Pa svoj account...
Printable View
Pa svoj account...
Ni preko NSU ni preko OVI Suite nemam opciju za reinstall software od kada sam dignuo firmware v4??? molim moze li netko potvrditi ovo!
apdejtao sam softver i primjetih da vise nemam full qwerty tipkovnicu.... jel se jos netko susreo s tim i ako je, kako je rijesio taj problem. hvala unaprijed.
Imaš, samo okreni mob vodoravno.
hvala... bas sam glumpav ;)
Je li itko od vas probao instalirati kakve aplikacije nakon update-a?Meni se prikaže nešto kao:nije moguće pokrenuti instalaciju,instalacijski program je već pokrenut.Hvala!
Kod mene na silent postavci normalno vibrira prilikom poziva.
hard reset bi trebao to rijesiti.
meni nije bilo nikakvih problema sa instalacijama poslije nadogradnje.
Je li se ovo ikome dogodilo: promijenio kod u balkans blue (iako je mob siv) preko NSS-a, pokrenem OVI suite i on mi kaze da nema nove verzije softa vec da je zadnja i dalje 31.xxxxxx? Jel treba mob restart ili stovec (to ne pise u tutorialu)?
ps. kod je 100% promijenjen jer sam nakon upisa ugasio NSS i provjerio preko Read-a da je promijenjen
probao restart, vadio bateriju, ponovno pokusao uraditi update, ali nista. fino provjerim i vidim da sam product code promijenio u balkan blue (0559395), ali OVI suite mi i dalje javlja da ne postoji v40 za moj product code.
Nije valjda moguce da se ovo samo meni dogodilo? :(
stranica http://europe.nokia.com/appmanager/U...p-windowState= pokazuje da update postoji za ovaj kod
= Citat =:
Latest available software for Nokia 5800 XpressMusic, product code 0559395
Version: 40.0.005
Compare numbers
If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download
evo ja sam prvo napravio nadogradnju na balkan red, mob je totalno steka, nije se da upalit, pojavi se bijeli ekran i natpis nokia pola minute i onda se ugasi, nakon 4-5 puta vadenja baterije uspijem ga upalit, totalno usporen, blokira, mijesa teme, od svake uzme po nesto, katastrofa
promjenim pc u balkan blue, sve ponovno instaliram, upali se bez problema, radi ok, vratim backup, opet isti problemi s paljenjem, sam se ugasi pa mi treba 5 min da ga upalim, spor.
jel netko ima slicne probleme i ima li ko rjesenje, e, raden je i hard reset, vadenje baterije 50 puta, sa prijasnjim softverima nikad nije bilo nikakvih problema, jel moguce da ga backup sje.e?
bilo kakve ideje dobrodosle
Ja sam koristio taj PC, i NSU v1.8.10 mi je uredno našla novi firmware.
Jedno pitanje samo. Ako se priomjeni product code, update-a soft, zatim vrati na stari product da li jamstvo vrijedi i dalje. Zar neće nokijevci vidjet da je gore soft koji ne postoji zapravo za taj product code?
najprije da potvrdim da je nokia sa novim softwerom napravila fenomenalan touch screen!:respect::respect:
probaj ovo:
izvadi karticu vani,
zatim *#7370*
pusti da se digne softwer
bojim se da ti je shebana kartica, i da ti je najbolje poceti sve iz pocetka.
obavezno formatiraj karticu, vise puta....
STAVI PRAZNU karticu, tek formatiranu, ugasi mob.
vidi da li je sad sve ok, ako jest, tek tada dodaji programe na karticu koje zelis instalirati!
zaboravi na taj backup, ako ti zahebaje mob.
znaci, program po program instaliraj, nakon 5-6 instaliranih programa, ugasi pa upali mob. i tako do kraja....
kad si sve podesio i formatirao karticu (obavezno!), par dana vidi je li sve ok, tek tada napravi backup na kartici ali i na komp-u.
da bi znao da li je sve ok, evo jednan prijedlog:
mobitel ti mora dizati aplikacije jednako brzo sa karticom ili bez!!!
recimo garmin sa 2,5 GB karata, cca za 9-10 sec.
