samo naprijed....
btw, jutros sam radio backup, na 2% baterija...restart=>reboot in recovery=>backup 1,35 GB., taman kad je zavrsio, idem ga rebootati, on ostane " u tami"... full prazan...eto, jos jedan od pokazatelja....
Printable View
samo naprijed....
btw, jutros sam radio backup, na 2% baterija...restart=>reboot in recovery=>backup 1,35 GB., taman kad je zavrsio, idem ga rebootati, on ostane " u tami"... full prazan...eto, jos jedan od pokazatelja....
Evo i ja sam skinuo v1.7 kernel. Sad je ovo totalno drugi rom... Sve što je dobro radilo, radi i dalje, a sve što me je živciralo nestalo je. Već ga mučim dva sata, a baterija je na 32°C. Sviđa mi se...
mala zanimljivost.... ako se povuce u desno kod zakljucanog mob.-a po kapacitivnim tipkama, mob. se otkljuca, obrnuto zakljuca... moze biti korisno, jer npr. meni je power tipka prilicno tvrda u gumiranoj zastiti...
...nastavak...
dakle, taman kad ishvalim rom, opaaaa...
o cemu se radi?
sinoc baterija nakon uzasnog maltretiranja mob-a, na 35%, restart-reboot in recovery i evo nje na ugodnih 11%!!!!???
kako to objasnjavam?
posto svi u zadnje vrijeme ubacuju skripte za brzo punjenje baterije, to bi mogao biti uzrok...
prije sam imao bat. na 10%, spojio je na punjac i napunio na 50%. prekid punjenja....
tada sam instalirao-deinstalirao-isprobavao razne programe, i bat. je dosla na 35%,(vrlo ravnomjerno padala!) nakon toga slijedi gore napisano...pada na 11%.
eh, da...
nakon toga sam reboot-ao mob., malo surfao, i bat. je ostala na 8%. airplane mod, i jutros je takodjer na 8%!
nakon par min koristenja pada na 7%, kad je spajam na punjac, na kojem je i trenutno....
eto,
vrlo detaljan opis...
uglavnom, svima je jasno, da bi bateriju trebalo napuniti na 100%, da bi se moglo vidjeti kako se zapravo ponasa... cak dva-tri full punjenja-praznjenja..
btw,
ovo mi se ipak nije dogadjalo sa kernelom v.1.5.., tako da ako se nastave ovakvi "skokovi" vracam "stari" kernel...!
hvala na svim zanimljivim reviewovima za Cool ICS :) definitivno je prvi pick da ga isprobam, dosadio mi KingCobra 3d GB - pre-stabilan je a i mislim da su ICS romovi dovoljno sazreli :)
meni je ovo poprilično bitno:
jedva čekam da netko od developera sredi OTG usb, ono da mogu ubacit usb stik. ako bi tako nešto bilo izvedivo, keširam donate opciju samo tako. iako, hrpi njih bih donirao barem za pivo/kavu da mogu...= Citat =:
Hi,
Test CoolZ EvoG v1.8 with USB OTG...Need testing...Someone plz test it
hmmmm...
coolexe ne posustaje, evo je izbacio vec kernel v. 2.0!
prvo sto sam primjetio, nakon ubacivanja ovog kernela, je punjac, koji je sada skoro pa potpuno hladan... prije bi se grijao, rekao bih do visokih 60 C.!!! (kod svih rom-ova, i od drugih autora...) mob. kao led!
Sweep2Wake (otk.-zakljuc. mob.a pomocu kapacitivnih tipki) sada radi odlicno, opcija koja mi se dopada...
ostalo na testiranju....
btw,
surfanje internetom (opera mobile) je kod dobre 3g ili wi-fi mreze, sada nevjerojatna...
Koristim coolex kernel zajedno u kombinaciji sa MIUI romom. Odlična stvar također.
evo sam i ja instalirao MIUI rom, ali ne mogu instalirati kernel, ni coolexe, ni anryl.... do mene, ili ima caka...?
evo, nasao sam, flash image gui...
prvo pitaj, pa sam odgovori...ha ha haaa.....
Hehehe. Kod nekih romova sam primjetio da preporučuju instaliranje kernela s navedenim programom, a kod miui-a očito ni nede preko recoverya.
Meni miui savršeno radi stvarno, osim baterije koja se malo jače troši kod surfanja.
@wlan,
Daj više počni koristiti gumb Uredi post. Po ne znam već koji put ti moram spajati postove.
Stvarno ne vidim razloga zašto je za ovo zadnje trebao novi post.
bum koristil....
