Ajd, ja sam stvarno bio ovih dana u euforiji tog NFSa...
e sad se stvar toootalno promijenila...
Evo sad znam sve moguce nedostatke igre, a da tih nedostataka nema, igra bi bila bas ono sto joj ime kaze, naj trazenija... LOL
Evo pozitivne stvari:
-Extra super napravljene animacije u Carrear modu
-Super grafika i dobro iskoristavanje Shadera
-Auti od Fiat-a do Lamborgini-a....
-Realan izgled grada, a ne kao u UGD2 da je prenakiceno
-Jesam li spomenio da je grafika ooodlicna?? LOL
-Svaki auto ima svoj zvuk motora
-Slow motion
Evo sad idu negativne stvari:
-Na animacije je potroseno mnogo megabajta sto se moglo iskoristiti za nes drugo
-Velicina grada je upola manji od Underground dvojke (otkljuco sam sva 3 dijela grada)
-Po noći se NEMOŽE voziti, a najgore je kad vozite neku utrku pa padne oć i još se naoblači, onda definitivno izgubite utrku... Definitivno fale headlights
-Na auto uopće NE MOŽETE stavljati bumpere... nego samo body kitove kojih ima vrlo malo... i spojlere... (nema više stavljanja zvučnika i svega ostaloga kao u NFSugd2)
-Sto se tice auta, ima ih od Fiata do Lamborginia, ali nažalost samo nekoliko je auta između te dvije klase... dakle jako mali izbor auta za razliku od nekih drugih trkačih igara...
-Kad pritisnete N2o (nitro), svijetla auta se razvuku toliko da izgledaju kao mlaz topline na raketnim motorima aviona... a ubrzanje nije veliko... (bolje da su napravili da im to izlazi iz auspuha, a ne da se svijetla razlijevaju... LOL)
- Bug sa sijenama... (dakle NFS MW demo i full imaju neki cudan bug sa sjenama... ako postavite sjene na high, grafik aje ocajna i sjene imaju kockaste zavrsetke, a ako sjenu iskljucite, onda je sjena u igri ukljucena i prikazuje se ispravno...)
- U igri postoje mnogo raznih bandera, drveća, semafora, ograda itd, no bug je u tome, što iste bandere nekada možete srušiti, nekada nemožete i slupate se u njih i zaustavite u mjestu, a nekada prođete kroz banderu a da se njoj niš ne dogodi (vrijedi i za druge objekte)
Dakle NFS MW nikako nije nastavak serijala NFS Underground iako to vecina misli, nego je to spoj NFS Hot Pursuit 2 i NFS UGD 2 s time da je koristena tehnika enginea kao u NFS HP2 za AI* policije i jedan dobar dio enginea, pa znači da nisu uleženi veliki novci u igru, jer se sve bazira na prijašnjoj izvedbi, samo ovdje sa shaderima...ovo ujedno objašnjava zašto se po mraku nevidi u NFS MW, a to je zato što je engine iz HP2 u kojem je uvijek bio dan pa svijetla nisu bila potrebna...
Ovo je za EA dobar potez, jer su oni ovime, ne trošeći mnogo novaca i ne ulažući u novi engine dobili proizvod koi će mnoogo naivaca kupiti nadajući se da je bolji od UGD2...
ima još dosta, nemogu se sjetiti... i da ste me pitali prije nekoliko dana kako bi ocijenio NFSov novi serijal rekao bi 98%, a sad kad sam cijelu situaciju uvidio dajem mu 90% ocijenu...
Ja smatram da bi se EA trebao potruditi da za sljedeći put stavi bar duplo veći grad od UGD 2 te napravi opet ovo sa animacijama, i doda mogućnosti stavljanja bumpera i svega u auto... a sve nas bi obradovalo kad bi napokon mogli jednom vidjeti i urediti unutrašnjost automobila...
Dakle makar nek sljedeći bude MW2 , ali neka bude napravljen tako da ispravi sve bugove i u sukladnosti sa perfomansama budućih računala malo pojačaju grafiku.. i onda bu napravili sjajan posao...
* AI = Artificial Inteligence (umjetna inteligencija)
- ovo je pod pahuljom, jer zapravo ni ja sam neznam dali bi policija u igri mogla imati umjetnu inteligenciju, ako u stvarnom svijetu nemaju realnu inteligenciju