baš bi vidio da li bi tak pričao da je netko tvoj umro . . .
a po čemu je njegov sprovod vijest?
nije bio nikakva javna ličnost, samo dečko koji je umro od posljedica nemilog događaja . . .
tako da . . .
Printable View
Nemas osnovno znanje sto je novinarstvo, koje su zadace novinara niti objektivnost oko ove situacije.
Upamti da se vijesti ne pisu bez razloga, to sve kosta novac i radi se jer nekoga ocito zanima. Ponavljam: mozda je hladno i bezosjecajno, no sama cinjenica da o tome raspravaljmo to stvara vijescu.
a gle. naravno da ti nije svejedno kada je netko tvoj u pitanju, kada se nekome bliskom desi tragedija. u tim trenucima nije nam ni do cega, a kamoli do novinara koji cesto djeluju napasno i hladno, al boze mili, to im je posao!
osudjujem prenapuhavanje i senzaciolizam tamo gdje on uopce nije nit potreban niti opravdan.
no, slozit cemo se svi, da nema novinara i da se preko medija nije proculo za ovu tragediju, taj zlocin bi prosao nekaznjeno i neopazeno! ovako barem citava zemlja osudjuje huligane! a sto se vise takvih stvari dozna, to se i sanse da ce se nesto poduzeti povecavaju!!
Lukinim bliznjima malo u ovom trenu znaci cinjenica da ce mozda bas sva ta pompa oko njihove tragedije danas - sutra mnogo znaciti za sigurnije ulice. no, kada se emocije slegnu, i oni ce drugacije gledati na novinare.
E tu je problem, jer se tesko stvara balans izmedu tih vrijednosti i one da vijest mora biti prenesena.
No prisutnos novinara na pogrebu nikako nije nepristojno ili necovjecno. Necovjecni su oni koji su ga prebili, a necovjecni oni koji tvrde da je bila fer borba, dva na dva (na drugim forumima)...
ma gle, nisu meni oni niti tolko smetali da su bili ok, ali blicanje svakih 5 sekundi . . .
pa možeš isključiti blic, okinuti par slika, a ne ovak . . .
a ovaj zločin će tako i onako proći nekažnjeno . . .
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ka/392003.aspx
evo opet . . .
zar treba još netko umrijeti da se u ovoj državi nešto pokrene? :thumbdown
... ocito smo mi generacija koja ce trebat malo bolje odgajat svoju djecu... rec ce nam da smo staromodi ali ja nebi da mi se dijete ševi sa 12 godina, sa 13 drogira, sa 15 bude trudno a sa 17 okolo razbija drugu djecu jos ni ne shvacajuci sto znaci doslovno razbiti nekome glavu. ocito je smrt posalica danas u drustvu. sve je to po meni premlado da shati posljedice bilo cega!
a vlada nije kriva onda treba intervenirati kad je ovo vec gotova prica, tu treba roditelje nalemati kakve to vrijednosti usaduju u djecu i usaduju li im uopce sto vrijedno...
Kako vlada nije kriva? Jel donesen zakon o nelemanju djece? Po mome mišljenju, djeci su dane prevelike ovlasti, a oni ih ne znaju upotrijebiti, niti im poznaju značenje.
Da se razumije, nisam za kažnjavanje djece batinanjem jer teror rađa teror, ali kako da ti razgovaraš s npr. 12-godišnjakom/njakinjom i očekuješ da iz riječi dijete iscrpi neku mudrost.
Valjda nije ona stara da je "batina iz raja došla" do sada bila glupost?
Nešto ne valja u društvu u globalu, ovo su samo posljedice.
nažalost, u tom smjeru ide današnji svijet . . .
a baš bi volio ja naletiti na tu dvojicu . . .
pa da malo popričamo . . .
nisam agresivac, ali ne bježim od sranja . . .
pa da vidimo ko će koga . . .
a s godinama ce bit i gore.
nemozes ti 12 godisnjaku pokazat da sam iz neveg izvuce poantu... nego mu od malena usadivat neke moralne vrijednosti!
pa makar i batinama ako drukcije nejde (no ne govorim o zlostavljanju ovdje samo o jednoj čuski) samo sto je najsmijesnije sto di onda dijete doma moze pozvat socijalnu sluzbu i zagorcat zivot jos malo ekstra?
a zasto? samo zato jer je zlocesto!
