zanima me jel sa moze sa motorole V-serije ikako upravljati drugim elektronskim uredjajima, kao sto su TV, muzicki stubovi i tako to? jel treba neka aplikacija i gdje se moze nabaviti?
Printable View
zanima me jel sa moze sa motorole V-serije ikako upravljati drugim elektronskim uredjajima, kao sto su TV, muzicki stubovi i tako to? jel treba neka aplikacija i gdje se moze nabaviti?
nisam upoznat s takvom mogućnosti...= Citat =:
Izvorno postao potaj@co
da bi to bilo moguće ne treba ti samo software, već i interface!
uglavnom, zaboravi. iko je ideja perverzna, mislim da u budućnosti možemo očekivati i takve mobitele
SE k700 ima tu funkciju za PC
A cuj kad je vec 2godine mladji mob nije lose!!!= Citat =:
Izvorno postao misko
Moglo se (može se) sa N9210 i N9110. Preko IC porta. Ali je vrlo kratkog dometa (oko 1m ako se dovbro sjećam) i nemaš nikakve koristi od toga --> probano na Grundig, JVC i na LG televizorima (nekim modelima, naravno ne na svima ;) )
Postoje profesionalno BT uređaji koji omogućuju raznorazna upravljanja ali im cijena ide u nebesa. Bar za sada.
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
da, no čovjek je pitao za Motorolu, tako da od svega toga veliko ništa...
:JDABIC: ok je to sto je mob 2 godine mladji samo mislim da je moguce i to resiti putem softa za nase mobove. bt je u stvari serijska konekcija pa zasto onda npr ne bi mogao kontrolisati pointer misa ...
vjerujem da bi to bio jedan nezgrapni eksterni adapter na mob...= Citat =:
Izvorno postao misko
kao sto kaze inovator nisam upoznat sa takvom mogucnoscu...
TV ti prima signale preko IC-a pa nemres preko Bluetooth-a mjenjat programe. Mob ti mora imat IC
Tko kaze da se nemoze? Pa sa motorolom se sve moze.= Citat =:
Izvorno postao potaj@co
Evo link za program s kojim mozes upravljat kompom preko BT, malo je kompliciran za podesit al kad uspjes mozes ga fino koristit
link:
http://lorier.site.voila.fr/RemoteCtrlGSM.EXE
malo vise detalja o toj temi imas na ovom linku:
http://www.howardforums.com/showthre...remote+%2Bv500
pozdrav
jel čovjek pitao za upravljanje konpjuterom ili??? meni se čini da nije, a pošto voliš drugima zamjerati previde, sagledaj malo i svoje= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Čovjek je dobro odgovorio, potaj@co je pitao za upravljanje elektroničkim uređajima, a koliko me sjećanje služi, kompjuter je el. uređaj. Nisam našao neku primjenu u ovom programu, ali postoji kao dokaz da se može svašta isprogramirati.
kaže on "TV, muzicki stubovi i tako to", pa slijedom neke logike ne čini mi se da to vuče na kompjuter, nego na potrošačku elektroniku... No, nebitno. Interface za upravljanje kompom napraviš sam za 1 dan, to je najmanji problem, imaju i gotovi bin fileovi za assembler PICa, no veći je problem s potrošačkom elektronikom, jer oni mahom nemaju nekakav OS ili upravljačke programe preko kojih bi uopće pristupio samoj elektronici.= Citat =:
Izvorno postao Brainbug
Definitivno stvar za enzuzijaste, kao i recimo ugradnja bacača plamena na autu :cool:
@Inovatoru: kako sam znao da ces me sasjec odmah u startu, neznam tko sad zadovoljava svoje kojekakve porive. I komp je elektronika koliko me pamcenje sluzi. Naveo sam to kao primjer dokle sve seze obim mobitela i sto se sve moze s njima pa cak i upravljat drugim elektronickim uredjajima (citaj:kompjuterima jer i oni spadaju u tu grupu)
pozdrav
Može netko malo detaljnije objasnit kako se točno to radi... jer na howardforums-u je to sve po engleskom! Ima tamo u -readme- koji sam skinuo točno napisano kako se to radi ali ne razumijem baš sve...
budem ti sutra pojasnio, samo me podsjeti, nije bas jednostavno za podesit. jos sam zaokupljen sa skinom koji bas dobro napreduje ali nazalost nemogu u detalje jer o toj temi se "nema vise sto novoga reci" ili se bar tako prica. Bitno ti je da podesis port u ini filu da podgovara onom kojeg koristis kad se spajas na net preko mobitela i da podesis incoming BT port u windowsima, al sutra cemo o detaljima, nazad na skin.= Citat =:
Izvorno postao M. NeMeC
ja vas dvoje stvarno ne kuzim uopce oko cega se vi svadjate...jel sad uopce vazno tko je upravu...neznam kakve bi to koristi mogao imat od upravljanja kompa prek moba al nema veze...= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
@Tvrdkod ti volis malo pametovat i prepirat se a to je ocito tvoj provblem a ne nas i nije ovo mjesto na kojem ces lijecit svoje komplekse...
