Sad je sve Ok.
Printable View
dobio sam jucer racun, naplatili su mi 4 podatkovna paketa :) a mjesecno je moguce kupiti samo jedan. sve u svemu, blesava greska.
zvao sam SZK i zaprimili su moju zalbu, javit ce se u roku od 48 sati. vidjet cemo.
sad sam i ja skuzio na racunu da su naplacena 2 podatkovna paketa od 10kn za 11mj, a znam da nisam ukljucivao! ma...
nije mi jasno koji ***** su mi zaracunali 49kn za KOzero za 11mj. a kad je fino aktiviran 1.12. kaže koka iz szk da je to normalno, meni nije :angry:
zvao sam sluzbu za korisnike i dobio odgovor da na racunu za 11mj su istaknuta 2 mobilna paketa jer kako tokom 11mj nije mobilni paket iskljucen sa porukom MOBIL- na 880 da su odmah stavili paket i za 12mj!
a sta je najbolje, iskljucio sam ga krajem 10mj, i sad sam opet poslao poruku MOBIL- na 880 (za svaki slucaj) i dobijem povratnu poruku da je usluga dostupna sam korisnicima te usluge, sto znaci da sam vec bio iskljucen! a njima u SZK na kompu pise da sam i dalje ukljucen...
i ovo mi je prvi put od kad sam korisnik (od samog pocetka) da imam prigovor/zalbu na njihove usluge!
Jel nekome stekaju poruke? Meni od jucer navecer u par navrata ne radi...
Kaj se tice aktivacije MB10 i SMSNULA sve odradeno bez greske :thumbup:
Btw u ZGB bon od 100kn sam trazio na 7-8 mjesta dok ga nisam pronasao :(
Da se nadovezem na http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=699
Javili su mi se u svezi prigovora, i tvrde da sam "mobilne sadrzaje" ipak narucio. Sto naravno nije istina. Ima li tko slicnih iskustava?
I dalje me odbijaju i odgovaraju mi maltene "predloscima" email poruka. Sto raditi i kome se javiti, koja se sluzba nadlezna, koja institucija? Mislim da je u pitanju prijevara preko koje ne zelim prijeci.
pa....samo dosadjivanjem na njihov szk da bio dosao do pravde....a ako te neide onda ti je jedina nada agencija za telekomunikacije http://www.telekom.hr/Default.aspx?art=82&sec=124
Hvala.
Dio zadnjeg emaila:
"...naplaćen
promet ostvaren na Internetu, budući da se promet naplaćuje i samim
surfanjem Internetom. Također je evidentirano da je na Vašem korisničkom
broju aktivirana usluga primanja SMS poruka za zabavu, horoskop ili
vijesti..."
1. Tko ih je uopce pitao za ikakve SMS usluge, mi pricamo o internetu.
- iako, nikakve SMS usluge NISU aktivirane, niti ZNAM kako se to na Tele2 aktivira. Ocito je da skrecu temu na nesto deseto da me zbune
2. Kolika je na Tele2 cijena MB ili jedne obracunske jedinice? Da li je uopce teorijski moguce putem EDGE veze potrositi 50 kn u 10 minuta surfajuci?
Pozdrav.
@sezam-*****
Cijena za 100kb=2kn sto znaci da si potrosio 2,5Mb sto i nije problem ako gledas koliko potrosi obicna stranica od jutarnjeg. Meni kad je otvaram preko mini-opere sigurno oko 1,5 Mb :-(
evo mene danas zvali iz SZK i ispricali se za naplacena 2 mobilna paketa, da ce u sljedecem mj na racunu umanjit racun za ta 2 paketa (20kn) i jos jednom se ispricala :)
@sezam-picika
Imas li na mobitelu neku tipku shortcut za prisutp internetu, pa da ti se pritiskala dok je mob. bio u dzepu?
Ma nemam, nisam napravio gresku sigurno.
Sad su me zvali opet iz SLUZBE (znace NE tehnicari!) i kazu da je problem u nekim skupim SMS uslugama vijesti ,horoskopa itd. I da dodjem u Tele2 na zamjenu kartice, ali da platim racun.
Rekao sam da mi ne pada napamet i zahtijevao da me kontaktira tehnicka sluzba tj. netko strucniji.
Dobio sam račun za prošli mjesec viši nego obično, pa sam odlučio nazvati SZK da provjerim o čemu se radi. Sve je bilo OK, obzirom da sam još par dana tog mjeseca bio u romaingu, što naravno objašnjava viši račun, ali kada mi je cura sa druge strane linije nabrojala sve troškove, bilo mi je čudno kada mi je rekla da mi je uključen paket od 10 MB za 10 kn za koji sam siguran da sam isključio još prije nekoliko mjeseci. Cura je rekla da je paket uključen i da ga isključim na "taj i taj" način, što sam i napravio čim sam završio razgovor, ali sam dobio poruku da je ta ulsuga dostupna samo za aktivne članove DATA paket akcije, što znači da je usluga isključena.
Ponovno sam zvao, objasnio situaciju, nešto smo pokušali sa ukucavanjem nekog koda i gašenjem te paljenjem uređaja, ali ista stvar, tako da sam morao zvati ponovno da bih uputio prigovor te su me danas kontaktirali i rekli mi da su ga zaprimili i da će usluga koja je kao "neaktivna" biti stvarno ugašena.
Nije problem u tih 10 kuna, ali ako ih ne moram davati, zašto bih, a isto tako moglo se raditi i o nekoj drugoj, većoj cifri.
Zato, provjerite si mjesečne računa i pogledajte što vam se sve naplaćuje, jer možda imate uključene usluge koje su vam kao - deaktivirane.
