Pa koliko ram-a ima black, 3gb?
Pa koliko ram-a ima black, 3gb?
Pa i S4 black edition ima 2 gb rama,otkud sada 3? :)
Baš. Hardverski su isti telefoni.
Kolega mrakNL se malo izletio...
No što jest-jest, black edition izgleda perfektno uživo (frend si ga nabavio) i šteta što je tako "kasno" izašao u prodaju...
Riskirat ću 200 kn i uzeti taj koža - look poklopac, ovaj postojeći mi kliže i mastan je stalno
To ti je super investicija jer totalno podigne uređaj :)
Vidio sam to kod prijatelja na note 3 i svidjelo mi se
Htio bas pitat koja je razlika jer je moj NB8. Pa vjerojatno treba ici NB9?
Sta tamo se moram registrirat za skidanje jel? Upravo jesam ali nedobijam nikakav mail, a i nisam siguran da ce mi odin raditi jer ama bas nikad ni uz sav trud, drivere i portove nije htio prepoznat telefon. A stvarno kuzim te stvari i oko rootanja i ostalog ali samsung mi nije htio prepoznat.
Vjerojatno imaš Windows 8? Ne mora nužno ići nb9, bitno da je za našu regiju. Razlika je samo u tome u tome što T-mobile i vip imaju svoje aplikacije a Tele2 i SEE su čisti
Kolega molim te postavljaj pitanja u onoj temi sa tutorijalom, mislim da je tamo prikladnije. Inače to je to, nema nikakva caka, samo start
Bit će jeftiniji kasnije
Molim pomoć !!! Nadogradio sam na kitkat po ovdje navedenim uputama i imam problem. E-mail mi ne želi peimati mailove izbaci poruku da je e-mail sinhronizaciju ukjučena. Odem u postavke maila odčekiram sinhronizaciju i dalje isto. Izbrisao sam račun i ponovo ga ubacio al i dalje mi baca isto. Zna li neko o čemu je riječ ???? Hvala !!!
Sinkronizacija ti mora biti uključena, idi u postavke aplikacija, nađi Gmail i obriši podatke i privremenu memoriju i ponovno pokreni uređaj. Nakon toga bi trebalo biti sve ok.
Kad mi je u postavkama sinkronizacije kvačica piše da mi je glavna sinkronizacija isključena a kad je bez piše da mi je sinkronizacija isključena tako da ne kužim di upaliti tu sink... A šta nebi po defoltu to trebalo bit uključeno ???
A koju mail aplikaciju uopće koristiš? Samsungovu ili Gmail?
Jedan i drugi al samsungov mi sad ne zeli sinkronizirat
Onda ga nemoj ni koristiti jer je to drek. Koristi Gmail i riješio si problem
Ma i nije da ne mogu bez njega i da ga baš često koristim baš naprotiv vrlo rijetko nego tak ipak volim da sve radi ok :)
Jel ima netko problem sa povezivanjem na lte mrezu jer mob se uopce nespaja na net kada je ukljucen lte.. na njemu je sluzbeni tele2 firmware a prije je bila omega
Tele2 ne podržava 4G.
Pretpostavljam da si na teletu kad imaš njihov firmware.
Neznam jesam te dobro shvatio znaci svi koji su stavili firmware od tele2 neradi lte.. inace koristim tmobile mrezu al nisam znao da je to tako
Ne, nema veze s firmwareom.
Mislio sam da si na Teke2 mrezi zbog firmwarea.
Sto se tice problema, moguce da nije LTE pokriven u tom podrucju gdje se nalazis.
Pokriveno je podrucje a problem je nastao nakon instalacije omege i mislio sam da ce ga tele2 firmware rjesiti ali problem je ostao i procitao sam negdje na forumima da je netko pitao za isti problem ali se ne mogu sjetiti gdje sam vidio
Vjerojatno ti je nešto kernel s*eban. Da li si radio full reset i wipe cache nakon flešanja Tele2 firmwarea? Ako nisi probaj to, čak prvo wipe svega, pa flešanje firmwarea i onda opet full wipe. Probaj pa javi rezultat.
Nisam probati cu ga resetirati pa javim rezultat :)
Full wipe radiš iz recovery moda, to znaš?
