I ja sam ponosni vlasnik HB-a od danas....:thumbup:
Nije jos instalirano ali vjerojatno veceras...
Pisem u ponedjeljak......
Printable View
I ja sam ponosni vlasnik HB-a od danas....:thumbup:
Nije jos instalirano ali vjerojatno veceras...
Pisem u ponedjeljak......
Moze li se istovremeno razgovarati i biti na interenetu preko HB?
Naravno da može.= Citat =:
Izvorno postao 10aLEX
a napokon i ti, fakat si se napatio:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Evo jucer sam se malo pozabavio i vidjeo sljedece;
Sto se telefonije tice sve ok i bez ikakvog problema. Kvaliteta zvuka odlicna te spajanje jednostavno da nemoze biti jednostavnije.
A sad kod najvaznijeg (za mene)..., pristupu interentu (zbog cega sam i uzeo HB) nastaju problemi.
Signal GPRS mi pokazuje da ima 3 crtice od 5 mogucih tako da jacina signala nebi trebala biti problem??!
Spojim se prvo sa kabelom (LAN) ulazim u administratorski izbornik te se spojim.., najveca brzina koju sam mogao dobiti putem downloada je bila 24kb/s, sto je katastrofa!
Pored toga se izmedu prekida te zaustavlja, tako da za otvaranje jedne stranice kao sto je npr. index treba vise od 2 min.!!!
Uz to mi se 2 puta odspoji sa neta pa ga moram ponovo spajati.
Kasnije sam podesio enkripciju za WLAN, te se nakon tih postavki HB uvijek reboota.
Posilje rebootanja nemozes u administratorskom izborniku kliknuti na opciju connect da bi se ponovo spojio pa ti salje poruku da iskljuci HB iz struje...., ucinio sam to 2-3 puta svaki put poslije postavki da sam se ponovo mogao spojiti.
Posilje 2-3 sati igranja vidim da je najbolji signal bas kod PC-a pa zakljucim da mi WLAN ne treba.
Odspojim WLAN povezem opet s kablom te se zelim spojiti kad odjednom nemogu vise uci u administratorki izbornik da bi se ponovo spojio.
resetiram uredaj , iskljucujem ga iz struje..., nista!
Kad ga ukljucim u struju svjetlo od indikatora jacine signala za DATA samo kratko crveno zasvijetli i gotovo!!
Zovem SZK te kazu da ce me zvati tehnicar cim stigne (od jucer navecer).
Eto tako da za sada nista od interneta.
Recite mi dali je brzina 24kb/s realna ili bi trebala biti visa?
Utjece na brzinu i udaljenost od bazne stanice bez obzira na jacinu signala?
Mogu oni na VIP-u provjeriti koju brzinu GPRS-a mogu postici na toj baznoj stanici?
E da jos nesto;
Za sve one koji kupe HB i doma vide za ga ne zele ili je problem u jacini signala ga mogu u roku od 5 dana vratiti uz naknadu 150kn + potroseni promet.
Cekam poziv tehnicara pa se javim...
Teoretska brzina na GPRS je nekih 40 - 50 kbps. E sad, normalno je da će opadati, što zbog jačine signala, što zbog više korisnika spojenih na jednu baznu stanicu. Ja se doma spajam preko moba, i teoreska brzina UMTS-a od 384 je sanak pusti. Sretan sam k'o prasac, kad se spoji na 320-350. Inače 250 je prosjek. Nekad padne na 190 :-/ .
Znači, nije za očekivati da ćeš postići punu brzinu, jedino da ga probaš malo šaltati po kući ne bi li uhvatio bolji signal. Drugo riješenje je da čekaš UMTS signal.
Poslije vise od 10 pozivan na SZK i vise od 1,5 sati razgovora sad cekam poziv "glavnog" tehnicara koji ce mi objasniti par trikova ako bi mozda HB proradio.
Ako nece zamjena za novi uredaj kojih nema!!??
Znaci opet isti postupak kao prije kad ga nisam imao..., zovite svaki dan ako smo ih dobili...., trenutno nema ni 1 kom u HR.
Onda opet 1 dan godisnji + put u Dubrovnik itd., da troskove ne brojim.....:evil:
Cinjenica na kraju je da jos uvijek nemam interneta (a toplo sam se nadao da ce biti sa HB-om stvar rijesena) a fiksna tel. mi je sad preko VIP-a i ne preko T-com-a.:)
Neznam samo kako ce mi naplatiti mjesecnu naknadu s obzirom da ne koristim interneta te u biti ne dobijam onoga sto sam i platio i potpisao u ugovoru??
Rekli su da su to zabiljezili ali sto ce biti od toga....???:rolleyes:
Samo jedna riječ: Ajme!
