ovaj rom je zvijerka :)
ja stavila na 787, jel to ok? nisam htjela vise od 800 a nije bila opcija za 800.pa sam ovu brojku
Printable View
Ako ti je stabilan stavi na koliko hoćeš. Meni je AngryBirds srušio OS već na 710Mhz.
smijem li instalirati avg antivirus?
ne bude valjda alarmirao sve živo?
Idi u recovery, napravi nandroid backup. (ako već nisi - to ti je skoro pa pod obavezno)
I igraj se sa aplikacijama... ako nešto ikada pođe po zlu u 2 minute vratiš mob u stanje kakvo je sada, odnosno u trenutku kada si napravila nandroid backup.
Fućkaš antiviruse, to samo jede resurse.
Potpisujem.. Meni je svaki AV žderao previše resursa. Kod svake instalacije aplikacija on provjerava dali ima virusa, i onda to uspori mobitel do bola..
Naravno, ako nemaš AV, preporučam instalaciju samo iz Marketa. Nikako instalirati gluposti nađene na netu, jedino ono što nije dostupno na Marketu.
što preporučujete od navigacije a da koristi ove mape koje su u njemu? (a i ne mora isključivo te, no glavno da sve ima)
pise mi u google maps da "navigation is not yet available in this location"
?
imam kartu,i mogu izračunat rutu... no kako do navigacije?
Našla sam ovo no boli me glava od dugih tema u kojima se još dotjerivaju projekti. A pogotovo na engleskom i na tom forumu, gdje su mnogi toliko iskusni da pišu (po meni) "djelomične" informacije koje amateri poput mene ne razumiju kak treba, a profići istu stvar razumiju kao vodu pit.
ak ima tko od vas info o ovome ili bolji link, molila bih. hvala.
EDIT
ovo?
U uređaju trenutno nemaš mape. Maps ti je mala aplikacija koja ti se spaja na internet te učitava google mape na temelju podataka sa gps receivera sa tvojeg mobitela i prikazuje ti gdje se trenutno nalaziš. Vrlo nepraktično i skupo jer potrebuje internet konekciju za učitavanje karata. Zaboravi i zanemari takvu vrstu navigacije.
Ovdje imaš tema i tema o offline navigacijama za android pa malo prouči.
Za taj model baš i neznam da li sve navigacije rade, jer ima "bijesnu" (čitaj premalu) rezoluciju ekrana od samo 240 x 320 piksela. I samo radi toga ga ja svrstavam u "za silu mobitele". No kad opet razmislim obzirom na cijenu, je i više nego dobar (kad se sjetim da wildfire ima istu rezoluciju a cijena mu je dupla :rolleyes2:
No, po meni je minimum minimuma na androidu rezolucija 320 x 480 i barem 3,2" dijagonala ekrana za barem kakvo takvo ugodno korištenje uređaja, i za još ponešto osim razgovora.
Ja sam stavio na njega iGO-MyWay radi ok sa Q3.2011 navteq europe kartama. Pa bih ti se usudio njega preporučiti.
Meni Google maps radi super, i sasvim brzo! :)
Ako želiš offline mape preporučam:
Osmand - https://market.android.com/details?id=net.osmand
Locus Free - https://market.android.com/details?i....android.locus
MapQuest - https://market.android.com/details?i...st.android.ace
Od nabrojanih mi je najbolje radio Osmand.
Ja ne kužim kad svi pljujete po Android mobitelima s malim ekranom. Istina je da je malen u odnosu na skuplje modele, ali na njemu možeš sve što hoćeš. Čak i mape nisu toliki bauk. Svi Blackberry mobiteli imaju ekran u prosjeku 2,5 do 3 inča, a nitko za njih ne kaže ni riječ.
Meni baš i bolje odgovara mali ekran jer je praktičniji, dok je jedina stvar koju bih mu prigovorio količina ram memorije i data memorija. Trebao bi imati bar 256 MB RAM, i bar 512 MB za pohranu aplikacija.
A ekran ne bih uopće mjenjao, jer je taman, i možeš sve jednom rukom, dok na većim ekranima moraš koristiti dvije ruke - jednu za držanje mobitela a drugu za tipkanje. Ne možeš jednom rukom doseći statusbar. :D
mob mi se zamrznuo pa sam morala izvadit bateriju da bi proradio.
zapravo, zamrznuo se ekran i sve tipke, a ona tema se jos uvijek kretala (one crtice)
da smanjim max brzinu procesora?
Da, vjerojatno je u tome problem. Iako ga ja držim na 806 i još mi se nijednom nije zamrznuo.
Evo preporučujem još neka podešavanja. Pod Cyanogenmod Settings > Performance:
Označi "Use JIT"
Označi "Lock home in memory" - time će ti home app brže raditi
VM Heap size povećaj na 48 MB
Ma koliko ti to ručice onda imaš ako nemožeš na 3,2" dotaknuti statusbar?! ;) Šalu na stranu.
A čuj meni je mali... evo jedna primjedba, na toj rezoluciji jednostavno font nije dobro ispisan (ona manja slova recimo u postavkama koja opisuju radnju ispod svakog "settinga") onako su isprekidana i nisu glatka, fali rezolucija, o tome se da raspravljati, ali... u pravu sam.
Došao sam do njega za (par) kn, pa ga trenutno imam dok se ne snađem za nešto veće. Inače je kao što sam rekao 3,2" neki minimum, poglavito radi rezolucije koja isto tek postaje upotrebljiva na 320x480. (upotrebljiva je i ova - ali zapravo - poluupotrebljiva)
Ja ne idem u krajnost pa neću sad reći da je Galaxy tab odličan za rukovanje. Nije... kao ni ovo. Po meni je obični Desire taman sa 3,8". Imao sam dovoljno android uređaja raznih dijagonala ekrana da mogu stajati iza te tvrdnje.