Ispricavam se na OT al morao sam...:thumbup:
ljudi vi mene ne kontate. NOVIJI TV uredjaji imaju bluetooth tako da fino uljucis bt na tel i nadjes pomenuti uredjaj i dobijes sve komande. npr. u jednom izlogu stoji big tv i dodje moj frend sa sonny ericson K700i i ukljuci BLUETOOTH i sa eurosporta prebaci na neki jeb.... kanal. na to sam mislio. to ti je nesto slicno kao chatovanje preko bluetootha sto na motroli ne ide.
= Citat =:
Izvorno postao potaj@co
to je vec druga prica. Mislim da se to odnosi na Bluetooth API koji motorole nazalost ne podrzavaju. a da podrzavaju bilo bi veselo. Telefoni koji to imaju mogu stavit soft za upravljanje kompop tako da na zaslonu monitora imaju desktop od kompa i vec predefinirane funkcije za najpopularnije programe kao ATI TV Tuner, Winamp, WMP, BSPlayer i dr. A kome ni to nije dovoljno uvjek moze nabavit drugi java program s kojim mozes haknut neciji mob koji takodjer ima Bluetooth API i browsat ga bez znanja vlasnika. a kad prosnifas cijeli mob i poskidas sto te zanima uvijek mozes nazvat tetku u svabiji i fino se izdivanit s njom. naravno na njegov racun :)
Neznam da li vas ovo zanima, ali na www.getjar.com ima neki software za vxxx, zove se "remote desktop for mobiles" ili tako nekako i s njime možeš upravljati sa kompom. Ako tko skuži kako se podešava neka javi.
Jako pametna stvar samo kad bi sto posto radila. Koliko sam ja skuzio pola radi a pola ne. Sve u svemu nemaju ljudi prevelike koristi od toga. Radi na principu "remote". Preko toga se poveze sa kompom i tako mozes navodno pomicati mis na kompu i slicno. SAMO DA RADI 100%= Citat =:
Izvorno postao gringo
Ima i SE P800/P900/P910i...= Citat =:
Izvorno postao misko
daj malo prokomentiraj tih "100%" posto za one koji nisu probali program tj publiku. sto bi sve trebalo radit a sto od tog sveg navedenog radi i u cem je problem? da znam dal da se uoce zamaram s njime
pozdrav
problemi sa imenom servera pa se ne zeli spojiti. Pa treba naci pravi port. Dosta javlja aplication error. Ne mogu se spojiti. I tako slicne stvari. Da te utjesim ima par ljudi koji su uspjeli preko moba doci do desktopa. Meni se iskreno neda s tim zezat jer ne vidim neku veliku korist od toga. Pozdrav= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Koji mob je bio u pitanju kod tih "uspjesnih" korisnika?
Nokia 5140,SE K700i,Sonyericsson Z1010. Te sam ti za sad nasao. A da se razumijemo to je program za sve proizvodjace mobitela. A kaze da ovi mobiteli sigurno nece raditi:Nokia 3100, 3200, 3510i, 5100, 6100, 6310i, 6610, 6820, 7210, 7250
Motorola V551, A630
Samsung e700, e800, SGH-X600
Sharp GX10
Sony Ericsson T610, T630
Ja sam povezao SE s računalom i preko bluetootha mi je dao kontrolu nad mišem.
Neki SE imaju u samo svom softwareu bluetooth remote control(k800i,w810...) (kontrola misa,odnosno cijeli desktop,presenter--i najkorisnija stvar,ukoliko radite razne prezentacije ili tak nest mob posluzi ko daljinski,no ko radi prezentacije vjerojatno ima i projektor...hehe...
a sto se tice motorole tu .hid datoteku trebas umetnut u sam mob putem puppet mastera ili neceg drugog(neznam kak se zove lol)...al da ti budem iskren ja sam pokušavao na k1 i nisam uspio,pa ako ko zna nek javi:comp:
Ako nekoga zanima, na Linuxu postoji kanyremote (besplatan program, naravno). Sastoji se od servera na kompu i midlet clienta na mobitelu te omogucava prilicno fleksibilno upravljanje kompom. Dolazi sa gotovim konfiguracijskim fileovima za upravljanje sa tipicnim linux programama no lako je prosiriv i na puno kompleksnije stvari kao sto su 'northon commander' file manager (za fileove na kompu!), RSS reader, pa cak i jednostavni web browser.
Jeli netko ima one prije navedene programe za upravljanje XPom i dali to radi na V360? Onaj link za download ne radi.... I što se sve može onda upravljati?
link za download ne radi:respect: