U hosts fileu u windowsima izbrisi sve sto ima veze sa appleom i probaj normalan restore na 5.1.1 preko itunesa
U hosts fileu u windowsima izbrisi sve sto ima veze sa appleom i probaj normalan restore na 5.1.1 preko itunesa
Car si, svaka ti čast, hvala od srca, uspjelo je od prve!! :)
Ok ako moze potvrda, eventualno ispravak. Znaci Imam Iphone 3gs , verzija 3.1.2 , baseband 05.11.07-6.4_M3S2. SHSS daje
iPhone3GS 3.1.3 (7E18)
iPhone3GS 4.0 (8A293)
iPhone3GS 4.0.1 (8A306)
iPhone3GS 4.0.2 (8A400)
iPhone3GS 4.1 (8B117)
iPhone3GS 4.2.1 (8C148a)
iPhone3GS 4.3 (8F190)
Ja bi sada trebao save-ati sve kontakte, appove slike itd. to syncam sa Itunes-ima. Ne treba mi unlock, nego mi treba samo staviti najnoviju verziju firm-a koju mogu staviti na 3GS (To napravim samo updateom sa Itunesa) i te jailbreakam sa reds0wom ? I to bi bilo to? Hoce li mi i SMS ostati sacuvani nakon ovoga? Zamolio bih koju dobru dušu za pomoć.
Ako napraviš kompletni backup, onda update, i vratiš iz backupa, sve ti se vrati.
Ako sad imaš jailbreak, i crackane aplikacije, kad vratiš backup, ostavi nes se synca sve natrag (javit će ti error da ne može prebaciti crackane aplikacije, ali nakon jailbreaka i stavljanja appsynca, ponoviš sync, i vrate se aplikacije).
Sada imam jailbrake. Jel radi 5.1.1. bez problema na 3GS-u? Nekima radi probleme koliko sam skuzio. Znaci napravim update softa, nakon toga jailbreake, i nakon toga restore? Oce mi sms-ovi ostati?
Update, restore, pa jailbreak. :)
bok ljudi. imam samo jedno pitanje pa ako mi neko moze odg. frend mi ima iphone 3GS 5.1.1 (9b206) i 05.16.05 firmware. dali se moze otkljucati na sve mreze i kako??
Pozdrav svi clanovima...
Ako moze pomoc oko ovoga problema.Imam vec 2 iphone 3gs i sad sam kupio jos jedan za malca ali sam dobio telefon kao da je vracen na fabricku instalaciju.Kad probam da ga aktiviram dobijam sljedecu poruku "there is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate",kontaktirao sam ovu zenu od koje sam kupio i ona mi kaze da je koristila drugu mrezu.Danas odem da kupim jednu karticu sa tom mrezom i reko da probam ali opet ista poruka.Imali ko ideju sta mu moze biti,jeli hardwerska ili softwerska greska ili je za smeca.Svaka pomoc dobrodosla.
Hmh, pa ako nije na VIP ili na Tmobile pitaj boga odakle je. Probaj "svježu" instalaciju iOSa napraviti pa onda opet.
onda pazi prilikom idućeg update-a jer će vjerovatno dizat baseband!
Sigurno će se podići baseband i to na 05.16.05 ako ide putem iTunesa
Pozdrav,
netko mi je jednom rekao kako maknuti 1. stranicu "pretraži iphone"-nalazi se na sasvim desnoj strani kad listraš stranice-točnije prije prve stranice s ikonicama i programima?
Imao sam to maknuto na starom iOS, a pošto sam danas stavio novi 5.1.1 nisam upamtio kako sam to prije napravio, pa ako netko zna bio od velike pomoći..
Hvala!
Nisam znao kako bi postavio naslov a poslje sam zaboravio, evo dopunio sam.
Maknuo sve kvačice ali i dalje ta pretraga ostaje. :(
Iskopao riješenje, pa kome treba da zna..
Cydia - (app) NoSpot jer za brisanje Spotlight Search
btw. Dali netko zna neki dobar app za WiFi pretragu nešto u zamijenu za stari WiFiTrak (koji je bio jednostavan i brz..)?
Ljudi pomozite ja se bash ne kužim u iphone Kupiop sam sinu mob preko Amazona ali je na sebi imao staru verziju softvera,mislim 4.0.1 te s tom verzijom nisam mogao ništa mu prebaciti preko App storea.Na iTunes-u mi je očitao da mi je da je izašla nova verzija 6.0. Skinuo je i nakon toga nisam je mogao prebaciti. Ne znam kako ali sam vjerovatno vratio na tvorničke postavke. Sad mi piše vas iphone se ne može aktivirati jer server za aktiviranje privremeno nije dostupan.a na iTunes-u na kompu piše there is no SIM card installed in the iPhone you are attempting to activate.