Oni jednostavno ne znaju sto pricaju, a s nedovoljno educiranim osobljem iz SZK vise ne zelim pricati. Neki dan su mi pricu s GPRS prometa skenuli na SMS usluge (znaci prvo su tvrdili da sam potrosio 50 kn na GPRS; sad tvrde da sam potrosio na SMS usluge).
Zahtijevao sam da me kontaktira netko s vecim znanjem i ovlastima, i vec 4 dana nista (a valuta placanja racuna se blizi!).
ako ne uplatis na vrijeme idu ti zatezne kamate....jer kompjuterski sustav nema pojma da si se ti zalio niti ista....on samo vidi da ti nisi platio.....kad ti dodje sljedeci racun sa zateznim kamatama onda ces se opet zaliti i tkao ispocetka...koje ludilo...hhahahahh.....
Da, mene ne zovu nekoliko dana vec... Cekat cu do popodne.
stalno im puca veza... :-(((
OVO POSTAJE SMIJESNO.
Neki dan sam opet podnio prigovor na isti racun, i kazu kontaktirat ce me u roku 48h.
Naravno sad je tih 48h, oni zovu i pitaju:
"Jeste zadovoljni rjesavanjem prigovora?"
LOL.
Da li nekome danas popodne zeza Tele2? Meni zadnjih par sati stižu poruke da sam imao propušten poziv, a mobitel mi nije ni zvonio. Onda sam se nazvao sa fiksnog i nisam dobio nikakav signal, već bi mi odmah prebacilo na sekretaricu.
Pogledajte ovo;
http://www.tele2.hr/najbolji_pokloni.html
Vjerojatno ce ispraviti, da necete stic ni pogledat.
U sklopu akcije;
#
Garantiramo najniže cijene mobitela
ili vraćamo dvostruko! Oš se kladit?#
Su krivo napisali cijenu uredjaja.
http://i44.tinypic.com/2vrzd55.jpg
Ali, ispravit ce, navodno.
A ja si taman mislio si upiknuti jedan. :banme:
Cijena je stvarno najniza, steta sto nije prava!
Da, greška je. Prava cijena je 895 kn i ona stoji među BlaBla ponudom.
Nitko mi se i dalje ne javlja... Sutra podmirujem racun, ali umanjen za tih 50 sumnjivih kuna.
moj ti je savjet da platiš puni iznos računa.
naknadno će ti se stornitrati tih 50kn,znači na sljedećem računu.
dolazi period kad će ti mob.trebati možda intenzivnije.pa da ti se ne desi isključenje bolje plati.
ako želiš pošalji na moj pvt broj da vidim o čemu se radi.možda mogu pomoći.
Platio sam racun. Za pomoc ti se javim, ako bude potrebno.
Pozdrav
Treba ipak biti fer do kraja, jel..
Isprika operateru Tele2.
(ipak je 50,00 kn na racunu bila moja krivica!).
Kako ? Zašto? Daj razjasni.
Pa radi se o tome da sam koristio nekakve usluge Tele2 mobilnog portala, odgovarao na neki kviz (vjerojatno su i neki od vas probali)... I na kraju kviza sam dobio poruku da mi je svaki odgovor na pitanje naplacen 2.5 kn. Nisam siguran da li sam tu obavijest dobio i PRIJE samog kviza.
Ugl. greska je moja.
Ovak, čitam vaše postove pa sam i ja odlučio s vama podjelit iskustvo s TELE2.
U firmi za pozive prema mobilnim mrežama koristimo GSM gateway. Jedna je kartica i od tele2. Preko njihovog web shopa redovito kupujemo bonove i nikad nismo imali problema. I tako prije 2 tjedna želim ja kupiti 2 Bona od 200 kn. Transakcija je uredno prošla,skinuli nam pare sa kreditne, izdali račun na 400 kn, a nakon toga fino upišem na koji broj želim da mi se bonovi ukucaju. Velim radili to sto puta i sve ok. AAAAALLLLLIIIIII, ovaj put greška! Naravno njihova!
Nakon kupovine provjeravam ja stanje na računu, kad tamo na karticu nam stavili samo 200 kn, odnosno jedan bon. Mislim ja prvo, ajde možda neka greška, uplatit će kasnije. Kad tamo ništa, ni za dva il tri sata. Zovem ja SZK da objasnim problem, prave se oni mutavi i pitaju kako ja znam da sam kupio baš 2 bona, nisam li možda kupio jedan???!!! Kažem ja, kaj ste normalni pa izdali ste mi račun na 400 kn i karticu teretili za 400 kn!!! Na kraju veli operater pisat ću ja prigovor našoj službi i zvat će vas neko u roku 48 sati. Naravno, niko nije zvao ni za 48 sati. Zovem ja nakon 3 dana ponovno da pitam di je zapelo. Operater mi se opet počne izmotavati da kolega kad sam prvi put zvao nije imao sve podatke(broj transakcije i računa), pa da je im je služba vratila prigovor!!! A ja odmah ostavio sve podatke! Pitam ja: Pa, ak niste imali sve podatke zakaj me nije niko zvao? Veli operater: Neznam!!!
Ajd recite, nisu li ludi?
Jedina korisna informacija koju sam saznao je ta da oni vide da sam kupio 2 bona ali da nam je uplaćen samo jedan!
Uglavnom, smirim se ja ostavim po drugi put sve podatke i opet mi vele isto: Javit ćemo vam se za 48 sati! Naravno ništ od toga.
U srijedu(17.12) sam im direktno poslao e-mail sa svim podacima i do sada nisam dobio odgovor.
