Ne radi mi GPS, tj. ne mogu ga nikako pokrenuti!
Mislim da je sve OK podešeno jedino što je u mobu Tele2 blabla kartica.
Može li biti do nje jer nema prenosa podataka i to?Radi se o Hero-u.
Ne radi mi GPS, tj. ne mogu ga nikako pokrenuti!
Mislim da je sve OK podešeno jedino što je u mobu Tele2 blabla kartica.
Može li biti do nje jer nema prenosa podataka i to?Radi se o Hero-u.
Google Maps ne, oni ne podrzavaju off-line navigaciju. No ima drugih programa koji to pruzaju, prica se o iGO softwareu za Android OS.
kako ne radi, znači kad ga ukljućiš on se neće ukljućiti ili kako?
probaj sa nekim programom pokrenuti gps pa vidi dal šta radi, tipa gps speedometer ili slično...
Pitanje?
Kako staviti drugi rom na hero-a?
Šta znači root telefona?
Kako spremiti sve kontakte na sim karticu odjednom?:cry:
EDIT: možda je mislio na vremensku prognozu kad mu nađe neku desetu lokaciju pod my location?
Evo meni konkretno kad stavim htc weather widget na desktop, zna se desit da mi pokazuje neki grad u kojem je temperatura 22 c...znači negdje u 3p.m.?
kad otvorim widget i upišem my location nađe mi pulu ali mi je ne stavlja kao početnu lokaciju?
valjda sam dobro napisao?
Ne znam kakva je vama kamera onosno fotić po noći...ali ja niš ne vidim ...odnosno noćneslike su jako, jako loše.
Kamera po imalo slabijem osvjetljenju je - katastrofalna! Nemam druge riječi za opisati, ne vidi se ništa - samo crno, dok npr. Nokia E65 koja bi trebala biti živo njesra od kamere napravi fotku gdje se vidi ono što želim uslikati.
koliko vidim na xda forumu, već je izašao custom Rom baziran na Android 2.1 (ako se ne varam)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=622468
E sad, da li to znači da bi uskoro mogao izaći i "originalni" Android 2.1 ??
pa ja mislim da sam negdje pročitao podatak da izlazi sredinom veljače, barem za gsm model (ne za Sprint)
nego, jel netko našao način da se zamjeni onaj standardni engleski riječnik koji se koristi pri pisanju prouka i mail-ova, sa hrvatskim ili da se izbriše, pa da sam dodajem riječi kroz pisanje poruka...
Situacija je sljedeća - leakan je 2.1 ROM, ali ne za Hero nego obični (mislim da je s Nexusa jer imaju problema s određenim dijelovima i rezolucijom istih). Sad ekipa slaže 2.1 ROM-ove bazirane na tome iako još uvijek imaju probleme koje su imali i kad su slagali 2.0 - nedostatak pravih drivera.
Tek kad HTC službeno izbaci 2.1 se mogu očekivati "normalni" (stabilni i skroz funkcionalni) ROM-ovi iako je i ovo što ekipa radi fakat dobro.
Ja trenutno imam AychTeeSeeov 1.5 Vanilla Cupcake ROM koji doslovce leti jer nema Sense, a i meni se osobno više sviđa pure Android. :)
I, da, mogao bi izaći uskoro, ali i ne mora. Koliko ljudi kažu po forumima, s HTC-om se nikad ne zna. :)
Ja sam odabrao neki češki samo zbog naših znakova iako možda ni to nije trebalo jer naši znakovi čćžšđ rade iovako.
Uglavnom, moj prijedlog je da normalno koristiš npr. engleski riječnik i kako pišeš poruke dodaješ i spremaš naše riječi. Ja sam tako napravio i sada kad pišem poruku kao da imam naš riječnik gore. Samo treba malo duže koristiti dok taj fond riječi ne bude veći.
pozdrav
znači imam G2 touch i neče mi učitati kontakte sa sim kartice,,stisnem na import i ništa
Da li koristiš Outlook ili Gmail?
