TransFlash 512 mb u mojoj je v360 :)
S veseljem, nakon dvomjesečne borbe i potrage, mogu reći: upravo je u mojoj v360v memorijski kapacitet s mršavih 64 MB skočio na finih 512 MB:) Kako rekoh, Arhiteh je fakat dobio karticu, i ja sam maločas preuzeo.
Po umetanju u telefon, telefon ju je vidio ali s nekim kapacitetom od 474... bajtova. Kad sam se spojio na PC u p2k modu, /b (memoroijska kartica) se uopće nije vidjela. Onda sam otkačio telfas s kabla, otišao u meni Status telefona i formatirao karticu iz telefona da dobijem mape. Sad mi Motorola kaže da kartica ima 495488 kB, a na kartici mi je ona Motorolina strukutra mapa.
Upravo sam ga spojio na pilu kao USB disk, sve fino radi. Zanimljivo: Windows XP SP2 prijavljuje isti kapacitet: 507 150 336 bajtova, odn. 483 MB. Nemojte cviliti kaj nismo dobili fakat 512 MB nego samo 483, to je tako s hardovima i flash memorijama.
Ne zamjerite, ali idem birati koju ću si sve muziku na nju ukipati :)
... (nešto kasnije)
Motorola v360v, kartica 512 MB: 478 MB (502 mil bajtova), 104 pjesme, prebačeno za 29 min, explorer2 je pokazivao brzinu 287 kb/sec. To je nešto preko dvostruko brže nego sam očekivao na osnovu manje kartice, jer ona mi je radila 130 kb/s pa sam očekivao da će trebati 1 sat da se napuni ova od 512 mb, a dosta je sasvim prihvatljivih pola sata. Ograničava Motorola, kartica je više nego deseterostruko brža. Tih skoro 300 kb/s je brzina koju postižu i neki drugi USB 1.1 uređaji, neki su nešto brži. Nije ludnica, ali je prihvatljivo.
= Citat =:
Izvorno postao Pila
Yes, moja je skoro pa u Motoroli :)) Rezervirao sam ju prije pola sata, sutra stiže. U navali veselja nakon dvomjesečnog traženja po dućanima nisam siguran za cijenu, čini mi se da je samo 360 kn!
Ako nekoga zanima, dućan je Arhiteh u Dubravi, 299 1646, preporučujem da se telefonom raspitate što prije jer upravo im stižu u ovom trenu i sumnjam da će ih biti mnogo.
2,5mm na 3,5 mm adapter za v360
Samo mala digresija na temu slušalica i adaptera. Kao što znate phone kuži kakvu ste mu slušalicu spojili te ovisno o tome šalta stereo/mono priču. Ja sam si vrlo jednostavno riješio problem. Raskopao sam jedan stari handsfree od nokie 3310 koja ima 2,5 mm konektor (s naravno četiri kontakta). Skužio sam kak ide ožičenje i eto moja v360 svira s bilo kojim stereo sluškama kao i preko adaptera kao mp3 player u autu. Ako netko ima volje lemiti i zekat se s time vrlo radoću poslati shemu spajanja.
tutorial - brisanje shorcuta
bas sam se danas isao malo poigrat sa brisanjem shorcuta (onih neobrisivih vipovih kratica) i uspjelo mi je :)
neznam dal se koji od koraka moze preskocit, al islo je ovako:
1) obrisao sam DL_DB_INET_RECORDS
2) "ocistio" sam sve 0002_XXXX seemove koji nisu bili (puni su 0xFF znakova)
3) napravio master reset
4) izgleda da u 0157_0001 seemu pise koliko ima shortcuta u listi tako da sam prva 3 byte-a stavio na 0x00
5) resetirao mob
i nakon toga mi je lista shortcuta bila prazna i mogu ih stavljati i brisati kako god ocu...
sad sto se tice tog 0157_0001 seem-a... koliko sam skuzio funkcionira na nacin da svaki shotcut 1bit... 7 shortcuta ce dati vrijednost prvog byte-a u seemu 0xFF, sa 8 ce biti prvi byte 0xFF a drugi 0x01 itd itd...
mozda cak ni ne treba raditi master reset i brisati DL_DB_INET_RECORDS, nego bi bilo dosta srediti ove seemove :)
ajd nek jos netko to proba pa javi da li radi...