BB nikada nisam imao, (nadam se iskreno da ni neću) pa nemogu donositi sud o nečemu što nisam imao prilike koristiti par dana. Nemožeš donjeti zaključak o nečemu što si vidio ili primio u ruke na par minuta i reći: -Ne odgovara mi. Nije dobro...
Možda ti veća dijagonala nije "sjela" kada si primio u ruke veći uređaj. No svakako bi ti postao miliji nakon par dana korištenja, i kada shvatiš kako je puno lakši rad na većem mobitelu nego na ovome.
Da se razumijemo, taj LG generalno nije loš uređaj. Radi sasvim ok, obzirom na hardver je sasvim upotrebljiv i zapravo sam ga zavolio u tih 10-tak dana što je kod mene. Te ću ga najvjerojatnije ostaviti kćeri da se ona "igra" sa njime jer mi ga se neće isplatiti prodati.
Ali nikako ne vrijedi tih novaca (745 kn) koje recimo Tele2 traži za njega, dok je za 50 kn jeftinija Xperia X8, a da ne pričam o Huawei U8650 koji je u svakom pogledu bolji aparat.
Hvala za to i za post o navigaciji
Hvala.
Skinula sam IGO sa linka tvog i mape sa Piratebaya. - radi OK
No ne mogu naći 3d buildings za EU da ima i HR.
no ne znam da li da to i stavljam i ako ima. nekak mi se cini da bi 3d zgrade bile samo distrakcija,
Imam jos jedno pitanje :
Meni su ceste i sve tamo, no nema pozadine tipa satelit karte i sl. da li to moram skinut ili mogu negdje izabrat. ja nisam nasla.
Nisam siguran da li razumijem tvoje pitanje, ali ako misliš na karte tipa Google maps gdje vidiš drveće, pa recimo kakve boje ima krov kuće Ive Ivića u Šumskoj 22, u Gradu Velegradu, to nemaju offline navigacije.
Hm... zamisli koliko bi prostora (megabajta) to zauzimalo za samo jednu Hrvatsku, a i nema svrhe. Auto navigacija treba biti minimalistička i pregledna, a najbitnija joj je točnost i kvaliteta karata. A i ovo pitanje bi bilo bolje da si postavila u temi za navigacije, jer tamo imaš više ljudi koji prate te stvari nego u ovoj temi za LG- a :comp:
Ljudi daj mi recite da li možete spojiti mobitel na Pc ili laptop tako da možete kopirati imenik sa mobitela i da možete mobitel koristit kao modem. Odnosi se na Cyanogenmod rom. Sa starim romom sam mogao preko LG PC Suit, ali sada ne mogu, a treba mi radi moga posla na terenu.
Pokušaj instalirati ovo:
http://dl.dropbox.com/u/7179550/PCSync.apk
s tim da pretpostavljam da bi to trebalo smjestiti u /system/app mapu. Pa s nekim root file managerom kopiraj tu aplikaciju u /system/app, pa nakon toga instaliraj redovnim putem. Nisam pokušao jer koristim Linux, ali moglo bi raditi.
Internet sam napravio tako da sam mob narihtao na hotspot, pošto sam u pretplati i imam flaterate na mobu, pa sada mogu sa laptopom na net kada sam na terenu. Hvala svejedno na trudu.
jesam i dalje ne mogu povezati. mobitel mi napiše da LG PC Suit mora force close, svaki puta.
Rodney jesi li negdje naišao na informaciju da li se može negdje napisati koji red koda pa da kapacitivne tipke svjetle u istim vremenskim intervalima kao i ekran?
Noću mi je puno ljepše raditi kada su tipke osvjetljene, a ove se gase kroz par sekundi nekorištenja.
bok ljudi, imam problem.
kada zovem službu za korisnike trebam stiskat tipke ne bi li odabrala opcije koje želim dok sam na liniji.., razgovaranje s operaterom, info o računu... bla bla.
no kad stisnem dialpad onaj vražiji prozorčić na kojemu stoje tipe za poklapanje i sl. stoji iznad zadnjeg reda dialpada, tj preko broj 0, i ne mogu nulu stisnut kad zelim razgovarat s operaterom. taman tipka za poklapanje stoji iznad...
gladala sam u postavkama no ne znam sto mogu napravit po tom pitanju, stoga pomozite molim vas.
jos jedno pitanje
Rodney, uputio si me u jednom dijelu teme na ovo, ne znam što to točno znači
solution for haptic feeback on softkeys:
1. open root explorer or another file browser
2. go to /system/usr/keylayout und mount with r/w
3. open the file qwerty.kl with texteditor
4. change the BACK, MENU, SEARCH, HOME values from WAKE_DROPPED or WAKE to VIRTUAL
5. save the file
6. restart your phone
7. don´t forget to activate haptic feedback in cyanogen settings
Nisam. Javim ti ako nađem rješenje.
To je problem u ROM-u. Tip koji je napravio kaže da će uskoro uploadati novu verziju koja nema taj problem, pa pričekaj, i onda flešaj ponovno.
Ako ti je lakše, samo skini ovo, pa s nekim Root Explorerom kopiraj i zalijepi u /system/usr/keylayout mapu, i zamjeni već postojeću datoteku. Ili jednostavno pričekaj da onaj tip uploada novu verziju roma u kojoj je i to rješeno.
hvala, imam jos jedno pitanje
kad kupim neku puno vecu micro sd karticu.. jel moguce da na pc-u kopiram sve na nju s ove manje koju sad imam i da mobitel nastavi s normalnim radom kad tu novu stavim u mob?
nekak da kopira stanje kartice ili nesto i da ostanu sve aplikacije.. da sve bude normalno sam vise prostora.