mudro zboris...hvala ti na savjetima
Printable View
mudro zboris...hvala ti na savjetima
Kako smo već vidjeli/pročitali, od sutra bi trebao krenuti "pravi" jelly bean za S3...Što mislite o tome? Hoće li opet doći do nekakve odgode, kašnjenja...Pratim unazad par tjedana situaciju sa tim firmware-ima i vidim da su S3 LTE te zadnjih par dana intenzivno i Note 2 (jelly bean out of the box) dobili update-e koji ispravljaju neke bugove,donose neke novosti (multiview)i sl...Možda se sutra za nas stvarno nešto i pokrene po tom pitanju?
Nevjerojatno, upravo sam se registrirala da pitam jel se zna išta o JB, konkretno me tele2 zanima. Nadam se da neće biti problema i odgoda, čekam otkako se pojavio u Poljskoj. Živi bili pa vidjeli :)
Kaj niš od JB-a a? :D
Meni danas ništa... ali ni nebude, uzeo sam danas HOX, da probam malo HTC... :)
Nema :) Samsung, što drugo reći...
Dali je netko kupio Screen Protector preko ebay-a a da mu je folija preko cijelog ekrana (od ruba do ruba - od vrha do dna), naime kupio sam si Screen Protector i neugodno iznenadio kad sam shvatio da folija uopće ne ide do rubova uređaja.
Daj link od folije kojusi kupio. Ili si krivu narućio ili su ti krivu poslali. Može slika kako stoji na telefonu?
ima u predhodnim postovima link s foliom ili bolje receno poklopac za ekran u raznim bojama. ne znam link napamet pa malo prelistaj stranice unazad. ne previse unazad. Ni moja ne prekriva cijeli ekran.
Nije ni predviđeno da ijedna od tih folija prekrije cijeli ekran. Čitala sam na xda o tome, ako se dobro sjećam, razlog je to što bi se folija s korištenjem brzo počela odljepljivati da ide do rubova. Ovako ostane mjesta i za zaštitnu masku, a kombinacija je ionako idealna zaštita.
Da ovo ti je sasvim normalno. Kako je gore navedeno, bolje da ima mjesta nego da je do ruba. Na dva koja sam ja postavljao isto je tako bilo.
Ovo je bolje vjeruj mi baš zbog gore navedenih razloga.
Ima li SGS II ekran do ruba telefona kao III?
ako uzmem s III otkljucan u nekom ducanu, dali se postavke za mrezu (podatkovni podaci internet ) automatski same narihtaju u uredaju prilikom stavljanje sim kartice.
ili trebam rucno postavljati ?
Trebalo bi automatski, tako je već dugo na smartphoneovima, naravno nitko ti ne može garantirati da će biti sve biti ok. Meni se postavke same podešavaju još od nokie 5800, pa nakon nje htc touch hd i sad desire. Znači nekih 5 godina bez ijednog problema. Mreža je Vipnet.
dali neko ima iskustva sa T-Mobile ?
Evo za one koji trebaju zastitu ekrana od ruba do ruba... http://item.mobileweb.ebay.com/viewi...d=180973336529
S3 nema ekran (prikaz slike) od ruba do ruba ima prostora 3-4 mm s svake strane, tako je bilo i na S2
Ako se na TELE2 dobije sms čim se uređaj upali (prvi put) dali želiš da ti pošalju postavke za mms, internet i sve ostalo onda je isti postupak i kod drugih operatera jer je to postao standard.
Da li vam mob prilikom ulaska u imenik lagano zašteka?
Nakon sta je mob zakljucan neko vrijeme odem u imenik i zasteka sekundu dok ga ne otvori ,lagano me nervira.
Da, imenik je i meni štekao. Ili uđem u phone app i kliknem na contacts i traje da otvori contacts app. Zna živcirati.
Ima li kakvih novosti oko JB update-a? Na sammobile vidim ima samo vijest da je krenuo update u koreji, ali ovamo kad se pogleda lista fw, jos uvjek nema nista.
Dali se uprave može delati bezicno ili se mora spoiti na komp i putem kies-a ?
Ajd jedno glupo pitanje :=)
Kako izbrisat widgets-e a da pritom i aplikaciju ne izbrišem sa uređaja?
Jebro viber kreira dva widgets-a oba su ista i kad jednog iz widgets-a maknem uredno se i aplikacija izbriše.
O tome da me yahoo widgets-i neopisivo živciraju samim time što su u samom uređaju ne trebam spominjat, a ne mogu se izbrisat sve dok ne root-am uređaj koliko sam shvatio jet treba user za tu radnji i titanium backup. Još veći apsur mi je bio kad sam shvatio da su yahoo widgets upaljeni u procesima iako ih ne koristima pa sam skužio da ih mogu isključiti ručno pošto mi mob nije rootan :)
Frend je update dobio jos prije 10 dana, ja nisam... mogu vam poslikat pa da vidite
Jel zna netko kako maknuti u notifikacijama trokut za upozorenje o koristenju podataka? resetirao sam ga i jos uvijekk stoji..
ponovno malo novosti/najava...(od kojih mi je već lagano zlo..)
https://twitter.com/SamMobiles/statu...83533287301122
Da ti budem iskren... vise me boli k...c! Kad onako iskreno promislim, nokia je bila vrh. Steta samo sto nisu pratili trendove. Koliko god ovaj telefon bio zajedno s androidom broj jedan, nije me ipak odusevio u potpunosti. Banalne stvari nisu jos rijesene. A gledam i Kies, unatoc redizajnu i updateu nisu rijesili sinkronizaciju telefonskih kontakata s outlook-om gdje ako imas kontakt u obliku +385.... u outlok-u ga pohranjuje bez tog plusa. To me hebe jer mi se ne editiraju svi kontakti na telefonu. Ima tu jos puno toga. Uglavnom puno vise od jednog nadolazeceg updatea. J..e mi se za njega. Samo zelim normalan funkcionalan android smartphone. Neka poprave vise te bugovs jer se osjecam prevareno davajuci velike novce za softwearski nedovrsen telefon. Samsung mora jos puno papati pure ili ti zganjaca.:)
Kies je najveće smeće koje se ikad pojavilo u informatičkom svijetu i ja ga koristim isključivo za update-e kada iz nekog razloga nisu dostupni preko OTA...Sve mi je jasno,no jedna stvar nikako nije: Note II, Galaxy Camera (nije gsm,no baš zato je tu kao dokaz da ga svaki k može imati), S3 LTE, S3 mini imaju jelly bean, a "običan" S3, koji je još uvijek flagship uređaj, osvaja kojekakve nagrade za najbolji telefon godine i slično, nema..Po čemu je on po tom pitanju crna ovca,različit i da još uvijek nema updatea? Koliko svi znamo, po ama baš ničemu..Ustvari je praktički identičan kao S3LTE..
btw..priče da je jelly bean nedovršen i ne radi dobro više ne pušim, jer svi gore navedeni uređaji sa njime dolazi out of the box i u zadnjih par dana su dobili još jedan update koji ispravlja dosta bugova...dakle stvar radi i tu je...Ne bi htio da ovo ispadne kao nekakvo jadanje ili kukanje, ali stvarno mi nisu jasni...Da je Samsung najavio: e gledajte, za s3 će u 4.1 androidu (naspram drugih uređaja) biti eksluzivno to-to i to mislio bi si ok, nisu još to posložili pa ajde...
Stigao mi S3 malo na koristenje i sad se igram s njim, usporedjujem malo s HOXom.
Zanime me stvar s otkljucavanjem. Jel normalno da ima taj neki delay od koje sekunde od pritiska gumba za otkljucavanje do paljenja ekrana?
@yager: dobrodošao na Exynos platformu :D Nekakva harderska "limitacija", prelazak iz deep sleepa, barem u slučaju SGS2.
Ma ne zadrzavam se dugo na njemu, tjedan dana kojih.
Iritantna stvar jako.
jucer mi stigne s3 sa tvornickom greskom na ekranu, mrlja u donjem lijevom kutu, tocnije dvije, jedna skroz u cosku i druga 2cm iznad nje... vratio sam mob naravno
Sgs2 mi je nekako vise priraso srcu nego trojka :-(
Stock 4.0.4 verzija...
Za ekran se može namjestiti da gori xy sekundi i onda se gasi, nema opcije da je stalno uključen... ok, gleda s kamerom ako buljiš u ekran pa ne gasi, ali to ne želim, ponekad mob ostavim na stolu, gledam u nešto drugo, ali ne želim gašenje ekrana... osim ako ga sam ne lockam... ako se stavi na max vrijeme i puniti, onda i lock screen nakon uštekavanja svijetli to vrijeme... mislim nije veliki problem, ali meni osobno su sitnice koje živciraju, pogotovo što konkurencija to ne radi, a za top model nekog proizvođača ipak očekujem neki nivo kvalitete i ispeglan i zaokružen proizvod.
Lupanje po mobitelu da dođe na vrh popisa mi je presmješno, mogli su kao Apple složit da tapneš po status baru i ide na vrh, kakvo blesavo lupanje mobitela... a i to meni barem nije radilo kako treba. A i što npr. Google Play ne pamti gdje si stao na popisu... pogledaš app, vratiš se natrag i odvede te na vrh... iritantno.
Delay kod otključavanja sam primjetio, ali nije mi to velik problem.
Updateovi fwa su posebna priča, ali to je i stvar Androida i Googleove politike, mene isto to živcira što se mora čekat tko zna koliko...
Sve u svemu, ima mušica kao i svaki telefon, no S3 mi je generalno OK, puno bolji od HOXa kojeg trenutno imam... ali Samsung mora još učit.
Poptuno suprotno mišljenje. Sto vise koristim S3 to me više živcira xd
Ono što me smeta je slaba vibracija, zvuk prilikom notifikacija je slab dosta, ekran je puno lošiji nego na One Xu i preko tog ne mogu preć. Naučio sam se na ekran na One Xu i stvarno se vidi razlika.
Ostalo, sve u svemu solidan uređaj, ima tih nekoliko fora featurea, tipa kad prisloniš mob na uho u poruka odmah zove.
A moram priznat da mi je i baterija lošija nego na One Xu. Sad jel to možda zato što je Samsung stock a One X rootan+custom kernel, ali razlika je osjetna dosta.
Ja se ne bi složio da je ekran puno lošiji nego na One X-u već je to stvar osobnog ukusa u kojem netko više na telefonu preferira slcd odn. amoled ekran. Na One X-u je slika oštrija, no boje su nekako bljedunjave (čak su i one vertikalne linije izraženije-ovo se najviše vidi na ekranu kada se telefon prvi put postavlja u čarobnjaku- ono prilikom spajanja na googleov server), a kod samsunga nije toliko izražena oštrina, no boje su puno "toplije" i bogatije...No naravno, svatko ima pravo na svoje mišljenje i viđenje... :)
Posjedovao sam One X dosta dugo, te ga čak koristio paralelno sa S3 (ovo nije hvalisanje nego čisto da se vidi da pišem iz osobnog iskustva, nisam pročitao na engadgetu ili sl. :) )
Za notifikacije ti je napisao djecak009, čak možeš nariktati da ti vibrira npr. u ritmu jingle bells.. :)
@targer: ovo sa vraćanjem gdje si stao na play storeu je uvedeno sa verzijom 3.9.16 (najnovija)
btw...sammobile danas napisao da S3 sa jelly beanom dobiva onaj multi view koji ima i Note 2 :)
pozdrav, zamolio bih za par informacija..
ima li naznaka kada ce stici crni sgs3?
planiram si uzeti crni kada dodje, pa me zanima ima li netko iskustva sa nabavkom preko njuskala? jer ipak nisu male razlike u cijeni (tmobile 5000 kn, tele 2 novi sgs3 = 4600 kn vs njuskalo sgs3 novi zapakiran+garancija = 3800 kn)
da li su uopce ovi mobiteli od 3800 kn originali ili je to prijevara? pa ako neko ima iskustva s tim kupnjama bio bih zahvalan ako bi napisao par rijeci o tome..
Nešto sam načuo (dakle nije 100%) da je crni S3 već stigao u Tmobile no internet stranica sa ponudom nije ažurirana...3800 je već lagano previše za taj telefon, on se da naći između 3300-3500 sa original 24 mj. jamstvom koji je ovjerio operater/trgovina...vrati se na stranicu 32 post 794. što se tiče kupnje preko njuškala (da se ne ponavljam) :)
Prva stvar u kojoj je One X bolji. Ekran mu nema premca(ne znam za Note 2 i ove najnovije modele).
Prikaz fotografija, videa, samog teksta(pogotovo na svijetloj podlozi) je koliko puta bolji nego na S3. Da ne pričam kako na S3 vidim piksele bez problema.
Na S3 su jedino boje toplije kako je rekao TomZG.
Nikakvih problema sa display-em na s3 nemam, ne vidim pixele niti mi oštrina ne radi probleme. Nisam imao HOX tako da nemogu sudit, ali S3 je prefenomenalan u svemu i svima ga preporucujem. Još niti jedan problem ozbiljni nisam uocio (jedini koji sam uocio je prilikom koristenja Total Recall-a kada mi se nakupe veci broj snimljenih poziva pa blokira aplikacija, al to mi jedini problem koji se i lako rijesi). Zivio Samsung!
Nisam ljubitelj Android telefona , ali imao sam prilike gotovo mjesec dana koristiti Samsung Galaxy S3 , bez ikakvih prerada "Rootanja" ili kako se već to zove ,
uređaj je vrhunski sve radi bez ikakvih problema ... Stvarno je viša klasa . Po meni je nepotrebno bilo kakvo mjenjanje software_a , neznam zašto se samo o
tome priča . Probao sam nekoliko vrsta Navigacijskih programa na njega , čak radi , Navigon i IGO Primo i nemaju problema s rezolucijom , prikaz je bolji nego
na Tablet PC_ u koji imam ... Uspoređivao sam prikaz sa svojim HTC_om , razlika je očita Samsung ima bolji ekran i jasniju sliku ... Sve u svemu nemam nikakvog prigovora samo pohvale , i slažem se s kolegom @ hjurcic " Živio Samsung ! " ...
Dobro, čovjek ima svoje kriterije i mišljenje i sve 5, no ako se mene pita, u globalu, to su dva savršena komada tehnologije i jednostavno je samo stvar ukusa odn. želje... :)
Upravo tako, oba uređaja su vrh i u izboru između njih presuđuju sitnice koje su kod svakog pojedinca drugačije.
Sve u svemu, uređaj je dobar. Ima nekoliko stvarno zanimljivih rješenja koja bi rado htio vidjet i na HTCu jer sam se ovdje u ovo kratko vrijeme naučio na njih hehe
Jutros krenuo JB za Švedsku...nadam se da će tokom dana krenuti i za druge zemlje... :)
Pojavio mi se problem kad mi sms dolazi. Naime ton poruke ne odsvira do kraja. Dođe do pola i stane naprosto why?!?
Evo vam obečanih slika:
http://imageshack.us/a/img507/7201/imag0473d.th.jpg
http://imageshack.us/a/img90/3421/imag0472r.th.jpg
Baš kod slikanja koleginog SIII sam vidio kako mi je folija ustvari malo pobjegla kod postavljanja, gornji dio lijevo, a donji desno. Ja osobno više volim da mi do ruba malo ostane mjesta jer torbica ne odljepljuje foliju.
A kaj se tiće izrade malo sam uspoređivao taj njegov SIII s HOX-om i SIII je fakat cijeli plastičan i kao igračka, ali to bi rađe odabrao jer kad padne oguli plastiku koju lako zamjeniš novom s ebaja, a na HOX-u treba mjenjat cijelo kučište. SIII je odličan za nošenje bez torbice ili neke zaštitne gume, samo se stavi screen protector za 1$ i super telefon, tanak ne kliže u ruci itd. Još da ima Sence, e to bi bio fon za mene.