Pitam se sad kaj možemo radit? Jel im mogu stavit soli na rep ili...
Ne mogu vjerovat da im toliko treba da provjere informacije!
Tu je sve jasno ja kupim dva bona a ti mi ukucaš samo jedan. Dužan si mi jedan i gotovo.
Eto toliko za sad!
Zovi i dalje. Nekad treba biti uporan i naporan. Znam da nije zabavno, ali jbg. Jer ako oni vide da su naplatili dva bona od 200 kn, a uplatili samo jedan, prije ili kasnije iznos ćeš dobiti na račun.
1000kn popusta na bilo koji mob prilikom produzenja pretplate? znaci izaberem uredjaj od 1000kn na produzenju pretplate, i dobijem ga za nis??? jesi to iskoristio??? :hm:
ja sam odpocetka na pretplati, i mjesecno im placam u prosjeku 400kn za usluge, to bi bilo jako lijpo od njih ako to stvarno i stoji. ali ocito im se moras "zaprijetit" da prelazis na bonove ili pak prelaskom na drugu mrezu da ti takvo nesto ponude, jer cisto sumnjam da bi sami od sebe to ponudili?
zna netko nes vise?
Meni nisu ništa rekli kad sam zatražio prekid pretplate, ali ja trošim oko 150-200 i mislim da nisam od prvog dana (možda koji mjesec kasnije) na pretplati.
kao sto sam rekao, ocito se treba "lazno zaprijetit" pa ponude nesto!
@Drinktoomuch....
sta ti mislis kako je raditi u sluzbi za korisnike!?
kada te nazovu nadobudni likovi koji su popili svu pamet svijeta pa od tebe ocekuju odgovor na svako pitanje!?
oni operateri tamo,ne znaju sve niti mogu sve provjeriti...
zapravo oni su obuceni za vrlo uzak spektar poslova...
tako da nazivati njih ludima ili sl. je totalno GLUPO.
ljudi rade svoj posao.
a sad,profesionalnost i organiziranost SZK,to je vec druga prica.
to je vise do tele2 i trasncoma,nego do tih operatera sa kojima si ti razgovarao.
nisu oni koji ti se jave krivi sto ti se nitko nije javio,nego firma za koju rade....jednostavno,nemaju to u sablonu za rad i to je to.
propust od strane transcoma...kojima je bitno samo koliko poziva prime i koliki je prosjek trajanja tog poziva.
bezobrazuk,ali to je kapitalizam.
nitko ko radi tamo,ne moze tebe nazvati na svoju ruku... to mu nije posao.
nitko ne moze pregledavati tvoje bankovne transakcije bez tvog dopustenja,tj bez predocenja nekog dokaza ...
a svoj novac moras uvijek vijati.
nalost u ovakvom svijetu to je svuda tako.
meni je samo zao sto ljudi misle da su radnici u sluzbama za korisnike sveznajuci i da mogu rijesiti sve.
pa ih i vredjaju i maltretiraju i kojesta jos....a oni su samo radnici koji rade za minimalce(ne samo ovi u tele2 nego i dalje). a tu su posavljeni samo da mogu zaprimiti problem dati neku jednostavniju informaciju i problem proslijediti ljudima koji se bave kokretnim rijesavanjem.
dakle ti operateri su ni krivi ni duzni uvijek najebali...uviek pod stresom,slusaju svakave ljude na slusalicama,a trpe svakakve sefove i sve to za neke jadne firmice koje nemaju dostojanstvo korisnicima rijesiti probleme,nazvati i ispricati se korisniku za gresku npr.
a to ne znaci da operateri to ne bi,i da su zato sto ne zovu ludi.
nisu....samo rade svoj posao onako kako im se kaze onako kakva su im pravila....
sta da radim,meni je njih stvarno zao sta sve prolaze i cega se sve naslusaju svaki dan
Netko kaze da se onaj paket od 10 MB za 10 kn sam gasi svakih 30 dana, netko kaze da traje dok ga ne ugasim... O cemu se na kraju radi ? :)
Zadnjih dana sam surfao misleci da je paket aktivan, no on je izgleda bio deaktiviran
Hvala
Meni se nije ugasio jedno tri mjeseca, dosao sam do 9,5Mb i jednostavno ostavio mislieci da ce i ovako isteci za tih par dana sto je ostalo do 30,ali nije sve dok nisam dosao do tocno 10Mb (govorim o prepaidu)!
Inace provjeriti uvijek mozes sa mb? na 880 (za tocan sms provjeri na stranicama jer nisam siguran da li je 100% tako).
Pa prije 10-ak min mi je uredno rekao da sam potrosio 2.5 MB, iako paket nije aktiviran (zvao sam SZK i kazu da se deaktivira nakon 30 dana).
Samo mi nije jasno kako mi, nakon sto sam poslao "MB?", moze reci da sam potrosio 2.5 MB, ako paket uopce nije aktivan...
Pričalo se dosta u vezi tog 10MB paketa i izgleda da paket traje dok ga ne potrošiš. Meni su neki dan skinuli pare s računa nakon 45 dana od aktivacije jer sam prekoračio 10MB (prepaid naravno).
Evo još par slučajeva koji potvrđuju isto to:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=825295#post825295
Stajala je obavijest cijelo vrijeme i to cim se otvori kviz, samo je trebalo citati...ovime ne zelim reci da nisam nasjeo :)
Imam nekoliko kritika, pa da iznesem u javnost.