/edit...
cini mi se da bi i 0158_0001 mogao imat neku ulogu u svemu tome samo ne kuzim kakvu...
sada sam pokusao napravit reorder list, mob se resetirao i ne mogu vise obrisat prvi shorcut...
jel moze netko izvuci seemove 0157_0001 i 0158_0001 iz orginalnog softvera od v360? ja neznam kako to napravit iz onog shx file-a... a sa SHXCoDec ne uspjevam...
Napad na blokirane prečace?
= Citat =:
Izvorno postao m...
bas sam se danas isao malo poigrat sa brisanjem shorcuta (onih neobrisivih vipovih kratica) i uspjelo mi je :)
cini mi se da bi i 0158_0001 mogao imat neku ulogu u svemu tome samo ne kuzim kakvu...
sada sam pokusao napravit reorder list, mob se resetirao i ne mogu vise obrisat prvi shorcut...
Iz onoga kako se je meni ponašao telefon kad sam to razvaljivao, zaključujem da negdje postoji zapisano koliko je prvih shortcuta blokirano i zabranjeno za brisanje. To zaključujem po tome jer nikakvim uređivanjem sadržaja seema koji drži prečac nisam uspio dobiti da ga mogu legalno obrisati.
E, ali onda nisam znao da s tim ima nekakve veze seem 157 i/ili 158 što sam nekidan vidio na HoFo.
Dakle, ja sam brisao moje seemove, potom resetirao telefon i brisao sadržaj, i nakon dva-tri puta odjednom su svi prečaci nestali i sve savršeno radi. Prije toga sam nekoliko sati pokušavao postići isto to brisanjem (punjenjem seema s 00) i resetiranjem, ali nije reagiralo. Samo su djelomično bili upotrebljivi prečaci za moju uprabu. Kad sam ubacio i reset i delete, proradilo je. Mada sam možda još nešto bio napravio jer sam gledao tlku i ovo lupao bez razmišljanja. I kad sam već odustao, primjetio sam da sam riješio :)
Ne znam kakav je seem 157 niti 158 bio na originalu. Dečki: tko ima original v360v i original prečace, dajte ovdje napišite sadržaj vaših seemova 157 i 158. Vjerujem da ako u njima nešto promijenimo, da bi to biilo dovoljno da bi bilo moguće normalno obrisati ili urediti postojeće Vodafone kratice!
Dakle, ja nisam (namjerno) dirao seem 157 niti 158, ali je moguće je da su se promijenili jer je meni sve proradilo. Pod uvjetom da oni zaista imaju veze sa prečacima. Ja trenutno imam 10 vlastitih shortcuta, redom 1-9 i 11. Sve mogu potpuno normalno uređivati i brisati i mijenjati i sve ostalo.
Kod mene su slijedeće vrijednosti:
___: 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 01 0b 0c 0d
157: FF 03 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 55
158: FF 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 55
Edit: Popravio sam vrijednosti! Isprika na pogrešci. p2kTools ima običaj smrdati prvi bajt u kraćim seemovima, to sam već spominjao ali sada nisam obraćao pažnju. Očito je i ovaj dovoljno kratak (mislio sam da na još kraćima to radi). Dakle, nemojte za ovo koristiti p2kTools! Ovo gore su dobre vrijednosti, skinute s p2kman i pogledane u samostalnom hex editoru.
Dakle, objavite što vama piše u ovim seemovima pa umejsto toga probajte staviti ovo u svoje seemove 157 i 158 pa potom probajte samo zdravo seljački obrisati prečace iz samog telefona. Da vidimo hoće li uspjeti. Ajde Zrino :) još jednom probaj.