Stvar je u tome da se nalazim u Kyrgyztanu,vraćam se sutra doma a mob je bio namjenjen sinu za poklon. Ako mi tko može pomoći da riješim problem do sutra bio bi mu neizmjerno zahvalan
Pa jel ima SIM kartica u telefonu?! Jel telefon otključan na sve mreže?
Ovo za server je moguće obzirom na gužvu oko skidanja iOS6.
Treba ti kartica od operatera na koji je lockan kako bi ga mogao aktivirati.
Ako je sim free onda stavi bilokoju karticu unutra i aktiviraj putem iTunesa.
Evo ovako danas kad sam spojio telefon na itunes trazilo mi je update na ios6 i sad kada sam to updatovo obrisalo se sve i trebam da dekodiram mobitel ali ne mogu nikako da ga upalim bez kartice...
Evo IMEI:01 216300 586394 1
ICCID: 8938 7620 2014 0018 684
Pa trebalo bi mi uputstvo neko kako mogu da ga dekodiram da ne dajem po drugi puta novac za dekodiranje...
http://i49.tinypic.com/mc6uxl.jpg
evo slika od nedavno ali ja mislim da je sada na njemu software 6 jer je azuriran
http://i48.tinypic.com/wjcqib.jpg
Eii, trebam hitno pomoc.!
iPhone mi se ugasio i ne mogu ga upaliti. :( Je li se ovo vec desavalo nekome i kako ste rijesili problem?
Kucaj u youtube how ti get dfu mode, pa probaj to uradit.
Imam iphone 3gs i hocu da ga namestim na 5.1
Na cidiji imam shsh,sta da radim?
Imaš na OVOM linku sve objašnjeno. :)
Ali ja ne zelim downgrade,nego da ga podignem sad sam na 4.3.3 a zelim na 5.1, kako to da uradim?
Imali koga da je šusnul iOS6 na 3 GS???
I did.
Ja isto... I vrlo sam zadovoljan... Nema štekanja, usporavanja ili nećeg trećeg... Sve radi super...
meni potpuno isto. šteka di je šteko, potrošnja baterija ista.. sve isto isto sem par novih ikona i opcija :D
novi sam u svijetu iphone-a! Imam iphone 3gs s softwerom 4.0.1 i htio bi ga nadograditi na najnoviji! Kako da to napravim preko iphone-a?
Neznam ima li na 4.1 OTA update, skini na kompjuter itunes, instaliraj, prištekaj iphone, i uradi update.
Više ne znam jel me ne vole iPhoneovi ili di je problem. Imam 3GS i idem snimiti software 5.1.1,uUspijem nekako snimiti software i mob se na kraju ugasi i sad se više neda upaliti. Nakon toga idem ponovno snimiti software i ne želi više, stalno počne bacati errore, 3194, 1601, 1602... Neda mi niti čak da snimim software čisto preko updatea, da skine prek itunesa. Skine ga i kad krene snimanje error 3194. Ima netko kakav prijedlog jer sam lud već.
Spojis na itunes, lijevo kliknes na svoj iphone i desno ce ti se pojaviti UPDATE
Pitanje.
iPhone kupljen u VIPu da li radi na Tele2 ili mora se otključati???
mora se odključati
Hvala!!!
Pozdrav,
Imam iPhone 3GS sa 4.3.3 verzijom (jailbreakan), i sad želim napraviti update na noviju verziju.
Koja bi bila najbolja, tj. da li je moguće staviti 6.0 i na koji način?
Pozdrav svima,
Imam 3gs sa verzijom softvera 4.1 i jailbrekan je i mislim da je baseband 6.15 verzija.
Naime zelio bih samo da nadogradim softver na verziju 5 ili 6 jer na ovaj postojeci nemogu da instaliram neke aplikacije jer je kao zastario.
Zanima me kako napraviti update softvera, i hoce li morati ponovo ga jailrejkati i ako ima neki tut kako sve navedeno odraditi.
Telefon je otkljucan naknadno i da li ce to stvarati neke probleme
Hvala
Ne postoji jos jb za ios 6, a na ios 5 mozes samo ako imas spremljene shsh bloobse
Ako imas shsh bloobse (kad upalis cydiu gore na vrhu zelenim slovima treba pisati 5.xx neki software) onda mozes.