Izgubio sam pred par tjedana mobitel u inozemstvu, te sam odmah poslao doma SMS sa drugog mobitela neka zovu Službu za korisnike da blokiraju broj. Broj je prepaid, i imao sam preko 500 kn na računu. U Službi za korisnike je rečeno da broj nemeju šta blokirati, jer broj nije na pretplatu, tako da se ne može napraviti trošak osim onoga koji je već nadoplaćen na račun unaprijed. Nema mi smisla, ali dobro; pomirio sam se s tim da postoji mogućnost da mi netko potroši lovu sa računa. Pitao sam zatim da li će na novoj SIM kartici biti prenese iznos koji je bio raspoloživ na staroj, na što nisam dobio konkretan odgovor, nego nešto u stilu -možda da.
Nadalje, za izdavanje nove SIM kartice, rečeno mi je da treba imati sa sobom PUK broj, a isti nije trebao. nebitna stvar, ali očito netko nije informiran (SZK).
Meni je mobitel na kraju vraćen od strane poštenog nalaznika, novac sa računa nije nitko trošio.
Možda zato jer je poziv iz inozemstva gotovo nemoguće uspostaviti. Treba zvati, pa se poziv prekine, pa dolazi do povratnog poziva, pa tek onda zvoni drugoj strani; a od svega toga najčešće ništa, jer u 90% slučajeva ne mogu nikoga dobiti. Također, mene su moji od doma pokušavali cijeli dan u nedjelju dobiti, dok sam bio u Italiji, ali bezuspješno. Nisam ni ja njih mogao dozvati, kao ni brojeve u Italiji; o drugim Tele2 brojevima koji su također bili u roamingu da ne govorim. Moje SMS-ove su u Hrvatsku primali, ali ja njihove ne. Došlo mi je navečer 30-tak SMS-ova odjednom, od cijeli dan; nakon što je bila raspisana opštenarodna potraga zamnom; jer sam bio nedostupan cijeli dan, što mi nije slično.
Nadalje, otišao sam pred par dana u Tele2 centar s namjerom da kupim najjeftiniji mobitel, budući da je onaj moj izgubljeni/vraćeni bio uništen. Kao najjeftiniji mi je ponuđen SE J132 za 145,00 kn. Naglasio sam da mi ne treba SIM kartica, već samo mobitel; na što mi je prodavač odgovorio neka bacim SIM karticu i stavim svoju. Uz to, u Tele2 centru je treštila neka navijačka himna da se ja i prodavač nismo ni čuli (ni vidjeli, lol), te sam imao osjećaj da kupijem mobitel na nekom buvljaku, a ne u ozbiljnoj trgovini. No dobro. Uzeo sam taj mobitel, i išao namjerno doma provjeriti na www.tele2.hr da vidim zašo se ne prodaje bez SIM kartice, sam uređaj. Naravno, na web stranici stoji da je sam uređaj za postojeće korisnike 95,00 kn. Poslao sam mail u SZK, što su mi i potvrdili, s naglaskom da je to za korsnike koji imaju aktiviran broj dulje od 12 mjeseci. Ja imam, skoro 2 godine.
Očito je i tu netko krivo informiran, ovaj put vajda Tele2 centar.
Pitao sam u Tele2 centru i, u slučaju da pređem na pretplatu (treba mi mobitel), da li može trajni nalog biti na kreditnu karticu koja ne glasi na ima vlasnika broja. Odgovoreno mi je da NE, kreditna kartica i trajni nalog moraju obavezno biti na ime korisnika broja, odnosno obrnuto.
U Službi za korisnike mi je pak odgovoreno: "Trajni nalog može aktivirati osoba na koju glasi kreditna kartica za drugu osobu."
Tko je tu lud? Očito tu lud zbunjenog.
...
moj prijatelj placa putem trajnog naloga, broj je na njegovo ime, a kreditna kartica na starog i kad je uzimao pretplatu obojca su morala biti prisutna. dakle, moze se uzeti trajni na necije tude ime, naravno mora biti prisutan pri potpisivanju ugovora.
Sto se tog tice, ja imam 5000 poruka dnevno na Tele2 i to me mjesecno kosta 10 KN...
To je preko MSNa, a evo kako ide:
Instaliram MIG33 i prijavim se...
U svoj MSN dodam jedan kontakt (imbot8088@gmail.com) te ga pravilno podesim
Osim sto mogu dnevno slati 5000 SMS poruka s MSNa, mogu se i dopisivati s prijateljima preko MSNa...
Za dodatne informacije u vezi imbota, posjetite jedan link: http://forum.x8088.net/viewforum.php?f=4
Imbot funckionira tako sto dnevno s VIP free sms (15 komada) sve skupi i na 300 registriranih clanova na serveru od mog frenda ima se oko 5500 SMS poruka
Usput, MIG33 podrzava i ICQ, MSN, AIM, YIM, i jos neke IM protokole, a također je imbot dostupan sa sve te.
besplatno je i ja koristim vec pola godine i radi bez greske! Iako se radi o home-serveru (koji, moram rec, nema UPS napajanje), imbot je skoro pa uvijek online.
Kad padne server za pojedine mailove, imam 4 razna maila i icq i aim i skype i yim i na jednom mora bit, osim ako je nestalo napajanja na home-serveru (a to se jos nije dogodilo :P)
Pa eto, 10 KN mjesecno za 5000 poruka dnevno mislim da se isplati prijeci na tele2, jer i tu štediš!
@hp compaq
Ja sam bez ikakvih problema uzeo mobitel za postojece korisnike za 100kn jeftinije. Na zalost ta osoba kod tebe u Tele2 centru ocigleno nije obavijestena ili je po svaku cijenu htjela po skupljoj cijeni naplatiti mobitel :-(
Imam ja jednu pohvalu za Tele2 centar u Os.
