To ti viber javlja kod reboota. Komotno ignoriraj poruku ili premjesti viber na sd karticu, kazu da je to rjesenje (nisam probao jer mi ne smeta).
Printable View
To ti viber javlja kod reboota. Komotno ignoriraj poruku ili premjesti viber na sd karticu, kazu da je to rjesenje (nisam probao jer mi ne smeta).
Imam na HTC One X-u softver 4.1.1, dosla mi je obavijest za novo azuriranje softvera, jel ima ko iskustva s novim softverom, je li sta bolje, brze, cuo sam da baterija duze drzi al bas ne vjerujem u to pa ako ko ima iskustva molio bih ako moze napisati
A navodno je bolje radi, smooth kako bi rekli.
Neki korisnici su javili da imaju problema s wifijem, al to pojedinci. U globalu ne bi trebao imati problema
Da li imate problema sa gmailom u zadnje vrijeme? Meni stigne uredno mail na mob, ali koliko sam primjetio uopće ne sinkronizira radnju koju napravim na mobitelu(arhiviranje, brisanje ili označavanje kao neželjena pošta) već kad otvorim mail na kompjuteru svi mailovi stoje još uvijek u pristigloj pošti. Ne znam koji mu je vrag? Koristim stalno ARHD rom, uz povremene nadogradnje na zadnju verziju.
Mislim da se Gmail synca u određenim vremenskim intervalima, i sve što napraviš će se syncati kad god mu dođe vrijeme za sljedeći sync. Meni je sync potpuno isključen, tako da nakon svega što napravim u Gmailu moram odabrati MENU > Refresh, onda mi se sve što sam napravio vidi i na kompu.
Ma kakvi, synca se odmah, bar mi je do sada tako bilo. Uključen mi je sync stalno!
Da podjelim svoje iskustvo, možda nekom pomogne. hox mi na Wlanu kod kuće jako sporo otvarao bilo što vezano uz net. U kući imam 5 laptopa i 4 moba (2 su htc i oba imaju isti problem) spojena na wi-fi. Kad sam počeo kontrolirati pristup net-u sa druga 2 moba, svi se uredno spoje i otvaraju stranice osim HTC-a. Već sam počeo razmišljati o servisu al primjetio sam da u jutro (prvi ustajem) mob radi ko beba na wlan-u. Danas je počeo sistem eliminacije. Da ne duljim ženina toshiba laptop kada se upali i spoji na net zblokira htc-a tako da otvara market 2 minuta. Nisam neki stručnjak pokušam isključiti njenu wlan karticu mob radi. Na kraju sam u postavkama njene kartice isključio Networh and sharing center->Conections (naziv mreže)->Properties->skinuo kvačicu sa TCP/IP v6 i mob mi radi kao munja. Moram napomenuti da je i na drugim laptopima bila uključena ta opcija ali samo mi je smetao ženin laptop. Za svaki slučaj isključio sam na svima.
Pozz.
Nije kod mene taj problem, ja imam 2 računala (lap i desk) spojena na wifi, ženin i djetetov mob i moj HOX i sve radi savršeno i radilo je stalno. Ta sinkronizacija maila mi nešto jebe sove. Kad arhiviram mailove na mobu, upalim kasnije lap i u chromeu vidim da imam nekoliko novih mailova, ali u biti nemam nego su to oni mailovi koje sam već pročitao i arhivirao/obrisao. To mi se isto događa i kada to radim preko GSM mreže tj. dok nisam spojen doma na wifi.
EDIT:
Evo sad baš isprobavam slati mail sam sebi preko laptopa i odmah mi signalizira na mobu da je mail stigao i kad ga na laptopu obrišem ili arhiviram on u isti čas također nestane iz pristigle pošte na mobitelu. Dakle, bilo što da napravim na laptopu, to se na mobitelu vidi, ali obratno ne.
Evo riješeno, očistio sam predmemoriju aplikacije i sad radi kao i prije.
Pozdrav boysi, razmišljam o nabavci HOXa, al me muči da ne naletim na "krivi" primjerak (gubljenje wifi signala, preljevanje boja, i još neke anomalije)?
A za sve postoji sansa tako da i za to. Kako da mi utjecemo na to?
Nikak, ma mislil sam jel trebam na kaj pripazit kod kupnje hoxa.
A pogledas na te probleme, ima ovdje u temi negdje na pocetku objasnjeni problemi detaljnjije.
Pogledas mob, vidis kakav je ekran na pritisak. Ma neces ulovit shenan primjerak.
Ma ok, nije mi baš svejedno, svako malo naletim na neki post, di neko ima problema s njim, tak da ono...
Jedinom možda su zakinute nove serije hoxa tih problema, ne znam..
Nive serije, ove od 16gb koliko sam vidio kod frendova, oni nemaju problema s nicim.
