Evo!
htio sam rec da samsung ima svoj prvi symbian mobi (sgh-D720) i jos supa izgleda.
htio sam pitat jel zna netko koliko kosta i hoce li ipak doc poslje ljeta?
http://www.inside-handy.de/handydate...att/675-7.html
Printable View
Evo!
htio sam rec da samsung ima svoj prvi symbian mobi (sgh-D720) i jos supa izgleda.
htio sam pitat jel zna netko koliko kosta i hoce li ipak doc poslje ljeta?
http://www.inside-handy.de/handydate...att/675-7.html
Oce,planiran je za drugi kvartal ove godine,ali ja ga nebi uzimao,je samsung kvalitetan,ali posto im je to prvi smartphone,ja bi radije pricekao drugog
Neznam za druge ali pretpostavljam da niti drugima kao i meni to nije neka nova vijest.
Ak hoćeš detaljnije si pogledaj na http://www.gsmarena.com/samsung_d720-1052.php
mob je super ali nemam pojam kada će doći u Europatredeu piše uskoro...
Sviđa mi se mobitel...i hvala Bogu da je Samsung napravio Symbian!!! Sada neće više biti samo šminka, nego će mu i funkcionalnost biti jača strana:)
stara vijest,al najvjerojatnije super mob.,sam da ne napreve isto sranje ko panasonic s svojim prvim symbian mobitelom,x700
Stara vijest? pa stara vijest je da postoji, al da ce doc na EU trziste nije bas stara. Jer je tako jedan (mislim d710 il nes sa 700) bio na cebit i trebao doc na EU trzista, al odjednom...odjeb! imam pitanje uvezi symbian, jel to inace jako sporo nego normalni mobi? jeste vidjeli sa D720 se moze samo 2h razgovarati (maksimalno)
sporije je,no sve je u granicama tolerancije:)
sto noviji symbian jace specifikacije mobitela -to brze radi ,jednostavno
Da vidio sam da se na D720 može razgovarat samo dva sata ali kaj da ti kažem to ti je Samsung. Jedini koji je iznimka tomu do sada je d500. A ti symbian mobiteli nisu uopće spori (možda će bit D720 spor ali to je zato kaj je to Samsungu prvi symbian mob).A naravno da je jesu malo sporiji od "normalnih" mobitela jer imaju puno veći broj operacija i zahtjevniji software
Pa nisu baš ni brzi...kad usporedim 6670 i 6170, koliko god je 6670 Symbian, 6170 je puno puno brža i ne znam, ali nekako mi je veći gušt pisat poruke i surfat kroz menije na njemu (možda zato jer sam imao dosta Symbian mobova, pa sam se zasitio)...
Ovaj Samsung će možda biti OK, zakaj ne...ili ga možda malo previše favoriziram zato kaj je to Samsung :cool:
Treba pričekat dok to dođe, treba se to "opipat".
Što se tiče brzine sve ovisi o hardveru mobitela i softvera koji koristi.
Predugo im je trebalo da uđu na "symbian" tržište. Da su prije i u međuvremenu se uhodali na tom području, možda bi sada krali veći dio tržišta pametnih telefona.
A jel zna netko koliko ća biti cijena D720 kad dođe? Sigurno će biti paprena (mogu prodat svoju Nokiju, pare staviti u kladionicu da će Dinamo nekog pobijediti i još malo žicat starce - i eto Samsunga:-)...
Bit ce negdje ko 6630,ja pretpostavljam
samsung je konacno izdao pravi poslovni telefon svaka cast d500 ali symbian korisnicima ovo upada u oci sigurno
Brijem da će biti i puno skuplje...daj pogle samo E800 koliko je joštao kad je došao (oko 3500kn ak ne i više)...a nije imao niš od funkcija osim koliko-toliko velike memorije...a kad izađe ovaj D720, biti će sigurno još skuplji jer je Samsung i to Symbian...= Citat =:
Izvorno postao IvLajec
Da,imas pravo samsunzi su skupi,ali ak mu nabe cijenu preko 5 somova,isplativije ce biti uzet 6680,a mozda N90 ili N91,jer ko ima npr. 5500kn za samsunga ima i 6500kn za njoku
n6630 kad je doso je bio 5200kn,sjecam se jel sam bio u mobisu...a cisto sumnjam da ce ovaj samsung imat takvu cijenu,ako hoće neznam čime bi ju opravdajl,starim symbianom?!
