Imaš instalirane drivere za kabel, za virtualni COM port.
Printable View
Imaš instalirane drivere za kabel, za virtualni COM port.
dakle, prvo moras imati drivere USB-COM, a drugo je sljedece: koja ti je verzija fw-a na mobu (*#06#). Ako je bilo koja ispod v11 onda moras odabrati model M55 (bootcore bug), a ako je v11, onda trebas prvo napraviti test point ili patchirati bootcore sa x55amd java midletom, pa tek onda odabrati M55 (test point).
I kod V_Klay-a mob ti mora biti ugasen, pa kad recimo krenes flashati lagano kliknes crvenu tipku (on/off) i pazis da se mob ne upali.
TOOOO COJJEEECCCEEEE
HVALLLAAAAA NA POOOMMMOOOCCCIIIIIIII
RRRRRRAAAAAAAAAAADDDDDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIIIiii
Hej 3aTmr
kad asam pokusao staviti onaj patch za 3 mb prostora za fw10
izbacio mi je nesto dali zelim nastaviti sa patchom i ako stisnem yes da ce snimiti neostecenu verziju patcha
kada to uradim ptachiranje se nastavi ali opet se dogodi neki error i pise da nemoze izbrisati i zamjenuti neki kod
vratio sam stari fullflash koji sam bio backupo ali sada kada upalim mobitel odgodi mi se da prvi put dodje plavi ekran i mobitel se ugasi za 2 sekunde a drugi put kada ga upalim plavi ekran traje malo duze i na kraju mobitel pusti neki cudni zvuk i izgasi se
HHHHHHEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPP
pokreni recimo Freia-u - http://www.siemensfreaks.com/prog/Freia15Setup.rar
odaberes model telefona, namjestis postavke (com port i baudspeed i bootcore type stavis na bootcore bug).
sad odes na Unlocking functions i odaberes Unlock also saves map.
Kliknes na kucicu Update flash IMEI i kliknes OK.
Kad dobijes poruku Waiting to power on the phone, lagano klikni crvenu tipku mobitela (ista stvar kao kod patchinga.).
nakon koju sekundu kad sve bude gotovo, probaj upaliti mob...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 15
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.02
SEC_BCDIMEIToNormalIMEI : invalid decoded IMEI
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI (17) is corrupt
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35202600211968 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 BOOT lgX vff (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - FFFF
COMM_LoadBoots : phone ids are 85C9C1E2 [00000000]
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted
evo poruke koja mi se prikaze kad stavim kako si rekao
prvo na IMEI ostavim samo 00000000000000, kada odaberem update flash IMEI prikaze poruku
Please note that there is a high risk of flash IMEI corruption, wich cannot be rapaired when changing the OTP flash IMEI
nemogu nista raditi do kraja osim ucitati EEORPM
(postavio sam sve kako si rekao, pokusao sam i sa pravim i sa izmisljenim IMEI-om)
Dakle, probaj jos jednom flashati svoj mob sa backup-om (cca 14MB). Poslije toga pokreni Freia-u i povi postupak.
Nemoj stavljati neki bezveze IMEI. Inace je dovoljno oznaciti samo kucicu Update flahs IMEI, ali probaj upisati SVOJ IMEI bez zadnje znamenke.
Probaj tako,pa javi rezultate
Uradio sam sto si rekao ali mi se nece mobitel da upali nikako.
Prije ovoga sto si predlozio sam ja uradio Restore battery paramaters in phone
uzeo sam file Siemens M55 BOOT - 35302600211968 unlock
I znas li ikakav patch da mi mobitel moze pustati mp3 ili mmf (po mogućnosti da mp3 ili mmf mogu se postaviti kao zvono)
Ima li igdje skinuti backup v10 nasao sam ih puno za v11 ili imas li ikakvu stranicu sa flashevima za m55 (gledao sam ove ovdje)
FREIA - Engine build 15, Frontend build 11
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Pinker, Tom, Crew
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.02
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI is 35202600211968
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35202600211968 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lg6 v10 (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - 1201
COMM_LoadBoots : phone ids are 85C9C1E2 [85C9C1E2]
MAP_LoadBatteryMap : invalid blockid '0'
evo sto mi se dogodi kada pokusam uraditi batery restore
battery restore nije bitan da bi pokrenuo svoj mob.
jedino da skines negdje dobar backup i onda probas s njim...
probaj na www.gsm-free.com
VIDI sad ovo
Stavio sam fullflash neki do 14 mb
i prilikom flashiranja u V_klayu napredak je presao polovicu bez ikakve greske i onda mi je izbacilo poruku da nemoze nesto upisat file nedostaje ili nemoze dobiti access (oko prilike ovakva je bila poruka).