A gle, kod svakog moba ima odredjini dio s greskama, isprobas ga prije kupnje i miran si. A i cijenu mu je pala jako.
pozdrav, da ne otvaram novu temu zbog svog problema ovdje cu se skrpati! :)
dakle, danas mi se mob zblokirao i nekako se uspijem dokopati factory reseta u bootloaderu i kad sam to uradio imao sam sta vidjeti.
(napominjem da sam vec i prije radio factory reset i da su mi sve slike, muzika i sadrzaji bili ostali. neznam kako :))
no ovaj put sam ostao bez svih slika i svih sadrzaja.
pa me zanima dal je itko imao slican problem i dali zna kako vratit slike? vidio sam po netu da ima onih programa za recovey ali to ne funckionira jer Windowsi mob vide samo kao portable device a ne kao mass storage. i zbog tog razloga nemogu se dokopati foldera na mobu da bi odradio vracanje podataka... damn you Google!!
HoX je na 4.1.1.
hvala!
Ne znam što ti znači da ti se "mob zblokirao", ali meni se čini da ti se potrgao mass storage, i to je vrlo moguće jedan od razloga (ili posljedica) zašto ti se "mob zblokirao". Čini mi se da samo trebaš formatirati mass storage. Ako se ne varam, to se može obaviti iz recovery-ja. Slike, glazba i ostalo što je bilo gore je nažalost najvjerojatnije izgubljeno.
znaci zblesirao se da je ostao zaledjen i nisam mogao nista. potom sam simulirao "vadenje" baterije.(10sec power button) i nakon toga se "krešao" nekoliko puta i nazivcirao me i onda sam poludio i napravio factory reset. a svi androidi otkad su dobili update na JB vise se nemogu prepoznati kao "mass storage" osim ako nisu rootani. mob sad funkcionira bez problema samo me je zanimalo dali se mogu vratit slike?
Nazalost izgubljeno je. Mana uredjaja s internom memerijim koja se ponasa kao sd je da se zna dogodit da se sve obrise.
No nisam nikad radio factory reset iz bootloadera, al jel moguce da on ima naredbu da potpuno ocisti telefon, a ne samo sistemsku particiju?
Mozes rootat pa probat preko mass storage skenirat al sanse su minimalnd.
Jel imaš aktiviran Dropbox? Možda su ti slike uploadane tamo? Ja uvijek obavezno nakon bilo kakvog wipea aktiviram dropbox i upload slika čim se spojim na wifi i nemam brige. Nedavno se i meni sve pobrisalo kad sam prikopčavao i iskopčavao usb kabel, ali sam se kasnije sjetio da mi je sve na dropboxu pa sam si povuko ono što mi je trebalo :D
ma svih tih stvari se sjetim kad sam vec u pol posla!!! poludim!!! kako najjednostavnije rootat mob?
Moraš otključat BootLoader svakako, a onda ti opet sve živo obriše sa telefona, bude gol ko od majke rođen. Na XDA forumu imaš detaljne upute kako i šta se radi da ja sad tu ne pišem Markove konake http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2069904
ma sad mi je svejedno, i tako nemam nista na njemu... sad mi je prilika da nesto napravim. neka preporuka oko roma? dal su CM i MIUI jos uvijek aktivni ili ima nesto bolje?
hvala za link!! :D
Imas postupak opisan ovdje.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=1031941
Pretpostavljam da si bio stavio sluzbeni JellyBean preko OTA updejta pa si miran s HBootom.
U istoj temi kmas raspravu o romovima, preporuka ViperX.
JB je bio OTA. budem se sad bacio na posa. na xda mi se cini kao da ima 2 sata posla!
Samo umjesto CWM recoverya, stavi TWRP.
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1622925
Nakon zadnjeg updatea svako malo mi se gubi wi-fi signal!
Jep, poznat problem HTCu. Izdat ce fix ubrzo.
Jel netko probao rootat HOX sa Superboot-om?
Zasto bi radio sa superbootom?
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:28 ----------
Imas ovdje tutorial kako roota
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=1031941
Samo umjesto cwm stavi twrp recovery
Bit ću iskren i priznat da sam "tuljan" za to...unlockao sam bootloader...sa Hasoon 2000 all in one kitom sam uspio i stavit twrp...no tu sam zapeo...koji je slijedeći korak? Šta trebam napraviti...pod extras sam kliknuo perm root no ništa...gdje griješim? iz ovog linka koji si stavio (bdw hvala) ne kužim kako baš rootam...sorry
Pa spreman si onda.
Ako imas custom recovery, sada samo skines custon rom koji zelis, pratis korake kako ga staviti(svaki rom ima opisano u svojoj temi) i to je to.
Da , ali to nije rootan mob , zar ne?
