definitivno jeproblem u kartici.
Printable View
definitivno jeproblem u kartici.
Nedaje mi uopce da otkucam brojeve,nego cim pritisnem drugi broj javlja mi:Samo nuzni pozivi.
uzas...u t centar.
Kartica. Mrtva.
slično je kad se mob zablokira sa flashom...tako da ne mora biti problem u kartici. treba ju staviti u neki drugi mob i vidjet...
ako je isto, onda po novu
To su rijeci super moderatora"KakavNered"........= Citat =:
ako je SIM blokiran onda nema baš i veze telefon.
utipkaj **05* i onda kad te traži PIN1 upiši PUK (bug na večini Motorola)
i onda će te tražiti novi SIM PIN koji možeš po želji ukucati
Samo da se zahvalim svima,SIM je odblokiran zahvaljujuci postupku koji je poslao KakavNered.Zahvaljujem se jos jednom svima.....
pozdrav ljudi, i molim vas pomagajte...
vec dugo vremena nisam kopao po mobu, pa sam pozaboravljao neke stvari, al kad sam vidio da ste skuzili kako otkljucati mob...
Uglavnom, pokusao sam otkljucati mob pomocu postupka brune santosa (brazilca s motomodders sitea) ( i usprkos upozorenjima da sa triplets monsterpackom 58 stvar zaza) pa naravno nisam uspio, mob je ostao mrtav.
ok, kopao sam po postovima i nakon dosta pokusaja uspio ga
oziviti s repstudiom i restoreao sve s flashbackupom. Sve ok! Onda sam vidio da nova verzija
flashbackupa (2.5) ima opciju "remove subsidy lock" pa sam (naravno..:) i to probao.
E od tad je mob u totalnoj banani.
Kad ga upalim zasvijetli sivo, pa se ugasi - i tako u intervalima od oko 2 sek.
Repstudio ga uopce ne vidi, kaze "not connected".
Pretrazio sam prilicno postova al nigdje ne vidim kaj raditi ak repstudio ne vidi mob?
Testpoint?
unaprijed hvala...
ps. mob je (bio!:() v300@v600, phonephreakz flex, triplets 58 (onaj famozni monster, s zaguljenim bootloaderom)
u al si ga razvalio...
kolko sam shvatio, TP, pa onda repairstudio..
vrati bekap, makar i zakljucan,sam da ti mob radi, poslje toga. unlok kako je opisano, ili unlok uz placanje nekome, naravno ovisi gdje se nalazis.
mislim da smo uspjeli skužiti kak se oključavaju motorole samo zbog truda i samo zbog motivacije da ne moramo nositi kod unlockera da imamo otključan mobitel. Čast onima koji zarađuju na time i hrane djecu, nisam mislio ništa krivo. Ali svrha ovog foruma jest otkrivati nove stvari i pomagati drugima.
padobranac: ako nebude radilo javi se na PM, imam ja rješenje.
eh, mozda ce mi unlocker i zatrebati :)
jer evo bas rastavljam mob, al ne znam hocu li doci do tp-a, jer nakon kaj sam skinuo pokopac, bateriju, i odvinuo 4 vijka nemrem skinuti kuciste, zapinje po sredini. E sad bas kopam po postovima tu i na hofo-u da nadjem malo detaljnije upute o postupku rastavljanja moba i testpointu, jer u vec procitanim uputama ste i najavili da da ce negdje zapinjati, i da trebam jedan limic zagrijati da ga skinem a da ne ostetim plocu, al nisam siguran je li to ovaj...:-/
usput, evo koristan link sto sam nasao o polozaju tp-a na raznim motorolama
http://www.smart-clip.com/testpoints.php
btw, ovaj link ne radi vise:
>Evo i uputstva kako se radi testpoint"
>"V3_V80_V30x_V40x_V50x_V525_V60x_V330_V535_V54x_V 55x_V620_V635"
>">download (http://www.megaupload.com/?d=E10I4DI8)<"
aha, sad sam i ovo procitao (kaj je kova napisao):
>1. Rastaviti mob (skinuti zadnju masku i skinuti ovaj lim ispod kojeg se nalazi >test point..najbolje je zagrijat lemilicom pa skinuti ali treba paziti da se ne >oštete ostale komponente na ploči..isto tako se može lagano zadignuti i >otkinuti nekim odvijačem ALI to je dosta opasno jer se tako može otkinuti dio >pločice i elementi na njoj..ali ako se jako oprezno radi to se en bi trebalo >dogoditi)
al i dalje ne kuzim kako skinuti straznje kuciste moba, a silovati ga bas i ne zelim...
