To da, ali chipset i bootloader nisu isti.
Printable View
To da, ali chipset i bootloader nisu isti.
Koji chipset ima Defy+? Nalazim razne informacije uvijek.
Za Defy znam da ima 3630, al za ovog ne mogu točno nać.
U Defy je 3610, a u Defy Plus 3620. Tako bar navodi GSMArena.
Sumnjam da je na gsmareni točno
http://en.wikipedia.org/wiki/OMAP#OMAP_3
3630-800MHz(underclocked): Motorola Bravo, Motorola Defy;
Isti chipset moguć?
Ima i na xda dosta o tome.
Također, dolazi i Defy Mini
edit- sad sam prelistao i službeni dokument vezan za OMAP36xx i nisam naišao na 3610 na popisu. Možda sam ga previdio negdje
http://focus.ti.com/pdfs/wtbu/OMAP36...LIC_TRM_vN.zip
Hvala bogu da nisu.. vise puta je dokazano da DEFY i jedan i drugi imaju isti procesor a to je 3630 . Kao da pricam zidu jel..
Evo cisto da se uvjerite da je nemoguce da DEFY ima 3610 http://www.ti.com/general/docs/wtbu/...ontentId=52608
Na tom linku su specifikacije procesora .
Zakljucite sami sta fali na gore navedenom procesoru.:comp::smile:
1. Baterija traje isto kao i na drugim android uredjajima. Puno appova u pozadini,3g,wifi -baterija ode za par sati.
Samo pozivi i poruke -5/6 dana
Naravno sve to manje vise ovisi i o samom ROMu. Trenutno se je WajkIUI pokazao kao najbolji,bolji od cm7 i cMIUI(dev nije nastavio s daljnjim razvojem ROM-a)
....
4. OTG je prilicno "nova funkcija" jerbo dosado smo vjerovali da nemozemo koristit OTG zbog zakljucanog bootloadera .
Sad prije par dana neko je postavio link na site gdje je lik prije valjda godinu dana uspio upogonit OTG na 2.1 verziji androida.
Trenutno to jos nije istrazeno(potvrdjeno da radi) na novim verzijama.
P.S. Domy - ako vec uzimas onda uzmi DEFY+ jer ce za njega izac sluzbena ICS nadgoradnja(neces imat recimo problema na servisu) a + k tome jos dobijes 200mAh viseu batteriji.
Ma otpao je Defy Plus jer je tip s kojim sam pregovarao malo veći kreten, ali to nije bitno za ovu temu. Kupljen je običan Defy i u srijedu bi trebao biti kod mene pa ću odmah isprobati USB OTG.
Je li bootloader na kraju otključan ili je još uvijek zaključan?
Koristi li netko Galnet MIUI ROM na njemu i kakav je u odnosu na ostale ROM-ove?
Jos "ne radi" OTG http://forum.xda-developers.com/show...=960633&page=8
Bootloader;boldano ti je to.. pogled gore ^
Sto se tice romova, Cm7 je baza za sve *IUI romove znaci ono sta valja u cm7 vecinom valja i u MIUI ,cMIUI ,WajkIUI .
Kod tih *IUI to ide ovako od losijeg prema boljem MIUI>cMIUI>WajkIUI (prema misljenju ostalih s drugog foruma).
Ja sam sad isto na WIUI cisto iz znatizelje zato jer je taj rom dosta hvaljen.
Generalno gledano CM7 i MIUI bi trebali bit vrh custom romova za defy. Ostali vecinom nisu vrijedni spomena a + jos mozes i unistit LED flash.
Zgodan rom je ovaj HTC sense ali nije dovrsen i moze ubit LED zbog kineske "baze".
P.S. Jel znas kakva je leća na tom Defyu? Ako je zelena onda nista od 720p snimanja i nekih romova.
Zašto i nekih romova xviperu u vezi zelene leće?
Dobro je na ocim *IUI romovima što se svaka jebena sitnica od GUI-a moze podesiti kako te volja, od status bara do wallpapera lockscreena, bas sve.
CM7 mi je najvise trosio bateriju od custom romova i jedini je laggao (uzasno iritantno, pogotovo kad znas da moze na drugim romovima radit bez lagga).
Domy_os ako ces ubacivati neku karticu 16gb unutra samo ju formatiraj kako sam gore napisao, jer ne samo da radi, nego navodno ima i bolje performanse (evo link http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1010228 )
Imam od 8 GB Class 10, ali svejedno ću ovo napraviti.
Neznam tocno ali citao sam nesto na xda da ovi sa zelenim lecama nemogu stavit neke romove (ocito zbog drugacijeg senzora). Ili mogu ali mozda nesto nece radit dobro(kamera jel )..ko ce znat.
Vazno je samo znati da je RED > GREEN . :)
DEFY+ i je zapravo DEFY (red)"novije generacije" samo sto su ga nazvali + tj MB525+/ME525+/MB526.
Koliko vidim, to nema veze s ROM-ovima nego s HD snimanjem koje radi isključivo na red lećama.