Tehnički nije, al kad staviš custom rom što možeš stavit, onda je.
Ili sada samo stavi Superuser aplikaciju i eto ti.
Najveći posao si odradio, sada samo odaberi neki rom na xda, skini i flashaj.
E thanx...znači sad može Superuser aplikacija gore?! Onda je to to...za custom romove pogledam upute koje si mi stavio. Thanx još jednom.
Ma što stalno svi pate na taj root?!
Nikako da ljudi shvate da je za flashanje root potpuno nebitan, te da su flashanje i rootanje dvije POTPUNO odvojene stvari.
Naravno da to nije isto...mene zanima kako funkcionira Superuser a to nisam znao da ide bez roota...tj. da ide samo sa custom recoveryjem.
Kolege, evo da opišem svoj problem s One X-om i da vas zamolim za savjet što napraviti:
Prije nekih 2 tjedna mi je puknuo ekran na njemu (točnije digitizer) i naravno naručio sam odmah ekran+touch preko ebaya i dogovorio tko će mi zamjeniti jer je u Agramu ipak malo preskupo (1150kn). Ali tada počinju softverski problemi, tj. barem sam tada mislio, a sada više nisam toliko siguran.
Dakle, na uređaju mi su odjedanput počele izlaziti poruke "Unfotunately, (naziv neke od aplikacija) has stopped" kada bih pokušavao ući u neku od aplikacija (osim onih koji se ubrajaju kao dio HTC-ovog Sensea) i nakon toga po nekoliko desetaka puta poruka "Unfortunately, the process com.google.process.gapps. has stopped" te nakon toga "android.process.acore has stopped unexpectedly. Would you like to send an error report to HTC?.."
Pošto se ovo već jedanput desilo na curinoj Xperiji P, napravio sam factory reset i problem je nestao. Ali ne zadugo. Nakon nekoliko sati, kada sam ga izvadio iz džepa, shvatio sam da je HOX totalno krepao, kao da je isključen i nije reagirao na power tipku. Nakon nekoliko minuta, nakon naizmjeničnog pritiskanja i držanja power tipke, odlučio se upaliti i onda je neko vrijeme normalno radio. Do jučer, kada su mi opet počeli dolaziti force closeovi. Opet sam ga resetirao, i opet nisam izbrisao sadržaj memorije telefona koji "glumi" SD karticu. Onda je opet normalno radio, ali sam svejedno odlučio napraviti potpuno čišćenje pa sam kopirao podatke s memorije i ovaj puta napravio reset koji je obrisao sve s uređaja.
Ali problem nažalost nije otklonjen. Navečer sam opet shvatio da je HOX umro, tj. nije se htio paliti nekoliko minuta dok sam ga silovao power tipkom. I, kada se upalio, nakon nekoliko minuta su počeli izlaziti force closeovi. A najgore je to što mi je stigao ekran, a ne mogu ga sada mijenjati jer kada ga zamjenim gubim garanciju.
Sada više ne znam što da radim, je li to softverski ili hardverski problem, i na koji ću način mijenjati ekran. Još samo jedno moguće rješenje mi pada na pamet, čudno mi je to što nakon reseta nije ispražnjena memorija telefona za appove, od 6GB je ostalo preko 4GB popunjeno pa bi možda potpuno brisanje tog dijela memorije pomoglo.
Jel itko od vas zna, bi li mi Agram njega servisirao s razbijenim ekranom, pa kada ga poprave da zamjenim ekran?
EDIT: da dodam, nije otključavan bootloader, na uređaju je stock JB
Moguće da ti taj razbijeni ekran radi problem zbog kojega tesko palis telefon. Iskreno ja bih radije platio Agramu i sve ce ti rijesit. Za razbijeni ekran si ti kriv pa prema tome cijena je takva kakva je. A neznam iskreno za koliko si ga ti nasao i tko ce ti to radit, no ja to nebih radio na telefonu koji je toliko skup.
Sto se tice nasilnog zatvaranja i gasenja aplikacija, probaj formatirati uređaj kompletno sa kompa. Ja to napravim ponekad. Znaci kad ti se hox otvori desni klik na njega i kazes format. Naravno prije toga spremi sve od podataka. NAkon toga napravi tvornicki reset, pogledaj jel imas kakvih azuriranja u softweru i aplikacijama te vidi kako ce se ponasat. Ako ni to nepomogne servis. Takodjer pazi kakve aplikacije stavljas. Mozda jedna od njih radi problem, pa instaliraj jednu po jednu. Nemoj da ti odmah sve povuce sa marketa kad se ulogiras na gmail account. Jer ako ti netko drugi bude ugradjivao ekran, pa ga ti posaljes na servis, vjeruj mi izgubit ces garanciju i to s pravom!