sada bi ja ponovno radio fullflash ali kada connectiram mobitel ono kada trebam na sekundu pritisnuti crveni gumb , ja ga pritisnem ali nista se ne dogadja
tako isto mi se dogadja u freia-i
ajde pomagaj molim te vise
nemoj staviti neki flash, nego bas onaj koji je iste verzije kao i tvoj...
sto se sad desava kad probas upaliti mob?
probaj onda sa update-om sluzbenim - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
Ako ne ide s tim, onda probaj sa nekim Winswupom iste verzije.
kad ubacis fw, onda ga ponovo probaj otkljucati...
cekaj da se jos jendom vratimo na pocetak. kad si stavia patch, kasnije nisi mogao pokreniti mob; jeli tako? Jesi nakon toga probao samo skiniti patch sa Undo funkcijom u V_Klay-u?
nisam
sada nikako nemogu upalit mob ni konektovat ga sa kompom
nisam probo undo funkciju , a sad kada si mi rekao da uradim fullflash koji sam skino sa ruckog site-a nekog pojavila se ona poruka i prekinou se postupak flashiranja i sada bih ja pokusao sa freia-om flashirati ali kada trebam ono stisnut crveni gumb nista se ne dogodi i nakon nekog vremena pise
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is not powered on
Ostao ti je mobitel u service mode. Stavi sa V-klayom fullflash. Stavit ću ja večeras svoj za v.10 na web ( poslije javim adresu). Kad te pita hoćeš li flashati i bootcore klikni YES. Kad završi izaći iz V-klay i pokušaj upaliti mobitel. ako neće izvadi bateriju, vrati je i trebao bi raditi.
Da, ali kada v_klay pocme raditi fullflash pise kratko stisnite taster on/off na mobilnom telefonu ili iskopcajte pa ukopcajte mobitel dok je izgašen
kada to dođe ja pritisnem tipku kao i kad sam prije flash radio samo sada nece da nastavi nego samo to pise i zablokira se V_klay. isto mi se dogoadja sa freia-om.
Pokusao sam i iskopcati kabel pa ga ukopcati ali ni to ne radi.
ljudi pokusavao sam sve update i sve flasheve za m55 v10
ali kada got hocu da ubacim flash ili da pkkrenem onaj proces u sluzbenom patchu program nemoze pronaci mobitel ili kaze da malo stisnem pa pustim crveni gumb ali kada i to uradim nista se ne dogadja
Ekipo sorry sto se ubacujem..Trazio sam svo ovo vrijeme pravi patch za 3.75mb za m55fw11 ali nista! :(
Jel ima netko ideju zasto mi patch ne radi?
"Sljaka" onaj koji si mi poslao isto ne radi i gotovo je isti kao i ova dva koja imam, ali svejedno hvala
Valjda cu i ja doci na zelenu granu sto se tice toga :)
Puno hvala svima, znam da vi to mozete :thumbup:
@blazzer Sve mi se čini, ovako na daljinu da si uspio obrisati kompletnu memoriju mobitela, čak i boot datoteku i da ti zato ni jedan program ne prepoznaje mobitel. Morat ćeš u servis, jer boot datoteku nije moguće upisati preko kabla. Jedino još, ako već nisi, pokušaj sa Winswup-om.
Tvoj je mobitel ispravan ali sa praznim "BIOS-om"
Nisam pokusavao sa Winswup-om, a na servisu su mi rekli da se to neisplati popravljat ali ja mislim da oni nisu ni pogledali bios i to nego samo mehinicki gledali ima li kvara
Hajde mi molim te stavi link za Winswup ali da radi jer onaj sa siemens freaks neradi
kako se upisuje boot datoteka jer ovi u Mostaru nisu bas strucni sa mobitelima
i treba li se ista nadograditi ili zamjeniti u moblitelu kada hocu novu boot datoteku
Za Winswup moram pogledati, a za "BIOS" ti ne mogu pomoći. Za to treba otvarati mob i flashati direktno chip ( nije moguće preko kabla). Oprema za to je skupa i ne isplati ju se imati za ono - nek se nađe.
da bi mogao mijenjati nesto oko bootcore-a, moras napraviti sljedece: Podesi voltažu sa T9 na 0V. U većini slučajeva to je prekidanje žićice koja ide na T9.
na siemensfreaks.com nemas winswup koji tebi treba. ono je samo program za flashanje, a Sljaka ti je rekao winswup za ubacivanje fw-a... Ali mislim da ti to nece pomoci, AKO je bootcore sj***n...
Imam pitanje: neki patch mi je izbrisao Addressbook na mobu ali imam backup foldera (svih). Pokusao sam stavit stare file-ove preko novih ali nece kaze neki error... Ima neko rijesenje za to? Mislim, nije mi tolko zao ali taman sam ga lijepo uredio po grupama i ubacio mailove.....
Hvala!
to ces najbolje rijesiti sa Smelter-om. U biti ti treba samo jedna datoteka. Ma skuziti ces sam... Imas ga za skiniti na www.siemensfreaks.com pod download/programi