instaliraj iphone notification a defaultne notifikacije ugasi.. pa u ipn složi za koje app želiš notifikaciju(facebook, skype, whatsapp, sms...) i imaš ko na iphonu..
Printable View
instaliraj iphone notification a defaultne notifikacije ugasi.. pa u ipn složi za koje app želiš notifikaciju(facebook, skype, whatsapp, sms...) i imaš ko na iphonu..
Koju aplikaciju preporucate za trcanje, voznju biciklom.. (mislim na runkeeper i slicne aplikacije)?
Imao sam jednu i bio registriran ali uopce se nesjecam kako se zvala. Da ima standardne opcije (kilometraza, gps pracenje po mapi...) u biti to svaka ima, ali i da ima mogucnost gledanja rute na kompjuteru i ako je moguce shareat na facebook.
EDIT: Probat cu endomondo pro, najpopularniji je na marketu, samo se nadam da nece gps ubijat bateriju.
EDIT2: Da, da, endomondo sam i prije koristio, samo se preko facebook accounta logirao i sve mi se učitalo.. perfektno, uskoro na test vožnju, zaboravio sam više kako ovo radi :D
Ma bit će u džepu mob sve dok nenabavim neki držač za mob.
Sad nešto gledam po dropboxu i piše da imam 7.75GB ukupnog prostora, a imao 30GB (instalirao onaj mod od 23GB).
Neznam šta se najednom desilo da sam izgubio sav taj prostor.
EDIT: Aha čitam nisam jedini.. svi su izgubili koji valjda nemaju Sense 4.0
Ja imam 23.88 GB bez tog tweaka, sada daju 500 MB umjesto 250 MB za svaki referral.
Zato cu ja bez upozorenja prebacit sve svoje podatke na box.com :) I nije im to neka fora, ja sam imao custom rom sa senseom 4 i dobio taj dodatan prostor, prije neki dan sam stavio rom bez Sensea i jucer primijetim da mi je nestao sav taj prostor i da me vratilo na 6 GB koliko sam imao prije.
Ionako sam se klackao izmedu dropboxa i box.com, ovime su mi samo olakšali dilemu.
Sto se aplikacije za trcanje/bicikliranje tice, meni je najbolja Sports Tracker (https://play.google.com/store/apps/d...om.stt.android). Prije njega sam koristio Runkeeper, ali s ovom sam puno zadovoljniji. I web stranica im je ljepša (subjektivno) :)
Pa čak sam i zadovoljan potrošnjom Endomondo aplikacije.
Imao sam 95% baterije kada sam započeo vožnju, par puta tokom vožnje pogledao na kojoj sam kilometraži, okino pokoju fotku, i nakon 1h 45min vožnje baterija je bila na negdje oko 72%, s tim da je cijelo vrijeme GPS bio upaljen naravno, data ugašen i ekran ugašen.
Čudno mi je da se nisu slike uploadale koje sam slikao tijekom vožnje, Nokia sports tracker je automatski uploadao slike i na karti označio gdje su slikane.
Za muziku neznam, nisam probavao a i nemogu jer Endomondo neprepoznaje moj defaultni Music player (jer ga nemam, nije mi ni došao na Darky ROM-u, imam PowerAMP).
Stavi runtastic (ima 2904 raznih sportova), s njim možeš pohraniti session i onda ga kasnije uploadati kada uključiš net. Ispiše ti kartu, kalorije, čuda :)
Ja ga imam na optimusu i kad sam išao pješke 15 km cca, potrošio mi je samo oko 35% baterije. Tako mi je i bilo dok sam imao iphone.
U biti statusna traka, ono što se prstom spusti dolje je info traka s obavijestima, notifikacijama...tako da tebi smeta nešto što je sasvim normalna stvar kod androida - što god da se desi, tu će te obavijestiti (stavljanja/vađenje sd kartice, nedostatak memorije, poruke, pozivi, mail...)
Možeš posve maknuti statusnu traku (npr. launcher pro ima opciju hide status bar). Možda neće uvijek biti sakrivena, ali na homescreenu neće biti prikazana. Ja sam ju npr. sakrio preko widgetlockera (da ju ne prikazuje dok je zaključan ekran, jer se može "zapeti" prstom za nju pa onda nastaju komplikacije, lag, smrzavanje, interferencija...)
E sada ako ne želiš da ti sms bude u statusnoj obavijest, u handcentu podesi dal da ti dolaze obavijesti u statusnu traku i ako dolaze kako da izgleda sličica, vibracija, led notifikacija koje boje i koje frekvencije, frekvencija vibracije...Možeš staviti popup i kakav da bude popup (obični ili prošireni...)
Znači, do skypa, fejsa je dal ćeš moći customizirati notifikacije - umjesto fejsa probaj friendcaster (možda ima više opcija).