Da li uopce mozes pristupiti 192.168.0.1 tj. da li ti je uopce dodijelio IP adresu na tvom racunalu ?= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Ne nemogu vise uci u IP 192.168.0.1 .= Citat =:
Izvorno postao Nota
Na pocetku sam mogao te mi je i dodelio IP adresu.
kasnije je veza pukla te me poslije toga vise ne pusta u administratorski izbornik gdje bi se ponovo mogao spojiti.
Pored toga bi na HB-u trebalo gorjeti svijetlo za signal "DATA" (2 svjetlo sa ljeve strane) ali uopce ne gori, kratko se crveno upali kad prikljucim struju i gotovo.
Telefonski dio HB-a djeluje besprijekorno.
Cekam da dobiju drugi HB u Vip centru Dubrovnik da mogu zamijeniti uredaj.
Servisa za HB uredaje VIP nema te kad dodje do kvara jednostavno zamjenjuju sa novim uredajem!
hmmm.. da.. sretno onda .. da ti sto prije dodje.. meni za sada sve dobro radi..
Evo samo jedno pitanje..
jel u ovih 150 kuna mjesečne naknade uključen i PDV ili je to 150 + PDV ili možda + još nešto xxx..?
Hvala..:-/
sa PDV-om.
ako npr. uzmem homebox sad usred mjeseca..
da'l ću dobiti račun iz ht-a na kraju mjeseca ili iz vipa ili oba 2..?:-/
Ja jos cekam sta ce biti ... 05.10. sam uzeo Homebox i rekao da mi prenesu stari broj i ugase HTov racun. HTov telefon mi jos uvijek radi, jucer sam zvao u VIP i jos mi nisu prebacili stari broj da bude na Homebox-u, zato i koristim jos uvijek stari broj tj. uticnicu u zidu a ne onaj u Homebox-u da ne moram ljude okolo nazivati i reci im da sam promjenio odnosno da nisam promjenio broj. Uglavnom koliko su mi rekli u VIP-u idu na ruku korisniku sto se tice potrosenog interneta i telefona dok se ne prebaci na stari broj.= Citat =:
Izvorno postao Herca
Kod mene ista stvar, samo da ne koristim interneta jer je HB data dio u kvaru te jos uvijek cekam novi uredaj!= Citat =:
Izvorno postao Nota
FIKSNI TELEKOMI UZVRATILI UDARAC VIPNETU
Hoće li HAT zabraniti Vipnetov Homebox? Fiksni operatori tvrde da je Homebox usluga protuzakonita jer se služi UMTS tehnologijom, a koristi se predbrojevima hrvatskih županija
http://www.poslovni.hr/24992.aspx
a mene danas zvali iz VIP centra da mogu doci zamijeniti uredaj da su dobili novu posiljku.....
EDIT: Upss vidim da je @Drug Mile vec objavio tu vijest...., sorry!
sto to tocno znaci?= Citat =:
Izvorno postao Nota
Evo narode, kao interesent za homebox postavio sam VIP-u par vrlo konkretnih pitanjca i dobio od njih vrlo nekonkretne odgovore. U želji pomoći svima - sve objavljujem :)
Pitanja:
Pozdrav,
interesira me Vaš novi proizvod Vodafone homebox, pa u vezi s njim imam nekoliko pitanja koja nisam pronašao na Vašim stranicama:
1. Trenutno homebox osporava HAT, zanima me što će biti s korisnicima koji su potpisali ugovore i postali pretplatnici, a vi ste izgubili spor i ne smijete nastaviti s radom homebox-a (Što se toplo nadam da se neće desiti :) )
2. U prailniku piše da se preostale besplatne minute ne mogu prebaciti u idući mjesec. No, to ne piše i za internet promet. Da li to znači da se preostali promet može iskoristiti u idućem mjesecu?
3. U koliko se unutar pretplatničkog trajanja od 2 godine poveća brzina sa UTMS tehnologije na HSDPA, hoće li se ona automatski povisiti i postojećim korisnicima ili će trebati raskid/ponovno sklapanje ugovora, ili to uopće neće biti moguće sa ovom terminalnom opremom koju isporučujete?
4. Hoće li zbog velikog interesa korisnika za homebox (mislim na područje grada Zagreba) doći do preopterećenja baznih stanica, tako da brzina UTMS-a od 384 Kbps uopće neće biti iskorištena u svojoj punoj širini, nego će korisnici zapravo imati praktičnu brzinu puno manju?
Odgovori:
Postovani gospodine Pintar,
zahvaljujemo Vam na upucenoj e-mail poruci.
1. O tome sto bi bilo da se izgubi spor nismo u mogucnosti nagadjati, no vjerujemo da korisnici Homebox-a ne bi bili ni na koji nacin osteceni.
(oni vjeruju! To znači da baš i nisu sigurni u legalnost toga što rade. Šteta!!!)
2. Prijenos neiskoristenog GPRS prometa takodjer nije moguc.
(to nisu naveli u "Uvjetima korištenja". Zaboravili su, što znači da je i sam pravilnik napisan na ho-ruk!)
