:cool: da li neko moze da objasni sta je to push to talk i kako funkcionishe u praksi?
Printable View
:cool: da li neko moze da objasni sta je to push to talk i kako funkcionishe u praksi?
radi preko gprs-a a radi isto ko i vokitoki,znaci stisnes gumb nesto kazes i pustis gumb tada sugovornik kaze sto on ima za rec i to je uglavnom mudrost.....kolko ja znam ta usluga nije dostupna kod nas
bolje radi prko EDGE-a jer je upload je**no brži. 13ak kbps u uploadu je malo bijedno prema EDGEu
a jos bolje preko umts-a imas hi-fi zvuk:-)))
...ali dok to đođe do naših operatera proći će dosta vremena... a to povlači i jednu pozitivnu stvar - sa vremenom će i gprs pojeftinit :)...
pa to bi i bila jedina prednost zasto bi to uopce koristio....edge ce uvijek biti skuplji od gprs-a zato je isplativije nazvat normalno nego koristit edge
pa ne bi reko. UMTS ima 64 kbps UL a EDGE 110 kbps.= Citat =:
Izvorno postao sodom
onda bi kod EDGE-a zvuk bio u 5.1 saraundu. :)
push to talk bi trebao biti besplatan...= Citat =:
Izvorno postao Eminem
da,zajeb...no za pocetak bilo bi dobro da je usluga uopce dostupna
wb. sumnjam da rijec besplatno i balkan mogu stajat zajedno
ko ti to kaže ?= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ili ti fali smajlić
besplatana, na koju to foru?
ps. kak to na zapadu radi? mslim sta stistnes tipku i pricas,a a skim? jel trebas neki broj izabrat prije ili sta?
pa ako je razgovaranje preko walkie-talkie-a besplatno trebalo bi biti i preko push-to-talk... ;) ;D= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Nego koja je uopće prednost ove funkcije nad običnim razgovorom preko telefona?
da ali preko walkie talkie ne koristiš resurse mreže odnosno večinom ideš u direktu do drugog.
mene isto zanima koje su tu prednosti?!? ja sam prije mislio da bi to islo preko dva mobitela ne koristeci mrezu ali ocito nije tako
ma sali se covijek....ovaj put je i smajlice stavio= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
@coma a kako bi to radilo da ne koristi mrezu?! jasno da ide preko gprs-a i primarna funkcija bi mu trebala biti to da je jeftinije od obicnog razgovora
pa ako mob i bts komuniciraju na par km, mislio sam da bi tako mogo mob na mob
bilo bi to krasno,no ipak trebaju operateri must lovu....a sto tehnologija ide naprijed to nam vise pomazu da tu lovu potrosimo sto komfornije i sto bezbolnije ;D
@coma
ako ide preko gprs-a kako bi telefoni radili u direktu. pa treba se telefon spojiti na mrežu preko APN-a.
kako bi ti znao jel ti sugovornik u blizini odnosno dali ga možeš dobiti preko PTT-a ?
koji bi ti operater dao podršku za telefon koji ne troši resurse mreže odnosno da možeš đabe pričati ?
Evo priloga na temu http://ots.hina.hr/cgi-bin/ots/disp....D=T5030661.4jx
zanima me dali je ovo došlo?
mislim da nije...
Pa PTT i nije neka fora, to je stvar starija od MMS-a, a mislim i od SMS-a.
U biti, to je kao da uzmeš radio stanice u simplexu, netko govori, svi u mreži ga mogu slušat (podržava i konferencijsku vezu), ali nitko ne može odgovorit njemu dok on ne završi svoj dio. Čak mi se čini i da je vrijeme govora ograničeno na 30 sekundi ili je to stvar postavki mreže.
Što se tiče nečijeg posta poviše, koristi se mreža operatera (APN, Domain, imas svoj username i password...) ali to omogučava da sugovornika možeš dobit dok je god na području koje operater pokriva.
U USA se PTT koristi dugo, dugo i naplaćuje na sistemu naplate svakom od sugovornika u ovisnosti koliko je on pričao (toliko od free opcije).
Kontakti za PTT se izabiru posebno i stavljaju u poseban imenik koji se aktivira pritiskom na tipku PTT na mobitelu (odatle i naziv Push to talk - pritisni za pričat).
PTT koristi zasada koliko znam (tamo gdje ga ima) standardni GSM signal, iako standard u USA i Hrvatskoj nije isti.
U Hrvatskoj zasada nitko ne daje uslugu PTT, a i pitam se bi li bila zanimljiva za naše tržište, posebno zbog jednosmjernog komuniciranja.
"Razgovor" se zasniva na sesijama, kojih je istovremeno moguće imat i više od jedne (znači više "razgovora" od jednom).
Još uvijek nema usluge ali će je biti uskoro. Moja firma nas sve oprema telefonima sa tom opcijom (Nokia ko u priči) tak da je samo stvar vremena. Vrlo vjerovatno ide za firme jer imamo VPN pa vajlda nam budu to ponudili kao "besplatno" (VPN je besplatan ali nam oderu 180 kn mj. samo za pretplatu). Long live T-mobile :retard:
Zar nije jeftinije kupit toki voki? :D
Ovisi što hočeš s jednosmjernom vezom (na 2-3 km s optičkom vidljivosti ti je najbolji neki par "dječjih" ručnih radio uređaja na dva ili 6 metara, ali za veće destinacije:
Radio stanice su ograničene dometom ili postavljanjem repetitora (ako imaš love za nabavit ih), trebaju ti dozvole Ministarstva prometa i veza za frekvencije, mjesto za postavit repetitore, struja, antene, programiranje frekvencija, itd..., a PTT koristi repetitore pružatelja usluga (VIP, T-COM, TELE2...).
Zato je jeftiniji PTT, a pokrivenost je odlična.
Postoji program koji zamenjuje PTT(Visual comunitator 3.04-push to talk(PTT),za chat preko gprs,povoljno slanje slika,melodija),skinite program,registrujete se i mozete slati poruke sa slikom,razgovarati,vrlo jeftino.
misliš u pravom smislu razgovarati ili slati govorne poruke ? jesi li to isprobao ?
Slanje govornih poruka,gotovo instant brzinom(nije bas prakticno)ali se zbog slanja tekstualnih poruka bas isplati,pri tom se moze slati slika i snimljen zvuk.Podrazumeva se da i drugi korisnik ima isti program a ima i isti takav i u java formatu
da ali to mi sve pruza MMS koji isto vec odavno funkcionira ali to nije razgovor.
Jebes ti dogovor za kavu ili nekavu drugu glupost u trajanju od 45 minuta.
Da, u pravu si da je to slicno mms-u ali je mnogo povoljnije u ceni, i mms ne mozes poslati u drugu zemlju(ako imas rodbinu u Australiji,Americi..)
Kolko ja znam PTT bi trebao biti besplatan!!!!