nokia maps za 4-5 sec. itd...
bojim se da ce ovo biti jedino rjesenje....
pozdrav!
imam pitanje u vezi nadogradnje firmware-a
mobitel sam kupio jučer preko preprodavača, verzija softvera je V 31.0.101, product code mi piše da je 0581838 (nisam ga našao među onima za novi updejt koje je kolega napisao u jednom postu, inače piše da je mob proizveden u Mađarskoj)
i sad, ako sam dobro shvatio, ja preko NSU stavim ovaj zadnji firmware i onda moram promijenit code na neki Balcan (blue ili red) da bi mi bio hrvatski jezik?
zasad mi s ovim postojećim kodom isto stoji hrvatski
i drugo pitanje, šta se konkretno dobije hakiranjem moba preko HelloOX-a?
vidim da to neki preporučuju da se napravi prije nadogradnje softvera
eto, pa da stavim novi fw prije nego počnem dodavat aplikacije, teme...
hvala!
Prvo promjeni PC na Balkans Blue ili Red, koji hoces, onda napravi ugprade. I ako nemas garanciju, a vjerojatno nemas, nemoj ni vracati product code na stari. Ostavi ga takvog i to je to.
Kad ga hackiras, mozes instalirat nepotpisane (unsigned) aplikacije, igre, itd... znaci ne moras ih prije signat pa onda instlairati.
Preporucljivo je hacknut ga prije jer nova verzija jos nije hackabilna, al sudeci po proslosti, uskoro ce postati.
imam garanciju na softver, nudi je servis u kojem je kupljen mob
ok, onda ću ga hakirat najprije pa stavit novi fw pa kod itd.
tenks!
EDIT: tj. kod pa fw :)
hvala :beer:
izgleda da je kartica radila probleme, s njom sve šteka, kad je izvadim sve je odlično
formatira i sve ponovno instalira, sačuvao sam foldere od garmina i sygica pa nije bilo ponovne gnjavaže s tim, sad je sve super
novi soft je odličan :respect:
imam još jedno pitanje, našao sam na jednom forumu hackan ovi maps 3.0, ali piše u instalaciji da se mora deinstalirat stari, al kako ga deinstalirat kad ga nema na popisu instaliranih programa ???
pa kaj nema update za 5800 silver :angry:
0579279 kupljena u vipu je sad na v40. Dakle vipovci navalite
ee, jel se moze instalirat novi firmware preko pc suite-a?
Prvi, drugi i treći dojam.... puuuno bolje.... Sad je ovo mobitel tek...
Update preko OTA-e ne radi, tj ne vidi novi soft, a na stranici također pokazuje da je zadnji soft 31, tako da ne vjerujte nokiji.
Nokia software update i držite fige :)) Meni upalilo bez mjenjanja product code-a, a već je nemesis bio spreman... :comp:
Jel su se kome povecale slike kontakta na pocetnom ekranu nakon updejta na v4 i kako to smanjiti
Evo skuzio da se pomjeraju :crazy:
Vidim da sam ja i dalje jedini kome ne radi RDS na radiju, dok su strani forumi prepuni pritužbi da je radio-sekcija najviše stradala ovim updateom.
Ima li još nekoga da mu se radio stalno ruši i smrzava mobitel i da nema ispisa imena stanice?
Nisi jedini. RDS ne radi ni kod mene od updatea na v40, ali radio prilično stabilno radi. Zapravo, samo jednom mi se srušio kad sam radio scan dostupnih stanica. To je bilo prvi dan kad sam updateao i do tog trenutka je i RDS normalno funkcionirao. Dosta bugova je u tom radiju, još od v30, kad mi se otprilike svakih 30 sekundi (i tako STALNO) volume smanjivao na 0 na jedno pola sekunde. Od updatea se to više ne događa, al sad RDS-a nema. Možda isprave grešku u nekom sljedećem (hehe) firmwareu
Ni meni ne radi RDS, a ni radio nije stabilan ako se traze stanice osim sto se slusaju spremljene. Nazalost nesto se pobrkalo, ali rijesiti ce to Nokia :)
Jedno pitanje. Utjece li promjena product codea na certifikat za potpis aplikacija? Ne znam trebam li vaditi novi.
