Izašao je službeni OTA JB za Tele2 i otključane mobitele danas
Printable View
Izašao je službeni OTA JB za Tele2 i otključane mobitele danas
ja nisam ništa dobio (tele2, stock, tvornički otključan...)..
edit: sad vidim da je to OTA file koji se fleša na postojeći ICS rom.....
Jel je JB, nest mi smrdi da bas i nije?
Vele da jos nije.
Imam pitanje. Dakle, mobitel je iz VIP-a i zaključan je bio na vip. Sa kodom sam ga otključao i sad radi na sve mreže tj koristim ga na tomatu.
Frend je kupio u Tele2 svoj i bio je otključan i koristi tomato ali kaže da ako on želi službeni update da napravi mora stavit tele2 karticu unutra (jer mu je rom od tele2 valjda). Meni od kad sam ga uzeo ne pokazuje update noviji od LG3...jel to znači da moram stavit neku vip karticu unutra tek tolko da ga updatea? (premda je tomato vipov...al opet nije VIP). Jel to tak ide? help :)
Jeste da bome :) ide ide... jedino ako ti teeba micro sim kartica, pa moras zamjeniti... al radi kao sto i radi bonbon na t-mobile
Normalno da radi ali ja govorim o updareu roma koji je vipov..da li bas mora bit vip kartica dok se update radi...jer je rom vipov...ne tomatov bez obzira kaj je to "ista" mreza
Ma naravno da ne mora biti kartica Vipova. Tomato=Vip, a i da koristis neku drugu otkljucan je zastalno tako da nemas problema!
Što znači službeni JB dostupan kod svih HR operatera? Ili samo kod Tele2?
Da li update službenog FW briše sve postavke sa telefona?
Moj je XXLH1 iz Vipa i nemam nikakav update.
Iako na Sammobile piše da ima za Vip 4.1.1
http://www.ebay.com/itm/Mercury-Pear...item2a22d9f7d1
Kaj velite na ovaj screen protector?
Zanima me ovaj anti fingerprint protector, jel zaslon kaj manje vidljiviji, spram ostalih screen protectora?
Pricekal bum s njim, cekam pozitivne kritike.:)
Meni Kies nudi LH1 update na VIP mreži, uređaj je stock ROM, unroot-ed
Ja se iskreno nadam da će službeni JB release popraviti bugčinu koju imaju sa zamijenjenim stereo (lijevim i desnim) kanalima.
Dobio sam updeate, oko 285mb, koristio sam i prije JB tako da i ne vidim bas neku razliku, skinuo ga sa punjaca, pa cemo vidjeti kakva je baterija.
Update ti je ponudio baš sami telefon ili si išao spojiti mob na kies pa onda?
Sam mi je ponudio imao sam XXLH1. Dobio OTA i sve proslo u najboljem redu. Ak ne dobijes, promjeni CSC na XEO :)
Zanima me kako bi kies reagirao da sad recimo promijenim CSC na XEO, povučem OTA JB, te onda opet vratim CSC na SEE...da li bi mi normalno prepoznao uređaj ili bi izbacivao poruku da ga ne podržava...
Ajde neka meni netko objasni zasto meni ni na koji sluzbeni nacin ne daje nikakav update jos od VIP:LG3? Uređaj je VIP i koristi se tomato. Nisam dobio niti LH1 a niti budem valjda JB :D
Jel to ok ili moram stavit baš VIP karticu da se prepozna sa mrežom pa da vidi da ipak ima update? Prije nego nabavim i izrežem VIP karticu da pitam :)
Prepoznao bi ti ga bez problema :) ajd neka netko tko je updetao javi iskustva sa baterijom. Po meni je užasna. Doduše moguće jer nisam napravio 3 ciklusa punjenja, ali otprilike svakih 7 minuta gubim 1 posto. Nemojte pisati da je možda zbog toga što imam uključen wifi ili syncanje. Identično mi je sve postavljeno kao i na LH1. Još jedna stvar koja me iritira kada izlazim i ulazim u aplikacije nekada mi zna lagati. Npr gledam nešto na internetu pa se prebacim na pisanje poruka. Ja tipkam po tipkovnicu, ali on kasni sa unosom. Sitnica koja nervira :)
Ja danas podosta čitao iskustva na xda i masu ljudi veli da je baterija očajna...