Desilo mi se da sam otkljucao mobitel Motorola EM330 sa t-mobile i radio mi je sa svim Tele2 karticama (i sa VIPovim) ali sa mojom nije nikako htio. A inace ta kartica radi u svim drugim mobitelima.
Uglavnom ja dodjem u Tele2 centar i ispricam sve to, cak i oni probaju moju u drugi mobitel i drugu karticu u taj mobitel i uvjere se u moju pricu i bez ikakvih problema zamjene mi besplatno tu karticu. Cak su rekli da ce mi tek iz 18h se aktivirati kartica a vec oko 16h (kad sam prvi put proba) je proradila bez problema u toj motoroli.
Danas prilikom poziva čujem se duplo i cijelo i svako 2 sekunde zvučni signal. ima li još netko takve smetnje? (Poziv je bio između 2 TELE2 broja!)
Pretplatnik sam od prvog dana rada Tele2 u HR.
Krajem 12.2008. zatrazio sam prelazak sa pretplate na BlaBla jer nisam pod ugovorom vec 6 mjeseci.
Trazili su zahtjev i presliku osobne sto sam im i dostavio i receno je da ce kroz nekoliko dana stici nova SIM kartica i da cu biti prebacen.
Polovicom 01.2009. sam zvao sluzbu za korisnike i upitao u cemu je problem i zasto jos nista nije stiglo, rekli su da imaju nekih poteskoca pa ce uskoro to rijesiti.
Danas je 02.02.2009. i nakon par mailova i poziva jos nisu sigurni u cemu je poteskoca i razlog ne rijesavanja problema !
Da sam htio preci na pretplatu vjerojatno (sigurno) bi rijesili odmah.
Eto tek toliko da iznesem svoj slucaj.
Pozdrav ;D
Zaprijeti da ćeš odustati od zahtjeva i da prelaziš konkureciji!
A šta da vam ja kažem o tele-2.Pošto sam poslovno vezan uz Njemačku tamo boravim najmanje tri tjedna u mjesecu.12.01 mi dođe obavjest da nisam podmirio račun za 12 mj.,koji je NARAVNO plačen 19.12.Naravno nisam obračao pažnju na to jer mislim si možda radi praznika nisu uspjeli proknjižit.Ali ipak:angry:,14.01 mi dođe obavjest da nisam uplatio račun i da mi uskračuju usluge...mislim si ja WTF:mad:.Naravno zovem ja službu za korisnike sa Njemačkog broja i objašnjavam im da je račun plačen.sada oni mene traže da ja njima dostavim odrezak uplate???.....hmmm da naravno gospodo evo me odmah ..mislim si ja...samo da sjednem u auto i da napravim 800 km....kreteni.
Napisao sam pismenu pritužbu SZK-e,i naravno kaže da če riješiti žalbu za 48 sati..i tako nakon 5 DANA,stiže mi mail da oni ne mogu ništa napraviti u pogledu toga.Pošto mi je fon full potreban sjeo ja na avion uzeo najskuplju kartu,uzeo račune za sve troškove(za svaki slučaj),pojavio se u prvoj poslovnici tele-2,sa odreskom od plačenog računa...frajer pogleda nešto utipka i kaže..eto to je to sad vam treba raditi.hmmPitam ja njega zašto im tako puno treba..kaže on da je to do banke u kojoj je uplačeno a ne do njih.Da vrag ne bi odnio šalu imao sam još dvije slične opomene radi neplačenog računa iz FINE i ii HP-a,na oba stoji da je uplačeno 14 u mjesecu,a oni nisu proknjižili do drugog mjeseca 10-og...Tako da nije samo do jedne banke,jer se vidi da ju uplačivano u raznim poslovnicama.Mislim si ja OK pošto imam odvjetnika kojeg stalno plačam a niš ne radi,:tomato:dao sam mu zadatak da ih tuži udruzi za potrošače ,ne znam ni ja na koji sve sud ne,jer mi nije žao novca radi tih pacjeneta,koji zakidaju ljude gdje god stignu.Naravno za desetak dana čete o tome čitati u jutarnjem pošto imam kolegu koji radi u uredništvu a i sam ima takvih problema..E da trebam li reči da sam danas prešao na VIP;D.,Ajme šta sam sve gore nabaljezgao ali to je samo zato jer sam ljut kaooo..ufff :censored:
@ledeni
Ne zelim braniti Tele2 ali zar ti ne bi bilo jednostavnije da si napravio trajni nalog:
"Tele2 pretplatnici mjesečne Tele2 račune mogu plaćati trajnim nalogom putem Diners Club i American Express kreditne kartice. "
nego sve ovo pobrojano. :-)
Meni tata prilikom prebacivanja napravio trajni nalog, i kupio još i mobitel po cijeni za trajni nalog.
Stiže mu neki dan SMS da ima dugovanje, i da ga mora podmiriti do neznam kojeg datuma. Zvao je SZK u kojoj su mu rekli da trajni nalog nije napravljen.
wtf ??
to je "normalno", ja sam tako uzeo u vipu mob na 2 godine i na trajni nalog i baš zbog trajnog naloga sam ga dobio za 1kn a ne za 100kn al svejedno ne plačam prek trajnog naloga. još sam se morao naganjat s njima da mi aktiviraju plačanje prek trajnog naloga... budale
Da, ... Baš budale.
Sad mi govori da je danas bio u trgovini id T2 partnera, i da mu nisu mogli napraviti trajni nalog, jer ima dugovanje :respect:. Iz trgovine su tada zvali u T2, i rekli da je dugovanje plaćeno, te su mu poslije ipak dozvolili da napravi trajni nalog.