Ne. Certifikat ti je vezan za IMEI.
meni baterija traje 1 dan kraće!
Meni baterija nikad ni nije trajala duže od jednog dana. :) Btw. koliko vi to skrolate pa da vam to isprazni bateriju? Na to postrosim valjda 20 sekundi dnevno, ako i toliko.
Osobno imam dojam da baterija traje čak nešto duže nego sa starijim firmwareom. Jučer ujutro oko 10 h sam ga skinuo s punjača i CIJELI DAN do kasno u noć čačkao po njemu, isprobavao programe, dosta koristio bluetooth i evo sad mi kaže da je prazan.
bok forumaši, ovako. moj problem je. kupio nokiu i (tmobile sim) i isti dan sam ju apdejto na v31... nakon tjedan dana sam otključo sim i sad je došo dan kad je izašao novi update. međutim za moju nokiu nije... dali to ima ikakve veze sa oključavanjem. code mi je 0577303. anyone help ... :-/:confused:
Nema veze s otključavanjem, to što si naveo je T-Mobileov product code. Trebao bi promijeniti u Balkans s odgovarajućom bojom.
uspio sve hvala, mob leti
Oprostite što upadam ali zanima me par odgovora vezanih uz nokiu 5800
Nokia 5800 v31.0.101 HACKED
Product code: 0575407
Iskreno neznam od kuda je ali od ponuđenih jezika imam Engleski , kineski i još neki sa simbolićima. Kupljena u St. Marteen-u.
Zanima me:
Ako promjenim product kod na neki drugi, dali ću moći i jezik poslije promjenit ?
Dali ću moći staviti v40 Firmware ? Koji Product code ?
Dali ću izgubiti kakve podatke ?
Dali ima veze ono RED, BLUE ja mislim da je moja RED, te što će se dogoditi ako stavim BLUE.
Dali ću opet morat instalirat navigaciju ?
Dali će mobitel ostat hakiran ?
Evo nadam se da neće biti problem odgovorit na ovih par pitanja. Ako me još što bude zanimalo Editirat ću post.
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se pomoći.
Ako promjenim product kod na neki drugi, dali ću moći i jezik poslije promjenit ?
- jezik je vezan uz product code (svaka regija ima svoje sifre). koji product code stavis, skida ti se odreden paket jezika kod updateanja. uzmi bilo koji balakans code i imas i hrvatski i engleski, pa nemas problema.
Dali ću moći staviti v40 Firmware ? Koji Product code ?
- v40 ne mozes staviti na samo par product codea, tak da se nemas kaj brinuti. cijela europa je u mogucnosti staviti v40. product code odaberes koji ti zelis. preporucam balakans ili euro product code. nisam siguran jel euro ima hrvatski jezik (mislim da cak i ima), ali euro medu prvima dobiva nove nadogradnje. a ak stavis balkans neces puno cekati, kasni mozda dva-tri dana.
Dali ću izgubiti kakve podatke ?
- podatke ne bi trebao izgubiti, ako ne napravis hard reset prije ili poslije nadogradnje. ali u bilo kojem slucaju nemoj raditi nadogradnju bez backupa, bilo preko moba na karticu ili nokia suita na komp. nikad se ne zna sto se moze dogoditi, a backup traje mozda minutu, a puno znaci.
Dali ima veze ono RED, BLUE ja mislim da je moja RED, te što će se dogoditi ako stavim BLUE ?
- boje su oznaka za koju boju ima rub mobitela. ona je vezana uz pocetni izgled homescreena i pozadine (crvena pozadina ''red stripes'' za crveni rub, ...). posve je nebitno stavis li blue ili red ili bilo koju drugu, nadogradnja je ista, samo ce ti skinuti pozadinu i temu druge boje.
Dali ću opet morat instalirat navigaciju ?
- ovisno di je sad instalirana. svi programi koji su instalirani na memorijskoj kartici ce raditi i poslije bez problema, tj. trebali bi raditi. trebas napraviti backup za svaki slucaj ako je program kaj upisao na memoriju mobitela, da se to vrati poslije.
