to sam i ja gledao - onako na letku u dnu je napisano ponosno .= Citat =:
Izvorno postao mateob
Printable View
to sam i ja gledao - onako na letku u dnu je napisano ponosno .= Citat =:
Izvorno postao mateob
Ma normalno da misle na vipov roaming. Neki ljudi misle da tele2 ima signala samo di su postavili svoje bazne stanice. Znam jedan slučaj di mi je frend reko da ne ide na tele2 jer još nisu pokrili njegovo selo. Onda sam mu objasnio pa je prešao.= Citat =:
Izvorno postao revo
Ugovor s Ericssonom je prvotno potpisan za izgradnju UMTS mreze, a prije 7 dana su potpisali novi ugovor, onaj o izgradnji i odrzavanju kompletne Tele2 mreze. To sto pise da pokrivaju, moze se shvatiti na 2 nacina, ili da su u tijeku pokrivanja pa je ono pokrivamo nesvrseno vrijeme ili misle na pokrivenost preko VIP-a.
U novim ugovorima ne pise nikakav vremenski rok pokrivanja, pisalo je samo da ce Tele2 oko Nove godine ponuditi UMTS uslugu, vjerojatno ce se prvotno raditi o nekoj simbolicnoj pokrivenosti 3 G signalom.
[QUOTE=JBT]To sto pise da pokrivaju, moze se shvatiti na 2 nacina, ili da su u tijeku pokrivanja pa je ono pokrivamo nesvrseno vrijeme ili misle na pokrivenost preko VIP-a.
QUOTE]
Nemože se rečenica "Tele2 signalom pokrivamo cijelu Hrvatsku" shvatiti na 2 načina, tako da sigurno ne misle na pokrivenost preko VIP-a. To nije "Tele2 signal!
[QUOTE=mateob]Ali se može shvatiti na način da pokrivaju cijelu hrvatsku tele2 signalom, tj. da još nije pokrivena, ali će je pokrit.= Citat =:
Izvorno postao JBT
pa ako če Umts oko nove godine,kad če MMS za godinu dana,posli umts,kad če jel netko zvao?
Sve kaj će ti reći u službi za korisnike je uskoro...= Citat =:
Izvorno postao web
Nema UMTS veze s GPRS-om i MMS-om, UMTS je treca generacija, a GPRS i MMS druga gen. mobilne teelfonije.
[QUOTE=ojpi]..aj ojpi daj pomozi mi da shvatim oviu tvoju recenicu....;D= Citat =:
Izvorno postao mateob
Napisali su to o pokrivanju signalom cijele Hrvatske iz razloga zato što ljudi većinom misle da Tele2 ima signal u nekoliko većih gradova, a da ga se drugdje ne može naći... Nije da sad oni bacaju pijesak u oči i lažu nam o signalu, jer koga briga da li se oni koriste vlastitom mrežom ili pak tuđom: pokrivenost imaju na području cijele države i to je jedino važno...
Evo pred neko vrijeme sam ovdje sipao zuc jer sam uzeo tele samo radi razgovora s mukte brojem i onda otkiro da Mlinovi u Zgb. nisu uopce ili su katastrofalno lose pokriveni....
Uglavnom evo proslo je neko vrijeme (vrlo kratko) i dosao signal ... Sad sam sretan Telac:thumbup: :rotfl: :thumbup:
Kako znaš da su to baš bazne stanice Tele2? Kako izgledaju, po čemu se razlikuju od Vipovih i T-mobilovih???= Citat =:
Izvorno postao JBT
da i mene zanima....!!!!= Citat =:
Izvorno postao mateob
Sve nase mreze koriste razlicite tipove baznih stanica. Tele 2 koristi uglavnom neke manje. I dok T Mobile i VIP svugdje imaju dvostruke antene dok je u sredini ona uska za UMTS, Tele2 stavlja jednostruke antene, a odmah uz antenu za 2G obicno montiraju onu manju za UMTS.
Uglavnom kad malo bolje promotris vrlo je lako skuzit o cijoj se baznoj stanici radi.