Moj savjet je da se navikneš na statusnu traku i način obavijesti u androidu. Eventualno ako ti se neda scroolat imaš u launcher pro shortcut kada klikneš dugme settings na telefonu da odabereš "notifications" pa eto nemoraš scroolat nego tapneš. Ili jednostavnije napravi si shortcut na homescreen. Meni se osobno baš taj način obavijesti u androidu sviđa - sve na jednom mjestu...od sistemskih informacija do sms-a ili maila...i naravno, kada pogledam sms ili mail preko zadane aplikacije, notifikacija u statusnoj traci (koju nevoliš) sama od sebe nestane. Znači, ne moraš prstom scroolati i otvarati statusnu traku - dovoljno je npr. zatvoriti popup sms i to će maknuti automatski i notifikaciju. Inače, kod androida 2.2+ i novijih (što je mislim slučaj kod tebe) aplikacije koje nisu sistemske ne mogu maknuti notifikacije. Zato, napravi root i preko titanium backupa (najjednostavnije) prebaci sms aplikaciju na system, tj. u titanium backup-u nađeš npr. handcent, pridržiš na njemu prst i odabereš "convert to system app". Tako će se automatski onda maknuti notifikacije jer je aplikacija sistemska sada. Pretpostavljam da je to tvoj problem - notifikacije koje se ne žele maknuti!?
wow, hvala na ovako dugom odgovoru :D
naime, instalirala sam iphone notifications, koji mi je super (preporuka rapajic_st-a), medutim sad mi te notifikacije dolaze i taj scroll not i prek tih iphone not...
sto se tice tih notifikacija, smetaju me i te slicice i to kaj moram skrolat, odnosno taj clear not... primjerice, ponekad imam 4 ikonice iste stvari jer ih nije grupirao (igrica jedna), ili se nakupi 4-5 ikonica, a ja bih samo da me obavijesti pop up prozorcicem da mi je netko nes poslao na fejsu ili sam dobila PM na nekom forumu... to ionako prije primjetim nego te android notifikacije...
nemrem se nikako naviknut i strasno je iritantnoooo...
ima li mozda neki custom rom koji to ima automatski rijeseno?
Mislim da postoje neke aplikacije upravo za upravljanje notifikacijama, ne sjećam se kako se zove znam da sam naletio na to nekada...mijenjaš izgleda i dodaješ shortcute i svašta nešta - pa možda ima i za ugasiti neke notifikacije...evo sam našao, mislim da su ovi: Super status bar i statusbar+
https://play.google.com/store/apps/d...emVuay5zc2IiXQ..
https://play.google.com/store/apps/d...=search_result
Poigraj se njima možda ima nešto korisno... I ja sam se zamarao u početku kada sam tek dobio android tim da mi traka bude čista (da ne bude ni ono da je data odspojen...) pa sam stalno išao na "očisti". Kasnije me to jednostanvo prošlo...jer su me sekirale gluposti...Očistim kad se nakupi brdo nekih notifikacija...Kada obavim brdo nečaga titanium backupom i sl. Sms sam probao koristiti popup od handcenta ali me počeo živcirati je ne nestane popup ako sam otvorio poruku preko same aplikacije i sl. Jednostavno sam prihvatio ovaj android način notifikacija preko status bara - i preko njega otvaram poruke, mail, pozive, update market aplikacija, tethering - SVE! Kada se navikneš onda će ti se sviđati zapravo! :D Zato mi i smeta vjerovatno popup - jer sam navikao na status bar pristup novim porukama, mailovima...
Custom rom - probaj na xda forums - ako tamo nema, onda nema nigdje. Ali sumnjam da to netko rješava rom-om, probaj prije nekom aplikacijom, launcherom i sl.
presla sam s iphonea, i stvarno mi je prelazak tezak :D uvijek sam se smatrala tolerantnom, ali ovaj android mi ne da mira :D 2god na jajofonu su ucinile svoje, nije mi lako :P
mobitel je velik, i drzim ga nekak vise dolje, i onda mi treeeeba vremena da otvorim taj notification center i zapravo mi je vrlo nespretno... pa mi bas fali popup kojeg cu zgasiti kad vidim da sam nekaj dobila, ili otvorit preko njega tu aplikaciju... i zaboravit da je ikad ista bilo... ;)
probaj launcher pro. Klik na lijevu tipktt otvara izbornik u dnu..settings, notification,wallpaper..
E vidis, ponukana tvojim odgovorim (s obzirom da koristim go launcher) trazila sam u opcijama za taj notification i slozila da mi home key otvara launcher :)))
GO Launcher ima mogućnost da povlačenjem prsta na bilo kojem dijelu ekrana otvoriš notifikacije ili neku aplikaciju. Sebi sam stavio da se otvara kad povučem dole, ne moram nužno vući od vrha nego mogu i pri dnu.
znam, i ja sam to (danas!!!!) primjetila, ali mi je i dalje tak bzvz, pa sam stavila da mi se otvara home tipkom ;) sad sam opet hepi ;)
Pa kasnije kada rutu završiš uploadaš preko 3G ili Wlana. I trebale bi se uploadati i slike automatski.
Kada sam imao Nokiu N82 i Nokia Sports Tracker, nikad mi nije bio upaljen internet (tada je bio jako skup) i sve sam workoute radio bez mreže, samo GPS upaljen, i svaki puta kada bih uploadao workout preko Wlana on je automatski i slike uploadao koje su slikane tijekom aktivne rute.
O tome govorim!
Hm, pa Endomondo to ne podržava koliko sam upoznat. Pro verzija nema taj feature, sumnjam da ona besplatna to nudi.
Sports Tracker ima tu opciju :)
Zna ko kak mogu podesiti Facebook for sense, da mi synca samo statuse i slike na moje već postojeće kontakte na telefonu.., bez da mi dodaje kontakte sa facebooka (oni koji su si na fb upisali tele.broj). Pod people mi ih ne pokazuje jer sam na "View" stavil prikaz samo za "phone"., ali mi na dialeru "phone" konstantno ubacuje kontakte sa fb. Cak i ako idem pod setting, accounts & sync, te na facebook for sense isključim kvačicu na "Sync contacts", sve jedno imam na dialeru kontakte