Istina,ali samsunzi su uvijek imali paprenu cijenu
Samsung d720 u oglasniku dođe oko 430€ što znači da će cijena u dućanima biti oko 20% skuplja.
Kaj ga već ima u oglasniku?!?
Biti će mu i više nego 20% skuplja...
Bio je jedamput u oglasniku vidio sam ga ali danas kada sam pregledavao novi više ga nema.To valjda neki tip izvodi gluposti tak je i bilo prije nego kaj je došao d500 po oglasnicima. Neki tip ga nabavi prije izvan zemlje i onda se kur***.
..ili po dobrom starom ruši cijene
mene ovaj samsung uopće ne privljači,nokija je tu doma!
Tko zna, koliko god je Nokia "in" kaj se tiče Symbiana, možda dolazi i vrijeme drugih proizvođača, pa tako i Samsunga...očito je Samsung shvatio da ne može više konkurirati samo izgledom svojih modela, nego da bi trebali biti i tehnološki inovativni (kaj vidimo po najezdi novih modela sa BT-om, velikom memorijom, sada i Symbianom...)...dogodio se neki boom u Sasungu i to je to:-)
Samsun stvarno ima boom,ali nis ne pretpostavljam dok to ne isprobam.
Nemojte Pricati Dok Ne Isprobate Sad Ce Samsung Zasjest Na Celo I Poslovnim Mobitelima
E, Mclaren, kak si ti ustrajan...pa, slažem se, i ja bi to htio:cool:
negdje sam cito da ce d720 doc oko 250dolara?!?!?!? to je sigurno malo preeeemalo?
dankeschön
Recenzija o sgh-D720
Nisam znao di bi ovo posto pa sam nadovezujem na temu.........
Kao samsungov prvi S60 mobitel dajem mu odlicnu ocjenu jer je mnogo bolji od npr. X700.Najlakse ga je usporedit sa Nokiom 6681.Mobitel je brz,ali ne previse(brzi je od 7610),tako da ce se to valjda rijesit sa FW.U odnosu na druge Symbian modele(S60 naravno) predstavlja konkurenciju,i to ozbiljnu.Kamera je odlicna,kontrast i boje se super vide,a osvjetljenje nije problem je slike i po mraku ssuper ispadaju.Aplikacije koje koristi su one za 6680,zbog ekrana,s obzirom da neke ne rade(tome neznam razlog).Od N-Gage igrica radi samo Call Of Duty(probo sam ih oko 15).slusati mp3 glazbu na ovom je mobitelu jednako ko i na nekom skupom mp3 playeru,jer ima odlican stereo zvucnik,i slusalice koje razaraju sa zvukom.Dizajn se meni osobno ne svida,po tipkovnici je dosta tesko pisat,dosta je tanka,imao sam osjecaj da ce mi puknut u rukama........ali se covjek privikne.
Ekran je bolji(po meni)od 6680,nekak se cini stvarnijim,boje su istaknutije,Samsunzi imaju dobar ekran,a ovaj posebno.
Dodajem da glasine o bateriji jesu i nisu istinite.Onih 2 sata,gledajte ko skoro 3,negdje 2h45min,otprilike.Baterija ak se mob koristi za najnuznije izdrzi mozda 2dana,a ak se zajebavas sa njim,igrice,muzika,video drzi oko dan,tocnije 27h30min,tolko je meni.