pa zasto si npr ti normalan, zasto sam ja? djelom jer smo takvi kakvi smo a takvi smo zato jer smo ipak neke moralne vrijednosti dobili od nasih roditelja.... normalo ako je neko djete zlostavljano da nece niti ono bit puno drukcije od svojih roditelja kad za drugo ni ne zna!
novinari su druga prica. to im je poso, kopat vijesti. a i dobro je da ih ima da roditelji malo obrate pozornost na to u kakve im osobe djeca odrastaju!
eto npr ovakva razmisljanja, bez uvrede.... normalno da ces se branit ako te netko napada ali cemu riskirat svoje zdravlje, svoje ruke, noge, organe i mozak samo zato jer ti je neko nesto krivo napravio?
nek ti oni budu primjer i miči se od takvog društva... jer to ti ne treba u zivotu. zao mi je ako si decka poznavo ali nemoras zato i ti stradat.... vec ce njima stic pravda u zivotu...
vlada nije kriva direktno, tj kriva je zato sto donosi zakone koje ili nema tko provoditi ili su neprovedivi (odn, potrebno je uciniti citav niz prilagodbi) na neko (ne)odredjeno vrijeme. sve je to divno na papiru, no u praksi jako lose.
ne Moby, djecu zaista nije u redu batinati, pogotovo ne ove starije, jer to u njima moze samo jos dodatno pojacati bijes i agresiju!! a uz roditelje koji su, slazem se, primarni u odgoju, tu bi razne sluzbe trebale biti puno angaziranije i prisutnije. primjerice, svi smo mi relativno nedavno izasli iz klupa, neki se jos i skoluju, a neki vec i imaju svoju djecu u klupama. e sad, pitam ja vas, koliko su skolski pedagozi i psiholozi angazirani? za njih se cuje tek kada se vec napravi neko sranje po skoli. a oni bi trebali raditi na nekoj prevenciji takvih stvari,a ne saniranju! ako dodje do saniranja, vec otprije nesto ne stima.. eto, to je to krivo provodjenje nekih stvari, a za to cak nit vlada direktno nije kriva.
e, a sad, roditelji! to su biljke posebne vrste, to bih ja namlatila malo gore nego sto njihov podmladak mlati po Bundeku i okolici! vjerujte mi, kakvih se sve roditelja ja nagledam, lupala bih od muke glavom o zid.. i sto meni vrijedi sto ja na poslu dusu ispustim da malim smrkavcima objasnim neke stvari i reguliram njihovo nasilno ponasanje (a sve mladji i mladji postaju sve agresivniji), kad ih mater/caca poslije vrtica odvedu kuci i posjednu pred teve i crtice koji u danasnje vrijeme educiraju samo o nasilju.. rzgovaram s takim biserima od roditelja, molim, objasnjavam.. i ne.. njihov potomak drugo jutro u vrtic dolazi s puskom?! nije dijete krivo.. zaista nije..
i sto s takvim neodgovornim roditeljima? nazalost, prvo bi njih trebalo preodgojiti da bi bili u stanju odgajati djecu.. eh, nazalost, svatko moze biti roditelj.. :-/
Jasno, uz druge ustanove za odgoj djece su primarne škole. Nastavnici bi trebali biti "produžena ruka" roditelja. Ali, u kome da djeca traže/vide uzor? U ljudima čija su mjesečna primanja 4.500kn? Ili u Hamdiji koji je osvojio milijun kuna s tri razreda osnovne škole?
Čitav sustav vrijednosti je, neću kazati, okrenut naopako jer bi to značilo kao da postoji. Bojim se da u današnjem svijetu ne postoji nikakav sustav vrijednosti, odn. jedino što vrijedi su pare. Dok se ne nađe love, valja se opijati ili drogirati, usput zlostavljati društvo uokolo.
Čisto stanje stvari, bez preuveličavanja.
Tesko je generalizirati u ovoj situaciji, jer poznajem previse ljudi koji ce te prebiti samo zbog izgleda ili iz dosade. Medu njima ima bogatih i siromasnih, obrazovanih i glupih, jednostavno cijeli spektar drustva.
Mislim da se vise radi o mentalitetu ulice i copora. Najcesca argumentacija im je da je to normalno... U slucaju metalaca i duge kose najcesce cujem "sto ce on tu meni sa dugom kosom, jëbena sotonjara"... 90-te su krive. Rat je stvorio glup sustav vrijednosti i pravo pojedincima da sami dijele pravdu na osnovu onoga sto je njima normalno.