Evo ovo je ono što mi je čudno. Nakon nekoliko reseta app storage preko polovice popunjen. Kako ovo izbrisati?
http://img834.imageshack.us/img834/7...0330013815.png
Našao sam ekran za 300kn na ebayu i već mi je stigao, a zamijenit će mi ga rođak koje je serviser mobitela i koji ima iskustava baš s ovim uređajem. Nemam namjeru davati preko 800kn više ovlaštenom servisu.
To je sistemska particija na kojoj se nalazi rom i popunjenost nema veze s nicim.
Evo ako netko još ima problem sa gore navedenim force closeovima evo moguće rješenje:(link)
Try uninstalling Facebook if that is installed. If this does not fix your problem then try the following:
Settings>Applications>System Applications>Contacts Sync Adapter and press Clear Data, this error usually goes away. If this doesn't work, try clearing the data on Settings>Applications>System Applications>Contacts or Settings>Applications>System Applications>Contacts Storage.
Čim mi se problem opet danas pojavio nakon reseta i updatea aplikacija, išao sam izbrisati facebook i uređaj se u tom trenutku zamrznuo. Nakon gašenja te reseta kroz HBOOT, odmah sam blokirao FB aplikaciju, i zasad se problem nije pojavio. Nadam se da ni neće.
"android.process.acore has stopped unexpectedly. Would you like to send an error report to HTC?.."
I meni se prije javljao ovaj problem. Nakon toga je od HTC-a stigao update za Contacts i nakon toga više nisam imao problema. Pogledaj da li ga možeš update-ati.
Evo danas mi je skroz krepao mobitel, tako da izgleda ništa od toga. Morat ću ga vjerojatno poslati agramu i platiti popravak ekrana te se nadati da će mi ostale probleme riješiti preko garancije.
Samo se nadam da ga nisi otvarao jer bi ti mogli hladno odbit garanciju ;)
Nije otvaran, umro je prije bilo kakvog otvaranja.
miha...imam isti slučaj , par stranica prije sam ga opisao...dakle ponekad sam od sebe počne izbacivati te pogreške i mob mi se restarta a dva puta mi se sam od sebe restartao na tvorničke postavke?!?! Nakon toga jedno 2 tjedna je sve bilo ok...no... u ovu subotu sam mob stavio u džep , nakon 5-10 minuta sam ga izvadio iz džepa (nisam sjedio niti na bilo koji drugi način ga pritiskao u džepu) i vidim mob ugašen...isprva nije reagirao na power tipku , odjednom proradi...ali se jedno destak puta palio i gasio (restartao). Na kraju sam ga nekako uspio uplaiti ali..."frajer" se ponovo vratio na tvorničke postavke sam od sebe. Dakle tvoj razbijeni ekran nema nikakve veze sa time. Netko je spominjao update za Contacts...ja sam ga odmah instalirao kad je izašao i to također nema veze sa ovim slučajem. Baš me zanima koliko će dugo sad raditi.
Onda izgleda stvarno imam ogroman peh. Evo moj se neće više da upali, silujem power tipku, ali ništa.
Ali zanimljivo, spojio sam ga na USB, držim power tipku te pritišćem vol- i Windows proizvodi zvukove kao da je nešto spojeno, izbacio je da je priključen nekakav APX, a nakon toga unknown device. Na ekranu ništa, ne vibrira, LEDica se ne pali.
Jel imas ledicu sto signalizira punjenje? Probaj ga ostavit duze vrijeme na punjacu i onda probaj ;)
Nula bodova, mobitel je ušao u tzv. APX mode, i izgleda da nema šanse da iz toga izađe bez servisa. Na netu nema načina da se izađe iz tog moda.
danas dobivam x-ich.
kako prelazim s desirea zanima me postoji li aplikacija s kojom bih mogao napraviti bekap sms-ova, call liste... u biti treba mi nesto poptu my backup pro-a, al da ne zahtjeva rootan mobitel kako bi radio (htio bih prvo malo vidjeti kako to radi na defaultu :))
dakle beli ninja je tu.
problemi:
kako namjestiti compact keyboard?
gugl kaze da ga pod keyboard selectionom odnosno keyboard types samo odaberem (popraceno slikama), ali kod mene nema te opcije, imam:
standard (qwerty)
standard (azerty)
standard (qwertz)
phone
kako i gdje doci do compacta? nadam se da ne moram zbog toga instalirati drugu tipkovnicu?
drugi problem:
prilikom snimanja fileova na mobitel dobijam poruku da je memorija puna (unatoc tome sto mobitel kaze da ima praznih 10-ak gb).
ovo radim na linuxu (ubuntu), mozda je u tome problem, ali ako bi se itko trebao voljeti s androidom onda je to linux.
treci problem:
do sada sam imao desire origigi vulgaris, znam da ne mogu prebaciti aplikacije s njega na novi uredjaj odnosno da android 2.x.x u 4.x.x nisu kompatibilni, ali postoji li nacin da izvucem same podatke i importam njih?
konkretno imam memopad aplikaciju s gomilu unusa koje mi se bas i ponovno rucno upisivati, pa je tu i tapatalk i svi uneseni forumi, itd,..
cetvrti problem:
kako natjerati mobitel da mi importa sejvane wifi passworde kao sto je na desireu prilikom promjene romova radio automatski.
u tim situacijama bi i automatski zapoceo sa skidanjem aplikacija koje sam imao instalirane, to se takodjer nije dogodilo.