Joj kak ne volim to :) sve sam fino podesio i poinstalirao i cini mi se da ce biti natrag na ICS :)
Moj je BUBLG3 i jos nema nikakovog updatea. Prije me brinulo no sad vise ne. Isto je zakljucan iz VIP-a. Bude doslo.
Moj je isto LH1, no ni aparat ni Kies mi ne nude update.
Kruno ti si znači mijenjao svoj CSC na ovaj poljski i na taj način povukao OTA, jel tako? Što se tiče mijenjanja CSC-a, ja sam svoj prilikom vraćanja tvorničkog firmwarea vratio ukucavanjem *#272*Device IMEI#, nisam skidao aplikaciju sa marketa...
Koja je fora s tim CSC?
Pa gle ja sam stavio LH1 i koji sam skinuo sa sammobole tamo sam odabrao Croatia (TWO) i prilikom podesavanja mobitela jezik mi je bio poljski, ali naravno imas i hrv za izabrati, nakon toga sam osao pogledat OTA update i ponudio mi, nakon sto se nadogradio, preko aplikacije Samsung Galaxy S /s2 CSC sam vratio na TWO koj je hrvatski kao :)
Stavio "poljaka" za probu...Prvi utisci: radi osjetno brže, google now ne radi ako je stavljen hrvatski jezik (ok, znam za search, no uopće ne rade one kartice za vremesku prognozu i sl. koje se pojavljuju u notificatonu), led-ica podosta slabije svjetli od one na ics-u,čini mi se da se i mob duže puni...Uglavnom, ako mi baterija ne bude teška katastrofa, ostavit ću ga na JB-u dok ne dođe pravi update za našu regiju...
A onda je ipak bolje da se pričeka za naše područje...
Sve radi odlicno. Pa cak je baterija bolja u odnosu na ICS. Mobitel kupljen VIPu i dobio sam OTA update
Eto maknuli su update od vipa cujem.
Ne znam razlog...
Samo kratko pitanje: kako unutar ICS-a ući u opciju u kojoj se vide trenutno pokrenute aplikacije te gore postoje opcije RAM usage, ugasiti sve aplikacije i slično. Na GB-u se vrlo lako došlo do tih opcija, a na ICS-u sam uspio samo jednom slučajno i sada ne znam kako doći. Unutar Postavke -> Upravljanje aplikacijama nema ništa, tj. to nije taj menu koji tražim.
Thanks.
Dugi pritisak na home
Tako je. I onda pritisnuti opciju Upravljanje zadacima. Yes... Thank you.
Gledam jutros svoj imei i ima jedan broj viska /3. Znaci omjesto 15 on ima 16 brojeva. Zasto je to tako?
I još kratko pitanjce: flashao sam CF-Root 1.6 verziju (da bih rootao mob) te sam nakon toga vratio kompletni originalni FW od Tele2, ali mi i u jednom i u drugom slučaju pod opisom Kernela na mobu piše uvijek jedno te isto. Griješim li negdje ili CF-Root ne mijenja opis kernela u opisu? Kakav je opis kod vas rootanih i nerootanih?
Thanks.
Veliki minus za Samsung. U novoj JB verziji NISU popravili audio stereo bug. Lijevi i desni kanali su i dalje zamjenjeni. Hvala Samsungu na tome :(
Ili okreneš mob za 180° kada snimaš (valjda touchwiz kamera ima rotaciju u svim smjerovima).
Imam pitanjce jedno.
Stavio sam MortPlayer kao player. Ako aplikacija nije inicijalizirana kada stisnem na slusalicama play, ukljucuje se drugi player. Da li ima negdje za podesiti na koji player ce reagirati slusalice po defaultu?
Radi li vama non stop serzor blizine (crvena lampica)? Nemam ukljuceno pametno iskljucivanje zaslona. Prije sam ovo primjetio samo kod poziva da se aktivira... Znaci prvi senzor desno od loga Samsung.
I ja sam to danas primjetio da je stalno ukljucen a prije nije bilo tako. I koliko se vama dugo puni baterija? Meni ako padne na nekih 10% treba joj vise od 4h da se napuni do kraja.
Je do vibera je. Provjereno, deinstalirano. Hvala! Usput, da li netko od vas koristi zastitu za ekran i koju ako se moze znati da si pribavim jednu?