Metalac? Automatski nisi vjernik i zasluzujes batine. Stranac? Ateist? Krivi naglasak? Ili samo kriva politicka orijentacija? Sve (u njihovim glavama) valjani razlozi da dobis po glavi. Stvari mogu ici i lokalnije, od razlicite regije, grada, skole ili razlicitog kluba za kojeg navijas.
Gornji razlozi su odgovorni za 70% nasilja medu mladima. Usput bi primjetio da su napadaci uglavnom desne orijentacije.
Koji frik, sve bi dao da sam to mogao vidjeti.. Vertova škola garant :D
http://www.barkun.hr/content/view/15216/32/
(..ne radi se ni o kakvom navijaču ;D)
Prekjucer...
Poznanik i prijatelj...
Pocivao u miru...
R.I.P...
http://www.dubrovniknet.hr/?vijest=1609
EDIT: I ova sranja da nije imao kacigu,nek si nabiju u ******!
http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...25414/index.do
hrvatska policija . . .
i mi bi u eu . . . :lmao:
žao mi je dečka, znam kako je to . . .
misli čim ima značku i pištolj, da je bog i batina . . .
Objasnjenje:
One koje treba hvatat,nemogu,ili ne smiju...
Evo,dva dana nakon pogreba i svakakvih sranja koje novine pisu po nalogu velikih riba,izasle su neke stvari na vidjelo...
http://www.korcula.net/razno/info01.htm
Koliko ce to koga dotaknut,neznam,ali bih volio da oni koji zasluzuju kaznu zbog takvih stvari,da je i dobiju...
nije da ne mogu, ne smiju . . . ;)
mogu oni, ali su tu više sile . . .
stvarno mi je žao dečka . . .
i to još jednom pokazuje kako se u hrvatskoj radi . . .
a, ako znaš, tko je pronašao kacigu na tome mjestu?
sad idem doma, i po baštijanovoj, kako je renovirana, policijski auto, s 4 policajca unutra, projuri s jedno 80 km/h, a ograničenje je 40, uz to pretiču na mjestu na kojem to nije dozvoljeno, ugrožavajući, uz sebe, i ostale sudionike u prometu . . .
na intervenciju nisu išli, jer nikakva signalna svjetla nisu bila upaljena . . .
dokle god takve osobe rade u policiji, tako će nam biti, nažalost . . .
Ovako je bilo:
Brat poginulog i jedan njegov prijatelj su sutra dan posli po motor i srediti u bolnicu da se tijelo poginulog dovede na Korčulu,radi pogreba. Prvo su kod kuce skoro poginuli obojica jer ih je jedan nadrogirani idiot zamalo pomeo s autom. Naime,vozio je kroz crveno na semaforu u suprotnoj traci,tj frontalno prema autu u kojem su se ova dvojica vozila prema trajektu,i dalje prema Dubrovniku... Da nisu imali sa strane ceste za prisilno skrenut,tko zna sto bi bilo... Shrvani tragedijom,nista nisu poduzeli,vec su krenuli dalje svojim putem. Na trajektu su sreli dvojicu doktora u autu doma zdravlja kako zovu policiju,jer ih je jedan (gore navedeni) idiot skoro ubio s autom... Nikad neznas,sto te i gdje ceka...
Vratimo se na pitanje... Dosli su po motor koji je maher iz osiguranja vec odfurao doma u stilu: popravit i prodat... Oni su mu rekli da ga nece dobit,i uzeli su motor... Kacigu su zajedno pronasli (dakle,sutra dan nakon tragedije) nepunih 5 metara od mijesta nesrece,a ovi,nazovimo ih "policajci" su zatvorili cestu i promet 3 sata,i zbog ljenosti tamo pizdili i slikavali,a kacigu nisu nasli,tj nisu je ni trazili,jer s obzirom gdje je bila,bili bi je nasli da su je trazili... I,tako su gladne novinare nahranili s cistim dezinformacijama,koje su,naravno,velikom brzinom procurile u medijima,te je Hrvatska javnost bila obavjestena o tome kako je nesretni mladic s Korčule bas zbog toga poginuo... S ovakvim pizdarijama nerviraju ljude koji su poznavali pokojnog Stanka,i tjeraju ih da mrze zakon,koji bi trebao vrijedit sa svih jednako... Sto sad? Tko ce odgovarat za takve propuste...? Tko zaposljava takve ljude i naziva ih zakonom,te im dopusta da ga provode i kroje...?
Evo bas sad na novoj izvanredne vijesti...
a evo i na tportalu....
konacno!!!! jos treba onog mladica uhvatit......
evo i na indexu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ic/395798.aspx