@bug.kc
daj molim te, kako cu dodati pojednine programe na desktop.... mogu dodati jedino widgete..?
Kako to misliš? MIUI default launcher nema app drawer, tako da tu nema nikakvog dodavanja programa. Sve aplikacije se nalaze na tim početnima stranicama, tj. lijevo i desno od home screena, i kako ih instaliraš tako se automatski dodaju na mislim zadnju slobodnu stranicu. To mi se sviđalo kod MIUI na desiru dok sam ga koristio jer nakon instalacije dolazi bez bespotrebno instaliranim aplikacijama, a postojeće koje jesu se nalaze već sređene po ekranima i mapama.
Na svim romovima do sad na evo-u koristim go launcher te sam naviknuo na njga, pa sam tako njega stavio i na miui te imam sad app drawer kod kojeg se programi na desktop stavljaju na klasičan/poznat način.
koristio sam titanium backup, tako da sam dobio samo neke od programa na desktop....
Neznam što se događa u tom slučaju, ja sam vratio samo par aplikacija, ali kao što sam rekao koristim go launcher pa sve štima. Obično ne volim raditi restore, posebice dok prelazim na neke drugačije romove. Jedino što znam je da vratim samo podatke za pojedine aplikacije, ali tek nakon što ih ručno instaliram.
hmmm...
izgleda da cu morati ponovo instzalirati programe koji mi fale....
Vjerujem da nekima koji imaju jako puno aplikacija, to predstavlja problem u smislu da dugo traje instaliravanje, ali meni ne. Ja nakon što instaliram neki rom, odem na Google Play Store web stranicu preko web browsera na kompu, logiram se sa svojim računom i ondje imam popis aplikacija koje imam ili sam imao instalirane prije (tj. trenutno stanje aplikacija na mojem mob). Nakon toga samo lijepo listam popis i klikam na install, a istovremeno mi se na mobitelu automatski instaliraju te aplikacije tako da sam dosta brzo gotov.
instalirao sam go launcher, i rijesio "problem"... cudno je da miui launcher, nema takvu opciju...ili sam ja nesto zbrljavio...
Koji je to Miui? Kako radi? Imao sam Miui na Desireu i bio mi je super pa bi isprobao i na Evu ako nema previše bugova
@wlan
Miui launcher kao što sam rekao nema app drawer. Mislim da ima možda još nekih launchera koji imaju takvu opciju tak da je stvar izbora, navike, iskustva...Meni osobno se sviđala ta opcija na Desiru, ali sam sad naviknuo na go launcher zbog nekih drugih opcija i mogućnosti.
@mi16
Official MIUI, zadnja verzija 2.8.10. http://miuiandroid.com/community/
Službeno izašao prije 2 tjedna mislim. Imao sam ga i ja na Desiru i koristio ga večinu vremena pa sam ga sada odmah stavio i na EVO. Ja osobno nisam primjetio i/ili doživio niti jedan jedini bug, sve mi radi savršeno. Jedina stvar je malo jači battery drain kod surfanja, tj. korištenja interneta, ali meni svejedno baterija izdrži preko 24h.
Naravno, da kao i kod svih romova ima onih kojima možda neće raditi dobro i primjetit će bugove, zato treba osobno isprobat pojedini rom i tako se odlučiti što dalje.
Diše, diše... :)
Nemam zamjerke niti na tome području nikakve. Mada zadnje ICS verzije kod mene nisu imale baš probleme s fluidnošću, brzinom, lagovima i sl., pa tako i ovdje radi super.
miui rom + coolex kernel zasad ok.
A ništa vas ne košta da probate. Nandroid backup i to je to.Lako se vratiti na stari rom.
moze li se kod miui rom-a, napraviti full backup? kao kod ostalih rom-ova nandroid...?
Ono u recovery misliš? Da, naravno da može. Do sada sam uspio na svakome romu napraviti nandroid backup osim na coolex romu (neki error je bio). Mada miui ima i u sebi app za backup, ali to onda funkcionira samo da se vrate sistemse postavke i aplikacije na miui romu (valjda).
Stavio Cool ICS i kernel od Coolexe-a v2.0 i zasad fino radi,imam ga tek dva sata pa ne mogu puno reci o bateriji.Odlicna stvar mi je otkljucavanja i zakljucavanje preko touch tipki!
mene je zadnji coolexe odusevio... brzina, stabilnost... itd, na najvisem nivou...
trenutno sam na miui-rom-u, i nije mi bas jasno zasto nakon restarta ne vrati zadanu temu, vec origigi od miui rom-a?!