Gledam malo i već 5.dan kako niti jedna regija nije dobila update na JB, no kako pratim samfirmware preko twittera, vidim u nazad dan-dva da već izlaze update-i za LTE verziju S3 (koja btw, dolazi sa predinstaliranim JB-om)..Izgleda da su očito nešto jako sje...li sa JB-om kad nakon toliko kratkog vremena što je LTE vezija u prodaji već izlazi update sa ispravcima i sl...
Ja sam se vratio s jb poljaka na ics...jednostavno mi nije to-to..ima dosta stvari što mi se sviđaju, no ne radi najbolje....btw..danas sam se igrao sa titan sivim S3 i baš mi je dobar, da kupujem s3 gađao bi ga u toj boji... premda bi jako volio vidjeti crnu varijantu :)
Nekaj ne štima s tim JB, prvo ga puste, pa ga povuku, nek ga uglancaju kak spada...
Ja sam kolegama na poslu postavio dvije jeftinjare koje smo naručili s ebaya za 1 $ (na dva razlićita S3). Rade svoj posao bez problema, mislim da su one šminke za +10$ i više samo preseravanje, ali tko voli nek izvoli. Ja recimo rađe svakih pola godine stavim novu za 1$ i uvijek mi ekran izgleda odlićno.
Ja sam svoj update napravio preko kiesa jos prije par dana i sve je ok. Sta su ga stvarno maknuli? :) bas su smijesni.
Jel ti problem napraviti screenshot u opciji about phone? Zanima me da li se u čemu razlikuje od poljaka? Thnx :)
Sutra ulazimo u listopad, tako da mi ostali brojimo sitno po pitanju updatea :)
Znam napraviti mapu na pocetnom zaslonu, no isu ne znam napraviti u prostoru aplikacija. Postoji li ta mogucnost i kako?
Jel zna netko sto radi aplikacija Broadcom Mems service?. trosi mi 20 posto baterije a ne moze se deinstalirat.
Evo link za screenshot...uređaj je update-an preko KIES-a, kupljen u VIP-u. ne znam dal je otključan. :-) i jel ima kakve razlike? https://picasaweb.google.com/1066908...eat=directlink
jedino u kernelu,to vidim da si mijenjao, jel tako?
Da da...kernel je custom. Ostalo je stock. Sad mi je malo cudno da su update povukli a ja ga instalirao. Iako zasad ne vidim nikakve bugove. Meni se cini sve ok. Ima jos neko sluzbeni jelly bean? Da li nam je sve isto?
Ništa od updatea još.
Mene najviše zanima Project Butter, jer mi nekad zna zatrzat.... stock 4.0.4
jel se kome kad dogodilo da mu je prestala raditi vibra? znaci ne trza..ukljucena svugdje i sve...nemam ideje za dalje...radila je ok do prije koji dan
Napravi sljedeće, kupi tu za 12 i postavi je, ako ostavlja otiske zahtjevaj povrat novca. Ali otiske provjeravaj tek kad ga stavis na uho da pokupi masnoću kože.
Edit:
Upravo sam slučajno naletio na ovo. Ista finta bez otisaka itd, samo pogledaj cijenu i količinu. Tolko o tome.
da li se nekom pali pozadinsko svijetlo samo od sebe? desilo mi se par puta i nakon reboota je sve ok, frend mi ima ist situaciju na sgs2 na kojem je isto ICS?
99% da je do neke aplikacije. U najgorem slučaju hard reset bi trebao potvrditi tu sumnju.
I kod mene je isto desavalo se i poslje reboota nema vise.
9.10 kreće JB update.
Mrak...taman poslije produženog vikenda, ujutro uz kavu pratim događanja po tom pitanju :)
To je do možda njihove mreže. Frend na Simpi i SGS2 je imao delay od sekunde prilikom javljanja na poziv, nikad nisam čuo njegov "halo". Promjenio je baseband i delay je nestao. Ako želiš probaj par popularnih verzija basebanda pa provjeri.
edit: čisto da prokomentiram post ispod svog: također na Vipu (tomato) i nisam imao tih problema na dva moba. Šef mi je na Tmobileu i svako toliko ima problema s tišinom u razgovorima.