Ukupni dojam:SAMSUNGU jedan veliki :thumbup: ,za prvi Symbian nije bolje moglo.Mala je zamjerka dizajn(ali o ukusu se......ma vec znate),ali sve u svemu dao bi mu ocjenu 8/10(-dizajn,-ne rade neke aplikacije).Usporedivati sa Nokiom bi izgledalo ovako:bolji od 7610(malo,ne isplati se mijenjat),jednak sa 6680(mozda malo bolji/losiji,mislim brzi je,ima bolju kameru,ali nema 2 kamere,znaci isti kao 6881),ali losiji od 6630
Na sva pitanja sam spreman odgovorit(na bas sva u sljedeca 2 dana),samo pitajte :D
Di si to skopao?
bravo IvLajec,ljepo si to slžio....
zanimam me po čemu si to uspoređivo i došo do zaključka da je jednak kao 6680 a losji od 6630?
Kinfa je uredio moj post,sad tek vidim,frend je dovuko od nekud sgh-720,bio je u njem.
Doma ima stari 6680(u firmi imaju 6681 kao poslovni mobitel,koji stoji u ladici,vec bi ga ja uzo,ali tam je valjda zbog neke inspekcije),a 6630 sam imao priliku isprobat jednom,pa sam tako usporedio
jel to konacna verzija mobitela sta ti imas? jer se nekoliko puta mijenjao (malo po dizajnu i neke stvari su htjeli jos izmjeniti sta se tice software)? jel se zna cijena? to je meni najbitnije. sanjam o d720 vec danima, al ako bude skup ko onaj... (mislim p910 od sonyericssona) onda ce to i biti za mene samo san...
i jos nesta: sa kakvim slusalicama se moze slusati mp3? jel se moraju posebno kupiti? i jel ozbiljno se moze samo 2h razgovarati i ima samo mali stand-by?
Pa valjda je kad ju mozes kupit/nabavit.Cijenu ti stvarno neznam,ali ja ti preporucam da sanjas o noki 6630 ili 6680,sine,moja preporuka u odnosu na Samsunga.Ostalo sam dodo gore.
Dobro da su se sjetili.... Cijena će naravno biti jako privlačna običnome puku,funkcionalnost upitna,ali šminka zagarantirana ;D Vjerojatno će i kompaktibilnost sa sadašnjim symbian programima i igrama biti problematična... Čekam nasljednika :thumbup:
BTW. Vuče malo na P910 (kad je zatvoren)
@Papagaj
cijena ce biti privlacna puku koji ima para,a ne obicnom-ak pogledas D500 kosta oko 3.800kn,a nema Symbian,racunaj na ovog u ducanu otprilike 5.000kn najmanje,u oglasniku oko 3.800,jel tebi to privlacno???????
I di ti vidis slicnost sa p900????????????drzim ga tu u rukama i opce ne podsjecaju jedan na drugog???
Nasljednik je ako se ne varam D750
hehe... nokia 6630? 6680???????????? haha... sta si reko o ukusu se ne... hehe, al prvo se mora imati ukus!!!! pa to su OPET najruznija mobi koje sam vidio! pa i da moze letiti i srat novca nebi ga uzeo! sorry, al ozbiljno ne shvacam ljude koje si mogu takve "prelipe" mobitele kupiti (barem da su malo manji, al ko da su neke cigle samo u drugoj boji)! ok, necu vise! jedinu je dobro kod nokie da imaju bolje tehnologiju (software) od svih, ali dizajn...
jel ima d720 normalne slusalice kao il se mora one uzeti za headset?
Ne kuzim kaj mislis,meni ga je frend donio sa stereo slusalicama........jel kupio ili dobio s njim neznam.........
pa recimo za onaj siemens s65 nemozes uzeti one normalne slusalice vec neke posebne (one za headset).
