betmenko neznam ak si ali nisi vidio al imas jednu moju privatnu poruku..................
Printable View
betmenko neznam ak si ali nisi vidio al imas jednu moju privatnu poruku..................
ili even... :)
nisam videl :P
Je. 128 recimo ne bi bilo loše.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Inače, imaš firmu preko Bare kojoj pošalješ uređaj i oni ti ga vrate sa 128MB nadograđenog.
Na Expansysu možeš kupiti i JAM koji je već nadograđen na taj način.
ma jednostavnije kupit MDA PRO :P e odlican pocket..ludo zgleda a i jaki je dosta..
preko Bare? sta znaci? O_o kolko kosta?
To je to. PPC Techs. Samo što nije baš jeftino. Je da je 1GB SD fina stvar, no ne bi bilo loše imati i 128MB RAMa. Često se dogodi da je aplikacija 500kb - 1MB i za optimalnu iskoristivost traži da bude u RAMu, a ne na kartici koja se isključuje na 10% powera. A takvih aplikacija sam već sreo... Osim toga i dio Progam memorije se duljom uporabom popne na preko 15MB (meni je sad 18). 16 mi je usano Storagea, dakle ostaje mi sve zajedno free oko 23 (na pola-pola odabiru to je 12 za storage i 11 za programe). S dodatnih 64 mB to bi značilo 46 slobodnog još za storage i 43 za programe. E sad, znam da kad bih imao još 64 da bih svašta gurao u RAM iz jednostavnog razloga što mogu pa bi nakon nekog vremena opet došao na 15 - 15 slobodnog :) Ma dobro je i ovako. Počistit ću gluposti (imam spremljeno preko 3000 SMS poruka). Mogao bih to i obrisati napokon :-)= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
da mach1
a... preko Bare? sta znaci?... ne kuzim:wstupid: :wstupid:
Preko Atlantika, u Americi :)= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
aha lol :D ...ma, mach1, od kud si? di stanujes? (sam za info pitam...)
ZG= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Pozdrav
imal iko code za igricu Gangsta race ili citavu verziju...i skyforce
hvala!!!
jaaaaaaaaaaaaaa nemam :D
gansgta race je najidiotskija igra koja postoji:P a mislimd a je i ova druga..:P probal sam ih tolko da se vise ne sjecam koja je koja..
izgleda sve isto... I-mate Jam sa 128mb RAM... bu...:dunno: :throw: :creep:
Da ali zašto je onda cijena drugačija?????????:confused:
Nemam pojma. Mozda su dvije razlicite trgovine kao sto imas na Kelkoo. Probaj pitati, posalji mail. ...al pazi, ono su funte, ne euro :D<
:confused:
Dobio sam dosta upita o tome gdje je jeftinije kupiti Compacta - preko Expansysa, negdje vani ili u T-mobile centru.
Evo da odgovorim na to pitanje i pomognem budućim kupcima u toj dvojbi.
1. Kupnja preko Expansysa nije jeftina: uređaj bez poreza dođe oko oko 300 funti - oko 3300kn. Na tu cijenu treba dodati oko 800kn za carinu i špediciju, oko 300kn za poštarinu i oko 400kn (toliko uzima Zaba) ako se mob plaća bank transferom.
2. Cijena mob u GER je od 380€ naviše. Bez poreza to je oko 2400kn naviše. U AT je preračunato oko 2500kn naviše.
Ali tu treba paziti na nekoliko stvari:
a) OS je za takve uređaje većinom na njemačkom. Dakle trebalo bi promijeniti ROM. Opis se može vidjeti na ovoj temi na prethodnoj stranici.
b) Uređaj je lockan na T-mobile. Trebalo bi unlockati mob. Dodatno oko 130kn. Pogledati post Pobudali na ovoj temi.
c) Dodati troškove puta (osim ako nam netko ne će mob donijeti bez poreza ili ako van ne idemo samo zbog kupnje mobitela).
3. Cijena u T-mobile dućanu varira od 3300kn (cijena samo uređaja), 2800kn s Tarifom 60 pa sve do 2100kn s tarifom 700 (cijene vrijede za jednokratno plaćanje).
Ali treba još napomenuti i da T-mobile besplatno radi unlock mobitela. Pogledati post Pocitosa.
Zaključak: Kupovina u T-mobile centru nije puno skuplja nego kupovina vani, a dosta je jeftinija nego kupovina preko Expansysa. S obzirom da se dobije unlockan mobitel s ENG OSom - isplati se.
A T-mobile sheme se lako mogu promijeniti kako sam to već opisao na temi MDA Compact/I-mate JAM tips&tricks: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10965.
Nadam se da sam nekome pomogao.
Ako imate priliku ga kupiti preko frenda sto ima recimo Slovensku putovnicu (ili ako imate vi neku drugu putovnicu, da nije Hrvatska) dajte da vam naprave fakturu. Pecatirate je na Hrvatskoj granci na izlazku. Svercate ga u Sloveniju i se vratite nazad; lmorate pazit da vas ne uhvate.
Ako stanujete negdje blizu granice i ako imate vezu na carini vam se isplati.
Cjena samog uredaja u T-Centru je 3298,00 kn. Oduzmete li 22% PDV-a, ga placate 2572,44 kn.
Nije sve skroz legalno al mislim da jeftinije ne moze.
I jos, kao sto je napisao Mach1, T-Mobile vam salje kodu za deblokiranje ako im posaljete scan racuna.
Ja sam htio kupiti u Njemackoj O2 XDA Mini za 350/360/380 eura. Al onda mi je bilo problematicno jamstvo. I ako su mi neki prodavaci garantirali da OS je na engleskom jeziku (nema potrebe mjenjanja rom-a) odustao sam od kupovine bas zbog jamstva.
U Italiji ne morate niti gledati. Njihovi Qtek S100 i I-Mate Jam imaju OS na talijanskom jeziku sto meni nije problem, al cjena za maloprodaj im je cak od 560 eura na gore (799 eura za Qtek S100/I-Mate Jam + GPS sustav).
Zakljucak:
Kupiti MDA Compact u T-centru je, po mojem misljenju, najpovoljnija solucija. Al oprez, nije sve skroz legalno... :deal:
--
Sorry mach1, morao sam nadodati... :thumbup:
Ma nema problema, zato služi ovaj forum :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
ej mach, daj mi posalji screenshot svog today screen-a... please :)
Pogledaj ovu sliku: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=160814= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Otprilike i sad tako izgleda.
Ok, fala! :)