- programi koji su instalirani u memoriji telefona su pod upitnikom. trebali bi raditi ako ne radis hard reset, ali uvijek postoji mogucnost da se nesto prekopira preko nekog programa tijekom nadogradnje, pa onda nece raditi. ako ces raditi hard reset, onda se neki programi mogu osposobiti kad vratis podatke prek backupa, ali ne racunaj na to.
- ak imas garmin na memorijskoj onda ti on nece raditi (neke verzije). ali ne moras raditi opet cijeli postupak instalacije, samo instaliras garmin.sis koji se nalazi na memorijskoj kartici i sve ce raditi po starome.
Dali će mobitel ostat hakiran ?
- mobitel ostaje hakiran ako ne napravis hard reset. u suprotnom zaboravi na hack dok opet ne izade novi helloox.
puno puno hvala na odgovoru. Zasluzio je i 2x hvala ali ne moze. Javim rezultate. Jos jednom hvala
Update, uspješno napravljen. Zadovoljan sam s v40. Još jednom veliko hvala @zayl za pružene odgovore na moja pitanja
Upravo sam provjerio na mobisovoj stranici i servis je gotov, piše ovo:
STATUS - Završen - Vaš uređaj je završen. Možete ga preuzeti sa servisa.
Komentar servisa - Uređaj mehanički oštečen, u prilogu dopis. Zbog mehaničkog oštečenja potrebna zamjena glavnog modula. Ponuda u prilogu.
Sad baš i ne kužim, da li su oni zamjenili taj modul i popravili mobitel ili nisu?
Piše da je cijena 0 kn.
Nisu ništa popravili, dobit ćeš ponudu s cijenom dijelova i satima servisa.
danas sam napravio upgrade firmware preko niokia software updater, to mi je prvi puta da radim update na telefonu za 5800 express music. imao sam prije verziju 31... cini mi se i sada sam stavio verziju 40... za koju mi je javio da je najnovija. sve je proteklo u redu, no sada nemogu na internet preko kucne veze bezicne, a prije updajta mi je to radilo? kaj da sada radim, stavljao sam i ovi karte za probu i stalno me trazi spoj na internet i nece se spojiti. Kaj da sada radim, javlja poruku gateway reagirt nicht. Za inofo, na I-phone imam bezicni spoj na internet na istu kucnu vezu...
restartirao sam router i radi....
i umene isti problem nije valjda kartica zafr...probat cu i ja isto ovo se odnosi na isti problem koji je imao SRIJONE
evo V4.0 se moze hakirati juhu
daj link il nesto?
Zanima me pošto imam t-mobileov product code i ta verzija moba nije uopce zakljucana pa cijelo vrijeme koristim vipovu karticu. Ako updateam preko NSU-a hoce li ga novi software lockati na t-mobile?
nece zakljucati..jer on je tvornicki odkljucan i btw.ti skidas direkt sa nokia stranice ;)
Molim da mi netko odgovori:
1. Koja je razlika izmedju Phone Codes RED, BLUE, BLACK, COLOR itd.
t.j. sta znaci prakticno razlicita boja u specifikaciji produkt koda?
2. Moj phone ima code: 0578314 - Germany CV B.
Najnovija ferzija firmware-a tokom pokusajem update-a
kaze da je V31.0.101 (Custom version 31.0.101.477.01) iako znam da je vec izasla V40 za nekih Produkt code-ova.
Zato pitam dali mogu da stavim bilo koji od ovih kodova (nije mi toliko vazno koji ce language set biti - normalno da ima Engleski), ili moram da
izaberem kod koji "po nekakav kriterij?" mora da odgovara na originalni-Germany CV B?
3. Dali se moze posle promjene, opet vratiti originalni Product Code - radi garancije i sl.??
Hvala
sve ti lijepo pise . samo da si umjesto sta pitas procitao malo po forumu. 1.razlika je samo sta ce ti pocetna tema biti te boje. 2. nadji product cod koji je vec dobio azuriranje na v40. (balkan blue, znam da je jer sam taj si stavio). 3. nakon sta zavrsis dizanje verzije, mozes opet vratiti na svoj orginalni product cod. mada ne vidim razlog zasto bi to radio. po zelji.