Dugovanje je platio prošli tjedan preko netbankinga, i isti dan faksirao kopiju uplatnice. Dakle, to još nisu budale proknjižile (uplate do 14 sati stižu na račun primatelja drugi dan).
I onda, unatoč svemu, i nakon svega, dobio je SMS da će ga valjda sutra isključiti zbog dugovanja :hrv:
tako je i sa mnom bilo na vipu...banka je odbila trajni nalog...
tako da je moguce i da banka di ti stari ima racun da je odbila trajni nalog ili nesto, i da zato nije proslo...
[QUOTE=posjedon1;539968]pokušaj se prtebaciti na ručno odabranu mrežu TELE2 problem se pojavljuje kod pojedinih uređaja,naručito Motorola
Koristim motorolu slvr 7 i na njoj tele 2, nikada do sada nisam imao nikakvih problema, dakle od nadoplaćivanja bona do toga da na *130# nemogu vidjeti stanje racuna....
Pretpostavljam da je odgovor NE, ali da svejedno priupitam, ...
Da li je moguće prebaciti iznos sa računa, na neki drugi račun, odnosno sa jednog broja na drugi (prepaid)?
Prešao bi na pretplatu, a imam tu još na računu love za dobrih 1,5-3 mjeseca :respect:
tnx
Nekom logikom, novce nije moguće prebacivati. Ipak si ih platio jednom operateru i ne bi ih sad mogao koristiti kod drugog.
onda ne znam...makar, ni moja mama nije na crnoj listi a ipak su odbili moj trajni nalog na njen racun :(
mamin je trajni nalog prosao kad je uzimala pretplatu, za moju pretplatu nije...banka je odbila...
ali dobro, to je ionako kod VIPa...samo sam htjela rec da postji mogucnost da i banka odbije, ali mislim da se to vidi na izvjescu iz banke...
iako, primjetih da su u t2 malo traljavi sto se tice proknjizavanja racuna i inih stvari, tako da...smola :(
jedino ostaje biti uporan i celicnih zivaca...
Evo koristim Tele-2 već skoro 6 mjeseci i nisam skužio nikakvu manu sve ok a jeftini su da ni ne pričam
Sad sam se dao u neke financijske izračune i shvatio sam da me najviše živcira uspostava poziva od 0,25 kn. Računajući da imam prosječno 15 poziva dnevno, ispada da je to mjesečno skoro 120 kn samo za uspostavu.
Druga stvar su ove nove tarife. Pa mislim stvarno, šta je zaista potrebno svakih par mjeseci davati neke nove tarife, koje usto budi rečeno po meni i nisu nešto. Bolje su bile one zero tarife.
Taman sam mislio knock out baciti na pretplatu; a uzeti si na bonove još jedan broj sa zero in tarifom, bez potrebe mjesečnog nadoplaćivanja bonom, oni to ukinu.
...
istina, nije ta uspostava zaludu izmisljena, bas sam gledao racun od proslog mjeseca, i imam 115 poziva prema t-mobile, oko 80 na tele2, i oko 40 na vip, i ispada da mi je 30% računa samo od uspostave poziva.
Tarifica i Tomato obračunavaju 25 lipa + prva minuta pa iako na prvi pogled izgledaju kao jeftine, zapravo su dosta skuplje.
Sjeća li se tko dobre stare kikiriki tarife, tamo nije bilo uspostave, zovneš frenda na kavu i izađe te poziv 8 lipa :)
Dakle "bla bla" korisnici mogu mijenjati besplatno tarifu jednom mjesečno, a pretplatnici jednom godišnje :angry:
...pa to ima logike - ako prelaziš na postpaid - valjda si sasvim jasno sa sobom što želiš - ako ti je do eksperimentiranja imaš prepaid...
...sad meni nije jasno kako ne vidiš logiku...
Pazi - stvar je u tome da se za postpaid odlučuju ljudi kojima je pun kufer kupovanja bonova i koji sada već znaju svoje potrošačke navike - takvi će sve lijepo staviti na papir i pogledati što se nudi i odabrati ono što im odgovara - ako primjete da to nije ono što su željeli - promjeniti će na ono što žele i tu je gotova priča...
Sad znam da postoji i drugi tip postpaid korisnika koji su poletjeli za jeftilen mobilnim uređajem - evo tim korisnicima se upravo smijem u lice...
Pa dobro, možda imaš i pravo. Ali, ...
Ima ljudi na prepaidu koji troše više od ljudi na postpaidu, jer eto, žele imati nekakvu kontrolu ili ne znam što, ... Ili pak zbog toga, jer Tele2 jedini, iz ne znam kojeg razloga, više drži do prepaid korisnika nego do postpaid korisnika, što mi nikako nema logike, no dobro, ...
Ja sam konkretno na prepaidu, trenutno. Bio sam do sada na svemu i svačemu, najprije na VIP-u na prepaidu gdje su me derali, pa kod njih na pretplati gdje su me još više derali, pa kod njih ponovno na prepaidu, ... Da bi na kraju završio na Tele2 prepaidu s čime sam načelno zadovoljan.
Od svega isprobanog, mislim da je postpaid ipak puno ugodniji, komforniji, bolji, ... Trebao bi biti i isplativiji, ali to kod Tele2 nije slučaj. Naravno, ako si na postpaidu, i misliš na istome biti neko vrijeme, bilo bi glupo ne iskoristiti priliku i uzeti novi mobitel za sitnu lovu.
S obzirom na sve, a vezano u tarife, mene ionako nije briga, jer nisam od onih što stalno nešto mijanjaju. Ja sam i na VIP-u svega nekoliko puta promijenio tarifu; a na Tele2 imam konstantno knock-out i na tome ću ostati. Nažalost, jer još uvijek, jako mali broj ljudi s kojima komuniciram ima Tele2, iz razloga koji mi nisu poznati, i nisu mi jasni.
