u Tele2 prilikom raskida pošalješ na korisnik@tele2.com presliku osobne, broj mobitela i IMEI i stiže ti kod kroz 24 sata
Printable View
u Tele2 prilikom raskida pošalješ na korisnik@tele2.com presliku osobne, broj mobitela i IMEI i stiže ti kod kroz 24 sata
Vip nije nista objavio? Pa jel moguce da oni jedini nece omoguciti raskid ugovora?
Vipnet:
Obavijest o izmjenama Općih uvjeta od 1.7.2014.g
ne vidim ništa zanimljivo :(
Jel pokušao netko pregovarati s HT-ovim retentionom?
Ma ispregovaraj promociju za Plan tarifu, 100kn sve neograničeno.
Inače, nekima koji su išli raskidat pretplatu su nudili svašta(500min, 600sms, flat net za 75kn/mj).
Može se sada svašta dobiti čim malo zagrebete površinu da bi otišli.
I dalje su bolje telefonski.
Vipnet SZK telefonom tvrdi da nemaju još ništa konkretni i da će korisnicima pisamin putem na kućne adrese dobiti dopis sa uputom i svim objašnjenjima o utvrđenim cijenama i mogućnostima raskida ugovora ili bonova:
iz Obavijest o izmjenama Općih uvjeta od 1.7.2014.g
Članak 13.
Ostali razlozi za raskid pretplatničkog odnosa
13.4 U slučaju isteka roka bona ili raskida pretplatničkog odnosa Krajnji korisnik ima pravo na povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa. Uz zahtjev za povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa na računu za unaprijed plaćene usluge Krajnji korisnik je obvezan dati na uvid SIM karticu, bon i identifikacijski dokument, a ukoliko je riječ o neaktiviranom bonu, kupljeni bon. Pravo na povrat ne odnosi ne na novčani iznos koji je posljedica uplate od strane Vipneta u sklopu posebnih promotivnih akcija.
a kako doć do tog retentiona telefonski?
Podneses zahtjev za raskid u t-centru i onda te zovu iz retentiona, ili te nagovore ili im procitas neki kod za gasenje.
Barem tako je meni bilo.
A valjda ce nam omoguciti taj sugavi raskid. Tele2 i t ht su to odradili. Ajde cigani omogucite i nama.
Ak niš ne upali uvijek možeš tražiti promociju za Plan tarife da te prebace. 100kn za sve neograničeno
"U razdoblju od 8. svibnja 2014. godine do 8. lipnja 2014. godine HT uvodi za nove i postojeće privatne korisnike novu ponudu u pokretnoj javnoj
komunikacijskoj mreži HT-a, na Plan za surfanje L tarifi kako slijedi: novi i postojeći privatni korisnici koji u gore navedenom razdoblju potpišu ugovor
uz obvezno trajanje pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca na Plan za surfanje L tarifi, ostvaruju 24 mjeseci 50% popusta na mjesečnu naknadu tarife
te 100% popusta na iznos naknade opcije Flat. Popust na tarifu iznosi 82,50 kn s PDV-om (66,00 kn bez PDV-a); a popust na opciju Flat iznosi 40,00
kn s PDV-om (32,00 kn bez PDV-a). Ponudu je moguće ostvariti bez kupnje uređaja po subvencioniranoj cijeni."
Ali tada treba potpisati ugovor na 24mj, to je uvjet za tu promociju.
Otplata uređaja na rate - što kaže hakom na to? Tamo piše raskid bez naknade, a to je ipak onda naknada kako god se nazivalo... Možda ni to ne smiju naplatiti - nije to zaseban ugovor...l
Uređaj moraš otplatiti ako imaš opciju uređaj. Ne mogu ti to otpisati jer to nema veze s pretplatničkom tarifom.
@nix - da ideš i preko retentiona tražit nešto morat ćeš produljit ugovor
ajde nix1001 javi ako je prošlo
ja ću onda krajem tjedna skoknut do njih da raskinem..
Samo sam čitao hakomovu izjavu i stoji bez naknade. Ne spominje izuzetke. A opcija otplate je vezana uz tarifu, kolika tarifa tolika rata, onoliko rata koliko traje ugovor, pa popust na tarifu uz otplatu na rate...vezano je itekako. Samo jel hakom rekao da se to mora platiti? Nema veze logika...
Tako bi mogli onda traziti da se plati opcija neka npr. Max tv 2 go i sl...jer nije tarifa nego opcija..
Sto se tice opcije uredaj na rate, to treba 100% platiti, nema se sto pitati Hakom.
Crno na bijelo pise, kad se uzima uredaj, puna cijena na papiru, dio se plati odmah, a dio se razdijeli na 24rate. Sve stoji u planu otplate, i taj dio ce se svakako trebati platiti.
Ali zanimljivo mi je npr. kod T-mobilea u obiteljskoj tarifi, na papiru nemam uvjeta sto se dogada ako se raskine ugovor, a ako taj broj izdvojim iz obitelji onda opcija uredaj prelazi na novog nositelja. Bas me zanima bi li se to moglo nastaviti otplacivati, bez rate za tarifu?
netočno:
točno:
1. Podneses zahtjev za gašenje, prijelaz na bonove... u t-centru, dobiješ kod i broj telefona službe za savjetovanje korisnika
2. u roku od 48h zoveš službu za savjetovanje korisnika i pročitaš kod. tada pregovaraš s njima
3. ako u roku od 48h ne zoveš službu za savjetovanje korisnika - naprave što si zatražio
u t-centru: gašenje, prijelaz na bonove...
operateri nisu nudili vezivanje ugovora uz tu opciju - pa stoga nema ni raskida.
U T-Centru su mi nudili novu pretplatu uz novi otplatni plan, ali ništa prepovoljno. Zvat ću kasnije, pa javim što nude preko telefona, ali sve mi se više čini da ću na BonBon.
Podnio sam zahtjev za raskid u T mobileu i poslali su mi mailom ugovor na potpis ali na ugovoru piše raskid i prijelaz na bonove 30. 6.ja sam naglasio da želim prijelaz odmah i agent je rekao da može ali mi je ipak napisao 30. 6. Neču im to potpisati. Idem sutra u T centar. Pazite ljudi i pročitajte ugovor.
Upravo izaso iz t-centra i kaze teta da nemogu sacuvati broj ako odem na simpu i da prijelaz na simpu ide tek od 1.7.
Moram sad u bonbon da bi zadrzo brojeve i da ih mogu staviti u mob., a 1.7.kad raskid bude vidljiv u sustavu mogu doci po kod za dekodiranje telefona.
I nedaju poslovnu xxl tarifu aktivirati bez placenih 6 racuna unaprijed. :(
Dakle isplati se otici u t centar i zatraziti raskid ugovora jer postoji mogucnost da ponude neki popust ili sl.? Iako sam pretplatnik tek mjesec i pol?