Nisi bas informiran izgleda. Varijante tj. sucelja Symbiana (S60 i UIQ) su sad integrirane u novu otvorenu platformu za koju preliminiarni testovi kazu da je brze i fluidnije cak i od iPhone sucelja.
Printable View
Nisi bas informiran izgleda. Varijante tj. sucelja Symbiana (S60 i UIQ) su sad integrirane u novu otvorenu platformu za koju preliminiarni testovi kazu da je brze i fluidnije cak i od iPhone sucelja.
Steta da nije baziran na win mobile..... uvijek sam prije imao dummy mobitele, a sada kad sam uzea x1 tesko da cu prijec na symbian i dummy-je.
Ma informiran sam ali mi se ne sviđa što su koristili uiq. Imali na forumu neka tema o tome, ja je ne mogu nac?
Ali NE KORISTE UIQ! Ne koriste ni S60.
Radi se potpuno novi Symbian, dosad nigdje vidjen, i koliko sam skuzio prvi put ce se pojaviti na ovom uredjaju.
to što ravilov kaže-dakle koriste se neki "elementi" iz uiq-a i symba a ne čisti OS-ovi i stvoreno je nešto novo što nije previše slično ni jednom ni drugom,naginje na symb ali ne toliko,ukratko vizualno privlačno,funkcionalno...još ne znamo ali ako će se pojaviti do kraja godine-odlično!
I vi mislite da ce sada svi pocet pravit aplikacije za taj OS. Ja nisam bas optimističan. To ce biti nesto kao i Android ugl. nista.
to i je riječ o novom Symbian OS-u, ravilov vam je to pojasnio, a sada se možemo nadovezati i na ovo dolje
hoče, ukratko hoče. Razlog: radi se o novom Symbian UI-u, UIQ se ukinuo ili će se ugasiti (vidiš da SE više ne izadje ništa na toj platformi, a bio je lider), a sve mi se čini i da će i Nokija lagano priječi na novi UI, a i S60 mislim da neće još dugu, mada je to sad više moje mišljenje.
Nokia ce 100% sigurno prijeci, buduci da je ona sad (vecinski) vlasnik Symbian Foundationa.
Ustvari se vjerovalo da ce prvi uredjaj na toj novoj platformi biti Nokijin a ne SE...
Ali ovo nije ni Nokia ni Symbian podforum, pa ajmo nazad :ontopic:
no da dakle,baš zato što sony ericsson zna dobro predstaviti proizvod,a nokia promovirati ono što se nudi,aplikacije i neđto slično app storeu će postojati sigurno,developeri će imati gro mougćnosti,jedino što neće biti jednako rašireno,veliko,niti će se medijska pompa bacati oko toga kao za iphone,dakle...idou-lijep početak jedino što sad još treba vidjeti jest završnu verziju a očito još uvijek nema ničega
...a rekli su da ce izac u listopadu
General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
Announced 2009, February
Status Coming soon. Exp. release 2009, Q3
Size Dimensions 111 x 54 x 15 mm
Weight
Display Type TFT touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
- Accelerometer sensor
Sound Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records 30 received, dialed and missed calls
Card slot microSD (TransFlash)
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0
Camera Primary 12 MP, 4000 x 3000 pixels, autofocus, xenon flash, video LED flash
Features Geo-tagging, face and smile detection
Video Yes
Secondary VGA videocall camera
Features OS Symbian OS
Messaging SMS, MMS, Email, IM
Browser WAP 2.0/HTML, RSS reader
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes + downloadable
Colors Black
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, MIDP 2.0
- Google maps
- MP3/AAC/MPEG4 player
- Organizer
- Voice memo/dial
Battery Standard battery, Li-Po 1000 mAh
Mobitel će doći i u sivoj boji:
http://blog.se-nse.net/wp-content/up...dou-silver.jpg
baterija je katastrofa....
neznan kakva će biti u praksi ali neće biti kao u ostalih SE-a
1000 mAh za ovaj mobitel mi se čini malo
stvarno jako malo, trebala bi bit bar od 1500mah zbog ekrana....
treba vidjeti i koliko dobro ce biti tipkanje preko te virtualne tipkovnice... neznam kako je recimo kod iphone-a i ostalih mobitela tog tipa, ali kada vidim to ne ulijeva mi nade da je jako precizno... ja bi uvijek rade imao mobitel sa fizickom tipkovnicom...
Ništa, svaki dan će telefon biti na punjaču i bok. Meni osobno ovo ne predstavlja nikakav problem.
Problem je ako će se svakodnevno puniti jer ne možeš nigdje bez punjača ili dodatne baterije.
ne vjerujem da ce ga se svaki dan puniti. pa to je sony ericsson. oni su poznati po trajanju baterije. sigurno su ugradili neku tehnologiju koja smanjuje potrosnju. jedino ne mogu vjerovati da nisu ugradili podrsku za divx i xvid. za ovakvu mrcinu koja je multimedijalno nastrojena to je must have.
Pa simbyan je, moc ce se nesto instalirat.....
Sta se baterije tice imam x1 sa 1500mah baterijom i nije bas da nesto puno traje a jos ima dosta manji ekran od Idou-a...... Stvarno mi nisu jasni, taj mob ce kostat ko zna koliko a da mu ne mogu stavit bateriju veceg kapaciteta.... Ko zna dali je uopce to konacno da ce imat batt od 1000mah....
Ali Xperia ima rezolucijski veći ekran.
Also announced today was the next Entertainment Unlimited announcement date. This will be on May 28, and based on what Sony Ericsson wrote in the press release, it will not be about Idou, but a new product.
Čekaj malo, sad baš gledam na ovom site-u da će se bazirati na već postoječem Nokijinom OS-u, Symbian OS 9.4 verzije S60 rel.5. što ga već koriste neki modeli npr. Nokia 5800 i uskoro N97.
Što sada to znači ili krivi info, što baš i nebi rekao na reputaciju site-a, ili... SE odustao od novog OS-a na ovom modelu? Ajde dobro još nisu potpune informacije ali opet... Na GSMAreni ništa nema, njima i dalje stoji samo Symbian OS.
Buduci da je Nokia sad vlasnik Symbian Foundationa, vjerojatno je novi Symbian baziran vise na S60 nego na UIQ.
To ne znaci da je to isti S60, to ipak jest novi OS.