Što je to SKD ??
...sistem za distribuciju SKD signala.
pa me zanima za što je kratica SKD ??
Printable View
Što je to SKD ??
...sistem za distribuciju SKD signala.
pa me zanima za što je kratica SKD ??
uf trebo bi mi neki el. tehnicar da mi kaze sta mi fali u maturskom radu posto ga danas sastavljam :D
tema je "pokretanje trofaznog asinkronog motorora pomocu tipkala lijevo-desno" e sad mene zanima koje djelove bih trebao opisati u maturskom,tj. dali sam sta zaboravio,,,hvala puno
1.raspored elemenata na radnoj ploci
2.shema spoja(mozda shema upravljanja jos ?)
3.opis trofaznih asinkronih strojeva
4.princip rada asinkronog motora
5.pokretanje asinkronog motora
6.tipkala
7.El. brojilo?
8.zastita strujnog kruga(bimetalna zastita,osiguraci)
Moram napraviti nekakvu prezentaciju o zaštiti od požara, kako nemam vremena baviti se s time molim ako netko ima nešto nek posta ovdje.
zahvaljujem
Pozdrav ekipa, trebala bi mi neka literatura ili link vezan za neki primjer ERP rješenja. Ne mora to bit SAP, već može bilo koje druge rješenje, znači neka literatura o njemu (njegova povijest, prednosti, nedostaci). Hvala
pozdrav ljudovi zamolio bih vas ako bi mi mogli rjesiti ovaj test iz fiz
http://img198.imageshack.us/img198/1...tfizika.th.jpg
Pozdrav! Jel mi može neko riješit zadatak iz kvantitativnih metoda poslovnog odlučivanja?
U servisu postoje 4 odjela A, B, C, D Zbog različite tehnologije dana je tablica s brojem sati po pojedinom poslu u danom odjelu
.........1 2 3
A..... 24 45 25
B......33 48 23
C..... 24 52 20
D..... 30 56 21
Odredite optimalan raspored poslova po odjelima.
a. Potrebno je definirati varijable odluke, postaviti problem te ga riješiti korištenjem EXCELA (ili nekog drugog programskog paketa).
b. Odredite dual danoga problema
c. Interpretirajte analizu odsjetljivosti
pa da i ja sam zaboravio, vidim da su u pitanju strujna kola, pa me malo zabrinu sto sam skoro totalno zaboravio kako se ovo radi :)
esej zlocin i kazna :(((....treba za sutra ....:'(
dali je neko čitao proljeće ivana galeba .. treba mi hitno neki esej na temu ivan galeb između svjetla i tame... ako je neko čitao i ako ima nešto na ovu temu neka mi javi
Ovako raja ukoliko neko zna di ima na netu knjiga Langmanova embriologija u pdf-u ali ako je ikako moguce da je na hrvatskom ili nekom drugom jeziku sa podrucja ex-yu!!!
nadam se da nisam promasio podforum!!!
http://medicalbooksfree.com/langmans...ology#more-913
Nadam se da je to?
Ova stranica je raj za ljude koji traže stručnu medicinsku literaturu.
da ta je knjiga,ali me zanima ima li ko slucajno na hrvatskome jeziku???
Imao sam laboratorijske vježbe iz fizike i sada trebam napraviti izvješće.
Tema je određivanje specifične topline taljenja leda.
I mislim da sam (tj. smo, bilo nas je 4) dobro izmjerio ovo sve u tablici.
Ali, problem je što su vrijednosti "malo" prevelike.
Dobijem oko 2x10^13 (da, dva puta deset na trinaest) :notooth:, a gledao sam da bi trebalo ispasti oko 333 (bez ikakvih deset na neku)... :lol:
Dolje je formula po kojoj moramo izračunati i 100 puta sam isprobavao razne kombinacije...
c1 (toplinski kapacitet leda) sam našao da je 2040.
Nemam pojma u čemu griješim... Probavao sam još neke bezveze vrijednosti- da pokušam barem blizu 333 doći- ali nema šanse...
Pa, ako netko zna u čemu je problem- može pomoć? :)
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_72421783.jpg
P.S.
Ono iznad tablice je kao skica ;D
Prvo, kriva ti je formula.
