Irreversible - 10/10
Drugi put ga gledam,i još uvijek je prej**en
Printable View
Irreversible - 10/10
Drugi put ga gledam,i još uvijek je prej**en
Evo, i ja gledao 300.
Idealan za gledanje u kinima zbog impresivnog vizualnog stila. Film je nepretenciozan u svakom smislu osim vizualnom. Dakle, kao sto rekoh, idealan je za kino dvorane i zbog toga jer je rijec o cistoj zabavi - nema niceg dubljeg u ovome.
Mda... sve do posljednjih 15-ak minuta filma kada cijeli koncept, po meni, propada u nepotrebnom i besmislenom moraliziranju o slobodi, hrabrosti, patriotizmu i kojecemu. Dobro jos da nisu zakljucili kako je Sparta bila kolijevka demokracije. :)
Budimo realni, Sparta je za vecinu stanovnika-robova vjerojatno bila nesto slicno, pa i gore od Varsavskog geta i oni bi vjerojatno rado pomogli Perzijancima da ih oslobode od takve "slobode" za koju je njih 300 hrabro poginulo... O njima, medjutim, niti rijeci.
Da je snimljen prije 15 godina kad ovakvi efekti nebi bili moguci, film bi bio bezveze. Ovako je ok, osim ovog kraja koji im stvarno nije trebao.
kraj je odlićan...smisleno moraliziranje o slobodi,hrabrosti i patriotizmu...:D
Slazem se, dodo bi jos, zrtvu za slobodu svojih najdrazih...
Svaka drzava, odnosno nacija koja je vlada il bila velka imala je svoje mracne strane, kao sto ih ima i danas...
a Sparta, odnosno Grcka i je koljevka demokracije, ta nisu valjda SAD...
i BTW film je snimljen prije 45 god; The 300 Spartanas
Iako ovo mozda izlazi izvan okvira ovog threada, moram reagirati na netocne navode. :)
Zapravo, bitno je radi shvacanja filma.
Da, ali u tome i jest problem - o tome u filmu niti rijeci. Sve sami plemeniti borci za slobodu. Ciju? Njih i viseg sloja? A robovi?
Sve bi bilo super da pred kraj iz cista mira nisu poceli naglasavati tu neku pravednost i cistocu njihove borbe, kao ovi Perzijanci sve sama cudovista, a oni casni ratnici...
Nisu, ali nije Sparta isto sto i Grcka. Valjda si mislio na Atenu?
Sparta je bila susta suprotnost Ateni (cak o tome i ima nesto u filmu) i sasvim sigurno nije bila demokracija ni u kojem smislu rijeci. Drzavno uredjenje Sparte od pocetka do kraja bilo je oligarhija. Stanovnistvu je jedina opcija bila profesionalna vojna sluzba. Obrtnistvo je bilo zabranjeno. O prehranjivanju su se brinuli robovi zbog cijeg je velikog broja Sparta konstantno bila na rubu, nazovimo to tako, gradjanskog rata. Itd. Itd.
Usput, ako je Grcka kolijevka demokracije, Mezopotamija koja je bila sastavni dio Perzijskog carstva je kolijevka civilizacije koja je, opet, preduvjet demokraciji. ;)
U filmu, medjutim, Perzijanci su svi odreda predstavljeni kao neki mutanti, divljaci, koljaci, sta ja znam vise sta sve ne... a u sustini, nisu se bitno razlikovali od Spartanaca.
evo opet gledam Hidalgo-9/10(nije neko remek djelo al meni je bas dobar:) )
blades of glory-šašavo,naivno i bolesno glupo----genijalno,svakako pogledati...
A to je uvijek polemika svih ratnih filmova, ono za kaj se ti ljudi bore, jel to domovina, vlada, kralj, zena deca, visi ciljevi, dobri loshi...
ak si gledo pad crnog jastreba, ona scena kad se na kraju vrate u bazu, kad Eric Bana (Hoot) odgovara na pitanje; zasto se stalno vraca, zasto tolko voli ici u rat, a on odgovara nest u stilu;"because of Men, brothers in arms, there is no politics, no higher purpose, only men at your side...
Enivej, 300 je ipak radjen prema stripu/knjizi Franka Millera, te nie radjen kao povijesno tocan film, vec vise fantasy prica...
norbit neznam zašto ga svi tako zovu kad se zove norbert,no nema veze ocijena 8.5 dobra komedija u zadnje ovo vrijeme
meni je The Grunde 2 bio strašniji i od hostela i slagalice strave a ako volite hororce s malo trilera uzmite si film Cube jer je nastavak hypercube lošiji puno
Zato jer se film zove "Norbit". Jedino ako si mislio na to da se u filmu zove drugačije, ali to ne bih znao, jer ga još nisam gledao.
Pa izgovori "Norbert" na cockney naglasku pa eto ti zasto..
Stiff upper lip ;D
Jagodica bobica - 20/10
"Gangs of New York"
(pisem sa e61 pa ne mogu staviti link)
God I love Scorsese! :) film toliko krvav da ga je gust gledati. Daniel Day Lewis zasluzuje Oscara za faktor odvratnosti.
Ocjena: (9/10)
Nakon par godina apstinencije od kinodvorana pogledao sam Blades Of Glory.
Ne mogu odoljeti uspordbi sa Zoolanderom (koji je ipak bolji od njega za par koplja), dok su fore slicne, no ipak nesto manje inteligentnije. Svejedno se radi o odlicnom filmu sa predvidljivim situacijama i cisto za neobaveznu zabavu.
8.5 od 10.
dukes of hazzard dobra komedija za opustit se 8/10(ovoliku ocjenu je dobio zbog đesike simpson)
"Ubrzanje" - akcija, neobičan, ali dobar film :hrv: 9/10
"Faster, Pussycat! Kill! Kill!" - kultni film Russa Mayera koji je obožavao sisate žemske i obavezno je nakrcao svoje polu-treš filmove njima. Ne znam za ostala njegova (ne)djela, ali ovo je poprilično zabavno. Čak ni glumice nisu toliko loše. Kao glumice, jel. ;D
6/10
kak si na to naletio??
Nije da sam baš naletio. Skinuo si. Šteta što ne mogu naći Valley Of The Dolls. Imam samo nastavak, Beyond Valley Of The Dolls. That should be fun. :)
departed-dugo traje ali ima super radnju i jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme 10/10.
saw3 bolestan film,po meni brutalniji i od 1 djela i od 2 djela 7/10
"The Unit"
http://www.imdb.com/title/tt0460690/episodes#season-1
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Unit
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nitSeason1.jpg
Nova serija; gledao sam prvih 13 nastavaka na DVD (cijela 1. sezona). Odlična serija; govori o tajnoj postrojbi koja djeluje pri am. vojsci, ali je toliko tajna da nitko ne zna tko su oni i što rade jer djeluju pod nekim nerdy paravanom. Ponajprije je drama, a tek onda akcija jer govori i o njihovim odnosima unuttar obitelji i životu u bazi (novčane teškoće, bračni problemi itd itd..), u biti svaki put se prate dvije priče - ona privatna i ona vojna. Mene je stvarno privukla.
Ocjena: (8/10)
The Girl Next Door - dobra komedija, 8/10
Trenutno gledam Police Academy 4, nabavio svih 7 dijelova pa uzivam hehe. To svi znate kaj je, pa ne moram opisivat.