Prebaci sve kontakte sa SIM-a na mobitel koji si ranije koristio i poveži ga sa Outlookom ili Outkookom Express i sinkroniziraj kontakte. Zatim izvezi (export) kontakte u jedan fajl (file). Sa da imaš backup kopiju svih kontakata i učitaj ih na Google kontakte. Mobitel će dalje sam učoitati cijelu listu kontakata. Ako ne koristiš Google, napravi si račun jer je to svakako preporuka za sve koji imaju Android. Ima još varijanti ako je zapelo sa kontaktima ali glavno je da se jednom za svagda makneš sa čuvanja kontakta na SIM-u jer je to najprimitivniji način baratanja kontaktima.
Za bilo kakve napredne mogućnosti moraš imati neke backupe ili Adresar u Outlooku/Gmailu
Koliko mjesečno potrošite data prometa??
(tu mislim samo na promet sa mobilnog operatera, ne što potršite sa W-Lan-om)
Meni je non stop povezan na internet pri čemu su aktivne stvari kao što su sinhronizacija 3 mail računa, kalendara, kontakata, fejs notifikacije i slično. Ni najmanje ne gledam na potrošnju i slobodno se koristim internetom kad god mi padne na pamet nešto. Naravno da ne gledam puno Youtube videa i slično jer je to i nepraktično - čitaj sporo učitavanje koje mi se ne da čekati. Uglavnom, ne pišem postove na forumu i te stvari :) ali kad god hoću provjerim što ima na netu, proguglam nešto i slično.
Sve ovo nabrojano potroši nekih 70-100 MB mjesečno. Ja bih rekao da je preko 200 MB jako teško potrošiti, ali ima nas svakakvih ;)
Jel zna neko kako namjestit mms postavke na herou? btw na tele2 pretplati sam
EDIT: ma nije mi omogucen mms na herou a oni u tele2 nemaju ono za slanje automatske aktivacije a nemogu na netu pronac tocno podatke koje trebam upisat za mms tamo kad odem u settings od mms. uglavnom ako ko ima upute...
ja nemam, a iz Rijeke (Matulji) sam. Meni skida za Opatiju, koji put za Matulji. Update ide samo preko WiFi mreže.
kod mene je problem davno riješen. Izbrisao sam sa prvog mjesta grad koji je bio i stavio Rijeku na to prvo mjesto.
Neznam da li ste znali ali postoji HR jezik za Androide (barem za Hero znam da ima, a ostale nisam probao).
to preko app. daj link da vidim jeli čemu?
Nakon što sam vas malo napalio :) evo i više detalja.
Instalira se program "More Locale 2" sa Marketplace-a. Na popisu zemalja nema Hrvatske, zato se stisne tipka "Menu" i odabere opcija Custom Locale. Sad sam zaboravio što se mora napisati točno... Uglavnom u jedno polje ide malim slovima "hr", a u drugo polje velikim slovima "HR". Treće polje ostavite prazno. Ako ovo ne funkcionira onda u prvo veliko HR, a u drugo polje malo hr. Nakon toga je potrebno restartati mobitel. Meni je zbog nekog čudnog načina tek nakon par restarta sve proradilo. Možda će vama iz prve.
@Dankos051
sorry, ali ne da mi se raditi rekonstrukciju događaja... poprčkaj malo po opcijama, nije toliko teško ako se malo potrudiš. Ja sam bio lijen, i dok nisam 5 min odvojio za to da riješim nije mi radilo :) Puno uspjeha!
meni je to isključeno jer wireless palim samo doma ili negdje u zatvorenom prostoru. Inače, ta opcija lokciranja preko wirelessa mene na Gmaps stavlja u Zimbabwe :) Potpuno beskorisno izgleda za nas iz Hrvatske
ne, nije preko wirelessa nego prego odasiljača mobilne mreže na koji si trenutno prijavljen, provjereno me stavlja bas na mjesto na kojem je odašiljač u Google maps, i u weather mi prema tome mijenja primarnu poziciju automatski,
mozda ima veze na kojoj si mreži, ja sam na t-mobajlu