1. Kakva je to compact tipkovnica? Misliš na tipkovnicu bez numeričkih znakova(tako se tipkovnice za komp označavaju kao kompaktne). To su ti qwerty(z).
U stock tipkovnici imaš te ponuđene i to je to.
Prvo objasni pardoks jedan. U drugom pitanju kažeš da si imao samo stock Desire, tvornički kakav je, dok u četvrtom spominješ mijenjanje romova na tom istom Desireu?
2. Kakvi su fileovi? Da nisu corruptani
3. Carbon
4. Nemam pojma, uvijek sam preko Titanium backupa vratio wifi. Ni ne znam otkud misliš da ih importa
objasnjenje tvog paradoksa je iznimno jednostavno.
bio je stock i default (makar nigdje nisam spominjao "tvornicki") prvih mjesec dana.
postoji gomila izvedenica desirea, pa mi se cinilo da je ovako najjednostavnije opisati prvi desire ikad.
http://cdn.pocketnow.com/html/portal...view/img31.jpg
compact keyboard.
sumnjam da mi je 50% fileova na kartici corruptano.
probati cu ponovno kada dodjem doma za win racunalo.
"use google to back up your account?"
odavdje ga importa.
zahvaljujen na carbonu, isprobati cu ga kasnije.
Jel na kraju rootan Desire ili nije?
Ako je, koristi Titanium backup i prebaci aplikacije i sve(wifi šifre također).
Nema te tipkovnice. Morat ćeš naći alternativu.
"kao sto je na desireu prilikom promjene romova radio automatski."
"bio je stock i default (makar nigdje nisam spominjao "tvornicki") prvih mjesec dana."
daj se malo koncentriraj :))
za sada ne namjeravam rutati x, tako da mi titanium ne pomaze.
u biti bilo bi lijepo kada bi se javio netko tko zna na sto mislim i ciljam s google backupom.
---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 12:36 ----------
HTC HTC Desire
This item is not compatible with your device
carbon kao sto pise nazalost nije kompatibilan s desireom, postoji li alternativa?
Da , tako je i meni dok je u tom stanju "šoka"...ne reagira...LEDica se ne pali pri spajanju na punjač...ništa...no ovaj moj se nakon desetak minuta mrtvila probudi (nasreću)...gledao sam onaj link što si stavio...ne znam...ne čini mi se da su našli neko riješenje...
s novim mobitelom je doslo i eksperimentiranje s novom navigacijom.
znam da postoji podforum za to, al mislim da je ovaj topic najprikladnije mjesto za ovo pitanje.
postoji li mozda neka aplikacija koja se profilirala kao najbolja navigacija za one x?
do sada sam koristio copilot 8 star pretpostavljam 3 god, vjerojatno se u medjuvremenu pojavilo nesto bolje.
po mogucnosti da nije pretjerano zeljno prostora, isprobao sam navigon, dopada mi se, ali 600+ mb za osnovnu instalaciju je previse.
Ja sam dao na Google Play 70 kuna za Mireo Don't panic...služim se njim par mjeseci...za sada radi bez greške...Zagreb...Zagorje...Slavonija...ne zauzima puno resursa...a i Pervanovo glasovno navođenje (Pervan je free , Aljoša se naplačuje) je fora...svi koji prvi puta čuju riknu od smijeha. Dakle , zadovoljan sam 100%. Inače imam i Sygic Auru...no od kad sam stavio Mireo za Sygic nema potrebe.
Dakle ovako, planiram uzet htc one uskoro prelazim sa sensationa na njega, pa me zanima kakva mu je baterija stavio bi gore viperx rom kolko vam otprilike traje uz neko normalno i intenzivno korištenje, te da mi se isplati trenutno preć sa sensation na one x.
I još me zanima dal se još uvijek može unlockat samo sa htcdev stranice il ima i neki drugi način, te recimo kad napravim nandroid backup orginal roma i to sve u slučaju da se nešto desi i kad hoću vratit kolko sam vidio pisat će u bootloader relocked što znači moći će na servisu vidit da sam ga unlockao jel ? Ne znam jesam dobro to skužio il ne.
