a druze jel znas moj problem rijesiti, koji cu task manager instalirati za g810 pa da mogu kill tsrautostart.exe
Pročitao sam i tvoj problem, ali iskreno nemam pojma kako Samsung i Symbian rade i koje su razlike u odnosu na Nokiu što se tiče aplikacija, potrebe za potpisivanjem i općenito vezano za to :-/
Jesi probao u Garminu isključiti "background process" u "settings"? Ako nemaš to u opcijama, updejtaj Garmin na npr 5.0.60.
Koristiš li assisted GPS ili samo GPS? To ti piše u Garminu kad označiš opciju da vidiš snagu signala.
Običnom GPS-u treba malo duže da nađe satelite, a treba mu i bolji pogled na nebo. A-GPS je nešto brži, ali ne vidim na gsmareni da to ima tvoj mob.
Updejtaj Garmina: http://cafe.mobil.hr/attachment.php?...2&d=1251443043
Pokreni program koji skineš, pitat će te da instaliraš preko stare verzije i samo potvrdi.
Restartaj mob.
Otvori tools - settings - system - skroz na dnu imaš za isključiti background process i podesi na disabled.
Restartaj mob još jednom, pa počni uspoređivati da li ima kakvih pomaka u trajanju baterije.
druze ima li malo starija verzija da se updatea jer ova izgleda ne moze, instalirao sam ja nju , al mi je i jezik izmjesan-malo hrvatski malo neki ni ja ne razumijem, nema to tools itd, mozda mob ne podrzava tu verziju, daj da probam sa nekom starijom npr.5.00.50 jel imas link?
evo instalirao sam verziju 5.00.50 i isao sam na tools - settings - system i skroz na dnu mi pise launch background service i samo mi je podeseno na disable, a nema ovoga sto kazete background process... sada cemo vidjeti kako ce se baterija ponasati..
To je to, da. Obavezno restartaj mob nakon što si podesio na disabled. Ako ne upali onda stvarno nebi znao što bi više pomoglo.
Ovo su moji primjeri iz čistog standby-a, bez ičega aktivnog u pozadini (osim TSRautostarta na drugoj slici)
Evo budem pokušao opet usporediti kod sebe pa editiram post s odgovorom.
edit: upravo isto kao i na slikama gore, nema razlike u grafovima.
Cemu uopce sluzi Launch backround service. Koje su razlike kad je iskljucen ili ukljucen. I kako bi trebao biti.
Hvala na odgovoru.
i ja se zahvaljujem na pomoci, pogotovo xlr-u bez kojeg ne bih uspio... I jos nesto, uvijek kad ste koristili navigaciju nemojte izlaziti sa crvenom tipkom na mobu nego idite na ono x i pita vas jeste li sugurni da.... Ja jucer izsaoa na x i pricam s prijateljem 1H ja pogleda 2 crtice se potrosile, evo ga reko opet me zeza, kad skontam navigacija upaljena... hehe
instaliraj verziju 5.00.50.. evo ti link: http://www.uploading.com/files/K2XIG...-d9e24907.html
kod mene je instalirana ova i sve uredu radi...Pozzz
da da...imao sam prije .50 i vratio ponovo
Početnik sam i o software na mobu neznam puno. Želio bi si instalirati navigaciju na C905 (naravno na crno). Dali mi netko može na jednostavan način napisati što treba sve napraviti. Hvala
Poz, imam nokiu 5800, garmin xt 5.00.60, sve sam instalirao i otkljucao mape (adria 2.30 i SCG 2.0) prepoznaje ih u podesavanjima garmina na telefonui stiklirane su ali kada otvorim view map nema mape, pise no map. Probao sam ponovo da otkljucam obe mape i opet ih prebacio preko map source 6.15.6. Mozda je to i objasnjeno ali ovde ima 88 strana, razumite me, jel moze neko da mi pomogne?
koliko ja znam, C905 nema niti symbian niti WM. tako da od instalacije garmina ništa
Netrebaš listiti svih 88 stranica, ali je dovoljno da malo pogledaš sticky teme i linkove!