3. Nemamo informacije da cemo imati Homebox uredjaje sa mogucnoscu koristenja HSDPA tehnologije.
(Ako oni nemaju - tko onda ima?! Smiješno ili ne žele na ovo odgovoriti jer im je to adut kada počne opadati prodaja homeboxa, pa će tada novi korisnici to dobiti free :confused: )
4. Ne ocekujemo degradaciju usluge zbog povecanja korisnika mreze.
Zao nam je sto Vam nismo u mogucnosti dati preciznije odgovore, jer situacije koje spominjete su mogucnosti, o kojima ne mozemo iznositi pretpostavke i nagadjanja.
(A i ova isprika jako "drž vodu")
S postovanjem
VIPnet d.o.o.
Dalibor Tufekcic
Sluzba za korisnike
Tel.: +385 91 77 00
Fax.: +385 91 77 09
http://www.vipnet.hr, e-mail: customer.service@vipnet.hr
Pozivi upuceni Sluzbi za korisnike iz 091 mreze su besplatni
Čuj, pod jedan nitko u Hrvatskoj ne može biti siguran kako će koji spor završiti, a kamoli kada s jedne strane imaš T-Com koji je kao politička stranka... Zakon o fiksnim telekomunikacijama nigdje ne kaže da se za usluge fiksne mreže ne može koristiti mobilna infrastruktura... A vip osigurava druge mehanizme fiksiranja uređaja i kažu da će onima koji seljakaju uređaj između ostalog uslugu isključiti...= Citat =:
Izvorno postao zpintar
A pod četri, usluga surfanja ti je i onako degradirana tako da velike razlike neće biti... Tehnologija nikako, niti približno, ne omogućuje stabilnost i brzinu surfanja kao na npr. adsl-u kada je bio te brzine (364/64)
Veza šteka, pitanje signala, pitanje opterećenosti kapaciteta itd...:comp:
Sve u svemu usluga je super za tufiloniranje i za provjeravanje pošte, a ako je netko podstanar a želi net i telefon on je na konju...
A za kraj - svaka alternativa T-Comu kod mene ima velik plus već u startu...:thumbup:
Veza šteka, pitanje signala, pitanje opterećenosti kapaciteta itd...:comp:
Znaci da je to normalno da veza steka??
Unatoc dobrom signalu GPRS-a??
Meni kad je radilo (1/2 sata) je bio prijenos katastrofa.., brzina 23Kb/s te je stalno blokiralo unatoc da je bio status cijelo vrijeme "connected"...
Siganl GPRS-a je bio 3 crtice od mogucih 5, sto znaci nekih 60-70%.
Kao sto sam vec napisao je za otvaranaje index.hr trebalo 3-4 min.!!
U subotu cu dobiti novi uredaj pa cu probati ali ako ce to biti tako ga odmah vracam i dalje cekam ADSL.
A čuj... Iskustva mnogih govore u tom smjeru... Ja sam na moru koristio VMC/Carnet umts/edge karticu i brzina je bila mala... Pokrivenost signalom dobra... A najbolje je kad se sjeti ukinuti download pa ti otvaranje stranice stane i onda nakon nekog vremena nastavi... Jedan od nusprodukata tehnike...
Vjeruj mi, brzine i ugodnost su daleko od onih prvog ADSL-a... U Rijeci sam se spajao na UMTS pa opet isto... I na kraju sam prekinuo uslugu...:comp:
eee to sam htjeo cuti...:thumbup:
Vidis to je katastrofa da ti kod downloadanja stane i kasnije nastavi..., ionako je brzina 23kb/s a jos da ti malo izmedu pauzira:-/
Ja mislim da to nece biti nista od toga??!
Ipak cu probati u subotu pa cu javiti.
Thx
Samo da budem jasan... U svakom slučaju bolji je od dial up-a...;D
Meni odgovara, ja sada imam dial-up ali kakav! Živim u Trnovčici (Dubrava), pa se T-com-u ne isplati riješiti linije kako spada, nego moram imati splitanu liniju sa šogorom, pa mi je max. brzina interneta 28.8 ili 31.0 Kbps. (uz 56k modem) + posebna usluga :evil: stalno mi pada veza!= Citat =:
Izvorno postao Tito Puentes
Kad sam ih pitao kada će to riješiti kako spada, odgovorili su mi da je to poslovna tajna (tajna koju ja plaćam, prokleti bili...)
Jedino me brine, što ako ih HAT onemogući u radu, što će onda biti s pretplatnicima...
Ukoliko usluga bude onemogućena od strane HAT-a (za što zapravo i nema zakonske osnove, bar koliko mi je poznato) vjerojatno će svi korisnici trebati vratiti Vip-u opremu (oni koji su je kupili na ugovor od 24mj) te će ti ugovori biti raskinuti... Za osobe koje su uređaje kupile, nagađam, da će im vrijednost biti vraćena...
Takav modalitet rješavanja je zakonski utemeljen...:comp: