Nekako na SII najbolje funkcionira stock ROM
Nekako na SII najbolje funkcionira stock ROM
I ja sam se razočarao, treba fix za kameru, treba fleshat tipkovnicu, tethering neradi, kada odeš u settings -> storage uvjek dobiješ error, itd.
Razočaran sam.. nekako mi je bolje radio Omega ICS na 4.0.3, bar nije bilo ovakvih problema..
Slimbean? Jel to onaj što je imao SlimICS ROM-ove? Nisam ih nikada volio, pogotovo zbog problema sa memorijskim karticama, kakvo je sad stanje?
Kakva je Omega bazirana na JB-u?
Moram pod hitno promjenit ROM.
Zadnji RR je fijasko, tako sam cuo s jos jedne strane. ICS verzije su navodno i dalje odlicne.
Mene od JB AOKP romova odbija sto wifi tethering ocito jos predstavlja problem.
SlimICS je bio odlican rom, kakvi problemi s karticama (SGS2)? Rootbox ICS je takodjer dobar, na njemu sam zadnjih 4mj sigurno i ne mrdam.
Ma sjecam se da sam imao nekih problema s ocitavanjem memorijske, pa je trebalo neki fix radit.. Ajd budem mozda njega probao.
Na ovom RR-u svako malo dobijem force close neke aplikacije, veceras pod hitno drugi ROM.
..na slimbean-u memorijska sve ok, jedino kaj se ne vidi po external sd vec treba u root/storage/sdcard1...
kamera je isto tricky, ja koristim camera zoom fx...
veliki mi plus default dpi 182 il 213 koji ja koristim, apsolutno sve normalno radi, a uvelike mi to znaci... kernel imam dorimanx, 7.26 mi bio zadnji stabilan..
btw 4.2.1 slim-a je u RC1 fazi...
od ostalih JB-a probao RR koji ima isto par cool AOKP opcija al generalno sam bio nezadovoljan...
da, taj rootbox dosta ekipe koristi koja testira dorimanx kernele.. osobno ga nisam isprobavao al izgleda takoder dobar...
zadnji ICS koji sam koristio mislim da je bio Wanam... stock sa nekim modifikacijama, pristojno i dobro radio...
Ružna mi je kamera na Slimbeanu, a ona na RR-u još gora.
Jel mogu izvuć .apk iz Omega ICS 4.0.3 ROM-a (kameru) i instalirati na Slimbean? Nekako mi je to najbolja app za kameru a i navikao sam se. Camera zoom fx mi nikad nije sjela.
Omega koristi stock kameru, a ovo je AOSP based, dakle nista od koristenja tamosnjih aplikacija na SB ili RR.
Mislis na ruzan UI kamere? Tko gleda UI :) Fotke su i ovako iste.
Preružan mi je UI kamere, želim ga promjeniit.
I zašto je sličica tako mala u kojoj gledam što slikam, nebitno jel na 8MP il na 6.5MP, premala je sličica.
Mene smeta što nijedan custom ROM nema Project Butter, čak ni nakon što je iscurio službeni JB, a koliko vidim developeri nemaju namjeru implementirati PB ni kasnije, a po meni je to jedan od najbitnijih feature-a JB ROM-a
Afaik, PB uredno radi na i9100g (OMAP) varijanti SGS2 još otkad je procurio AOSP JB jer za OMAP postoji sva dokumentacija, dok Samsung istu za Exynos (i9100) nije nikada javno objavio.
..problem s project butterom je cinjenica da, ako se dobro sjecam, S2 nece dobit sve koristi i blagodati isto zbog "hardwareskih komponenti"
Uglavnom, da, ni s leakom nijedan custom nema project butter, ali mislim da ni sam leak ga nema...
A dok izade official 4.2.1, a pa napravit ce neko valjda custom sa butterom...
Samo bi se mogli nacekat..
Kako got bilo.. podrska communitija i developera je stvarno velika, pa nema straha za buducnost S2 jos neko vrijeme... :)
Ovo je malo kontradiktorno jer SGS2 i SGS3 imaju praktički isti hardver koji je Samsungov proizvod. Ako jedan SGS3 uredno iskorištava PB, nema razloga da ga ne dobije i SGS2. Samsung ima sve potrebno da PB na finalnom stock romu radi kako treba :)
Uostalom i test leak ima PB:
http://www.sammobile.com/2012/11/15/...test-firmware/
Najgluplja stvar u cijeloj priči je što AOSP romovi vjerojatno nikada neće uspjeti srediti PB, kao ni TV out feature, baš zbog onoga što sam u prošlom postu spomenuo.
Evo čisto jedan primjer kako razmišlja Codeworkx, CM developer za SGS3 (i SGS2):
http://www.androidnext.de/schwerpunk...rview-english/
@xlr
Tnx za clanak, i da dodam, znam ja da s2 ima dovoljno jak hardware za PB al jasna je politika ogromnog i jakog Samsunga, hoces PB? Kupi noviji uredaj..
Uzet cu onu original 2000 mAh bateriju, pa derat mob dok ide..
@Inovator
Tipfeler je bio kad sam rekao 4.2.1, mislio sam na 4.1.2
Realno je za ocekivati da 4.2.1 sluzbeni nece doci na s2, ipak je on krenuo s 2.3.x .. :D
Imam jedan problem vezan uz omegu rom aokp milestone-1 jelly bean.
Sve je super od kad sam instalirao, koliko sam do sada skuzio jedino mi ne radi zoom in i out na kameri i ne radi mi snimanje na kojoj god rezuluciji sam stavio. Pokrene se kamera ali se ne zeli ukljuciti nad stisnem onaj crveni gumb za snimanje.
Ak bi netko znao pomoći bio bi mu jako zahvalan..
Hvala i pozz
A da to pitas tamo di si skinuo ROM?
Iako mislim da je to AOKP bug...
Hvala na odgovoru..
Stavio sam gore novi omega rom i sve super radi samo nije atraktivan kao ovaj AOKP.
Jebga ako bude neki drugi tako dobar u buducnosti ide gore bez beda
pozz svima
Vrijeme je bilo da updejtam mob (SGS2) na JB pa eto, da podjelim par dojmova.
Već dugo sam na Rootboxu 1.8 ICS. Odličan rom, brz (barem sam tako mislio), multitasking solidan (barem sam tako mislio), lagan, mjesecima sam ga s vremenom prilagodio svojim potrebama od teme do funkcionalnosti... Extended baterija redovito izgura 4,5-5,5h screen on timea, ponekad i 6h. Cijelo vrijeme u paru sa Siyah kernelom 4.5+ sa zaključnom 5.0.1 verzijom.
Sve super, rekli bi. Dok nisam probao SlimBeans RC2, a sada i stable1 verziju.
U paru sa Siyah v5 vsync 20130204 verzijom taj rom radi pa usudio bih se reći i duplo ljepše na istim konzervativnim postavkama (100-800MHz). Ono što do sada nisam uopće doživljavao je multitasking - preko dana često palim Ingress igru koja je dosta teška i pocucla fin komad rama. Na SlimBeanu doslovno samo jednom upalim app - ujutro. Kasnije tokom dana app se instantno diže iz backgrounda što bi reklo da se nešto opako promjenilo since ICS era. Kul, a kako to utječe na bateriju? Figa svima vama koji koristite taskmanagere, baterija traje jednako dugo http://forum.pcekspert.com/images/smilies/thumbup.gif CPU mi je na 100-900MHz (malo sam ga dignuo), a i GPU sada ide do 267MHz (prije je išao samo do 200MHz). Jučer sam na wifiju taknuo 6h screen on. Na 2G-u to izađe cca 4-5h, kako kada. Ispod 4h nikada.
Nije ovo jedini JB rom koji sam probao - probao sam sve od AOKP based Rootboxa, čistog AOKP-a i možda još jedan-dva roma koji nisu vrijedni spomena. I svi do jednog imaju isti problem - zbog nekakvog CM buga ne radi im hotspot. Ma fakof! SlimBeans ima AOSP bazu zato hotspot šljaka.
Eto vam jedne tople preporuke, tj dvije ukoliko ste ICS fan. Vrijeme da promijenim sig :D
Ja sam se maknuo od SlimBeana, imao sam ga malo manje od mjesec dana, sve normalno radilo i odjednom dok sam u PowerAMP-u htio poslati pjesmu samo se restartao i zapeo na SlimBean logu. Vadio bateriju, palio-gasio, neće dalje s loga. Uspio se jednom-dvaput pojavit home screen i taman ukucam PIN i opet se reboota. Brisao cache i dalvik cache, reflashao isti ROM, ali nije bilo druge nego staviti novi ROM. Tako da više neželim na custom ROM-ove jer me svi iznevjere, samo stock :thumbup:
Nije ti ni to neka sreća. Sa stock ics sam imao pun klinac reboota i nestajanja mreže..... Sve ovisi....
Kao sto sam nedavno preporucio SlimBean 4.2.1, danas cu dati preporuku kernela za 4.2.2 romove s Mali v2 driverima (samo AOKP/CM JB romovi). Ovo vrijedi i za SlimBean 4.2.2 b2.x.
Oduvijek koristim Siyah i Siyah MCM kernele i pokazali su mi se najboljim omjerom performansi i potrosnje baterije. Nazalost MCM je prestao razvijati odlicnu varijantu Siyahovog kernela prilagodjenu za Mali v1 GPU drivere (JB 4.2.1 AOKP/CM romovi). Tu je svijet malo stao i zaplakao :)
Ali odnedavno postoji rjesenje - updejtani MCM kernel s Mali v1 driverima za 4.2.2 romove. Procitajte sto dobivate i gubite downgradeom v2 drivera na v1 u temi:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2201017
Reci cu samo da se zadnjih 10 verzija Dorimanxa po performansama ne moze usporediti s ovim kernelom i iza toga odgovorno stojim. Pauziram od fleshanja do daljnjeg :)
Zadnji dorimanx 9.11.1 + predzadnji rootbox nightly... E to je već oni što očekujem od mobitela. Stabilan totalno, ali totalno brz.
Tako nešto Samsung ni na s4 ne može napraviti....
Sitni bagovi su wifi toggle i bt kojeg imaju svi 4.2.2 romovi.
A nije bas da ih imaju svi 4.2.2 romovi. Bas zbog tih sitnih bagova me zivcira vecina romova/kernela. Wifi hotspot ne radi, wifi toggle pali iz x pokusaja, ne znam za bt bug (i bolje da ne znam)... Dori na stock postavkama ne radi ni blizu glatko kao stock Slimbean kernel, imao sam problema s touchscreenom dok se mob puni (individualan problem). Nadam se da su barem hotspot rijesili u Rootboxu jer se to vuce otkad je CM upleo prste u JB, a developeri brze bolje povukli sve njihovo u svoje romove.
Probao si ovaj zadnji? Jer dori je baš sa 9.10 sredio sod ali dobio uspirenje kako se ram trošio. Lagano je polako. No jučerašnji je sredio to i dao ih ogromnu fluidnost pri korištenju. Naravno u kombinaciji sa rb, jer to i on koristi. Ne znam za hotspot jer ga rijetko koristim.... Budem probao.
Probao sam svaki od 9.1 do 9.10. Uvijek neki vrag se desi. Nije da serem bezveze, nisam tako zahtjevan user i samo zelim da radi :) Nisam imao sod niti nekih tezih problema, ali lagovi, momentalni slowdownovi i slicno se dogodi par puta na dan i ko za inat u najgorem vremenu. Uglavnom bio sam osudjen na Dorija jer nije bilo alternative za mali v2 pa mogu reci da imam iskustva, jel :) Nazalost hotspot mi je bitna stvar i na njemu su se lomila koplja.