da, al se negdje spominje u zakonu (dugi forum) da max moze isnosit duplo od ugovorenog
Printable View
da, al se negdje spominje u zakonu (dugi forum) da max moze isnosit duplo od ugovorenog
1. Kad se ovo desilo (11 mj.), to još nije bilo na snazi
2. Tamo se spominje samo slanje obavijesti, ne i isključenje usluge. Nekako sumnjam da bi mala prestala trošiti i da je dobila obavijest. :D
pa dobro, ali sve se moze provjeriti...
a ovo da moze kasnit, moze kasnit dan-dva, i ne vjerujem da bi u tom periodu uspjela napravit 12k kn...
A možda je i stigla poruka, tko zna...u svakom je slučaju stigla poruka da se ne može provjeravati potrošnja i da održavaju sustav ili tako nešto... A opet, u ugovoru stoje ona sitna slova tako podešana da operater rijetko bude kriv - tj. sve će biti naplaćeno korisniku...zakon-nezakon kao da to kod nas ima neke veze, tele2 može a nemora poštovati zakon - šta bude ako ne poštuju? Ništa se ne desi, malo budu u novinama i svi brzo zaborave!
Ta 13. godišnja djevojčica je napravila 13000kn - to nije par kuna... Šta god da je radila morala je raditi PUNO. Sve da je minuta 10 kn, to je 1300 minuta... Koliko koštaju pozivi za tarot i tako to?
Tako da su krivi roditelji - jer dijete je maloljetno i NE MOŽE biti krivo, ima skrbnike koji su dežurni krivci za sve!
Nek tele2 i roditelji podjele trošak računa - jer su zajedno krivi za nastalu situaciju! A djevojčici uzeti još jednu pretplatu na nekom drugom operateru...! Ili nek joj uzmu ajfon za nagradu! :D
Ima li na TELE2 servis za dopisivanje poput onog bivšeg na T-Mobile (SMSflert 3131) ?
Stvar je u tome da je zbog kvara kasnilo mjesec dana ili koliko već (ne znam točno, nisam tele2 korisnik). Puno se pisalo o tome ne forumima, ljudi su najavljivali tužbe, odlazak s tele2 i sl.
Meni su isto pali na pamet pozivi s posebnom naplatom, ali u uvjetima korištenja piše da limit automatski podrazumijeva zabranu tih poziva (jedino ako je i to bilo u kvaru). Možda je mala bila u inozemstvu ili blizu granice? Jednostavno ne mogu zamisliti na što drugo je mogla toliko potrošiti.
Štogod bilo, nije glupa da nezna da nešto košta - da je mobitel stajao na stolu ili bio ugašen ne bi bilo 13000kn račun - nije se sam od sebe napravio!
Reko sam i ja pri potpisivanju pretplate da hoću da mi račun stiže kući pismeno a on dolazi elektronski...Rekao sam i da neću trajni nalog pa sam ga dobio... Kod nas je svašta moguće! ;)
Tako su i oni tražili limitiranje na 100kn - ali ga nisu dobili (iz tele2-u poznatog razloga)...
Baš me zanima što bude kada kvar ili što već ide na korist korisniku - npr. on napravi 13000kn račun a oni pošalju račun na 13kn - što onda? Dal se tako nešto uopće ikada desilo?
Pretpostavljam da, ako bi šutio i ne bi to spominjao, uredno bi prošao s malim računom. Tako se nešto dogodilo kod bneta prije par godina. Koliko mi je poznato, bnet nikad nije potraživao razliku. Neki ljudi su čak zvali bnet i htjeli podmiriti razliku, svejedno nije bilo ništa od toga.
opet.. dogodilo se već drugi put u mjesec dana..
http://danas.net.hr/novac/page/2012/...06.html?pos=n0
ja prešao na bonove, čekam samo da me prebace i odo ja izgleda na bonbon..
Počela mi konstantno pucati veza na tele, govorim samo o internetu. Spojen na tele signal, svi parametri identični ko prije i jednostavno pukne veza. Spoji se on opet i sve, ali mi troši više prometa, baterije i živaca.