Sve ovisi o koristenju koliko ti traje baterija. Jedan dan ce izdrzat, a moze i vise. Ovisi kolko koristis mob.
Htcdev je jedini nacin da otkljucas bootloader i uvijek ce pisat relocked gore.
Nakon otkljucavanja, garancija ti vrijedi, ali je oni mogu odbit. Kolika je oraksa kod nas, ni ne gledaju to uopce.
koristite li kakav cover/case za uredjaj?
koliko god ih prezirem ocito je da su (narocito uz bijeli mobitel) neophodni.
upravo detektirah jos jednu ogrebotinu na tijelu uredjaja za koju mi stvarno nije jasno kako se tamo stvorila s obzirom da cek donekle i pazim na doticni.
dakle trazim preporuku za po mogucnosti hard case, gumeni i silikonski mi se bas i ne dopadaju (trenutno imam ovo i s razlogom trazim nesto drugo), unatoc tome sto su prilikom pada sigurno bolja zastita.
moj idealni izbor je prozirno (da se vidi kako je uredjaj bijel i lijep) sto tanje i sto nezamjetnije kuciste (po mogucnosti da na rubovima nije preglatko), sa sto boljim pristupom tipkama.
na ebayu ih ima milijarda i potraga prisjedne prije nego je uopce zapocela, pa bih stoga zamolio ljude koji su se prepoznali u mom opisu i imaju nesto slicno za preporuku.
Koristim ovaj i prezadovoljan sam, odlican je
http://www.obostore.com/tourmate-scr...-x-p-6125.html
jep, to je bas ono sto sam opisao i trazim...
Stigao update na verziju softwarea 3.20.401.1 , navodno je tu otklonjen problem sa wifi.
Sutra saljem telefon na servis. Wi-fi mi je oslabio i nekuzim kako. Prije sam u kupaoni imao 2 os 3 signala a sada se odmaknem dva koraka od rutera i paf nema ga vise. Nema sto nisam probao od romova do stocka te se i vratio na staru bazu ali nema sanse vise. Uzas. Cak sam i danas ruter zamjenio jer mi je radio probleme na tcomu i maxtvu ali ista stvar. Rekli mi u Agrammu da je do antene. jos neke sitnice sam naveo pa neka mi pogledaju do cega je.
Hoće bit šta od Androida 4.2.2 i Sense 5 za One X?
Biti ce, no tko zna kada. Strpljenje je bitno samo :biggreen:
Možda glupo pitanje ali odljepilo mi se slovo sa zadnje maske i ko zna gdje je otpalo.
Dali ima to gdje za nabavit? probo sam ebay al izgleda neznam upisat dobro ili nema
Mislim da ti je jedino rješenje problema kupnja novog kućišta. Imaš original kućišta bijelo ili sivo za nekih 30-ak $ na ebayu. Ja sam sebi nabavio bijelo i već 6mj. ga koristim i to većinom bez ikakvih zaštita i ništa se na njemu ne vidi da je nošeno bez zaštite i što je najvažnije super štima. Bio sam skeptičan u vezi kvalitete jer sam mislio da se za 200kn ne može nabaviti original kućište obzirom da isto u servisu košta oko 600kn sa zamjenom, a po njuškalu ih prodaju za 400-500kn. Sad kad mi dosadi bijelo kućište za 2 minute promjenim i vratim sivo.
Sa novim kučištem dođe i nova zaštita za leću?
Ako da onda mi je to riješenje jer je dosta izgrebana
Pa dobiješ sve komplet novo, ali imaš taj dio od kamere i posebno za kupiti, 2-3$ košta.
Pokusao sam da uradim OTA update i nece,restartuje telefon i udje u milim recovery i nadjem gdje je skinut update i nece,javljda "instalation abort" . Da li neko zna do cega je ?
Da li ti je bootloader otključan? Ako je, ne možeš napraviti OTA update niti preko RUU dok ga ne zaključaš.
jeste,otkljucan mi je bootloader. da li mi mozes reci kako da ga zakljucam na pm ?
To radiš preko fastboota. Staviš mobitel u fastboot mode, spojiš ga na USB i u cmd prompt upišeš komandu "fastboot oem lock" bez navodnika i enter. Mislim da bi trebao prvo napraviti backup podataka jer se može dogoditi da ti pobriše sve. Kad se BL otključava onda 100% sve briše, a pri zaključavanju nisam siguran, zaboravio sam jer sam davno to radio.
Jučer i dana se "povijest" opet ponavlja...iz čista mira mi se mob resetira na factory postavke...jučer dva puta , jednom dok je bio na punjaču a drugi puta preko noći dok nije bio na punjaču...danas se samo ugasio sam od sebe no nasreću nije otišao na factory postavke...da bar đubre crkne do kraja pa da ga odnesem na servis...