A ti valjda mislis na konektor????????Ko i na svakom Smsungu,mali okrugli.....
alo raja bez svađanja i vrijeđanja kako nebi trebalo kažnjavat :comp:
O.K. :thumbup: dobro da si nas zaustavio jer bi bilo svega
Inace Smsung ima super rjesenu galeriju,malo je drukcija od Nokie-moze se birat raspored foldera,i netreba biti onog MMC posebno i telefon posebno,moze se to spojit u jedno,a i mogu se dodavat kartice pa npr. imas: 1.telefon 2.MMC 3.Slike 4.MP3
Pa jel ti dao s njim kakvu garanciju, papire, bilo kaj? Koliko si ga platio?
Ne znam, al ja se nebi igrao sa Samsungovim mobovima bez garancije jer kad ode folija onda si naje..
Još da ti kažem da u Europatradeu ne popravljaju mobitele kojih nema na hrvatskom tržištu, to su mi rekli prek telefona i nisu mi htjeli srediti software na Samsungu E820...tak ak ti rikne, onda ga možeš baciti...
Hey ivlajec jel bi mogao ak imas malo vremena poslati neke slike od menija? Il slike koje si snimio sa mobitela il video? koju rezuluciju ima videozapis? jel mozes koristiti mp3 i za sms melodiju? Jel bio i datakabel sa mobitelom? I kak se osjeca kad ga nosis u hlacama? Jel pre velik?
Slažem se sa sodomom...s obzirom da D500 ima predobru kameru, onda i od ovog očekujem puno...
e phyto pa ja sam tebi zaista bacio bubu u uho sa tom folijom..
S obzirom da je D720 novi mob, čak ga nebi mogao popraviti ni u Europatradeu jer ne popravljaju mobove kojih nema na hrvatskom tržištu...pa 1000kn za novu foliju nisu male pare, tak da normalno da pazim na to:cool:
Evo nekih user reviewova na GSMareni.
Koliko mi se čini, većina kritika je pozitivna...
IvLajec,oče bit šta od tih slika?
jel mozes buraza pitati koliko euro dode mobi? i kad bi mogao dobit digitalnu da radis malo slike... jel mozes sad snimiti sa moba slike il video pa nam pokazes?
Negdje sam čitao sa mu je cijena na crnjaka kojih 450 - 500 eura...
Nije brat nego fend,bio je u njem,i donio ga je od tam,jel ga je tam kupio to neznam.Njegovo je pravo da ne kaze kolko para je dao za njega.Meni baka i deda zive na moru,idem vjerojatno tam za 2 tjedna...........frend mi je u Zg,dolazi svaki drugi vikend pa onda cu dobit CR da stavim slike...............a o mobu je sve pozitivno...............
Ja ne ocuekujem da cu zadrzat mob,meni je Nokia draza..............
Aaaaaa napooookooon! Šminkerski ali funkcionalni Samsung :)
Zanima me mp3 player. Kakvo je sučelje? Može par screenshotova ako nije problem?
Koji proc uopće ima? Koliko RAM-a? FExplorer radi valjda?
FXexplorer radi ofkors
MP3 player je odlican,zvuk razara
RAM i proc??kak da to pogledam.
Procitaj malo gore pa ces vidjet kad ce screenshot
Decki,a koji e to problem sa ekranom,neku foliju ste spominjali.dajte to malo bolje opisite,kaj se dogodi ekranu????
Pa, ode k vragu. http://i6.photobucket.com/albums/y22...ki/tornado.gif A popravak je ful skup. Kao neki jeftiniji mob.
E moraš se zezati :D
Sorry, u FExploreru ne piše specs. Nabavi besplatnu verziju SPMark 04 (za symbian) i imaš System info u kojem piše i proc a možeš i performanse testirat. Ako radi, naravno :)
:( da bar,ne zezam se,crklo.............. :cry:
Mozda ce se poslje upalit,trazim po netu da vidim ima li gdje takav problem
hey jel mozes uzet mp3 i za sms zvuk? ili samo za zvono? jer d500 nemozes uzeti mp3 za sms
Mozes,ko na symbianu svakom
jel antena eksterna ili interna? znaci jel se vidi antena il je u mobitelu?
izgleda hebeno, meni bi ga bilo šteta nosit po džepovima da mi se ne zgrebe... to bi si stavio u vitrinu ;)
Lijep je mobitel...djeluje mi dosta elegantno:)
telefon je mrak...predivan mu je dizajn...kao i svakom samsungu.