Napravio wipe cache i radi :) hvala
Za sve ima lijeka, samo treba malo čačkati. :)
Da, meni je radio LTE i sa Tele2 i s SEE fwom.
Samo jedna obavijest, danas sam se susreo sa S4 koji je kupljen u VIPu i otkad ga je nadogradio sa 4.3 na 4.4.2 touch screen mu ne reagira kako treba tj. prilikom dolaznog poziva nije moguće se javiti niti odbiti/prekinuti poziv klasičnim swipeom prema desno. Tek nakon flešanja SEE firmwarea moglo se javiti na poziv ali tako da se radi swipe prema gore. U isto vrijeme kada nešto tipka nije mu radila tipka 4 (ne reagira na pritisak odmah nego naknadno 3-4 puta ispiše broj) i tipka 5 nikako nije reagirala. Isto to se događa na još jednom telefonu iz VIPa kojeg ima drugi čovjek. Uređaji su kupljeni možda prije mjesec dana na području virovitičko-podravske županije. Nešto izgleda nije u redu sa tom serijom pa VIPovci pripazite pri kupnji.
Pa ako je pod garancijom (a trebao bi biti) i ako je napravio zvanični update, trk reklamirati!
Da, ići će pod garanciju, ali rekli su mu da će morati čekati mjesec dana što je meni osobno previše bez takvog telefona.
Neznam šta bih komentirao, ako su ustanovili koji je kvar šta se tu ima toliko čekati, ma kao u cijeloj državi sve traljavo.Nije vrag da imaju rezervne dijelove samo na papiru pa onda svaki šaraf posebno naručuju.
Nisu ništa ustanovili nego se dečko interesirao u dućanu gdje je kupio telefon pa su mu tako rekli.
Jel to ovlašteni Samsung servis? Imaš li neki broj, adresu, web, bilo šta?
servis.osijek@europatrade.hr - da, ovlašteni Samsung servis.
Ok, hvala na informacijama.
Može li mi netko reći kada ova nesposobna firma planira riješiti probleme s baterijama?! Pa toliko loše baterije nisam vidio ni na jednom "Kinezu", a Samsungu je to kao dobar dan. Na nekoliko S4 i S5 modela sam već dva puta reklamirao bateriju, danas baš podigao jedan S4 iz Agrama. Hvala momcima što su mi je na licu mjesta zamijenili. Sve baterije se napuhuju toliko da poklopac iskače i mobitel se na 50-60% odjednom ugasi.
To ih muči još od SII. Jedino je Note serija iznimka.
Bili su stari 3-4 mjeseca, dio kupljen u slobodnoj prodaji, dio u VIP-u.
Trebao bi pomoc vezanu za IMEI na i9505. Na uredjaj je prije mjesec dana stavljen zadnji Omega Rom (v28). Jucer je telefon iz cista mira izgubio vezu/signal i ne zeli se spojit na mrezu. Isao sam malo istrazivat sto je i vidim da je izgubio IMEI. Navodno se bez njega ne moze spojit na mrezu. Pokusam sa actory reset i nista. Pokusao sam ponovo stavit ROM sa modemom i botloaderom i opet nista. Ima li pomoci za uredjaj? Odakle krenut?
Da li dobiješ ovu grešku pri provjeri IMEI broja?
http://img.tapatalk.com/d/14/05/14/puza9uhu.jpg
Da. Tocno tako.
Prvo pomoću file Explorera potraži folder backup i u njemu Efs folder. Sadržaj tog efs foldera kopiraj u EFS folder koji se nalazi u root direktoriju. Ako nemaš efs backup probaj flešati stock firmware preko Odin-a i to 2 puta ako ti ne popravi od prvi put. Još jedno rješenje je moguće a to je da flešaš sa Odinom IMEI null fix za I9505 ako ga nađeš negdje.
Na memoriji uredjaja imam samo folder Backups/apps i sadrzaj mapi je prazan. Imas li pri ruci negdje link za stock? Bojim se da ne stavim krivi :( To ukrcavam preko Odina?
Imaš kao sticky moju temu o nadogradnji, tu ti je sve, samo prati upute
IMEI null fix se fleša isto sa Odinom, potraži negdje da si skineš to. Vjerojatno postoji na xda forumu rješenje
---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 21:53 ----------
Pročitaj malo ovo, možda ti pomogne
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2192025
Krenuo 4.4.2 za tmobile...