Sta vi niste dobili sluzbeni update? Sad mi vise nista nije jasno. Pa za hrvatsku je izasao kad i za poljsku.
Za poljsku je bio testni update.
9.10. kreće u Koreji i onda na ostatak.
Btw. Mene na Vipu zadnjih par dana zna zezat kvaliteta razgovora, ne čujem sugovornika ili je tišina, pa prekinem i nazovem ponovo...
Ima i moj stari S3, isto je na t-mobileu i nema takvih problema. Mislim da ima drugu verziju softwarea i brendiran mob,dok moj iako je kupljen u t-mobileu nema nikakvih njihovih aplikacija.
Nikakvog updatea jos nema :-)
Tocno to se i meni događa :-) valjda ce tim glupostima uskoro doci kraj..
I kod mene uočen problem prekidanja tokom razgovora, već dugo vremena, (bonbon mreža) nadam se skorašnjem popravku istog..
A sta sam ja u poljskoj!? :) Dobio sam OTA update ali ga nisam mogao updatetat jer mi je mob rootan pa sam ga preko Kiesa nadogradio. I vec danima sam na JB. sluzbeni jelly bean sa Kies-a. Zato ne kuuim kako ga nitko drugi u hrvatskoj nije dobio.
jel bi mi mogo neko pojasnit ako zna kakva je to garancija od samsunga koja se spominje u oglasima na njuskalu, jel to garancija koja je vazeca ili ...???
Prema izjavi Samsunga, ispada da su poljski ota i ostali koji su dobili, pa povučeni,bili nekakav "testni" JB, stoga vjerujem da ćeš dobiti još jedan update kada krene za nas ostale odn. prema svima :)
@dibidus1337: uz svaki S3, dobiješ malu knjižicu, ili ti Samsung warranty card (HR je na stranici 15.) koji ti prodavač prilikom prodaje mora ovjeriti te zaklamati račun..E sada, budući da ćeš ti kupovati preko njuškala, obavezno si provjeri da je takvo jamstvo ovjereno te da nije od nekakve izmišljene firme (ima i toga), uglavnom su Tmobile, VIPnet, Dardar (oni su ti uglavnom za Tele2...) ili nekih poznatijih trgovina koje ćeš i sam znat prepoznat...
Račun ćeš rijetko gdje dobiti jer rulja uglavnom te telefone uzme na firmu (par komada) pa ti nisu u mogućnosti dati račun, eventualno kopiju gdje se vidi da je npr. uzeto par komada...
Preporučio bi ti da jamstva od privatnih servisa izbjegavaš, preskup je to telefon da bi ga nosio u takve servise gdje uglavnom stavljaju jeftine,zamjenske dijelove sa Ebaya a i jamstvo vrijedi samo za softwareske greške (lol :) )
jeeej stigo je mali doma napokon. ima jos 22mjeseca garancije, kupljen je bio u tele2 nadam se da bude sve u redu. a sad sljedi ceprkanje...
čestitam, mora raditi ko lud...pretpostavljam pošto je iz tele2 da je i tvornički otključan tako da je i to veliki plus :)
ja se nadam, da otkljucan je. jos samo da me neko malo poduci da iskoristim sav potencijal telefona...
Zašto mi se u zadnje vrijeme non stop,prilikom priključivanja moba na laptop javlja greška: Nedostaje ID hardwarea?? opasno mi ide na živce...
imam jedan problem...u zadnje vrijeme mi treba cijela noc da mi se mob napuni? dali ga moram nositi na servis ili da pricekam update pa mozda se to ispravi?
Prvo ga pokusaj puniti ugasenog i ppgledaj vrijeme punjenja. Nakon toga ukljucenog. Mozda ti kakva apk trosi bateriju ili je jednostavno do samog punjaca. Provjeri punjac. Orginal dolazi iz dva dijela kabel + utikac. Moj se puni uredno. Cca 2-3 sata. Provjeri punjac na nekom drugom uredjaju koji ima mogucnost punjenja putem micro usb-a kako bi eliminirao punjac. Ne znam... Mozes probati i s testartom telefona. Uglavnom kod smartphone-a uvijek moze biti 100razloga i onda se problem rijesi banalnim restartom. Pokusaj ici nekakovim logicnim redosljedom. Za kraj ostavi restart.