molim koristiti search...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9540
Probaj lagano sa nečim tankim ga odvinut,malo po malo i popustit će, bar je meni uspijelo na 525 bez grijanja, jer nisam ni znao da bi se možda trebalo i zagrijat...A sta možeš, mozak...taj ti je negdje na desnoj strani odmah kraj Smart tipke, naravno kad ga gledaš straga= Citat =:
Izvorno postao padobranac
Aleee, ljudi, rijesio sam!
Otvorio sam mob bez problema (tnx krompirko:) al koje su to akrobacije s iglom pogoditi tp, spojiti i drzati bateriju, pa repstudio...aaaa!!!
Na kraju sam sve vratio s flashbackupom, super!
Hvala khideg, gogs, inovator (opet sorry, ni ja ne volim pitati ono kaj je odavno rijeseno), ashtray!
Jedino...sad sam opet na pocetku, lockan mob...a svrbi me sugavi ht lock...
nekako mi se cini da cu probati opet, al cu se prije doobro zakopati po postovima..:)
Kolko sam skuzio, trebao bi prije prijeci sa 58 na 72 (sto nije bas jednostavno al vidio sam da ima i tutorial za to) pa onda ici na ovu brazilcevu foru s pds?
Unlock V-550
Napokon sam uhvatio malo vremena i otkljucao i V-550. Nesta je bilo drugacije nego V-525, ali po istom principu i bez gubljenja podataka i postavki. Kvaka je da se prvo ubaci stariji bootloader i tek onda flashbackup moze napraviti ispravan backup koji se PDS Editom «unlocka» i vrati na mob.
Ako ovo nekome pomogne, bit ce mi drago. Isto tako ako netko ima pitanja, bit ce mi drago odgovoriti.
Pa ***** ti, da si bar napiso u 8 i 20, dok sam još bio doma, a otišo sam pljunut 50 kn za otkjučavanje 550-ke! Nikak se nisam uspio izborit ni sa jednim programom! Reko mi ˝kova˝ da moram test point a nije mi se dalo rastavljat mob, a imo sam viška 50 kn pa sam ga odnio liku da ga Smartclipira! Kak misliš stariji bootloader, gdje da ga smislim? S čim da ga naguram? Eto par mojih pitanja...= Citat =:
Izvorno postao mali David
------Skidam kapu mali Davide na učinjenom!
HOW-TO: Unlock V551
I take no responsibility for any damage done to your phone or loss of information from using the following procedure!!!
What You Need:
07d0 Bootloader
Flashbackup 1.87
PDS Editor
Step 1
Download and flash your V551 with bootloader 07d0. You are essentially downgrading your bootloader, because the newer bootloaders that come on the v551 do not allow you to properly backup your phone.
Step 2
Using Flashbackup and make both a full and pds backup. This is a must - I can't stress that. If you mess things up and don't have an original pds backup - your in for a headache.
Step 3
Make a copy of the PDS backup to work on. Make sure you don't work on the original!!! Open the copy up in PDS Editor. Go to the History tab and select seem 00AB - hit the Step Back button. Save the file, hit Okay when it asks for the format (default). Then using Flashbackup, Restore the PDS file to the phone.
U ovom koraku je dovoljno napraviti kao i za V525, kada otvorite PDS Edit, on ocita sve flexove i flasheve prije instalirane na mob, samo stisnete "Undo last subsidy seems" sacuvate po ponudjenom "default" i to bacite nazad na mob sa flash backupom kroz restore backup i mob je otkljucan. Ako se otvori sa PDS Editom unlockan PDS BACKUP mora biti samo po jedan flex i flash.
Your phone should now be SIM LOCK FREE!