Lokacija, mobitel, tip mreže, jesi probao u drugom mobu ili sa drugim brojem? Kristalne kugle su se prestale proizvoditi kada su spalili zadnju vješticu.
@djibuti
Ja koristim SMART i ne puca mi internet, desilo se to dan-dva prije jedno dva tjedna ali sada se popravilo i radi bez problema (lokacija. Osijek)
Lokacija je Zagreb, napisao sam da je sve identično, nije do toga. Nemam drugi mobitel i karticu za testiranje. Počela je pucat veza sama od sebe, to vidim na kojekakvim messengerima, pri surfanju se to ne primjeti. Prije sam mogao biti spojen satima bez pucanja, a to isto se redovito događa i na bonbonu(isprobani različiti mobiteli i kartice).
10aLEX-a tako nekako pred dva tjedna za vikend sam imao problema i sa samim spajanjem, ali događa se pa nisam odmah to pisao, ali od tad otprilike mi puca veza. Ne znam dal su nešto mijenjali tad.
Jedna pohvala što su vratili prikaz podatkovnih paketa u MB, ali odmah i kritika što su bespotrebno zakomplicirali provjeru istih. Starom provjerom na *130# apsolutno ništa nije falilo. Ne znam čemu sad ova *150# provjera, jedino šta sad prikazuje i valjanost, ali da su htjeli mogli su to i tamo ukomponirat.
Slazem se, bespotrebno kompliciranje provjere: Pritisni 1 za opcije, 2 za bonuse ; Pritisni 1 za minute, 3 za MB... Mogli su jednostavno cim utipkas *150# prikazati i minute i MB i SMS poruke.
A da tek vidis kako je to kad uvedu vise od dvije opcije! Vidjao sam taj sistem i otvoreniji je za vise opcija, sto znaci da u buducnosti mozemo ocekivati da ce prosiriti *150# sa tim! :)
To je mozda malo brzi nacin nego kao kad na bonbon-u moras poslati sms pa cekati odgovor (3 sms za aktivirati odredjeni paket).
Meni je net pucao na nokiji 5800 a sad na htc evo ne(u nazad 20dana) lokacija Arena Zg(Laniste)
Ne znam dali je do mobitela ili su nesto popravili na mrezi.
Koristim smart na bonove(nadam se da ce tako i ostati ali nije do mene)
Meni je pucao nekolko tjedana, možda i mjesec dana. Sada je opet super stanje, spojen sam satima i sve štima kao i prije. Ne znam šta su radili ali dobro da su popravili.
Edit; sad tek vidim datum svog originalnog posta, vrijeme leti. Znači pucanje se proteglo na dva mjeseca otprilike.
Meni ne puca net nikada ali mi puca dostupnost kada mi se mobitel prebacuje s 3G na EDGE onda kad me netko zove javlja da sam nedostupan i meni stigne poruka da me netko zvao!
Hm, u skladu s nazivom topica, a da ne budem offtopic, zasad nek ovo bude pohvala (dok ne vidimo o čemu će zapravo biti riječi):
C/P obavijest sa Twittera danas:
Korisnici bonova, nismo vas zaboravili! Uskoro pripremamo iznenađenje i za vas! Ništa vam ne smijemo reći osim da će biti – jaaako dobro! :)
Opa, ajde da vidim sta ce odgovoriti na "brutalku".
Jel u ovoj Revolucija tarifi moguće uzeti i neki mobitel po povoljnijoj cijeni?
Ozbiljno se premišljam na prelazak, jedino me muči samo 500 MB uključenih u pretplatu. Vidio sam da za dodatnih 50 kn daju još 500 MB
Jedna pohvala za Tele2. Jucer su mi poslali poruku (iako mi je rodjendan za cca 2 tjedna) "Prica se da ovaj mjesec slavic rodjendan? Tim povodom poklanjamo ti 15kn na tvoj racun. Vjerojatno ce ti trebati za silne dogovore oko organizacije tuluma! Dobro i zicamo poziv ;) Zelimo ti sretan rodjendan." Ja prezadovoljan :D