Al trebat će D720 da se probije na tržište sas Symbianom...pošto je Nokia ipak postala neki standard na tržištu smartphone-ova, preciznije Symbian mobitela, Samsung će trebati dobre atribute da uzme svoj komad kruha na tržištu pametnih telefona...
Ako bude izbacivao ovakve modele mislim da mu to neće biti problem ;)
Dobro, to je...ali mogli bi staviti neki napredniji Symbian, odnosno upitno je da li će moći sljediti Nokiu...
da,samsung je izbacio mob odlicnih funkcija sa starim Symbianom :(
mozda onaj D730 ima novi Symbian :)
Mislim, to mi je nekak bezveze...ako će D730 biti kao i D720 i imati samo bolji Symbian, to mi je koma...pa mogli su odmah izbaciti mob sa novim Symbianom...ne kužim tu logiku...ne bi nikaj rekao da je D720 dosta jeftiniji radi toga, ali brijem da nebu bilo tak...
D730 mi je ljepši od D720, možda zato jer preferiram preklopne mobove...
ja cekam taj D730, mozda ga i uzmem kad mu padne cijena na 2500kn. jel neko ima jos kakvu informaciju o njemu? jel ga jos neko imao prilike isprobat?
joj ma to znam, treba mi inf iz prve ruke ipak je to samsungov 1. symbian...
evo malo sam razmišljao, pa meni se cini da stvari ovako stoje:
1.3 megapixelna kamera, a moglo je barem 2 Megapixela
Symbian 7, pa tako mu federacije SX1 koji je izasao davno ima symbian 6, mogli su staviti Symbian 8, ako ne i 9.
cca. 20 MB RAM, hajde dobro je može i bolje, ali OK
Ali dizajn moba je cudo i gotovo, ali ja preporučam umjesto ovoga uzmite 7610 :)
A ako hoćete dobar dizajn uzmite Nokia 6111.
Eto sve u svemu, neznam baš, dobar pokušaj, al nokia je nokia, pa po meni ovo je tu negdje u klasi s 6600 i SX1.
Mogli su bolje, trebali su bolje, samo oni znaju zašto nisu uradili bolje... :rolleyes:
Ali ovo ne mora biti točno ovo sam nedavno čitao, pa sam možda i pogrješio.
-ovo mi izgleda kao da su u Samsungu pazili da naprave mobitel koji će biti dobar ali ne i odličan kako se ne bi zamijerili ekipi iz Nokie= Citat =:
Izvorno postao blazzer
Trebat će Samsungu još neko duže vrijeme da postane ozbiljni takmac Nokijinim symbian telefonima.
Samsung je šminka i tak će uvijek biti...a kad imaš mob za šminku, onda ti služi da ga staviš u bircu kraj Marlobora na stol i tak...a Symbian uvijek dobro dođe...Samsung će uvijek imati svoju klijentelu, bez obzitra jel imao ili nemao Symbian...
To stoji da će uvijek imati svoje kupce, ali ako im se sa ovim modelom dogodi kao i sa SX1, teško da će ući ozbiljnije u te vode.
Možda se čak Samsung niti nije trebao mješati u Symbian jer tih mobova ima već prilično dosta...bilo bi glupo da se sad okrenu Symbian mobitelima i pokvare atraktivan izgled svojih modela...
zar to ide zajedno? symbian+ruzan izgled? ;D= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
tko prodaje ili zna di ima za kupiti tih novih samsunga d720 i d730... ?
naravno, onak po principu lova na sunce i evo ti mob
listao oglasnik i bas nisam vidio niti 1 komad... :(
@igl > Baš i ne znam puno Symbian mobova i da su lijepi...trenutno se ne mogu sjetiti ni jednog (izuzevši ove nove Samsnuge)...