P.S. HOX je fakat kvalitetnije napravljen i više podsjeća na onog čije ime ni ne volimo izgovarati u temama o androidu.
Ma, oba telefona su OK, HOX mi bolje leži u ruci, čini se bolje napravljen, softverski ima par stvari koje S3 nema, i obrnuto...
Kod HOXa živcira što melodiju za zvono odsvira samo jednom, nema ponavljanja... abrnormalno spori GPS fix, S2, S3, Sony Xperia (neznam točno koja), svi iPhonei... svi to normalno i brzo odrade, HOX je užasno spor, jako loš grid u koji idu aplikacije (previše razmaka između njih, pogotovo ako je widget na ekranu)...
Ekran se i meni čini bolji, iako boje jesu toplije na Samsungu.
Kod Samsunga osim onog što sam napisao zna malo zezat to što default launcher neda da s ikonom mičeš drugu ikonu ako se postavlja na home screen...
Ali ok, neću više, OT sam... :)
Da li ako stavim foliju na ekran utjece na touch i boje ,il je sve isto? :):)
Koristim ES explorer, dal se da kak pristupit podacima na kompu (slike, video itd) prek LAN-a? Pošto vidim da ima tu opciju?
Upišem svoj user od max adsl-a i lozinku, al nula bodova..
I naravno svoju IP v4 adresu..
Il naravno tu ima više koraka, za pokrenut tu opciju?
Ak može ko objasnit kaj sve treba složit da proradi.. tnx
Koristim samsungov internet preglednik i neke dijelove pojedinih stranica ne mogu vidjeti jer zahtjevaju flash player. Kako S 3 ne podrzava flash player tj ICS kako zaobici sve to i da li postoji alternativa?
jel netko primjetio na ekranu kad je maksimalno crna pozadina i ako ste u jako mračnoj prostoriji neke crne mrljice na ekranu.. ja imam par i treba mi dosta truda da ih primjetim.. čitao sam da se ljudi dosta žale po forumima na to.. neki kažu da su im u samsungu rekli da je to normalno.. jel zna netko što je to? ja ih ne primjetim pa mi ni ne smetaju..
onda dobro,hvala na odg,zanima me jos samo koristi li tko na s3 aplikacije tipa
runtastic il nesto slicno za trcanje? i koliko to internet prometa trosi?
i ima tko kakve preporuke oko ovih maskica zastitnih silikonsku il tvrdu sta je bolje?
niko: takve mrlje su normalni feauter amoled ekrana
lajn777: ovo: http://www.samsungcenter.net/detalji...e-samsung.aspx
ja je koristim već neko vrijeme i uopće nemam osjećaj da je na telefonu koliko je tanka te odlično odrađuje svoj posao..dvije se dobiju u pakiranju i za tih 120 kn mislim da su pun pogodak...
ja imam ove gore original ali sam uzeo i ovu sa ebaya: www.ebay.com/itm/251137918547
Cak je tanja i izgleda mi ljepse mob sa njom..malo je jeftiniji osjecaj kada drzis samu maskicu jer je ful tanka...tanja od ove dvije original gore navedene.
hvala na odgovoru ,uzo bi neku u boji da se uklopi sa bijelim galaxyem ono nesto tipa svjetlo plava il tako potrazit cu vidio sam ima i u vipu...
mozete mi rec kolko vam traje baterija jer izdrzi cijeli dan ono cackanja ne sad bas 24 sata da tipkam,vec onako na preskokce tokom dana surfanje,telefoniranje,slikanje...?
i jer znate sta o onom bezicnom punjenju? to neki dodatak? kako funkcionira?
Baš sam naletio na super video o mogućnostima SIII, istina u kontekstu je koliko je bolji od jabuke, ali za pola stvari nisam ni znao da može. Telefon je fakat pila.
http://youtu.be/A48A4J5qpYA
Molim ne raspravljati ovdje o raznoraznim aplikacijama. Postoje prikladnije teme za to. Ovo je tema isključivo o specifičnostima SGS3.
Ima li kakvih novosti oko JB update, da li su jos nekim zemljama pustili ili jos uvjek samo Svedskoj?