Je li itko preuzeo T-Mobile 4.4.2?
Ima li kakvih bug-ova?
Strpljenja malo, tek je danas krenulo.
Evo ja sam danas flešao taj T-mobile 4.4.2., osim što su mi se opet naselila ona s*anja od t-mobilea ne vidim nikakve razlike, a niti posebnih problema za sad, ostavit ću ga par dana da vidim jel jede bateriju. Htio sam zapravo napomenuti da sam bio na SEE black edition i da je bilo problema sa flešanjem ovoga od t-mobilea, nije mi htio od prvi puta flešati nego mi je tek 3 ili 4 put uspjelo iako sam koristio isti kabel i isti USB ulaz na laptopu kao i do sada, tako da vas ne uhvati panika ako budete pokušavali flešati i to vam se desi. U slučaju da vam ne prođe od prvi put, flešajte prijašnji firmware na kojem ste bili (prolazi od prve), wipe cache i onda ponovo flešajte t-mobile.
Zasto si sa blacka presao na Tmobile?
Da vidim kako se ponaša, ali nisam zadovoljan, mobitel je vidno sporiji. Vratio sam nazad SEE i to do daljnjega ostaje jer se pokazao kao vrlo dobar. Za informaciju izašla je neka nadogradnja za 4.4.2 u Njemačkoj, ista sadrži neke stvari sa S5, kids mode i još nešto. Ne preporučujem da se to stavlja jer sam pročitao da mobiteli ne rade dobro, gube signal, puca veza pri razgovoru. Najbolje se držati provjerenih stvari i sve 5.
Jel si komplet firmware stavio ili si dobio OTA nadogradnju? Odakle je telefon?
komplet sa ODIN-om ubacio... nije OTA. A mob nije bio na mrezama, "slobodan" je ... pozzz
Ekipa pomozite mi..na s4 kad ga upalim, mislim na pocetni zaslon, imam 8 zaslona, mislim ono da mogu ih vrtiti ljevo deno..ja bi ih zelio ih smanjiti na 4 to mi je dovoljno jer su mi ostali prazni..kako da ih uklonim a i po potrebi da ih dodam...
Idi u menu (lijeva tipka) i izaberi "uredi stranicu"...ili swipaš sa dva prsta po ekranu i to isto će ti se otvoriti....... ;)
http://img.tapatalk.com/d/14/05/28/4azarepu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/05/28/8e7u6ema.jpg
hvala...uspijesno..
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:33 ----------
Reci mi koja je to tebi prognoza, jel to nesto sto si ti instalira ili je bilo u njemu..
U biti je ista kao i tvoja ali transparentna....mob ti treba biti rootan i (ili) imati neki custom rom..
nebi ga tija rootati jer cu izgubiti garanciju, tek je kupljen..
Pogledaj koji ti je softver gore. Ako je 4.3 jellybean onda možeš napraviti root bez gubitka garancije.
pise ovako:
Android 4.4.2.
Osnovna verzija nigdje ne pise jellybean
to bi trebalo pisati u informacije o uređaju?
koja je razlika između jellybean i ovoga osnovna verzija...dali se moze,ako je bitni, dograditi..
Izvinjavam se za mali off. Primetio sam da mi se na S4 prilicno greje displej prilikom surfovanja netom preko wifi. Otprilike u visini blica ili malo niže. U cemu bi mogao biti problem?
Probaj isključiti wifi pa onda provjeri kako se grije
Samo preko wifi. Kada se koristi net sa mreže, onda je u redu.
Mada sam načuo da je reč o nekoj fabričkoj greški.
Eto onda si otkrio u čemu je stvar. ;)
Mob je bio kod jednog "majstora" koji se kao razumije u telefone i vec dugo radi sa njima. Navodno ima i famozni BOX za koji su neki spominjali da je jedino rjesenje za krpanje izgubljenog IMEI-a, medjutim bez uspjeha. Kaze da je Boot Loader zakljucan i za sada nema rjesenja :(
Proslo mi kroz glavu, s obzirom da se podaci za IMEI nalaze u EFS folderu, da mi netko posalje svoj EFS folder i da ja pokusam editirat IMEI gdje bi upisao svoj, odnosno IMEI koji je predvidjen za moj uredjaj. Dali bi to pomoglo?
