Dobio si zamjenu u trgovini odmah ili si slao uređaj na servis pa su ga popravili ili ti poslali drugi?
Printable View
ovisi od osobe do osobe. negdje ti dopuste bez problema, negdje nema sanse. barem je moje iskustvo takvo.
meni u zagrebu nisu dali da ga upalim, tek ako ga kupim. i onda sam odlucio produziti ugovor i kupit ga. pitao sam ga da sta ako mu se ekran razlijeva, rekao je da ce mi ga odma zamijeniti. i ok. napravio je ugovor kojeg nisam bio jos potpisao, i kad je napokon skenirao mob, dao mi je da ga upalim iako jos nisam potpisao ugovor. upalio sam ga i naravno, ekran se razlijevao. odmah mi je izvadio drugi i ista stvar. i ja ga pitam sta sad?! i onda je reko da ce ponistit ugovor i vise srece drugi put. i odmah sam ga pitao da sta nije jednostavnije da mi ga je odma upalio, provjerio i amen. uglavnom, on tvrdi da kad upale uredaj i ne prodaju ga, mora ga vratit u agram. mislim da laze al dobro. u karlovcu su im svi raspakirani vec bili, baterije prazne pa ga je cak stavila punit na jedan od punjaca od izlozbenih modela da bi provjerili ekran. sve ovisi od osobe do osobe.
jasno mi je da ti ne zele upaliti mobitel kad ga dodjes pogledati, kao sta sam ja trazio da mi pokazu aparat dok nisam nasao poslovnice gdje je izlozen. ali kad ga zelis kupiti naravno da ga treba upaliti i provjeriti. u nekim velikim trgovackim centrima imas pult gdje odmah upalis neki elektricni aparat i provjeris.
imam kuci HTC Wildfire, Nexus S i SGS 2, i nema razlijevanja boja na niti jednom. pardon, ima na Nexusu kojem je zastitno staklo razbijeno i kao takvo, kad ga se jako pritisne ima razlijevanja boja tako gdje je razbijeno, u centru ekrana. i to manje nego na HTC ONE X koje sam testirao u poslovnicama operatera??!!
po mom misljenu razlijevanje boja na HTX ONE X je tvornicki defekt. sta ako mobitel padne i gorilla glass dijelom absorbira udar a dio udrca se prenese na sami ekran ispod i osteti ga?
ako to jest tako konsturkcijski rijeseno namjerno, ja necu kupiti taj uredjaj. a bas sam htio taj uredjaj...
Evo neki tip predlaže kako smanjiti divlju potrošnju baterije, (ovo radi i na iPhoneu).
"Also you forgot to mention a big battery saver is turning mobile networking off under wireless&networks. On my phone when I had that turned on, its a HUGE battery drainer. Take it off charge around 7:20 and by 3:10 (when I get out of school) it has about 10% battery life. Now when I have it turned off: I'd have about 80% at 3:10. The only time I'd turn mobile networking back on is if I'm not on WiFi, but when I'm done doing what I'm doing on the internet, I'll turn it back off. Give it a try! :)"
@stanjkof,
Ovo sto tip prica su gluposti. A zasto ne bi skroz ugasili telefon? Tako se ustedi najvise baterije.
Cemu kupovati telefon sa OS-om koji je dizajniran i smisljen za internet ako cu stalno gasiti internet?
Isto tako, mobilni internet u principu NIJE "huge battery drainer" osim ako nisi na internetu 20 sati dnevno ili u iznimnim slucajevima, npr. kad je pokrivenost 3G signala losa pa se telefon stalno prebacuje sa 2G na 3G.
Osim toga, nista cudno da radi i na iPhoneu, zaparvo zacudio bi me da ima neki smartphone na kojem ovo ne radi.
Sve u svemu, ovo i nije neki savjet jer je to sve vec odavno poznato, ali je po meni skroz blesavo to stalno raditi, radije cu onda ostati na dummy telefonima.
Vjerojatno mu baterija duže traje jer više ne visi na fejsu dok je u školi iz čega proizlazi da mu i ekran manje radi - a koji je kako god okreneš najveći potrošač. Savjet je na razini onoga "kada ideš nizbrdo ugasi motor i stavi ga u ler, a pali ga samo kada ideš uzbrdo" :) Previše je tu varijabli i nekome je mobilni net najmanji potrošač bez obzira bio mu on upaljen 24/7 ili ne.
Bio sam maloprije u jednom VIP centru u svom gradu, koji neću imenovati da nebi uslužno osoblje imalo neugodnosti,
gdje sam rezervirao svoj primjerak. Kažem rezervirao jer radim prebacivanje broja s druge mreže na vip pretplatu pa to traje 5 radnih dana :( za popizdit.