Evo malo friških vijesti. Tele2 je potvrdio da ima više od 200 000 korisnika i da je hrvatska uz rusiju najatraktivnije mobilno tržište izvan eu, ali se isto tako požalio da im treba 6 mjeseci da dobiju dozvolu za postavljanje bazne stanice, a to bi zapravo trebalo biti riješeno u roku od 30 dana. Pa sad ti poštuj rokove :-/
http://www.vjesnik.hr/html/2006/06/0....asp?r=gos&c=4
ja sam jucer vidio reklamu od telca u kojoj se prica da je cijela hrvatska pokrivena tele2 signalom. kod mene(D. Stubica) jos uvijek vlada roaming. jel vidio jos netko kaj slicnog? i neznam dal je netko primjetio da je na utakmici hrv-spa, na onim reklamama uz aut liniju, isto pisalo tele2 pokriva cijelu hrv signalom
To je bila lokalna reklama za Švicarsku, tamo TELE2 ima koncesiju za fiksnog operatera.= Citat =:
Izvorno postao ExCenTric
ok. a kaj je onda s ovom reklamom? pa nisam valjda samo ja to videl
To je bila reklama za Hrvatsku, a ne za Svicarsku i vrtila se cijelo vrijeme. Tele2 je taj slogan smislio kako ne bi ljudi mislili da npr. u Gospiću ne mogu koristit Tele2 jer nema svog signala. To je zapravo samo trik da ne bi odbili korisnike iz gradova koji nisu pokriveni Tele2 signalom, ali Tele2 radi preko nacionalnog roaminga.
Njihovi problemi s dobivanjem dozvola su vec poznati, puno je teze sada dobit dozvolu nego 2000. Primjerice, bazna stanica u Sl. Brodu stavljena je u sijecnju, ali jos nije u funkciji jer nema dozvolu koja je obecana od strane Agencije, ali jos nije izdana. Na istom se mjestu nalaze i stanice VIP-a i TM-a koje uredno rade vec par godina.
Hrvatsko trziste je monopolizirano i korumpirano, HT stalno radi sabotaze Optimi i H1, a slicne stvari rade i na mobilnom trzistu iako u manjoj mjeri.
Ma već smo to objasnili. Stavljaju na reklame tu rečenicu da bi ljudi znali da mogu Teletov signal pronaći svudgje u Hrvatskoj, obzirom da još većina misli da je to mala mreža koja radi samo u većim gradovima Hrvatske...
nova bazna stanica postavlja se na podrucju novog zagreba - sopot (na crvenoj poslovnoj zgradi gdje su atlantic trade, dhl i microsoft)
Ne na toj zgradi, nego na neboderu do. Inace, primijetio sam jos jednu novu, blizu Tresnjevackog placa.
Više od 500 građana potpisalo je peticiju protiv nastavka gradnje baznog odašiljača Tele 2 na krovu stambene zgrade u Ulici žrtava rata 20 u Kaštel Starome, objavio je Vecernji List.
ti gradjani nisu se ocito znali buniti kad su t-mobile i VIP postavljali svoje odasiljace, a s druge strane, prvi ce kukati sto nemaju signala. takodjer, t-mobile ima svoje bazne stanice doslovno svakih par stotina metara pa se nitko ni ne pita o zracenju tih.
sto se tice stetnog utjecaja, mislim da je suvislo ulaziti u daljnje rasprave, jer je tog vec bilo ovdje.
Pokriveno je područje od Trogira(sjeverno) do Marine uz more. Ne baš dobar signal: dvije do tri crtice!!!!!!!
Cisto za informaciju, ukljucena je bazna stanica u Sopotu-ZG tako da je sad odlican signal u tom kvartu te u dijelu Utrine, Dugava, Sigeta i Sredisca. Konacno su popunili tu "rupu" koju su imali izmedju INE i Utrine. No, jos oni imaju posla u Novom Zagrebu, slabiji signal je u dijelu Slobostine, Sredisca, Sigeta i Trnskog. Odlican signal imaju Utrina, Sopot, Kajzerica, Zaprudje, Dugave i Travno.