Osim toga, uredjaj je jos pod garancijom, ali mi je Knox 0x1, pa pretpostavljam da bi ga odmah vratili natrag sa reklamacije. Jel postoji procedura za vracanje brojaca na 0x0?
Ovo s IMEI-jem (tuđim) neće raditi.
Obrazlozi malo, zasto mislis da nebi proslo?
Nešto sam našao pa probaj s ovim, ne košta te ništa:
Ask someone else with a ROOTED I9505 to give you the EFS thingy. Download Samsung SRS Remote Unlock client. Make sure the other persons I9505 is rooted,choose the model number of your device, click BBRT (Baseband Repair Tool). Click Dump Repair EFS from working phone. Unplug the working I9505 and connect your I9505, yours should also be rooted. Choose I9505 as model number, click BBRT, click send EFS REPAIR BACKUP. Wait for it to complete sending the working EFS to your device. Reboot and your baseband and IMEI should be back
Pokusat cu cim se na kratko docepam rootane 4ke, a to ce potrajati kako mi se cini... :) BTW, jel obavezno da bude rootana?
Je, obavezno je!
Ima li tko mozda iz Rijeke, Krka ili okolice da ima rootan i9505 odnosno S4 za potrebe reanimacije mog S4 koji je "izgubio" IMEI?
Zna li netko možda kako sinhronizirati s planner sa any.do podsjetnikom, tj. mogao sam to napraviti ali sam nešta čačkao i više jok!
Ima li itko kakve zamjerke na novi 4.4.2 update za S4, ima li problema sa baterijom (da se prebrzo prazni)?
Ja bih sebi preuzeo nadogradnju, ali ne znam je li to pametno ili ne.
Hvala na svim odgovorima.
Pametno je, samo naprijed
Da se malo "pohvalim"...danas mi je S4 uspio u kafiću skliznuti iz ruke sa jedno metar visine drito na ekran...pod 90 stupnjeva...podignem ga sa knedlom u grlu kad ono NIŠTA...ni najmanja ogrebotina...čudo!
Je, znam taj osjećaj. Imao sam priliku to iskusiti sa HOXom samo što je u mom slučaju bilo oko 3 m visine ali mobitel je bio u silikonskoj navlaci i to ga je spasilo. Zviznuo je na beton sa ekranom prema dole i ništa mu, silikon ga spasio, ali isto je bilo čupavo dok sam ga uzimao u ruku.
Stigao mi iz t-mobile s4 black edition, ali je dosao 9506.
Odlicno mi izgleda a pogotovo zadnja kozna strana, na foru s5.
Koje su sve razlike s obzirom na 9505? Procesor pojacan, jos nesto?
Samo procesor je jači, drugo sve u dlaku isto. http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5542
I LTE je cat 4 150Mbps DL na 06
05 ima cat 3 100Mbps DL
naravno, to je totalno nebitno.
Mene je najvisr iznenadila zadnja kozna strana. Odlicno osvjezenje. Fino lezi u ruci ko i S5, neklizi iz ruke ona zadnja plastika ko na s4/s4 mini
Pa i to ti je plastika, samo što ima takav izgled kao koža. Takav isti poklopac ima Note 3
Ma znam, iz nutra je isto obicna plastika i tvrdoce poklopca od jogurta ali iz vana nije onako glatka i totalno mi drugacije lezi u ruci.
S4 mini mi uvijek klizi kad ga uzmem masnim rukama.
S4 VIP dobio novi update
Ima, ali se uredno mogu deinstalirati..(no nije tipa Tmobile da je baš brandiran- početna animacija prilikom paljenja, melodije zvona i sl)...
Jesi nadogradio? Ima li neke razlike? Vidim da je Build od 21.5. to su vjerojatno neke neprimjetne sitnice
Nemam S4, vidio jutros na sammobile-u live feedu da se updatea za VIP... :)
Netko ima problema sa nestankom mreze kao ja? I koje je rijesenje osim restarta telefona....
Novi ROM :D
Evo meni moga zrmija. :D Na koliko mijesta treba da ti se kaze sto uciniti? Mlatni update ili ga nosi u vip.