Ako ides na 5 vjerovatno ce se zakljucati. Idi u postavke i tamo imas About i vidi sta pise pod modern firmware
http://img835.imageshack.us/img835/9945/img3561.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Mislio sam instalirati ios5 i potom ga jailbreak, a pri tome da baseband ostane isti ako je to moguce.
A to za cydiu ja mislim da shsh nemam spremljeno
http://img5.imageshack.us/img5/306/img3562.png
Uploaded with ImageShack.us
Klikni onaj prvi tab gdje pise Cydia
ako imas shsh mislim da je ovo tutorial: http://www.redmondpie.com/how-to-dow...d-working-gps/
http://img26.imageshack.us/img26/2469/img3563.png
Da li ima veze sto nisam spojen na net pa nemoze da prikaze citav sadrzaj.
Da, moras biti na netu
pozz ekipa imam problem sa 3gs 16 gb
Povremeno kod punjenja dojde do 80% i ne ide dalje ištekam/uštekam nastavi normalno puniti
kod dolaznog poziva baterija oko 62% jednom zazvoni i ugasi se iPhone kod pozivatelja i dalje znak poziva tel. zvnoni ali nitko se ne javlja
uključim iphone normalno se podigne sustav ali je cca 20 tak sekundi zamrznut poslije sve radi normalno
prije cca 20 tak dana stavljena u servisu nova bakterija,prvi sam vlasnik telefona...orig. soft nikad jailbreakan
ista stvar događala se na OS 5 trenutno os 6...
Probaj prvo napraviti Restore, ali clean, znaci bez vracanja backupa, "set as new iphone". Jel tako bilo i prije nego sto si promjenio bateriju?
Ako i nakon restorea, bude tako, onda je baterija
http://img339.imageshack.us/img339/7258/img3565.png
Izgleda da ipak imam shsh, koju mi verziju ios-a preporucujes da instaliram i ako ima neki tut da malo pogledam.
Trebalo bi ici iz posta 753 tutorial ako trebas unlock
Pa neznam sta sve treba instalirat i kojim redoslijedom.
Jeli prvo nabacim ios, pa onda ako telefon bude sve normalno radio da odradim i jailbrek
Mozda glupo pitanje, ali kad uradim jailbreak on ce spustit BB na 5.13, a FW ce mi ostati 4.1.
I opet necu moci nista instalirat, ili ce biti druga verzija novija, nekontam zaista.
Vidi sta tu pise, provjeri prvo to:
Koliko sam ja skuzio (davno sam imao 3GS) prvo trebas sa redsnowom staviti 5.1, onda spustiti ipad baseband, napraviti jailbreak i onda unlock sa Ultrasnow= Citat =:
f you have an iPhone3GS and if digits 3-5 of its Serial Number are 134 or later (xx134…), then you should NOT try to install the 06.15 baseband on your 3GS! It will brick your radio, preventing both the downgrade from working and normal iPhone software from using it as a phone! Be warned!
Preporucio bih ti ako to nikad nisi radio da das nekom iskusnijem tko zna sto radi
Serial number je xx011 i naso sam da je stari bootrom.
Da li bi mogao instalirat ios 5.1 pa zatim spustit baseband i nekuzim zasto da spustam baseband??(naso sam da sa ovim 6.15 ima problema sa gps-om..., ali ja toga nemam.
Cilj mi je bio samo da nadogradim softver na 5.1.
Ili da obrisem jailbreak
Moras spustiti baseband na "normalni" da bi mogao unlock sa ultrasnow. Najlakse je nadograditi na 5.1.1, ali kad tebi treba i unlock
Pozdrav, par pitanja ako netko zna, hvala unaprijed.
Na 3gs sam stavio ios 6.0.1., prije toga sam napravio backup na starijoj verziji itunsa i kada sam napravio update
javlja mi grešku da je kopija starija ili oštećena i iphone mi ne privaća sinkonizaciju, da ne govorim koliko mi je to bitno jer sve slike,mailovi
kontakti idr. bitne stvari su na njima, kako da ih povratim nazad ?
sta se dogadja zadnja dva dana sa hackulo repom...installous mi javi da je verzija "outdated" i izbaci me van...a hackulo repo mi javi gresku u cydiji kod refreshanja podataka, tako da ni ne mogu instalirat novu verziju...
mob je 3GS, 5.1.1
Srušili su im server, koliko sam skužio. Mislim da više nebu proradio, nisam siguran.