Uz nabrojane prednosti i komfornist korištenja postpaida, jedan od razloga zašto ću ponovno prijeć na postpaid je i novi mobitel, budući da mi je gotovo novi KU990 silom prilika uništen, i sad sam na nekom privremenom SE-u s kojim nemam mogućnosti koje su mi potrebne (npr. internet, E-mail, ...).
Ako se meni smiješ u lice, smij se slobodno i dalje, ...
...ti znaš što želiš - smijem se u lice ljudima koji vide "fini" mobitel po jednu kunu i onda naglavačke odu kupiti isti a da ne gledaju što su potpisali i onda im dođe prvi račun a oni se čude kao guske u magli...
Konkretno (već sam to napisao) da nisam vezan kod drugog operatora ugovorom (i poslovnim vezama) prešao bih na Tele2 i po na prepaid bez da se dvoumim...
da se malo umješam u ovo moje mišljenje zašto tele2 više drži zbog pripaid korisnika nego do postpaid korisnika prvenstveno zato što pripaid korisnik plača unaprijed (znamo kome se plača u naprijed) a nije ni krenuo trošit lovu znači lova za tele2 je več u đepu a postpaid korisnik plati jedan mjesec drugi zaboravi pa opomena pa nema pa je več tu drugi račun pa je platio ali samo pola računa jer nema dosta love pa onda ga tele2 isključi nakon 3 neplačena računa ,pa onda tužba pa odvjetnik pa sud i tako u nedogled a pripaid korisnik iz početka priče več kupio 3-4 bona po 50-100 kn naravno za keš;D
Ja mislim da ta priča ne drži vodu, ...
Možda je zaista tako, sa ljudima kakve je spominjao dmi, što su se na pretplatu navukli samo zbog mobitela, ...
Ali u globalu, pretplatnici bi trebali biti ti koji više troše, koji su ozbiljniji korisnici, ...
Naravno, u našem je mentalitetu valjda da svi moraju imati mobitel od 5.000 kn, i to na prepaidu, a na računu nemaju ni lipe.
Ne znam, i to ne razumijem, jer mi se nikada, ali nikada, nije dogodilo da sam na računu imao manje od 100kn, i uvijek moram zivkati ove koji nemaju ni lipe, ... Ali šta se može, ...
A jedan ozbiljni operater, po meni, svakako bi morao držati više do pretplatnika (pa makar sa nekim beneficijama za one s trajnim nalogom, ne znam, ...), a posebno do poslovnih korisnika. Taj dio mi pogotovo nije jasan, zašto se Tele2 malo više ne angažira oko poslovnih korisnika, jer sve u svemu nemaju loše tarife (npr. Poslovna tarifa 295), a opet ne reklamiraju se za to; nemaju neke podatkovne pakete i sl. što je neophodno. U tom polju, koji bi im trebao biti posebno zanimljiv, nažalost, jako su daleko od npr. VIP-a.
...svakom operateru je cilj imati što više postpaid korisnika i to po mogućnosti vezanih ugovorom - jedina veća stvar je imati bazu poslovnih korisnika koji su vezani ugovorom...
Prepaid korisnike ništa ne drži i oni su skloni migracijama prema operateru koji trenutno ima povoljnije tarife...
Nažalost u vrijeme dok sam se školovao nije bilo mobova tako da ne mogu govoriti o osobnom iskustvu ali po onom što sada vidim "školarci" vrlo često mjenjaju brojeve mobilnih uređaja baš zbog te famozne mogućnosti migracije...
točno to, ekipa kako neki operater izbaci super punudu nećeg besplatnog ili jeftinijeg tako ekipa prelazi na tu mrežu, naravno samo oni koji to prate. i to klinčadija jer je njima lagano svakih mjesec dana mijenjat broj kada njihov broj ima 20 ljudi iz razreda. ima idalje strašno puno ekipe koji idalje imaju broj od prije 10 godina i za poziv daju 3kn al tko im kriv.
što se tiče prepaida i postpaida tele2 ima jako čudnu politiku. iako tele2 je vjerojatno odustao od velikog broja pretplatnika jer znaju da nemogu dostići vip i t-mobile pa su se fokusirali na ekipu koja trći do kioska kupovat bonove.
...pa idu logikom 3. mreže kao i u svim zamljama - cilj im je u početku senzibilizirati javnost da i oni postoje...
Neznam da li Tele2 se uspio dovući do pozitivnog salda za bilo koje tromjesječje do sada jer kad gledamo slovensku Vegu njima je trebalo cca 4 godine da bi napokon počeli pozitivno poslovati...
Samo ako se ne varam Vega je virtualni operater? I broji neku smiješnu zastupljenost na tržištu, mislim 3 ili 4%. Dok tele2 ipak mora sagradit svoju mrežu a vjerojatno već drži 15-20% tržišta, neznam kad bi trebao bit kvartalni izvještaj ali ne bi se čudio da se u njemu spomene probijanje cifre od milijun korisnika.
Ja sam na pretplati čisto za to da se ne moram nikad brinut o stanju na računu, zovem koliko zovem jer mi je potreba jedan mjesec potrošit 100kn a drugi 300kn, ali kad mi istekne ugovor definitivno prelazim na bonove jer su pogodnosti stvarno dobre i česte.
pitanje, 12.mj nisam platio na vrijeme, platio sam 5.2., dakle nakon sta obracunavaju 1.mj, a danas mi dosla uplatnica za 1.mj na kojoj je iznos za placanje za 12 i 1, a ja 1. platio. sto mi je ciniti kako bih platio samo 1.mj?