Stiže kod nas na mobitele 3.20.401.3 update, ništa značajnog ne donosi.
Možda priprema za update na Android 4.2 i Sense 5. :headbang: xD
To je bila više sarkastična izjava.
Bez obzira što je potvrđen update na 4.2 i Sense 5 ipak pričamo o HTC-u, predugo čekanje je njihova odlika...
U ljeti će doći.
Inače, prema izvorima trebao bi stići i 4.3 krajem godine
http://pocketnow.com/2013/05/30/htc-android-4-3-update
Lista uređaja s ovog linka je krajnje smiješna. Po njoj 4.3 dobiva Desire HD, a One S ne.
Znam to, no jedina lista koja je izašla i danas svi portali prenose nju.
To su sve naklapanja i poklapanja, ništa službeno. Za očitovanje od HTCa ćemo pričekat ipak malo.
Moj problem sa restartanjem , sa raznim javljanjem pogrešaka tipa "sorry android.process.acore has stopped unexpectedly" i nakon učinjenog višekratnog factory reseta je ništa drugo nego problem sa matičnom pločom , s obzirom da je HOX u garanciji ista će mi biti zamijenjena. Ja sam bio uvjeren da je u pitanju software...s obzirom da mi je prilikom jednog boot loopa radi pregrijavanja ekran dobio "po piksi" tj. pojavila se u gornjem lijevom kutu famozna žuta mrlja i ekran će mi biti zamijenjen.
Samo da pohvalim ekipu iz Agram servisa , mob mi je gotov nakon 4 dana , promijenjena matična ploča i ekran a ono čime su me također ugodno iznenadili je što su mi promijenili i bateriju. Dakle u principu imam novi mob.
Meni su radi problema s G-senzorom, s WiFi-jem na najnovijem updateu (prije toga radio besprijekorno) i te žute mrlje (koja je bila nestala, ali sam je spomenuo), mijenjali matičnu, bateriju, antenu uključujući cijelu stražnju masku i ekran.
Ne znam što je ostalo od starog mobitela osim stare garancije :-D
Danas krenuo službeni 4.2.2. (Sense 5) update za One X+ model...valjda za će uskoro i "obični" :)
E ovako, isao sam minjati masku na mobiteli i prilikom vadenja maske (mijenao sam crnu za bijelu znaci ne one maskice sto idu na mobitel nego orginalnu njegovu) mi ekran se ugasi reko no frks samo je kabal od lcda izletio vratim ga natrag i to je to, vraga rastavim cijeli mobitle na dijelove spojim flat kabal od lcda i nula bodova, sve radi osim ekrana ima li tko kakvu ideju sto bi moglo biti jos?
Sad drugo pitanje koliko bi me mogao kostati popravak samo lcda?
I trece pitanja koliko bi mogao dobiti za njega bez popravka ako sve bas radi, znaci digitezer radi prihvaca moje dodire jer sam se javaljao na mobitel, i otprilike napamet znam di mi je music player i ukljucio sam ga i ugasio, znaci sve zivo radi dobivam update za fejs na njemu, ama bas sve zivo osim ekrana.
Možda si bio pregrub pa si oštetio flat kabel za ekran. U tom slučaju pomoći nema osim nabaviti novi ekran.
Što se tiče cijena i procjena, ne znam.
Da,odlične vijesti :)
http://cdn.androidcentral.com/sites/...-11-21-561.png
Instalirao sinoc. Stavio sam si izgled BlinkFeed, trebat ce malo navikavnja posto mi je ovo prvi kontakt sa sence 5. Kako se vama svidja?
smece, smece, odvratno smece.
upropastili su odlicnu stvar.
A ono, donekle si i u pravu... Najvise zivciraju one ikone od aplikacija, skroz su cudne, pogotovo sto su i promjenili smjer skrolanja istih. Opcenito kao da mi pola stvari fali... Bilo je stekanja jutros, fejs nije radio nikako, na tapatalk trazio unos imena i lozinke, prognoza se nije mogla update napraviti...
Kameru,tj efekte jos nisam probao.
Nakon instaliranja glasnoća uređaja se ful smanjila.
Gotovo da ne čujem poruke i obavjesti kad stignu
Ima li netko problema sa trzuckanjem (stuttering) i dropanjem frameova u youtubeu na hoxu? Od kad sam kupio mobitel prije gotovo godinu dana svaki video u youtube aplikaciji (i u browseru) ima lagano trzuckanje. Primjer gdje se dobro vidi: (30fpsa, ne bi smjelo biti apsolutno nikakvog trzanja) http://www.youtube.com/watch?v=qd-_kFJn_LM. Trza i na 360p i na 720p jednako.
U 3rd party youtube aplikacijama identična stvar.