This method may work on other models including: V550, V620, E550, V545, V547, V300. V303, V400, V500, V505, V525, V535, V600, E398
**I do NOT take credit for developing this procedure!! The idea was originally posted by scope11**
Mislim da prijevod nije potreban i da je postupak savrseno jednostavan, no ipak ako treba pojasniti...
Otkljucavanje V550
1. Download bootloader 07d0. Sa ovim cete unazaditi vas bootloader jer noviji koji dolaze sa V550 nedozvoljavaju ispravan backup telefona. Ubacite ga uobicajenom metodom na mob kao sto ubacujete flash (onaj «master clear» i «master reset» nemoraju biti oznaceni, samo obavezno «override existing phone software» jer je ovajboot loader stariji od vaseg – ovo je za MultiFlashFlex)
2. koristite Flashbackup 1.87 (verzija 2.5 mi nije sigurna) i napravite backup PDS-a i full backup – onaj od 32 mb. Ovaj backup kopirajte na jos jedno mjesto. Postupak pravljenja backupa opisan je vise puta ali evo, pokrenete Flashbackup u setup-u odaberete putanju gdje ce se fail sacuvati, u tabu backups odaberete full backup i za memory size 32 mb i tipku create. Postupak traje 10-ak minuta, ali nesmije trajati 3 sata kao meni prvi put. Isto ponovite i za PDS backup, create, i za minutu je gotovo.
OBAVEZNO kopirajte PDS backup na jos jedno mjesto jer cete ovaj editirati.
3. Otvorite PDS Editor i pod tabom file otvorite kreirani PDS backup, u flashing history morate imati popis svih flasheva i flexeva koji su bili na mobu. Ako nemate nista, PDS backup je neispravan i to mozete vidjeti ako ga otvorite sa HEX editorom, ja koristim onaj iz seemplayera29, pise na desnoj strani ERROR i iza toga nema skoro nista) Ako je sve uredu kliknite na undo last subsidy seems, tab file, save as, treba biti ponudjeno default, ok i otkljucani PDS je kreiran.
4. Pokrenite opet Flashbackup i pod restore backup odaberete kreirani PDS backup, kliknete restore i za minut je mob otkljucan. Sve postavke ostaju netaknute i nemorate ponovo sve podesavati.
Ovaj je postupak najjednostavniji i smatram najsigurniji, naravno da je backup svega pozeljan ako nesto krivo krene.
EDIT: Oh netko me je pretekao, a ja se raspisao.
Dobio sam RepStudio a radi samo RepStudio_demo! Kad probam RepStudio_full javi error "SmartCard Init Failed" . Šta čem sat? I kako ste odklenli v525 ? U demo verzijo nema v525! Može, da nekdo napiše step by step za unlock v525 ? Sam probao z tutorialom na HoFo ali ne mogu zlodati backup u PDSEditor dobim error "Error reading File" . Zašto? Neznam! Sam naredio tako:
FlashBackup(version v2.5)
Pri setup imam tako:
1. Imam klukico pri Disable backup compression...
I Backups imam tako:
1.backup mode: FULL BACKUP
2. Phone memory size: 32MB
3. Pri select boot loader imam klukico (built-in)
Sat kliknjiem na "CREAT" i čakam,čakam... FINNISH
Odprem PDSEditor in hočem odpreti backup, ki ga je naredio FlashBackup. I dobim "error reading file". Ne znam zašto! Možete mi vi pomagati?
u demo verziji radiš sa v500 umjesto v525
Da mozda ne otvaras full backup umesto pds backup?= Citat =:
Izvorno postao Antrax`
Sem ziher da otvoram full backup i ne pds backup.= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
Sad sam flashal sa novim bootload 07d0 i sam naredio fulbackup i pds backup a sat dobim error "Range Check error"
Sta ste napali sa zadnjom verzijom Flashbackup-a, meni se nesvidja, a sve sam ih isprobao. Od 1.6 - 2.5, za V525 je dobra i 1.6. Za verziju 1.87 imas link gore u 220 postu
Još nisam rešio problema ili... vi imate win xp +SP2 al SP1 ? Ja imam SP2 i ne radi nikakvo! Sam probao na 3 compih i ne radi! Ali vsi so imeli SP2