Kad bude nekih novosti, zar ne misliš da će već netko napisati? Nema potrebe pitati svako malo. ;)
Francuska,Španjolska,Austrija i Rumunjska krenuli jutros...znam da nas se te zemlje ne tiču, ali eto, nekakva naznaka da su se malo pokrenuli...bar nisu opet stali na jednoj zemlji..
kada slikam fotke sa S3. sve slike mi odu u album- camera i automatsko slanje.
automatsko slanje salje slike na Google+.
dali se to moze kako ugasiti ?
izgleda da radi.
Hvala
Još ne za nas... Ali krenulo je opasno!! :) Uskoro će... :)
Vrlo čudno da su prvo krenuli updatei za brandirane telefone (Three,Swisscom...) a ne za sim free odn. unbranded.....Valjda se prvo žele riješit većeg zla :D No što se tiče updatea, ovo je očekivano, 10. mjesec ima još samo 13 dana... :)
Živo me interesira da li su ispravili STEREO bug prilikom video snimanja. Na JB Poljska nisu, ali se tješim da je to bila testna verzija.
Samsungova politika nadogradnji je i dalje vrlo losa. To je jedno od pitanja koje moraju rijesiti pod hitno.
Vidim da su pustili i za Svicarski Swisscom, i moj s3 je kupljen u Svici, ali nije Swisscom nego neka druga mreza, jos mi ne nudi update, ne znam tacno koja I9300XXLH1 , na sammobile ima oznaku AUT.
Nije cudno da ide prvo nadogradnja za operatere jer su S3 na ugovor uglavnom jeftinije nego kao slobodni aparati. Najvise ih se prodalo preko ponude operatera.
Jasno, ali ovo je totalni zaokret u njihovoj (ionako čudnoj) politici... :)
No dobro, glavno da je krenulo, valjda ćemo ga dobit do kraja mjeseca...
btw...sad sam si razmišljal,ako stvarno nastave s tim sistemom da prvo updateaju brandirane telefone od operatera, onda je to i dobar znak za naše članove sa vip/tmobile aparatima...
Zanima me jedna informacija nigdje da nađem odgovor a ovdje sam siguran da netko zna.
Naime malo sam gledao po sammobile stranici i za hrv JB ima više oznaka.
Croatia - TRA
Croatia (T-Mobile) - CRO
Croatia (TWO) - TWO
Croatia (VIPNET) - VIP
Sad mene zanima što znaći TRA i TWO jer T-mobile i Vipnet je ocito verzija za naša dva operatera a što je s ove dvije ostale verzije i koja je za Tele2 npr :)
Hvala na pomoći meni neznalici :D
Moja logika mi govori da je Two na engleskom - 2. Tele2 :D
I mene to malo buni...moj je iz Tele2 i ima oznaku SEE (Unknown)...potpuno tvornički telefon....Inače preko Sammobile premium aplikacije, ima opcija Get latest i link za download potpunog tvorničkog rom-a...super stvar ako netko želi vraćati sa custom na fabric...
xlr: taj kod je radio do predzadnjeg updatea, poslije su ga iz nekog nepoznatog razloga onemogućili....
E to nisam znao, tnx za info. Do tad je bio u paketu standardnih Samsung kodova.
Nema frke, velim, stvarno ne znam zašto su to maknuli...
@Music cro: kada spojiš mob na laptop i povežeš se sa Kiesom, on ti izbaci onu poruku da je ažurirana najnovija programska oprema, ali što ti stoji na kraju u zagradi (3 slova)?
moj primjer: PDA:LFB/PHONE:LFB/CSC:LF1 (SEE)
Pda:lh1/phone:lh1/csc:lh1(see)
Znači i tvoj je SEE odn. Unknown kao i moj,on bi ti morao biti tvornički otključan i internacionalna verzija....
Službeni je već krenuo unazad par dana,podosta zemalja je dobilo update, no uglavnom za brandirane telefone (operateri)....ja sam uvjeren da ćemo mi do kraja mjeseca dobiti update...Nažalost, nema galerije niti multiviewa sa Note II (kako je bilo najavljeno)...