Drugo, c1 je toplinski kapacitet vode, a ne leda. Pretpostavka ovog eksperimenta je da je led na temperaturi od 0 C, pa nema promjene temperature, već samo taljenje. Našao sam na netu da je c1 = 4200 J/kgK
Treće, ne bi trebalo ispasti 333 J/kg, već 333 kJ/kg, što iznosi 333*10^3 J/kg.
Rezultat za prvi redak ispada 305,3 kJ/kg, što je dovoljno blizu.
Prava formula je: λ = (c1*m1*(t1 - τ)/m2) - (c1*τ)
Znači, ima C viška u svojoj forumli i iza razlomka je minus.
Puno hvala :respect:
Može lock.
Pozdrav forumaši, nije me dugo bilo tu :)
Imam jedan 'request', hitno je :(
Potreban mi je prevod ovog teksta:
Exercitus Romanus libertatem civium defendens etiam potestatem et gloriam Romanam in fere totum orbem terrarum extendebat. Miles Romanus fortis, robustus,patiens. In capite galeam, in pedibus caligas gerere, at pectus lorica tegere solebat. Manu dextra pilum et gladium,sinistra scutum tenebat. Pone tergum multa tella portabat. Exercitus in centuriis organisatur. Sexaginta centuriae legionem faciebant qua quinque milia militum numerabat. Tempore pacis milites exercentes ordinem in castris servabant. Securitatem milites in turribus vigilantes servabant. Legionibus in tribus aciebus pugnantibus equitatus cornua defendebat. Legiones a copiis sociorum et coloniarum adiuvari debebant.
Ako neko zna i nije mu/joj mrsko, bio bih zahvalan da prevede
Evo mene sa sklopovima :D
Ukratko (xlr zna dulju verziju :notooth:),Učili smo dvostruko direktno vezano pojačalo i radimo računsku analizu.
Napravili smo statiku, i stali na dinamici.
E, tu je problem.
Rekla je da napravimo nadomjesnu shemu (SZE su oba pojačala) do drugog sata.
Ovo je pojačalo o kojem se radi:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b62c7a70.jpg
A, ovo sam ja počeo crtati:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_63b9eb86.jpg
I ne znam par stvari.
Pošto smo kod nadomjesne sheme jednostupanjskog u SZE tu (lijeva strania donje slike) nakon Rc dodali još Rp (trošilo)- što tu da stavim?
Da samo spojim na bazu drugog tranzistora- pošto je to izlaz prvog tranzistora?
I onda na taj drugi idu Rc2 i Rp.
To je onda točno ili se nekako drugačije to radi za dvostupanjska pojačala?
Možda nešto odvojeno?
I kako onda računam struje/ napone za analizu?
Znam nešto teorije, ali ovo ne znam pošto nismo radili (a profesorica inzistira da to točno napravim :D).
Ako se netko razumije... ne oklijevajte :)
Trebao bih napraviti shemu vremenskog sklopa (555) u izvedbi monostabila s minamlnim vremenom okidanja 2 s i maksimalnim 5 min. Gledao sam po knjizi i po netu, ali nisam našao nikakav korektan primjer pa bih zamolio vas ako netko zna da napravi. Ili barem da neki detaljniji naputak.
POzdrav, imam za seminar napraviti referat o superfinišu. Sve što sam našao nešto korisno na netu je ovo, e sad ako zna tko gdi bi se to moglo naći bio bih jako zahvalan.
Ima li tko prijenosnu karakteristiku za tranzistor u SZB? :)
pozz svima...imam još par dana za predavanje završnog rada, pa bih molio za pomoć
dakle, tema je Usporedba smartphone i klasičnih mobilnih uređaja, a najviše bih se želio zadržati na Symbian OS-u
svaka pomoć je dobrodošla =)
tl;dr što više informacija o smartphonima i običnim mobitelima
Trebala bih pomoc, moram napisati esej iz umjetnosti na neke od tema: body art, Op-art, Land art, Procesualna umjetnost i sl. no na netu kad ukucam npr body art izbacuje tetovaze, piercinge itd. sta nema veze s temom..Moze pomoc gdje bih mogla nac materijal vezan uz jednu od tih tema? Esej mora bit na nekih 4 strana...svaka pomoc je dobrodosla!