Ako nekog zanima napraviti cu sebi cooked FW, ako ne sutra, onda ovaj tjedan. Vec sam maknio sve jezike i ostavio EN i HRV, stavio druge efekte, drugu temu, oslobodio ROM dosta, ubrzao mob, hakiran ce biti i nakon hard reseta itd... Imat ce osobitosti po mom ukusu. Pa ako netko bude zainteresiran stavim na forum. Sto da ne podjelim kad vec radim za sebe :hrv:
Inace ako ne znate a stavili ste novu verziju v40FW, jedini nacin da hakirate mob je flashanjem cooked FW sa JAF programom. A novi helloox nece izaci jer, da vam ne objasnjavam, ne moguce ga je vise integrirati u OS starim nacinom, jedino ako imati 20cap certificate, a to ima samo nokia :cry:
koji k?preko nemesisa promjenio product code u balkan blue,prije mi je bio 0577303.Spojio opet,iscitava tak code.Spojim mob preko Nokia ovi suite kad odem na update software pise da za mene nema.Probam preko onog nokia software updater nece naci mob...tj ni prije ga nije,al dobro!sta mi je ciniti?
stavoi sam novi taj V40...i sucelje je lijepse,bolje...al da je brzi no!Poruku kad pisem na onoj alfanumerickoj sporo je,browser je sporiji..??ili je to samo kod mene!onda traka kontakata...sto bude na home screen jer vam ide onako tecno ili kao da malo trza?
Radim sa JAF, vec sam napravio i flashao svoj promjenjeni FW, ali imam par problema koje pokusavam sa sredim. I ako nesto zeznes uvijek mozes vratiti na originalni ;-)
Kako instalirati JAF i PKEY:
Kako flešati FW v40 na 5800:Code:http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=1525.0
Jednostavni vodič:Code:http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,17251.0.html
Code:http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=17667.0
sta je to flashanje nokie?
Eto ja trenutno imam potpuno prazan mob koji je hakiran, sa predinstaliranom temom po izboru, maknio sam zvuk prilikom snimanja kamerom, raspored ikona mi je sacuvan i to sve samo flashanjem sam dobio.
pokusavam sad promjeniti pocetnu animaciju ekrana i sliku kod gašenja, staviti druge efekte tema, staviti koji program predinstaliran itd.
iso si flasat samo da tu mob bude hakiran ili? :D
osnove flashanja nokie
http://www.symbiantalk.net/showthrea...1th-Updated%5D
Da ne moram koristiti c2z patch koji je bugovit za efekte tema, jer svoje efekte integriram u Z:/ :-)
Sto mogu promjeniti bilo koji feature symbianov, samo promjenim fajl, recimo cameraapp.exe sam promjenio i sad sa ukljucenim warning tones nemam beep prilikom snimanja videa ili fotografiranja a ostala upozorenja cujem. Mogu instalirati par aplikacija u Z: tako da i kod hard reseta uvijek ce ostati instalirani, recimo PhoneTorch. Promjenio sam caching mem. kartice, pa je brza u randomskom citanju i pisanju. Ja imam oko 15 patcheva za Rompatcher bez kojih ne mogu tako da mi treba hackan mob. Music player mi otvara samo pjesme iz E:/Music/ pa brze osvjezava playlistu, browser mi cache u E:/system/cache a ne na C: pa stedim tih malih 70Mb... i jos mnogo toga.
Promjenio sam pocetnu animaciju i zvuk prilikom bootanja, pocetnu nokia sliku te sliku pri gasenju. Ubrazao sam kinetic scrolling tako da mi brze prodje kroz kontakte od zadanog, promjenio sam font, homescreen u vodafone i orange po zelji. Maknio sam zadane bookmark foldere u browseru, iskljucio sam slanje SMS-a nokii, koji vjerojatno ni ne znate da vam 5800 posalje svaki put kad napravite hard reset. Iskljucio sam pokretanje messages, logs i contacts procese prilikom bootanja tako da brze boota i stedi RAM prilikom pokretanja symbiana, izbrisao ostale jezike. Nije mi vise nista palo napamet.
