoje smrde da padneš sa stolice :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
mislim ženski parfemi sa kvatrića
rega za sve aute preko 150ks ti je ista= Citat =:
Izvorno postao Vuxs