Ima nekakve veze jer zbog cega bi inace radili dvije verzije jednog roma? http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1140839
Da je samo u HDu stvar onda jednostavno samo to nebi radilo ali bi radilo npr (W)VGA(na stock romu je tako).
Anyway ta stvar nije tolko bitna jer kod nas u HR ima sigurno preko 90% defya s Bayer senzorom.
Motorola bas za*ebva nas. Dok ostali otkljucavaju bootloadere moto suti i boli ju kuac. Peticije ocito ne funkcioniraju jer motorolu bas briga za nas "entuzijaste" (cca 10 000 potpisa,a sad oko 5k )
Nego jeste vidli http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1443678 ?
Navodno u servisima imaju taj neki TI TOOL i 16mb bin file pomocu kojeg mob pretvaraju u injiznjerski primjerak i samim time mobu se otkljuca bootloader.
Ima li ko tu na forumu da radi u nekim servisima ko nas ? Ono da slucajno leaka te fajlove :jump:
uvrstio bih u pouzdane MSGinger, jer ga koristim vec par mjeseci i nema apsolutno nikakvog problema. On, kolko sam skuzil, ide na Bravo, defy, defy+ i milestone... S LEDicom nema problema, snima 720p@24fps, ledica mi nije krepala, sredjeno je osvjetljenje tipki sa 2.1 verzijom (sad je slabije ko na orig DEFY ROM-u, iako sam par mjeseci imao na jako i nije nis riknulo), mog zna tu i tam zastekat, ali (subj) ima najljepsi UI. Na onom quadrantu imam oko 2700 (iako mi ti nis ne predstavlja), ima ugradjen modul za odabir broja prstiju (do 10 :)), .....
Kad sam ga dobio, prvo sam pogledao leću i nikako nisam mogao ocijeniti koje je boje jer ima svake po malo. Vide se i zelena i crvena i narančasta, ovisno o kutu gledanja. Međutim, kad sam stavio CatLog, izbacio mi je da se radi o Bayer modulu odnosno crvenoj leći. :)
Zanima me jedna stvar. Vidim po XDA da se ROM ne može downgradeati. Je li to istina ili vrijedi samo za original SBF? Mislim da bi se fixed SBF niže verzije ipak morao moći staviti. Već sam stavio Galnet MIUI 2.3.7, ali ne radi mi tako fluidno kao na Galaxy S-u pa bih sad htio probati neke druge ROM-ove, tipa MS2Ginger ili WIUI.
Postoji li uopće neki CM7 ili MIUI ROM na kojem radi HD snimanje? Ako ne postoji, onda ću morati staviti neki baziran na originalu. Vidim da je MS2Ginger tu jedan od boljih.
ako uspiješ upogoniti HD snimanje, bit će pitanje hoće li imati dovoljno fps-a da ne šteka.
@domy
Stvar je u tome da se MIUI i CM7 vrte na bazi 2.2 tj froyo-a. Tak da ti nist to neznaci ako u softwareu pise 4.0 il nesto trece.
Fixed sbf nepomaze kod 2.4.7 cini mi se i nema natrag na 2.2.
2.2 CEE(central and eastern europe-sluzbeni rom kod VIP-a) je sad "standardna" verzija i nema smisla ic nize.
NA CM7 ne radi hd snimanje i nisu to jos uspjeli rjesit i mislim da nisu ni blizu.
Posto Miui i ostali takvi romovi se baziraju na cm7 onda i kod njih taj isti hd ne radi.
HD je vecinom oko 21fps .. nekad zna bit i 24fpsa zavisi o romu valjda .
Taj hd nikad nece bit dobar kao na drugim mobitelima ali naravno da je puno bolji od stock VGA.
Znaci postupak je uvijek isti prvo se flasha bazni stock rom tj sbf ..recimo 2.2 i onda se preko CWM-a instalira update.zip za taj određeni rom.
Skužio sam sve. Ukratko, downgrade se ne može raditi sa službenim ROM-om odnosno full SBF-om, a ne preporuča se ni upgrade. Znači, ako je mobitel od operatera došao s Androidom 2.2, takav SBF bi trebali staviti. Sve ostalo je poželjno raditi preko fixed SBF-a i pripadajućeg nandroid backupa kako ne bi izgubili jamstvo.
Imao sam Galnet MIUI, nije radio dobro, trzao je, kamera nije mogla uključiti LED-icu kod AF-a, nije radio WLAN tethering itd. pa sam vratio na stock 2.2.2 s full SBF-om koji je sve zgazio. Bit ću sad jedno vrijeme na njemu da vidim kako radi pa onda vjerojatno preći na MS2Ginger.
Hvala svima na pomoći.
da, tak se radi. ako slucajno stavis full SBF koji je visa verzija od tog naseg CEE onda si ebo jeza... Postoji nacin da se downgradea, ali nije uspjesan i dost je zaje...
Napravio sam to, bez brige, izgleda da ROM nije tako dobro optimiziran kao što je bio za Galaxy S.