Malo van teme, ako ne znate izasao je Skype iz bete, v1.03 za s60v5 nokie, pa navalite http://www.skype.com/download/skype/symbian/
jel bolji od nimbuzza i fringa? taj standalone skype?
I ja sam uvijek sa proslim modelima telefona koje sam posjedovao eksperimentirao flashovanje/patchovanje Firmwarea - Siemens M55, Motorola RAZR V3, SE 750i (FAR Manager). Ali prvo bi izvukao t.j.
backupirao firmware sa telefona na PC, te onda bi ga flashirao sa neki drugi modificirani firmware ili patcheve, tako da sam bio u mogucnost da
stari FW vratim natrag svaki put kad bi to zazeljeo...
Dali se ovakav backup FW-a moze izvuci i kod Nokie 5800 (jer kod JAF-ovog interface-a ne mogu da vidim BACKUP gumb) i koji tool se koristi za to?
FW na symbianu ti mjenja samo Z:/ i C:/, Z:/ se ne mjenja od flashanja pa do flashanja, stoga nema smisla backup FW osim ako je cooked. C:/ mozes iskopirati ako ti je hakan mob i vratiti, isto vrijedi za mem karticu. Znaci kopiras mem karticu i C:/, napravis backup postavki, kontakta, poruka u Ovi suitu. Napravis hard reset i sve vratis, to je backup, sve ko staro.
Ja sam njegov backup razumio kao vracanje na default kao na hard reset. Ovo gore je odgovor.
Da, ja napravio samo mislim da ce biti jedan bug. U app manageru neces vidjeti instalirane aplikacije, a one ce tu biti. To rjesis tako da instaliras ponovno aplikaciju tamo gdje je prije bila nakon sto si vratio backup (C: ili E: ) a postavke ce u njoj ostati sacuvane jer si ih vratio sa kopiranjem. Isto kao Garmin, instaliras, stavis mape, kopiras E:/Garmin, vratis, instaliras garmin i sve vraceno.
jesi li to vec radio? ako nesto zeznes mob se vise ne pali pa ne mozes tako vratiti podatke
ako se pali i pokusas vratiti podatke sigurno ce neki fajlovi biti u upotrebi i nece moci biti zamijenjeni
jednom sam tako pokusao kopirati C disk na mem karticu ali je bilo previse podataka, kopiranje je predugo trajalo i cesto pucalo na pola, podatke nisam nikad pokusao vratiti
Sa uda fajlom iz cooked FW mozes dodati bilo sta na C:/, a sa RoFS2 na Z:/. Ako mislis da ces nesto zeznuti vracajuci na prazni C: nakon hard reseta, varas se jer je C:/ prazan (ima samo prazne foldere i cache), ti instaliras podatke na C:, mjenjas opcije, dodajes poruke kasnije, znaci sve je promjenjivo. Stoga baci se na copy/paste poslije hard reseta. Napravio sam to vec par puta. Meni treba da vratim mob u prijasnje stanje oko sat vremena.
Samo jos nesto me buni - gde tacno trebam kopirati FW koje sam download-ovao preko Navifirm,
jer u post "Flashing with JAF for Newbie" pise "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\",
a u "Nokia 5800 v40 HACK BY PNHT" je path "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\",
t.j. koja je defaultna putanja za JAF?
ovaj prvi izbor ce ti biti u vecini slucajeva tocan. al nije ni bitno, ti sve pripremi. downloadaj firmware u neki folder sa strane i onda pocni sa procesom za flashanje. kad zapocnes zadnji korak, samo flashanje, jaf ce ti javiti da ne nalazi podatke u ''tom i tom'' folderu i onda samo napravis takvu putanju i opet kliknes na flash.
Da, ovaj prvi izbor ti treba, jer JAF njega pretrazuje.
vidim i ja da za vipovce dosao update..samo me muci jedna stvar.. sto je sa hackom? trenutno imam sof 30.... i hacnut tel sa heloOx .. dal 100% hack ostaje kad nadogradim na 40.. ???? jel ko probao i ostao mu hack??