@Dr.Tom > to ti nije preporučljivo kupiti na crno, jer ako ti ode flat kabel, možeš se *ebat s mobitelom ili platiti kojih soma kuna za popravak...
..ovisi kaj je tebi lijep mobitel.!!!!!(meni recimo 6680,N90,)
Meni od ta dva nije niti jedan lijep...N90 je cigletina, a 6680 bogme isto...
btw-nhf-cigla do cigle palača!:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Da to je istina...
ne znam kak je tu u Zgu. ali u Rijeci se dobiva garancija na mob(i na tu foliju) iako je kupljen na crno....
kupio sam 2 mob u RI, i svaki put je pisalo u oglsaniku da ima garanciju, IMA ALI NEPOTPISANU!!!
Ak je nepotpisana, to je ko da je i nema...garancija mora imati IMEI mobitela, žig ovlaštenog prodajnog mjesta, datum prodaje i potpis prodavatelja...ak fali bilo kaj od ovog, onda garancija ne vrijedi...ali sad već idemo malo off...
Evo još jedno moje mišljenje (čitaj provala).
Ovaj je mob dobar za ženski dio publike, ako im se sviđa dizajn dobro je, neznam više al bi ovaj mob trebao biti mal, pa usput tu se nađe i symbian koji je čudo.
Evo mene pitaju neke frendice prije nekoliko mjeseci, kad je bila krizma, koji mob da uzmu, ja sam im predložio N6600, N6630, N6680 (čim izadje, krizma je bila prije dolaska moba u Mostar), Ngage i naravno SX1. I hajde sad neznaju oni koji su to mobovi, a ja im još rekao da sa symbianom možeš "letjeti", ono da imaš veliku mogućnost dodavanja cool stvari i tako to, one se zaljubile u mobove. Sutradan u školi vidim nije se ništa nabavilo, ja ih pitam šta je, a one kad su vidjeli mobove, dizjanove, veličinu i ostale stvari koje krase SmartPhone nisu ih mogle podnjeti. Evo što su nabavile, samsung E330, E700 i jedna me je čak poslušala i kupila SL65. Milsim sad sam malo previše brbljao, al evo suštine svega, ovo je mob a nekoga tko se prvi put susreće sa symbianom, te za ljepši spol, tj. drage naše dame, s ovime dobivaju nice dizajn, dobre funkcije i sve u svemu čudo mob. A što se tiče samsunga ja sam zadovoljan, hajde malo pogledajte kakav je bio prvi nokijin Smartphone, neznam jel točno al misim da je to onaj što mu se izvlači tipkovnica i što liči na Daljinski upravljač. nije baš velebajan mob sada. Evo visite i Siemens, bolji je SX1 od one nokije, po meni je i od 6600, al evo 6630 i ove druge, nije nikako u istoj kategoriji, ne usporedivo.
I evo napokon na kraju, ovaj mob valja uzeti ako volite mogućnosti Symbiana, a symbian niste isprobali zbog malo manje lijepih symbian uređaja. Pa sad ono šminkerski mob privuče pozornost izgledom i svi bi htjeli taj mob, a kad vide sartphone kažu ti "okle daljinski", pa im onda demonstriraš što samrtphone radi onda hoće da ti "popuše" mob, oprostite na izrazu, al tako je. Pa ovaj je Samsung upravo ono što objedinjuje dizajn šminkerskoga i funkcije smartphone-a. S njim ćete kupiti poglede radoznalih, a kad tek vide mogućnosti moba (mogućnosti u odnosu na ostale "obične" phonove) bit ćete faca.
Hajde napokon sam završio, sorry što sam puno pisao al nisam odavno bio ovdje, pa malo da se "ispraznim". :thumbup: :thumbup:
jel taj mob izaso?....
mislim da da
ja samo cekam, jel ga ima u ducanima? cijena?