A po čemu bi Apple trebo bit bolji od LG-a??
Printable View
apple je klasa za sebe, kreneš li od dizajna, funkcionalnostim jednostavnosti...
ovdje konkretno govorim o njihovim proizvodima tipa laptopa i npr. mp3 playera.
ako če i iphone biti u tom stilu odrađen vrhunski uopče ne sumnjam u njegovu popularnost i probitak na tržištu.
čim postavljaš ovakvo pitanje vidi se da nisi nikad koristio ili shvatio apple.
Jos pitas, po meni LG su softverski najlosiji telefoni na trzistu! A u iphoneu imas hard od 4 ili 8 gb, wifi...
Ne mogu se probiti na tržištu ako će nuditi samo high-end mobitele. Najviše se zarađuje na low i middle end klasi. iPod je najprodavaniji i najpoztnatiji mp3 player u svijetu jer su među prvima krenuli u prodaju i sa neprestanom masovnom reklamnom kampanjom. Kako su druge marke na polju mobilne telefonije već utabale svoje mjesto na tržištu, neće biti Appleu lako ogrebati sa za dio tog kolača.
frish-KI vidim da si ti bolji strucnjak na polju finacija i marketinga od ljudi koji rade u appleu. svaka cast.
oni nisu niti proucavali trziste mobitela, nego su samo odlucili izbaciti telefon, i to su napravili, pa sto bude da bude. ali zato si ti tu da im otvoris oci.
Mislim da bi mogo uspjet iPhone jer sigurno budu cijenu skinuli. Apple je poznat kao što je rečeno po pouzdanosti, jednostavnom funkcionalnošću i jednostavnim i "čistim" designom. Probit će se na tržište sigurno (mada je sada jedan proizvođač manje - BS)
vidjet ćemo kakva će biti cijena,a nadajmo se da se BS-u neće pridružit Motorola
ma uspijeh iphonea je gotovo zagarantiran, tko danas nebi kupil napredniji ipod sa funkcijama mobača upakiran u simpatično kučište.
čim proizvod takvog kalibra izađe cijna je astronomska, bere se vrhnje, a kasnije če padati, tak je uvijek bilo i iphone neče biti izuzetak. možda čemo se dočekati toga u hr, ali hebiga na balkanu smo. ;D
Da samo žalosno što će biti uvijek kodiran, vodafone, cingular itd, čini se da neće izdavat nekodirane verzije barem zasada, po meni to mu je veliki minus barem dok ga netko ne ulocka :D
Vjerujem da će se odlično prodavat, ipak je to apple, a kupcima to dosta znači
Prvi je igrač za Europu T-Mobile, a tek onda Vodafone, koliko znam još nije odlučeno. At&T je u SAD-u sklopio ekskluzivni ugovor na 4 godine. Za takav mob nikada ne bi dao više od 3200 kn, niti mi je interesantan. Ako ga ikada budem imao u rukama i ako mi se svidi software i sl razmislit ću, ali po meni ima loš form faktor, prevelik je i treba ga pustiti i 3th software developerima, inače će biti kao i sa P990i-puno vike-mala prodaja, a Iphone je vrlo blizu tome... (da ide slabije od očekivanog). To je moja špekulacija, i sam ne znam kako će biti-budemo vidjeli....
iTunes je bas zakon sta mu fali
inace iPhone mi je isto zakon
u tome i je stvar, nikakvi novi programi nisu ni najavljeni.
Da ne govorimo, da mobitel još nije ni izašao, a po dijelu specifikacija već zaostaje za današnjim mobitelima.
Ionako Apple ne "proizvodi" taj mobitel cca 50% mobitela će izić iz samsungovih tvornica ostalo iz nekih drugih. Ovi samo pakiraju,
za svakog tko sumnja u iphone ;D
http://www.youtube.com/watch?v=1xXNoB3t8vM
A ti si tu da ih otvoriš meni. Inače, nikad se u svijetu nisu dogodili bankroti velikih tvrtki i zatvaranje određenih dijelova i podružnica ili da se proidzvodnja određenih proizvoda zaustavljala u rekordnom roku, zbog neprofitabilnosti. To se nikada još nije dogodilo, a pogotovo neće jednom Appleu. Ja sam samo iznio svoje mišljenje, a tebi je očigledno najveći gušt spustiti jer se ne slažeš.
ja ne znam da je zadnjih 10 godina i jedan appleov proizvod lose prosao na trzisto, makar su svi doskakali cijenom i imali neki nedostatak.
ja ne kazem da ce iPhone briljirati, ali smatram kako je malo prehrabro reci da ce se apple tesko ogrebsti za dio kolaca mobilne industrije, ako i onda sami kazu da zele uzeti 1% iste.
i da, najveci mi je gust nekog spusiti, ali ne zato sto se ne slazem, nego zato sto netko pise stvari koje se temelje na nekim percepcijama u njehovoj glavi, a nemaju veze s bilo kakvim istrazivanjem ili necem slicnom.
Newton je bio revolucionaran, no ponovno je propao, kao i njihove serije printera, konzola, NeXT... Evo link na jedan od mnogih popisa: http://www.newlaunches.com/archives/...ch_flopped.php
Sve je to marketing.
kako volim kada ljudi ne citaju.
rekao sam u zadnjih 10 godina.
10. Apple Cyberdog 1994
09. Taligent 1995
08. Apple EWorld 1994
07. Apple Pippin ne pise, ali je prije 97e.
06. 20th Anniversary Macintosh 1997, ajde to moze proci.
05. Motorola ROKR ne vidim bas neku propast osim kaj je mob imao iTunese, dakle nije mob applove proizvod.
04. Macintosh TV 1993.
03. Macintosh Portable 1989
02. Apple Lisa 1983.
01. Apple Newton 1993.
dakle?