Pa nazovi SZK, oni ce ti za to znati najtocnije reci.
Napravi novu opću uplatnicu i uplati samo novac od prvog mjeseca i to je to
Ne mogu znati da li se ovo tiče samo Tele2, ali svejedno, ovo je jedino mjesto gdje bih mogao izraziti nezadovoljstvo prema usluzi koju nude, a to je SMS parking. Očigledno je da oni nemaju ugovor sa nekim gradovima i javnim garažama.
Danas sam u Kutini se u gradu sparkao i krenuo platiti parkirnu kartu sa mobitelom. Već sam sve ukucao da bih, sasvim slučajno primjetio da je logo od Tele2 - preljepljen, što bi značilo da Tele2 (više) nema uslugu SMS parking a u Kutini. Naravno, traži po novčaniku kovanice, ubacuj 5 kuna, da bih nakon 10 sekundi čekanja da mi izvrati kunu, skužio da među svim tim objašnjenjima na stupu piše da se ne izvraćaju razlike. Ovo naravno nema nikakve veze sa Tele2, ali svejedno sam morao spomenuti.
Također, prošlog sam vikenda trebao parkirati u garaži na Langovom trgu, da bih na izlasku pokušao platiti na automatu, koji naravno nije radio i kako ni jedan drugi nisam našao, uzmem mob i idem platiti sa SMS-om prema onome što piše na parkirnoj karti. Pošaljem, izvješće ne dolazi. Krećem autom prema izlasku, ubacujem kartu u automat, rampa se ne podiže. WTF!? Na diplayu mi izbaci za platim 7 kuna - ali gdje?! Izlazim van, malo dalje buksa sa frajerom koji radi valjda na naplati, dolazim do njega objašnjavam situaciju, a on me pita koliko piše da trebam platiti. :confused: Kakav je to sustav, zaboga? Plaćam tamo njemu, on dolazi do rampe, otvara ju ručno i podiže ju da prođem. Kada sam mu rekao da sam poslao poruku i da koristim Tele2, on meni "ma to je neka ljeva mreža". Naravno da je. Samo kaj postoji već tri i pol godine.
Sad me isto tako zanima koga prozvati za to. Tele2 ili vlasnika koncesije nad garažom ili parkiralištima u određenom gradu.
Ovo nije normalno, otvorim da napišem što mi se jučer desilo sa parkiranjem u Rijeci i pročitam zadnji post koji govori isto o parkiranju, ...
Sparkirao sam se lijepo jučer na parkiralište u Rijeci i platio mobitelom. Došla mi je poruka, sve je uredno naplaćeno. Nakon sat vremena, gledam mobitel i nije mi stigla poruka da je parkiranje isteklo; ja svejedno šaljem ponovno poruku; ali ne dobivam nikakav odgovor. Isto tako za sljedećih sat vremena. I onih nakon njih. I onih nakon.
Na kraju se ispostavilo da mi ni sa računa nije skinuta lova nego onaj prvi put. Na sreću, na autu me nije čekala kazna, očito kontrolor nije provjeravao. Da je, sad bi se vjerovatno morao natezati oko kazne. Užas.
E da, parkiranje u toj zoni nije vremenski ograničeno, dozvoljeno je cijeli dan za što se naplaćuje 20kn (da ne pomisli netko da je u toj zoni maksimalno 60min).
ponekad se desi, da uopcene dojde sms ni potvrdna ili da je poteškoća, ali tipovma koji naplačuju parking stigne obavijest da je plačeno, tako se meni desilo, dečki koji naplačuju su dobili sms prije mene,
ali nerazumjem ljude ako dobiju sms da trenutno nije moguće platiti parking sms zašto zovu SZK i deru se, kad su lijepo obaviješteni, ako ne dobiješ povratni sms u roku 2 minute fino odeš na automat i platiš parking....
Dobio sam odgovor od tvrtke koja ima koncesiju nad naplatom parkiranja u Kutini i odgovoreno mi je da su maknuli Tele2 sa popisa operatera s kojim se može obaviti plaćanje putem SMS poruke zbog stalnih i čestih grešaka. Osoba pošalje poruku, niti ne skuži da nije dobio povratnu poruku, vrati se kasnije do auta i za par tjedana na kućnu adresu dobije kaznu.
U 21. stoljeću ja nemam što hodati okolo sa kovanicama (koje BTW moram imati u točnom iznosu ako ih ne želim častiti sa viškom), već ako nude tu uslugu neka ju izvole nuditi kako spada ili neka ju ukinu. Danas sam im proslijedio taj email od te tvrtke sa upitom da što misle poduzeti u vezi toga. To što oni pokušavaju biti najjeftiniji ne znači da trebaju srozavati uslugu na uštrb korisnika od kojih bi trebali kao živjeti.
Razmišljam tj. skoro pa sam odlučio prebaciti se sa tmobilea na tele 2. Imam već jedan broj na prepaidu u tele 2. Također iskoristio sam pogodnost što sam dulje od godinu dana bio u tele 2 i kupio mob za 100kn jeftinije.
Sad me interesira koje pogodnosti mogu ostvariti prebacivanjem broja i uzimanjem neobavezne pretplate?
Pa, prebacivanjem broja iz druge mreže dobijaš isto tako popust na kupovinu uređaja.
@matt750
I po najnovijem mozes dobiti 100sms-ova na onaj Tele2 prepaid broja ako prijavis da si prebacio "frenda" u Tele2 mrezu:
http://www.tele2.hr/otkucaj_ih_i_pre...u_u_tele2.html