odnesi ga na servis. mislim da nema druge.
Imam jedno pitanje, koliko je Garmin kod vas precizan?
Da pojasnim sta se desava.Idem ulicom i nailazim na raskrižje gdje treba skrenuti desno (npr) i sad naravno ima strelica na ekranu i kako se ja skretanju priblizavam smanjuje se ona udaljenost do skretanja koja bude prikazana u cosku (100m do skretanja,pa 90,80 itd) ali problem je taj sto on meni pokazuje jos 30 metara do skretanja a ja vec skoro pa skrenuo.
Nebi to bio neki problem da strelica mene prati i pokazuje tocno moj polozaj ali i ona zaostaje za mojim stvarnim polozajem i to me jako iritira...:angry:
A najgore je sto to stvara probleme jer svi ukljucujemo navigaciju kada neznamo put a nemam vremena buljit u ekran i kontat jel to ovo skretanje ili ono odma malo iza njega :cry:
Pozdrav svima,
i nadam se da nisam jedini sa istim problemom.
Naime do sada sam koristio garmin XT 5.00.20 i iako je gnjavaza prava bila iskljucivati TSRAutostart.exe, radio sam to uz pomoc JbakTaskmana.
Skinuo sam update na 5.00.50 instalirao ga i u opcijama sam iskljucio Lauchbackgroundservices, ali svejedno u listi procesa jos uvijek vidim TSRAutostart.exe kao jedan od pokrenutih procesa.
Ono sto je cudno je da kada ostavim garmin da radi i udjem u listu proces vidim 2 TSRAutostart.exe od cega se jedan doista ugasi kada izadjem iz aplikacije ali drugi ostaje :angry::cry:
Da li je netko imao slican problem ??
Hvala
To ti je normalno, ja sam primjetio da mi se nekad događa da kad stojim u mjestu on mi pokazuje da se krećem 5 km/h, ili kada vozim bajs 25 km/h nekada pokazuje 70 km/h, ali to se nedogađa uvjek, vrlo rijetko..
EDIT: Instalirao sam Garmin, otključao ga, prebacio mape u mob i kad pokrenem Garmin i odem na Karte piše ispod 300m no map, ali kad odem po upr. mojim podacima tamo stoji pod skupovi karata 1 Detaljne karte, E:/Garmin/
Zašto nevidim mapu??
to ti i sam garmin kaže : nemožeš se 100% oslanjati na nijedan navigacijski uređaj. ako imaš drugu osobu u autu, ona može detaljnije gledat kartu.
meni je jučer navigacija radila tak dobro da mi nije bilo jasno kako tak precizan može bit. u milimetar.
a neki dan ja idem po cesti, a strelica n garminu se lijepo vozi 2 metra pokraj ceste....
valjd, kak sateliti stoje, taki prijem dobiješ.
e, imam i ja pitanje, tj problem.
kad sam prvi put išla navigirat garmin mi je pokazao put do odredišta ali ravnom linijom. )gotovo kao zračnom) - znači put ali izvan ceste.
i onda ja lijepo otišla u garmi i otišla pod načine tj preference puta: "van ceste", "najbrži put", i to sve....
i ja lijepo odem na "najbrži put" i stisnem odaberi. izađem izvan tog izbornika i vidim piše mi "van ceste" pod preferencama. niš mi jasno...
pa opet uđem u izbornik i odem na "najbrži put" i odaberem. pa izađem iz izbornika a ono opet se vramti na "van ceste. i tak 100 puta.
i onda sam ošla na neku drugu opciju: neku HW..blabla... i izađem, i odo mi pod preference puta nepiše ništ. samo praznina. ali ostavila sam tako jer mi je počeo navigirati po cesti a ne po pokraj puta. i bojim se to i dirat da mi se nebi postavke opet vratile na "pokraj puta"
jel to neka bubica koju garmin zna imat il se to samo meni dešava?
Pozdarav svima!!
Ja sam danas instalirao cijeli garmin i sve je radilo prvi i drugi put kad sam ušao u njega.
Sad čim uđem u garmin mobitel se zamrzne i moram ga ugasit pa upalit.
Zna li netko u čemu je problem i kako to riješiti?
Skinuo sam komplet karata sa http://rapidshare.com/files/22283987...img.part01.rar i odpakirao. Nije mi jasno kako da ih "instaliram". Mapsource ih ne vidi
Pomoc
Hvala unapred
to je karta europe u img formati.
To znači da tu kartu, možeš sad, takvu kakva je prebaciti u memo karticu mobitela (u folder Garmin) i imati ćeš cijelu kartu europe na mobitelu.
Ali je caka u tome, da ako kasnije prebaciš neku kartu preko mapsource-a na mobitel, ta karta će ti se izbrisati.
ako si htio kartu za mapsource, onda si trebao skinuti kartu u exe a ne img formatu. (o tome se već pričalo nekoliko puta u ovoj temi)
Ekipa imam garmin 5.20 ver.a vidim da je izišla 5.50,ima velikih poboljšanja spram 5.20?tnx
Change History:
Changes made from version 5.00.40 to 5.00.50:
◦Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
◦Correct the turn preview page in landscape orientation.
◦Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
◦Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.
Changes made from version 5.00.30 to 5.00.40:
◦Provide location format selection for coordinates.
◦Correct picture viewer to show multiple photos in Travel Guide.
Changes made from version 5.00.20 to 5.00.30:
◦Provide support for Nokia 5800 (S60 touch screen).
◦Provide a background service that monitors incoming messages which may contain information used by Garmin Mobile XT. A new setting will allow the user to turn this option off (Tools -> Settings -> System -> Launch Background Service).
◦Improve map drawing performance.
a jel mi netko možereći mogu li karte koje sam stavio na garmin mobile u 5800 staviti i na garminov gpsuređaj (nuvi)...radi se o adriaroute 2.3
Stavil 5.50 gore i karte adriaroute 2.30,radi odlično,kolko vidim brže satelit nađe spram 5.20
sve je isto, samo je drugačija (bolja) kompresija pa stari uređaji ne čitaju NT karte
Imam N78 i sve sam pokusao sa garminom da ga instaliram ali bezuspijesno ,sa N73 je islo sasvim glatko ,ako moze mala pomoc jer nemam rijesenja,Hvala unaprijed!!!
jel možeš malo precizirati svoj problem.