probaj je formatirati preko moba. ako treba, dva puta. moguće je da je i kartica defektna.
Printable View
probaj je formatirati preko moba. ako treba, dva puta. moguće je da je i kartica defektna.
pisu ljudi na xda da ima problema sa class10, doduse 32GB... to me muci jako, ima ko tu sa 32GB karticom da radi bez problema? i koja je?
formatira s mobon 2 puta na kompu svaki put sporo formatiranje, i čak negdje vidio da treba bit veličina 64 bajta umjesto 4096
i ništa to sadnje je mob formatira i nakon nekog vremena defy kompletno krepa, zvadiš bateriju i upališ bez kartice sve radi.
a komp uredno prepozna i barata s karticom.
mislim da defektna nije a i nova je
ima koje rješenje osim zamjene za class 8 ili 6
proba da s bilo kojom vrjednošću malo radi pa nešto crkne tj s smrzne
jesi flashao drugi rom na mobitel?
ma nisam još ništa fleša ni mjenja na njoj.
čak ni roota ni ništa.
možda niža klasa kartice bi bila bolje rješenje ili flešanje?
jeftinije ti je kupiti drugu karticu ili flashati? :)
pa nisam mislio kupiti nego mjenjati =)
onda koji rom bi bio naj bolji za stavit skromna mišljenja da čujem =)
U vezi SD kartice, poznata stvar.
Preko windowsa ( CMD -command prompt-) formatiraj karticu koristeći ovu naredbu:
= Citat =:
format X: /fs:fat32 /a:32K
zamolio bih vas da potpišete peticiju za otkljucavanje motorolinih bootloadera
http://www.change.org/petitions/moto...bootloaders-2#
Pazi samo da X u naredbi zamjenis slovom svoje kartice koje ti je prikazano u My Computeru !
upravo sam uzeo defy+ u vipu i prodavač mi je izričito naglasio da je mobitel zaključan, no uredno radi na tele2 kartici :cthumbup:
Imam nekoliko pitanja:
1. Nitko nije napomenuo koliko traje baterija tijekom normalnog korištenja mobitela. :)
2. Nigdje ne vidim koliko ima ROM memorije za instalaciju aplikacija. U nekom reviewu sam vidio da se spominje 2 GB, a u drugom da ima malo mjesta za aplikacije pa sad ne znam što je točno.
3. Ima li stereo zvučnike ili nema?
4. Je li netko probao preko OTG adaptera spojiti USB memory stick, tipkovnicu ili miš i kako radi?
Unaprijed hvala.
1. Pojasni normalno korištenje (2g only, 3g only, 3g prefered?) gps koristenje, original ROM ili custom?
2. 1.24gb ima telefon memorije (s CMIUI 2.5 imam jos 1.0gb slobodnog mjesta)
3. Kak da to provjerim?
4. Nemam adaptera, ali bih rado to isprobao.
1. Uglavnom 2G, 3G uključim samo kad planiram imati veći data promet, bez GPS-a i s original ROM-om jer s bi custom trebala duže trajati.
2. Na to možeš instalirati aplikacije ili ta memorija glumi internu SD karticu? SGS recimo ima 2 GB ROM-a i 6 GB je interna SD kartica.
3. Pogledaš na njemu koliko ima zvučnika, ccc...
4. Posudi od nekoga tko ima Nokiu ili naruči s eBaya/DealExtremea za par kn.
Ovo odgovaram za Defy +
1. 1700 mAh baterija mi izdrži preko 30h korištenja uz podešeni mod očuvanja baterije "night saver" (stock Ginger)
2. 2 GB interne memorije, 1 GB ROM + micro sd
3. ima 1 zvučnik kao i defy ispod poklopca koji se odlično čuje, čak i equalizer odlično zvuči
4. nemam takav adapter, to je nešto kao kod nekih nokijinih serija valjda (e7)
:thumbup:
s 2g mi na originalnom romu trajala po 2 dana
Ne glumi sd karticu vec je baš memorija interna i mozes gore instalirat stvarno puno
1 zvucnik onda :D
nemam nikog s nokiom
Uglavnom, 2g i custom rom tipa MIUI ce trajati i do 3-4 dana (po noći flight mode).
Evo ti jos jedan podatak, na playeru MX video player s brightness na 2 mogu pogledati oko 5 sati filma ako ne i duze.
Je li netko probao instalirati Galnet MIUI ROM ili bilo koji drugi CM7/9 ROM na Defy Plus?
napravio ovo pred 3 dana i sasada radi kako treba
1.batreija normalno korištenje defy s origilalnim romom 2,2 traje po 2 dana uz uključenu štednju baterije da se isključuje s neta nakon 15 min neaktivnosti, i ručno gasim 2g ili 3g mobilni net kao i wlan
2 ima 2gige zapravo gigu i 900,i bez problema prihvaća sve programe, dok slike ni mjuzu nemožee na nju,čak ni kamera ti ne radi bez sd kartice tako da te 2 gige isključivo za igre i programe(ne navigacije)
3 nema stereo zvučnik ali dere se ko lud u odnosu na nokiu 5530 ili5800 koje imaju stereo zvučnik defy hi pojede jer jak je i čist
4nema se takvo nešto
Nisam stavio gore galnet MIUI jos, ako hoces mogu ti provjeriti dal rade osnovne stvari.
Imao sam gore ICS (CM9)pravi (bugova ima, ne radi kamera, ne radi FM radio, navodno wifi problemi koje ja nisam iskusio), MIUI (jako dobar rom, dapače odličan, brz stabilan, ali mi se njegov gui ne svida bas), CMIUI (miui zasnovan na ssvjezim CM7), CM7 (lagga, stabilan).
Uzet ću ipak običan Defy, nije mi toliko do tih 200 MHz i baterije, više bih volio da je unutra dobar ROM.
USB OTG bi uz malo muke morao proraditi, prekopao sam sad po netu. Probajte nabaviti adapter pa testirajte, a ja ću javiti kako radi s mojim.
Mislim da sam negdje vidio da je u defy i defy+ zapravo isti procesor samo je clockan. Sto ti govori sve.