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
tu ćeš naći odgovor na svoje pitanje
Kartu može nomalno vidjeti i u "offline" modu dok mob ne nađe satelite.
Probaj otići u tools - manage my data - map sets - pisat će ti folder E:\Garmin - klikni mapsource i vidi koje ti karte nudi za selektirati te ih selektiraj ako već nisu označene.
i ja imam mali problem..skinuo cn 2010 mapsource version..imaju linkovi na 84 stranici..
i rarom spojim te dijelove..dobim mapu CNEU2010.10_Mapsource i u njoj puno nekih fileova..
pitanje je sto sad s time??
kako to prebaciti u map source???
pomoc please
update:
rijesio sam sad to ovako..fileove iz mape CNEU2010.10_Mapsource sam kopirao u folder gdje imam instaliran garmin,ali s time da sam u folderu garmin napravio mapu FAM_449 (posto je od adrije FAM_708,pa sam tom logikom napravio isto za CN2010)..u mojem slucaju na mjesto c:garmin/FAM_449
i pokrenuo map source i pokazuje mi sad dvije karte..adriju 2.3 i CN 2010.1 ..
jel to sad dobro uradjeno? mogu sad oznacit dijelove CN i adriju i radit ce??
imam instalirane karte AdriaRoute i Kartu Europe 2010. Problem je sljedeci: Za bilo koje mjesto van karte AdriaRoute javlja grešku "Kalkulacikja rute do odredišta nije moguća", iako uredno bez problema nadje željeno mjesto u popisu gradova, adresa prilikom odabira.
Sva mjesta unutar AdriaRoute mape rade bez greške, ali van AdriaRoute nikako
Pod Skupovi Karata - MapSource oznacene su obje karte
prilikom prebacivanja sa pc-a na mobitel, u Mapsource-u na karti AdriaRoute oznacene su sve zemlje, a na karti Europe 2010 te iste oznacene u AdriaRoute su ostale neoznacene..bas onako kako pise u uputama
Zna li netko u cemu je problem, hvala.
evo mali bump i update problema "Kalkulacikja rute do odredišta nije moguća" :
problem se javlja dok su mi na mobitelu u Skupovi Karata - MapSource, oznacene obje karte (AdriaRoute i Europa 2010).
Kada pd Karte odaberem samo Europa 2010 problema nema (naknadno sam na kartu Europe 2010 oznacio i Hrvatsku iako je imam i na AdriaRoute).
Znaci problem je negdje izmedju te dvije karte AdriaRoute i Europa 2010.
Zna li netko o cemu se tu radi.
Na prvi pogled bi rekao da ruta nije mogla biti kreirana jer AdriaRoute ima karte RH, dok Europa 2010 sve ostalo. Možda Garmin ne može povezati odlazište i dolazište ako su na različitim skupovima karti. Nagađam samo, jer ne mogu isprobati pošto koristim samo AdriaRoute, a i sam kažeš da sve radi ako u kartu Europe uključiš i RH (makar ti se poduplava sa AdriaRouteom).
Odznači kartu HR na Europe 2010 i HR imaj samo na AR. Ja imam tako i uredno mogu navigat iz HR u IT i nazad.
tj. odznači sa Europe 2010 one zemlje koje imaš na AR, ja imam tako i nemam problema.
tako mi je i bilo u 1. kombinaciji i niije radilo
..ali mislim da sam otkrio u cemu je problem...naime u kombinaciji gdje su na karti Europe izostavljene sve zemlje koje se nalaze na AdriaRoute, rade sve rute i zemlje osim rute kada iz Hrvatske idete u južni dio Italije, gdje je dio rute trajektom morskim putem..mislim da tada dolazi do preklapanja izmedju AdriaRoute i karte Europe, jer na karti Europe Italija sa morem ulazi duboko u naše teritorijalne vode i tada dolazi do preklapanja izmedju te dvije karte i moguceg nastanka problema sa crtanjem rute.
sto mislite o tome? to mi se cini jedino logicko posto sam isprobao za ostali dio Italije gdje se ne ide trajektom i sve radi normalno.
...a, vjerojatno je onda do toga, lako moguće.