Morat ćeš pronaći neki novi izvor aplikacija :)
pronasao sam ipastore...za sad
Hackulo, installous i apptrackr vise nece proraditi. Hackulo su sami zatvorili, a installous i apptrackr pod prijetnjom vlasti
jel ima sta slicno osim ipastorea
Evo da se javim, prvo sam se zajebo oko bootloadera nije mi stari vec novi, a bio sam siguran da je stari.
I spustio sam sa 06.15 na 5.13 bez problema te nisam radio unlock jer je se signal pojavio i imao sam mrezu te nije bilo potrebe neznam zasto.
Eh sad sam i dalje na ios 4.1, zanima me sta mi je potrebno da odradim upgrade na 5.1 i da li treba ponovni jailbreak i ako ima neko upustvo bio bih zahvalan.
Pozdrav svima!
Bio sam postavio pitanje u krivi podforumu pa evo sad ga ovdje ponavljam. Molim za pomoc, unaprijed hvala!
"Samo kratko, danas sam presao sa bonova na pretplatu (zajedno sa clanovima obitelji - obitelj L) i sad me zanima kako mogu neograniceno koristit internet na iphonu 3gs? Tocnije, koje postavke sve moram napravit? bio bih zahvalan na nekom linku ili detaljnijem objasnjenju!"
Je, mobitel je od t-mobile-a. jasno mi je ovo za neograniceno... al net mi ne radi... "neuspjela aktivacija mob. podatkovne mreze" ... to pise kad udem u safari.
Vec duze vremena nisam nista instalirao po mob-u, moram i to sve sredit sljedecih dana... Gore je 5.1(9B176) modem firm je 05.16.05
Imam onaj JB koji se mora kabelom podizat (postoji li rjesenje za to), znam da za 5.1.1 ima nesto dodatno za instalirat i onda pređe iz tethered u untethered...
Ako imas spremljen shsh za 5.1.1 pogledaj dva posta gore
To mogu pogledat u cydiji? Ili negdje drugdje?
Kada udem u cydiu pise mi ovo
SHSH:iOS 4.1,4.2.1r1,4.3,5.0.1,5.1,6.0.1
I kako aktivirat taj internet
Za update ovo ok, i nakon toga moram jailbreak da li bi moglo prema ovom tut-u
http://absinthejailbreak.com/downloa...-1-untethered/
ili da nakon update-a odma u redsnowu da odradim jalibreak ima li kakve veze.
za obadvojicu:
obadva imate 5.1 ne 5.1.1 zato jailbreak pravite sa redsnow, ne sa absinthe
http://justclickin.com/ios-5-1-untet...sn0w-0-9-10b6/
Ja sam odavno napravio JB. Mene vise brine sto mi taj net ne radi. Uz to sve, promjenio sam komp i zaboravio Apple ID
Sad sam napravio reset mreznih postavki. Onda se mob resetirao, naravno bez JB-a.
Onda sam skinuo redsnow 0.9.10b6 i upalio ga. Sto sad treba upalit - 3G i mrezne postavke? ili samo jedno od toga? data roaming?
hvala
@cooler
ako hoces mozes probati pustiti redsnow u tutorialu iznad da imas puni normalan untethered jb. Ne znam hoce li raditi, ali probaj. Kad upalis data to ti je internet preko edgea mislim (spori) a kad upalis 3G dobijes brzi net. Znaci upalis cellular data i 3G. Roaming iskljuci ako ne putujes nigdje van drzave
Puno hvala imaticx. Znaci palim 3G i DATA! Gasim taj roaming...
Mislis da bi radio ovaj untethered... evo idem pokusat... samo da ne izgubim sve aplikacije i kontakte.
EDit; ja napravim onaj tutorial i opet bude tethered. Procitaj tutorial na linku i ja ne vidim nikakvu razliku
Edit 2: Zasto mi kad spojim iphone sa USB kableom na komp kaze da drajveri nisu pravilno instalirani. a do jucer je sve normalno radilo.