Dakle uzeo sam mobitel, upalio ga, pritiskao ekran, nikakvo krckanje niti nista, mobitel je vrlo kompaktno napravljen. I upravo taj primjerak sam rezervirao. U utorak dolazim po VIP karticu i preuzimam mobitel, ali ako u međuvremenu dođe novija pošiljka (a trebala bi sutra ili u petak) izabrat ću si drugi iz novije serije.
Nije bilo apsolutno nikakvog problema što se tiče paljenja mobitela, prepipavanja itd.
Gospođica kaže da su imali 2 reklamacije, a novi uređaji su stigli i bili uručeni korisnicima kroz 4 radna dana.
Planiram u roku 10 dana kupit HOX jer mi ugovor istjece pa da ga kupim za 2000kn jeftinije uz zamjenu za bodove u t-mobilea.
Samo bih htio ako vam nije tesko da mi nabrojite sve pogreske u HW koje se mogu naci na uredaju, jer nemislim davati tolike pare za pokvareni mobitel. Hvala.
Evo da se ja ubacim samo nakratko.
Prčkao sam par puta samo po jednom modelu izloženom u VIP-u u City Centar One Zapad. Konkretno hardverski nema nikakvih problema i mana, kod stvarno jakog (kako nisam niti jedan svoj mob stiskao) pritiska se mrvicu razljevala boja...stvarno mi ne smeta niti 1%, ali ljudi kažu da imaju često jakih problema pa ok, to je greška i velika packa HTC-u ali idemo dalje, prčkao malo po mobu, ima stvarno dobar display (u rangu sa mojim i4) i stvarno fluidno radi i onda se sjetim nešto probati što je kod svih dosad uglavnom štekalo (androida mislim). Live wallpaper, upalim ja to i u glavnom meniu idem slajdat kroz home screen i sada više ne šteka slajdanje, ide glatko ali kod svakog slajda dok se sučelje mijenja live wallpaper se pauzira u pozadini dok se stane slajdanje i onda se live dalje nastavi. Po meni je to stvarno prejadno, quad 1.5GHz i da oni to ograniče (bio sense ili os) mi je velik FAIL. Sam nikada nebi vjerojatno koristio live wallpaper i totalno mi je nebitan, ali sama činjenica da to nije moguće izvesti da sve glatko radi mi je totalno bezvze.
Kako god bilo, sviđa mi se One X, ali čekam da dođe mrvicu manji One S pa ću vidjeti što bi si mogao uzet :)
LP
Bez pretjerivanja,stajem u obranu HOX-a,trebaš baš imat peh da dobiješ takav uređaj,te bugove možeš uočiti odmah pri kupnji i zamjenit uređaj s nekim drugim,a ako ne uočiš slučajno recimo razljevanje LCD-a možeš ga zamjenit u roku od 7 dana...itd...evo moram se pohvalit da je moj sad ful dobar...
i moj je uredaj imao problema sa ekranom i vratio sam ga nakon dva dana koristenja vipu... oni su ga poslali na servis i nakon par dana su mi javili da mi je odobren novi uredaj ali ja taj novi uredaj cekam vec 15 dana jer mi gospođa iz prodavaonice gdije sam ga kupio kaze da nigdje nema za naruciti trenutno i da nezna kada ce biti radi se o bijelome x one-u...
zanima me dali netko zna ima li tih moba na stanju ili im dolazi nova serija pa ih trenutno nema...?
sve do ht24e ne valja...na nekima se razlijeva cak cijeli ekran kad se stisne lijeva strana. sto serija odmice to su gori i gori umjesto obrnuto. :p mozda uredaji proizvedeni u 5.mj budu ok...
Preuzeo sam svoj bijeli danas,
HT23 W1 serija,
nemam apsolutno nikakvih zamjerki, ekran je cvrst nista ne skripi, nema razlijevanja.
primjetio sam da se grije prilikom punjenja i surfanja preko wifija, budem vidio do koje mjere to ide pa ću odlučiti jel normalno ili nije :)
Zasad kao iphone 3, 3gs i 4 i 4s korisnik - ovo je miljama ispred ajfona. ne govorim samo o mobitelu, nego i o android 4 + HTC sense.
jesi to iz vipa preuzeo i dali su ti dali da pregledas uredaj prije preuzimanja?
ja moram cekati 12.06...
stanjkof: mislim da ti je to grijanje normalna stvar. Pronjuškaj po XDA ili netu, Tegra je jednostavno takva. S druge strane, One X na Kraitu se ne grije ni upola toliko (tako kažu), ali nije niti dostupan preko bare.