Na onom smeću Huawei media pad lite 7 svi su clipovi fluidni, da fluidniji ne mogu biti. Identično i na iphoneu 4.
S druge strane, svi filmovi u stock player aplikaciji i mxplayeru rade potpuno savršeno neovisno o rezoluciji, bitrateu itd.
Ikakve ideje?
EDIT: 4.2.2 službena verzija
Ja bi toplo preporučio full wipe,vjerujem da bi se masu stvari koje možda ne rade kako spada,ispravile...
Može onda preporuka načina za backup? Slike i muziku lako ručno prebacim. Problem su poruke i kontakti na kojima sam izgubio ogromnu količinu vrmena spajajući duplikate sa gmaila/facea i ostalih jer ih sense ne prepoznaje.
Koji je najbolji način "formatiranja"? Factory reset?
Da li je potrebno nakon toga instalirati svaki softverski update posebno ili he dovoljno zadnji (4.2.2)?
Može još koji hint ako se sjetite :)
Full wipe radis iz recoverya.
Ne moras svaki update posebno.
Danas prva falinga novog updatea: otvorio phone meni, a tamo sami hijeroglifi od texta. Morao resetirati... Prvi put da sam ovakvo nesto na mobu vidio
i dalje mozes skrolati i lijevo-desno ako zelis, doduse uz sva ostala sranja ovo mi je najmanji issue.
kratki osvrt:
hrpa stvari (i vizualno i funkcionalno) je u odnosu na prethodnika losije.
inace ne volim sarenilo, ALI na senseu mi se njegovo sarenilo (narocito na verzijama 3 i 4) dopadalo, doticno im je (bilo) svojevrsni zastitni znak, trenutno usmjeravanje sensea prema minimalizmu mi se ne dopada, ako zelim minimalizam imam goli android, sense mi ga ne treba nametati.
recimo bivsi weather widget koji bi zauzeo cijeli jedan homescreen mi je bio lijep, nije sluzio nicemu, al mi ga je bilo lijepo vidjeti tu sliku, ogromne brojke s trenutnom temperaturom i diskretnom animacijom u pozadini, trenutno ga je zamjenilo malo neugledno bijela pozadina s crnom brojkom MINIMALISTICKO govno.
takodjer vise nemam lijepi animirani weather lockscreen kojeg sam naprosto obozavao pokazivati iHomoseksualcima i gledati njihove glupe izraze lica i zaljenje sto poput mene nemaju superiorniji uredjaj koji moze raditi tako divne stvari.
novi widgeti za paljenje/gasenje wifi, bt, mobilni net, gps... su ogavni, nije mi jasno zasto su ih uopce dirali, cak mi je i novi condensed font ruzan.
vizualno imam jos gomilu prigovora, ali zanemarimo sada to, dolazimo do funkcionalnosti.
stvarno mi nije jasno zbog cega su izbacili homescreen loop, divnu funkciju koja je tu trebala biti prakticki od sensea 0.1, napokon se sjete dodati je u sense 3.5, pa je u 4 maknu, u 4.x je vrate i u petardi je iz tko zna kojeg retardiranog razloga opet maknu.
kada smo kod nelogicnih govnarija, lijepo od njih sto su napokon tvornicki omogucili brojcani prikaz stanja baterije (jos nesto sto uopce nije trebalo biti prisutno od v0.1), ali kada ga aktiviramo standardna ikona s baterijom se ne makne, nego uz nju s lijeve strane imamo i brojcani prikaz, tako da sve skupa nepotrebno zauzima duplo vise prostora.
nadalje... dialer je upropasten.
prije bih nakon pokretanja dialera dobio numericku tipkovnicu za unos broja koja bi zauzimala pola ekrana, dok bih na drugoj (gornjoj) polovici imao call history, te vidio zadnja 4 poziva.
s obzirom da je u 90% slucajeva osoba koju zelim nazvati na toj listi, to je bila odlicna stvar.
po novome je dialer jos uvijek tu (pola ekrana), dok drugu polovicu ekrana zauzima ogromna slika zadnjeg kontakta/broja s kojim si pricao, dakle samo zadnji, dok za dolazak do call historija treba raditi dodatni korak svajpanja udesno.
idiotarija.
novi app drawer je zbunjujuce sporo smece.
ovakvih primjera imam jos bezbroj, al neda mi ih se sve navoditi.
blinkfeed izgleda simpaticno, ali sumnjam da cu ga koristiti.
sms sucelje je divno, podsjeca na stock android 2 :))))))
mobitel s 4.2 radi osjetno brze i s te strane sam jako zadovoljan, steta sto je sense takvo smece.
do sada mi rootanje, stavljanje romova, golog androida, ili sl. nije padalo na pamet, ali pocinjem razmisljati o tome.