I kako cu doc do svoj apple id-a? ima li kakve razlike ako otvorim novi ID?
hmm, sad pretrazujem net, izgleda da ipak nema 5.1 untethered. Jedino da vratite na 5.0.1 i onda ide redsnow untethered. Na 5.1.1 ne mozete jer nemate shsh
http://www.redmondpie.com/jailbreak-...9.10b1-corona/
Sorry, stvarno je dugo proslo od 5.1, a pogotovo od 5.0.1, tesko je sve to pratiti i pamtiti
@cooler Probaj samo promjeniti usb utor na kompu, a ako to ne pali, probaj samo ponovo instalirati itunes, bez deinstalacije prethodne verzije
a za itunes acc ne znam, ima nesto za vracanje accounta u itunesu
Ma sve 5, hvala tebi na razumijevanju i pomoci.
Sad mi net radi, svijetli mi 3G i normalno otvori u safariju zadanu stranicu. Sve radi za 5!
nakon ponovne instalacije itunesa, sad je normalno prepoznao iphone, nije pitao apple id.
al sad me brine sto nemogu jednostvno ko prije kopirat slike. prije sam samo ukopcao iphone i on bi ga prepoznao kao USB stick i mogao sam izvadit slike koje zelim... sad u my computeru ne vidim Iphone...
Necu ja vracat 5.0.1 - sve radi ovako... OK je...
A da li bi moglo da skinem 5.0.1 i onda da ga update sa moje 4.1 na 5.0.1 i da odradim jailbreak.
Ili mozda da dignem ios na 6.0.1 i da sacekam untethered jailbeak??
Mozes obadvoje. Ili dici na 5.0.1 ili odmah preko itunesa na 6.0.1
Ja isto cekam 6.0.1 za ipad i iphone. Valjda ce izaci cim apple pusti van 6.1. Nije toliko strasno bez JB, ali najvise mi fali SBSettings
Znas li kako otklonit ovaj problem sa USB prikljuckom? Znaci cim spojim Iphone na komp da ga vidim u mycomputeru?
I jos nesto, imam dosta aplikacija u cydiji koje mi nisu update-ane! Koje sve source trebam navesti u cydiji kako bi mogao pronalazit nove aplikacije? jer sad mi u installousu javlja neki API error. a nesto sam i citao da se instalous gasi ovih dana!
a onaj appcake mi je katastrofa, tamo nema nista aplikacija!
Nista idem na 6.0.1 bezz se zafrkavam sa 5.0.1 jer ce za pola godine i on biti star i trebat ce ponovo ga dizat.
Za update samo da spojim telefon na itunes i kliknem na update i to je to,
Nece se zakljucati ili nesto slicno(podici BB), i da li cu moci normalno odradit JB kad se pojavi.
Sorry na silnim pitanjima ali zaista neke stvari ne kontamm, pa bolje da pitam prije nego sto bude kasno.
Probaj prvo reset iphonea, drzi home i power tipku kojih 10 sekundi dok se ne pojavi jabuka. Ako to ne uspije, probaj ponovo instalirati itunes. Da, svi imaju taj error jer installous vise ne postoji. Ako obrises Insallous, brise se i appsync, tako da bolje ostavi
Baseband ce se podici na zadnji za 3GS, a ne znam sad kako to ide. Napisao si da si vratio normalni baseband. Sad ne znam da li ti je ostao unlock ili ti uopce ne treba unlock. Na kojoj je mrezi kupljen iPhone i koju ti mrezu imas? Jailbreak ce se moci normalno napraviti cim izade
Evo ti sto se dogada cijeli dan...
http://i.minus.com/jbrWh9R0oi7w53.jpg http://i.minus.com/jRkKR6zoLnIN9.jpg
Pokusao sam resetirat mobitel i nekoliko puta sam reinstalirao itunes.
do jucer na tom kompu nisam imao itunes i normalno je radilo...danas samo problemi.
Probaj ovo: http://support.apple.com/kb/TS1567
- Restart the Apple Mobile Device Service (AMDS)
- Set the Apple Mobile Device Service Startup type to Automatic
ako to ne radi onda ovo: http://daniellang.net/mtp-usb-device...and-windows-7/
Ček jel moze ovako??
http://www.omizio.com/jailbreak/kako...nja-basebanda/
Valjda bi trebalo. Isto je skoro u onom linku gore sto sam ti dao, samo je tamo za 5.1.1, ali svejedno je. Ako to napravis, moci ces imati jailbreak ali tethered i onda napraviti unlock sa ultrasnow
Ok ako napravim upgrade na ios6, i unlock jel moram raditi jailbreak s obzirom da ne zelim ovaj tethered, sacekacu untethered.
Ne mozes unlock raditi bez jailbreaka. Ultrasnow je u Cydii